Sn emlak06 Dodurga otoban içi (35 -50 lik bulvar olmak üzere) şuan
1)m.kare fiyatları bilgisi verir misiz?
2)oralar için insaatlasma başlaması için en az kaç yıl gerek ( 8 sene diyende var 10 senede )
Teşekkürler...
Printable View
Sn emlak06 Dodurga otoban içi (35 -50 lik bulvar olmak üzere) şuan
1)m.kare fiyatları bilgisi verir misiz?
2)oralar için insaatlasma başlaması için en az kaç yıl gerek ( 8 sene diyende var 10 senede )
Teşekkürler...
Sayın fzcan,İlk başta plan ile bilgilendirme yapmak daha mantıklı.Bölge üç parçaya bölünerek,yüksek yoğunlukta konut alanı olarak ilan edildi.Konut alanları,35 metrelik bulvar ticari-konut alanları,50 metrelik bulvar ticari-konut alanları.Emsal oranı konut alanlarında 1.75,ticari-konut alanlarda 2.1000'lik plan askıya ikinci kez çıkmıştır ve bayramdan önce inmiştir.30 günlük askı süreci tamamlanıp itirazlar edilmiştir.Planlama şirketi tarafından tadilat görüp son kez askıya çıkacak ve imar tam anlamıyla geçmiş olacaktır.Yüzde 59 oranında imar kesintisi yapılmaktadır.Planlama şirketi ile sözleşme imzalayan arsa sahiplerinin emsal oranları(arsanın bulunduğu konuma göre) 1.75 ve 2 emsal çıkacaktır.Sözleşme imzalamayan arsa sahiplerinden yüzde 50 kesinti yapılacak,emsal 0.50 çıkacaktır.Planlama şirketi tarafından sözleşme artık imzalanmamaktadır.Eğer alım yapmayı düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka sözleşmesi yapılmış mal sahiplerinden alım yapmalısınız.Yoksa aldığınız arsa 0.50 emsal çıkacaktır.
M2 birim fiyatları konut alanlarında 350-370 tl,35 mlik bulvar 400-420 tl,50mlik bulvar 460-480 tl aralığındadır.
Şahsi görüşüm önceki yazılarımda belirt miştim,bölgenin en değerli yeri 50mlik bulvar olacaktır.Geriye kalanlar alanlar zamanla ederini bulacaktır.
Yapılaşma süreci hakkında şunu söyleyebilirim.9 temmuz itibariyle imar yolları açılmaya başlanmıştır.Açıkça söylemek gerekirse yatırımcılar ve biz danışmanlar için beklenmedik bir durum oldu.Genelde tam anlamıyla imar gördükten sonra ve üstünden belirli bir zaman geçtikten sonra altyapı,yol vb çalışmalar başlatılır ancak bu bölgede tam tersi oldu.Bu yapılaşma açısından çok olumlu bir gelişmedir.Yapılaşma süreci bu tarz olayların hızlı ve önceden yapılmasıyla kısa bir süre zarfına dönecek gibi gözüküyor.Kesin bir zaman asla kimse veremez.Şöyle düşünebiliriz on sene içinde yapılaşma gelecekse sekiz sene,sekiz sene içinde yapılaşma gelecekse altı sene.Çalışmalar böyle hızla devam ederse..
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler sn emlak06...
Halaçlı mahallesi için de genel bir değerlendirme yapar mısınız ?...
Halaçlı da Araplara lüks villa bölgesi + geniş golf sahası yapılacağı açıklamaları + Ankara büyükşehir belediyesi ne devredilen 1000 lerce dönüm arsaların dev firmalarla anlaşılıp halaçlı ya katacağı büyük inşaat söylentileri dolaşıp durdu yakın zamana kadar ...bu söylemlere ek olarak da sn emlak06 bir tekrar değerlendirme alır mıyız sizden... teşekkürler....
50 metrelik bulvara cephe yere 600 tl istiyorlar, 13 dönüm plancıda da kaydı var.
bu ay bulvar yolları açılıyor, bununla beraber 700-750 bandına çıkar.. emlak06 nın fiyatları güncel değil, piyasalarda genel itibariyle durgunluk var, piyasalar canlı olsaydı buralar 1.000 li rakamları görürdü.. emsal 2 imar hesabı yaparsanız , bulvar üstü yerlerin imar sonrası 3.000tl/m2 lerde denge bulacağı gözüküyor..
Sayın muhendis80, burada fiyat konusunda tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ancak 600 tl gibi rakamlar söz konusu asla değildir.M2 fiyatı 470-480 tl bandından istediğiniz kadar satılık yer bulabiliriz.Size vereceğim tek cevap budur.Bulvarın açılması ile görülecek rakam 500-550 tl arasıdır.
Merhaba.Yaklaşık 1 aydır bugüne kadar neden yapmadım diye pişman olduğum,küçükte olsa bir birikimle arsa alma arayışındayım.İnternette edindiğim bilgiler dışında pek bir bilgim yok.Zaman olarak 3 4 sene sonrasına kadar tolere edebilirim.Bütçemde 50 bin Tl civarında.Nacizane şu bölgeleri değerlendir şeklinde yorum yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.35 yaşına geldim.Hasbel kader bir ev alalım dedik elimize yüzümüze bulaştırdık.Özel sektörde çalışıyorum.Emeklilik gibi durumların ne olacağı belli olmaz.Kendimiz olmasada ev halkına bir nebze faydası olur diye düşünüyorum.Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
Emlak 06 sizin hallacli hakkinda bir arastirma veya aciklama yapmaniza ihtiyac var bekliyoruz
HTC Desire 830 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Ankarali ve fzcan Halaçlı bölgesi hakkında son durum değerlendirmesi yapıyorum.Geniş bir yazı hazırladım sizlerle paylaşacağım.
aynı şekilde, dodurga kaç para istiyorlar benim sorunum değil bunun için tartışmakda anlamsız.. ancak dediğiniz paralara mal yok, gidin müşteri olun.. emlakçı numarası vermem uygun olmaz bu ortamdan, fiyat noktasında güncel değilsiniz,insanlar yalnış bilgilenmesin..
numara vermiyorum plancı Tolga bey ile görüşün elinde 1 tane 50 mt lik bulvara yer vardı fiyatı 600tl/m2 idi, bu piyasanın içindesiniz madem arayın kendi kulaklarınızla duyun, tabi yer satılmadıysa.. hem satılık doğru dürüst yer yok dodurgada, hemde fiyatlar uçmuş.. varsa öyle 460 liradan 50 m lik bulvara cephe tarla, paylaşın iletişim bilgisini alalım..
Tesekkurler son durumu bekliyoruz sizden
Sn Mehmett71 veya emlak06 veya diğer arkadaşlarım.
ben bir ada parselin imar durumu, 1/25000 lik veya 1/5000 lik veya 1/1000 lik imarı mı askıya çıkmış? çıkmışsa nasıl sonuçlanmış? en net nereden öğrenebilirim..
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ dan incelemek istesem link açılmıyor..açılsa bile vasfı tarla veya arsa şeklinde benim anlayacağım şekilde nerden en net görebilirim...Biraz amatör bir soru oldu kusura bakmayın ama..başka şekilde de anlatamazdım..
Sayın seteratain,Arsanız ile ilgili plan çalışmalarındaki en net bilgiyi ilgili belediyeden öğrenebilirsiniz.Askı sürecindeki planları ilgili belediyelerin ve büyükşehir belediyesinin askı sürecindeki imar planları bölümünden görebilirsiniz.
Sayın,muhendis80.643 parsel 50m lik bulvara cepheli 750 m2 satılıktır m2 fiyatı 470 tl dir.Aynı şekil bulvar üzeri 8.200m2 satılıktır 800lü parsellerde İncek tarafına doğru olan en iyi yerde m2 fiyatı 485 tl istenmektedir.Konuyu fazla uzatmamak için bu yerler yeterli olacaktır.
iletişim bilgilerim forumda mevcuttur ulaşabilirsiniz.İyi günler dilerim
İmar planları onaylanıp kesinleştiğinde bilgi verirseniz memnun olurum. Gelişmeleri nereden takip ederiz?
Diyelim kesinleşti tekrar iptal edilme gibi bir durum olabilir mi? Yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce esenboğa yakınlarındaki alanlarda 3.0 olan emsalller bir süre sonra düşürülmüştü.
Ruhsat alıp inşaata başlayanlar etkilenmedi ancak diğerleri olumsuz etkilenmiş fiyatlar emsalin düşürülmesi oranında düşmüştü.
Sayın Seteratain;
İmar durumu ve imar değişikliği gibi konuları Ankara Büyükşehir Belediyesı 11.kat imar bölümünden ulaşabilirsiniz.
Askı sürecinde olan planlar için;
https://www.ankara.bel.tr/aski-surec...ar-plani?web=1
Meclis Kararlarında olan planlar için;
https://www.ankara.bel.tr/meclis-kararlari?web=1
Linkleri tıklayınız.
Hayırlı Yatırımlar,Bol kazançlar...
Değerli hissenet üyeleri,aylık olarak paylaştığımız yatırım bölgeleri ve genel piyasa koşulları hakkında yazılarımızı paylaşacağım.
Dodurga Otoban içi:
Önceki yazılarımda bölge hakkında detaylı bilgiler paylaşmıştım,genel olarak bilgiler vereceğim.(forum sayfasını tekrarlayan bilgiler haricinde güncel bilgiler ile doldurmak istiyorum)
1000'lik imar planı onay sürecine girmiştir.1.75 emsal konut ve 2 emsal ticari-konut alanları mevcuttur.35m ve 50m'lik bulvar üzeri ticari-konut alanları olarak belirlenmiştir.Ham tarlanız üzerinde yüzde 59 oranında kesinti yapılmaktadır.Kop paylarınız planlama şirketine devredilmektedir.
m2 fiyatları imar yollarının erken bir şekilde açılmasıyla birlikte bir hafta sürecinde artış görmüştür.Konut alanları 360-370 tl,35m bulvar üzeri 420-440 tl,50m bulvar üzeri 470-480 tl aralığındadır.
Bölgede satış süreci çok yakın zamanda bitecektir ve planlama şirketi artık sözleşme imzalamamaktadır.Bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin acele etmeleri gerekmektedir.En önemlisi ise sözleşmesi yapılmış alandan alım yapmalısınız.Aksi takdir de aldığınız yer yüzde 50 kesinti ile 0.50 emsal çıkacaktır.
Dodurga Otoban dışı ve Şehitali Mahallesi:
Bölge iki parça olarak değerlendirilebilir.Eski Dodurga arazisi ve Şehitali mahallesinin kendi arazisi.Konum,bölge vb olarak eski Dodurga arazisi daha fazla değerlidir.
Bölgedeki kesinleşmiş planlar hakkında bilgi vereceğim.Eski Dodurga arazisi üzerinde 5000'lik imar plan çalışması ve Ankara-İzmir otobanı projeleri mevcuttur.5000'lik imar planı taslağı hazırlanmış olup,ilgili belediyeye sunulmuştur ve onay beklenmektedir.Ankara-İzmir otobanı projesi hakkında ise bu sene içerisinde ihalesinin yapılması beklenmektedir.2023 yılında ise bitirilmesi planlanmaktadır.Otoban projesi Eski Dodurga arazisinden başlamaktadır.Bağlar ve çukurkaya mevki başlangıç noktasıdır.Şehitali mahallesinin kendi arazisinde bulunan bağlar mevkinden devam ederek Hisarlıkaya-Ücret-Çokören olarak devam edecektir.
5000'lik imar planının ne zaman çıkacağı hakkında çok sorular alıyoruz ancak kesin bir bilgi maalesef söyleyemiyoruz.Sadece şunu belirtebiliriz,Dodurga otoban içinin planı bittiği zaman bölgedeki plan çalışması hızlanacaktır.Eski Dodurga arazisinin Şehitali mahallesinden ayrılıp yeni kurulan Orhun mahallesine bağlanma süreci de etkileyici olacaktır.
Şehitali mahallesinin kendi arazisinde emsal artışı(villa parselleri) ve Ankara-İzmir otobanı planı mevcuttur.Emsal artışı yapılacak bölge de fiyatlar yükselmiştir.0.40-0.50 emsalli villa parselleri 1.2 emsale yükseltilecektir.Ankara-İzmir otobanı projesi ise bağlar mevkinde bulunan tarlaların değerini artıracaktır.
3 emsalli olan araziler de ise imar yolları açılmıştır.Asfalt çalışmaları devam etmektedir.35mlik bulvar kullanıma yakın zamanda hazır hale getirilecektir.
Genel olarak m2 fiyatları tarla vasfında olan yerlerde 130-260 tl,villa parsellerinde 220-230 tl,3 emsallerde 500-600 tldir.
Hisarlıkaya mahallesi:
Bölgede durgunluk devam etmektedir.Ancak yatırımı bu bölgeden şahsım olarak kesinlikle esirgemiyorum.Sebebi ise Ankara-İzmir otobanı projesidir.Hisarlıkaya'da mahallesinde yapılacak olan (otoban projesi kapsamında) viyadük ve bulvar çalışması bölgeyi cazip kılacaktır.Yapılaşma açısından çok çok uzun bir süreli bölge olacaktır.Tahminimiz 20-25 sene aralığıdır.Ancak bölgeden yatırım yapacak arkadaşlar değer olarak güzel miktarlarda artış görebilirler.Benim beklentim de değer artışı yönünde olduğu için yatırım yapmaya devam ediyoruz.
Bölgede yatırım yapmanız gereken alanlar Alagöz üstü ve Afad(ballıkuyumcu tarafı) arazisinde kalan yerledir.Plana dahil olan araziler buradadır.
M2 fiyatları plan içi yerlerde 45-75 tl aralığında değişmektedir.
Ballıkuyumcu Mahallesi:Bölgede her yıl bir artış görülmektedir.Ancak tam anlamıyla ederini buldu diyebileceğimiz seviyeye hala gelememiştir.Plan çalışmaları devam etmektedir.Çambayırı mevki yatırım için dikkat edilmesi gereken yerlerdir ! m2 fiyatları plan dışı yerlerde 100-110 tl plan içi yerlerde ise 130-150 tl aralığında değişmektedir.
Ücret mahallesi:
Bölge her geçen gün durgunlaşmaktadır.Esnaf ve yatırımcılar bölgeden çekilme kararı almıştır.m2 fiyatları 20-40 tl aralığında değişmektedir.Durgunluk süreci elbet bitecek ve artışlar tekrardan olacaktır ancak şu anlık durumda bölgeye yatırım son derece azalmıştır.
En değerli yerleri Terme mevkidir.Yatırım yapmak isteyenler buna dikkat edebilirler.
Genel olarak piyasalara bakıldığında ise durgunluk süreci devam etmektedir.Konut ve arsa satışları istenilen seviyenin çok çok altındadır.Yatırımcının üzerindeki korku devam etmektedir.Bunu siyasi olaylara bağlayabiliriz.Döviz kurunda yapılan manipülasyonlar yatırımcıyı dövize yatırımdan kaçırmaktadır.bist'in rekor üzerine rekor kırması son dönemde en karlı yatırımın borsa olduğunun göstergesidir.Ancak bist'de çok aşırı derecede yükselme olmuştur artık borsaya yatırım yapmak ne kadar mantıklı olur ? sizlerin vereceği karardır.Bu durgunluk sürecini iyi değerlendirmek yatırımcı için büyük bir fırsattır.Uygun fiyatlara arazi vb gibi yatırım amaçları bulmak mantıklı olacaktır.Herkese iyi günler ve hayırlı yatırımlar diliyorum
İletişim:05457126971 Tolga YÜREKLİ
Sayın turnike,imar planı hakkında süreci buradan aktarmaya devam edeceğim.3 ay içerisinde bir aksilik olmaz ise imarlı tapular dağıtılacaktır.
Evet bahsettiğiniz durumlar önceden yaşanmıştır ancak arık öyle bir durum olacağını sanmıyorum.
Eksik inceleme yapılması
İmar planının turizm mevzuatına aykırı olması
İmar planı yapımında sosyal donatılarda eşdeğer alanın ayrılmaması
İlk kez yapılmış imar planının ya da üzerinde değişiklikler yapılmış olan imar planının üst ölçekte olan planlarla uyumlu olmaması
İmar planını değiştirirken gereken usul kurallarının çiğnenmesi
Eski eser mevzuatına karşı bir aykırılığın olması
Mahkemelerin iptal kararlarına uygun olmaması
Teknik yetersizlikler
Plan müellifinin yeterli olmaması
Yatırım yapacak olan kuruluşun imar planı hakkında görüşlerinin alınmaması
Planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına karşı olması
İmar planı tadilatı yapılırken yapılan değişiklikler sonucunda imar planının bütünlüğünün bozulması
Eşit durumlarda ayrımcılık yapması,
Bazı arazi sahiplerini koruma ve menfaatlendirme amacı gütmesi
Bu tarz durumlar iptale yol açar,o yüzden plan yapılan yerlerde bunlara çok çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
Emlak06 hallacli hakkindaki goruslerinizi bekliyoruz projenin gelisme durumu yapilasma vs goruslerinizi merak ediyoruz
güney ve batı akslarında, ucuz birim fiyata tarla alabilmek (m2 si 30-40) için şehirden çok uzaklaşmak gerekmeye başladı, tahminimce aks değiştirip şehrin içerisinde kalmış bölgelere bir yöneliş olması yakındır.. ör: altındağ-gicik .. bir çok insan ismini bile duymadı ama yakında herkes duymaya başlayacaktır.. otonomi bölgenin bilinirliği açısından faydalı bir proje olmuştur.. bazı problemleri olsada bölgede
-otonomi
-metro hattı
-fuar alanı
-avm
-north gate
-natura city
gibi girişimler ve projeler vardır.. bölgeyi incelemekte fayda olduğunu düşünüyorum..
emlak06 nickli arkadaşımızla buluşarak dodurgayı birlikte gezdik, bulvar çalışmaları başlamış.. dodurga da kısa zamanda çok kazanç getireceğe benzer..
Teşekkürler sn emlak06 ...
Arsa için nakit gerek malum...durgunlukta var madem !
Diyorumki doviz veya altin da parayı tut 1-2 sene sonra paran ile daha fazla m.kare al ...
Sayın ankarali,bölge hakkında hazırladığım yazımı yakın zamanda paylaşacağım
Sayın fzcan,düşünceniz ilk başta mantıklı gelebilir ama risk unsurlarını çok fazla barındırıyor.
Öncelikle döviz kurları üzerinde dalgalanmalar 2019 yılındaki seçime kadar devam edecek gibi gözüküyor.Sene sonu dolar tahmini nisan aylarında 3.85 civarında açıklanmıştı,dün sabah ki açıklamaya göre 3.74 bandına kadar geriledi.Şahsi görüşüm sene sonu 3.60 bandına kadar düşecektir(herhangi bir uç bir olay yaşanmadığı sürece).Şu an ki dolar kuruyla sene sonu tahminini endekslediğimizde ortaya fazla bir kazanç çıkmıyor.21 temmuz günü Fitch'in ülkemiz için vereceği kredi notunda değişiklik öngörülmüyor.Bu durum da dolarda düşüş devam edecek gibi gözüküyor.
Altın..İkinci çeyreği kasıp kavuran altın piyasası sonrasında çok durgunlaştı ancak bir-iki haftadır bir hareketlenme söz konusu.Dördüncü çeyrekte(ekim-kasım-aralık) düşüş bekleniyor.
Arsa..1-2 sene bekleme sürecine maalesef katılmıyorum.Çünkü şimdiki alacağınız arsa fiyatı ile 2 sene sonra alacağınız arsa fiyatı kesinlikle bir olmaz.Şunu söylemek gerekiyor arsa kısa süreli olursa risk bulundurur ve yanlış fiyatlardan alım yaparsanız ancak uzun süreli(5/10 sene aralığı) bulundurursanız zarar etmeniz imkansız.Belki altından dolardan ciddi miktarda kâr elde edeceksiniz ama alacağınız arsanın fiyatı yerinde durmayacak..yani aynı m2 de alım yapmış olacaksınız..
Sn emlak06 ve Mehmettk76 bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
Dodurga otoban içinin neresinden bulvar açılma çalışmaları başlamış? Net olarak yer belirtebilir misiniz lütfen .
Sevgili Mehmetk71,
Fotoğrafları nereden çektiğinizi söylerseniz çok açıklayıcı olacağı kanaatindeyim. Yol nereden başlıyor? İmkanı var ise harita üzerinde konum işaretlerseniz daha iyi olur. Ben incek ve alacaatlı bölgesinde oturuyorum bu nedenle fotoğrafların çekildiği yerler ile ilgili birkaç tahminim var fakat perspektif bulunduğunuz konuma göre değişiyor. Bu nedenle öncelikle cevabınızı bekliyorum.
Sayın gil-galad,Dodurga otoban içi imar yolları İncek tarafından başlamıştır.Tulumtaş çıkışından rahatlıkla görebilirsiniz.Alacaatlıya doğru bulvarlar açılmaya başlamıştır
Dodurga otoban içi yol çalışmalarını köy içindeki yolları kullanarak çoraklık mevkindeki sırtın devamında görebilirsiniz,diğer yol ise İncek-Tulumtaş çıkışını kullanarak rahatlıkla görebilirsiniz.
50mlik bulvar İncek tarafından açılmaya başlanmış olup Alacaatlı mahallesinde balıklıbahçenin bulunduğu noktada bitmektedir.35 mlik bulvar Türkkonut'dan başlayarak Çoraklık mevkinde bulunan sırt noktasında 50mlik bulvar ile birleşecektir.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum :) 2015 yılında sincan polatlar yerce mevki yenipeçenek sınırında 1575 m2 tarlayı tapu parası dahil 51000 tl ye almıştım...Tarla çiçektepe köyüne ve yenipeçenek köyüne çok yakın Buraların geleceği hakkında yorumlarınız nedir ? Yatırım amaçlı almıştım 2023 e kadar geçecek plan içerisinde kalıyor...Sincan sanayisi de polatlara taşınıyor gün geçtikçe bölge değerleniyor sanıyorum benim acelem yok bir 5-6 sene daha beklerim...Bu bölgede arsası tarlası olanlar yorum yazarsa sevinirim...
1) Sn analist sen zaten cevabını da kendin yazmış sin....
2) Sn mehmet71 geçmiş olsun...
Fzcan hocam bu bölge hakkında bilginiz var mı ? 5-6 yıla kadar bana getirisi ne kadar olur tahminen...