Nereden buluyorsunuz böyle adamları? Insider bilgiler resmen.Teşekkür ederim hocam şahsı takip ettim, yakından inceliyorum
Printable View
yükseliş devam etse güzel olur tabii ama gerçekçi kalıyorum. sanki daha çok fiyatı enflasyona göre normalleşiyor gibi geldi. ereğliden beklentilerim biraz daha uzun vadeli. 2026 peletleme tesisi aktif hale geldiğinde 2025 gibi bu fiyatlanır sanki. 2026'ya kadar çelik ihtiyacının da artması öngörülüyor. hrc fiyatı dipte evet. daha da düşmez diyemeyiz kısa vadede. ama düştüğü yerden çıkmış da hep. 2026'ya kadar Çin de emlak sorununu çözmüş olursa optimum bir durum ortaya çıkar. Daha yeni yeni çözme işine giriştiler. Belki ben de erken girmişimdir Ereğli'ye ama bir iki senenin önemi yok diye düşünüyorum. 2025 bir beklentim var evet ama hadi 2024 sonlarında bu çaktırmadan fiyatı sürerse yukarıya nolacak? :) 38'den 54'e iki ileri bir geri geldi bir şekilde zira. Zamanlama önemli borsada ama yine de zaman daha önemli bence.
Döngüleri unutmayalım
Bütün endekslerde bir yorgunluk tıkanıklık var buna btc de dahil
Endeks olarak 12500 varabilirsek oralarda dikkatli olunmalı diye düşünüyorum
Aynı şekilde de hissemizde ; takasta veya teknikte bozulma görünürse duygusal olunmamalı
Sonuçta temel anlamda bir iyileşme yok buna fiyat hareketi diyelim global manada bir düzeltmede yakalanmayanlar lotlarını güzel arttırırlar
Ereğli Analiz.
https://twitter.com/parateorisi/stat...fvGm_6v1RSEK6A
Gerçek değerini bildiğiniz bir hisseyi zor zamanlarda sabırla taşıyın.
Geçen yıl 53 TL görmüştük deprem zamanı. Şimdi de aynı seviyelerde yani baktığınızda hisse bir arpa boyu yol bile gitmedi. Yeni girenlere yükseldi gibi gözükse de iki yıldır aynı seviyelerdeyiz. Hisseye pahalı diyenlere geçen yıl 40 TL olan Tadıbu'nun 140 TL olduğunu tekrar hatırlatıyorum.
Sıkıntılar var mı tabii ki çok var. Yıllar sonra zarar edip temettü vermemesi "temettü şirketi" algısına zarar verdi. Biz 2023 yılında 7-8 TL temettü alırız en azından enflasyon zararımız çıkar dedik onu da veremedi. Bu sene de vere vere bilmem kaç kuruş verdi.
İkincisi artık inşaat sektörü de durgunlukta her ne kadar satışları yurtdışı olsa da insanlarda bu sektör gitmeyecek algısı var.
Benim için en önemlisi Mittal derdinden kurtulmuş olmamız. İşyatırım 2024 sonu kâr tahmini 15 milyar TL. 2025 30 milyar ve 2026 45 milyar TL. Olmaz ama hepsini temettü olarak dağıtsa 5-10-15 TL temettü demek. Tabii önce Allah sonra Mehmet emmi izin verirse alırız temettüleri. Emmi bu gidişle nefese bile vergi getirecek.
2026 için 45 milyar TL beklenti varsa, şu anda Ereğli 150 TL olursa şaşırmamak gerek. Sanırım olmaması piyasanın bundan emin olmadığını gösteriyor. Önümüzdeki günlerde çok tuhaf şeyler olabilir bence. Her türlü katakulli olabilir :) Sabırlı olamayanın para kaybetme ihtimali yüksek. Dikkatli olmak lazım. Hızlı hızlı çıkıp gerisin geriye düşedebilir. Ya da çok çıktı dersin çıkmaya devam eder arkasından bakarsın. O yüzden şimdi saçma da görünse ben hedefimi yüksek tutuyorum. İşyatırımın tahmini makul benim için.
Ben kendim için şöyle düşünüyorum. Düşse de mutlu eder beni, çıksa da mutlu eder. Benim için en ideal pozisyon bu. Bu sayede psikolojim de bozulmuyor. Hep haklı olmak ve bütün ihtimallere hazırlıklı olmak iyidir. Ama yerinde sayacağı ihtimaline karşı bir planım yok. Olsaydı daha evvel dediğim gibi parayı faize koyar temettü ekliyormuş gibi eklerdim. Planım yok derken eğer yerinde gerekenden fazla sayarsa, bir hamle yapacak kaynağım da var tabi. Kısmen ona da hazırlıklıyız diyelim :)
Arkadaşlar bence hissede hakim güç yanlış operasyon yaptı ya da istediklerini yapamadı; 50 günlük mav 1,4546 USD 100 günlük mav 1,4306 200 günlük mav 1,4588 bu ortalamaların doğru şekilde konumlanması için bence biraz zaman gerekli.
Hisse USD düşeni kırdı. Bu ortalamalarda daha uygun olsa idi daha iyiydi. Mathias sende kusurabakma bir özeleştiri yapmayı öğren. Eskiyi bilmem burada 1-1,5 yıldır yazmakta ısrar ettiğin tüm yazılar çöp.Bunu kabullenerek başla. Herkese iyi hafta sonları dilerim.
Almaya niyeti olmayan birisinin bu başlıkta yazması tamamen anlamsız değil mi zaten? Bak malı yoktur yazar ona bir şey demem çünkü ilgileniyordur. Fiyatı düşürmek istiyordur, ucuzdan mallanmak istiyordur hepsine eyw. Ama adamın almaya dair en ufak bir reaksiyonu yokken hisse fiyatı üzerine atıp tutmasının da haliyle okumaya değecek bir yanı yok. 1.19 dolara gelmiş işte daha ne istedi bedava mı vereceklerdi :kahkah:
BoFA'nın 1 dolar hedefi vardı ya belki onu bekliyordur gerçi o hedefin olduğu zaman dolar 18 TL idi.
İşin en saçma tarafı bir lokantada 3 kişi ortalama bir yemek yiyip 1500 TL ile masadan kalkıyorsunuz ve EREGL 50 TL. Bu yemek yerine 30 EREGL alabiliyorsunuz. Eskiden bu hesabı ISYAT için yapardık. O zaman ISYAT 60 kuruştu.
Merhaba Esra hanım,
Ev yatırımınız hayırlı,uğurlu olsun . Tadıbuda firsat yakaladim geçenlerde fiyat 89.90 tl idi 6 adet satiş siniri vardı. Hey gidi 45 tl den aliyordum geçen sene şimdi 90 tl ucuz deyip aliyoruz. Aklıma bir ara hektaş ın piyasa değerinin isctr yi geçtiği günler geldi çok değil 1.5 yıl öncesi sonra olanlari hep birlikte izledik kıymetli bir şirkete ortak olduğumuza inanıyorum beklmeye devam ediyorum. İyi bir hissede sabretmezsen kötü bir hissede sermayeni buhar ederler.
Herkese iyi pazarlar.
Syg.
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok heyecanlı bugün :) ereğlinin bayadır yaşatmadığı duygular. 50 altına inecek miyiz? çıkacak mıyız? herkesin gönlünce olsun.
arkadaşlar bilanço ne zaman bilen var mı
2. çeyrek Bilanço tahminen Ağustosun ilk haftası gelebilir.
sadece ereğli yatırımcıları bizbize kalınca forum bi tuhaf oldu :) normalde demek böyle cool sakin sakin takılacağız.
Gerçekten ben de şaşırdım,acaba başka hisse forumuna mı girdim diye bir kere daha baktım:)
https://i.hizliresim.com/njuzd2y.PNG
aylık eregl/xu100 göreceli grafik....2022 yılından beri süre gelen düşüş trendi yukarı kırdı..endeks üstü performans göstermesi muhtemel....ytd
büyük oyuncular görüyorum diyor gibi, güzel kapanış oldu bence, birinin artırması yerine şu anda potu böyle daha iyi, daha 3 çeyreğimiz var.
Benim anlamadığım nereye gitti aylardır forumda onlarca post kasan 0.80 usd hedef veren matheus bir anda kayboldu...
Birde ekurisi vardi krebensis oda yok.
Th zaten teknesiyle bir yerlerdedir😀
Fedordan başkasını dökemeyeceklerini anlayınca uzadılar
Eregl yatırımcısının felaket tellallarına karnı togg
Ky ye Asıl zararı sattırarak değil de, 1 buçuk dolar altından aldırmayarak verdiler büyük ihtimalle
1 Ton çelik üretmek için;
1,4 ton Demir Cevheri
780 kg kömür
125 kg hurda
270 kg kireç taşı
Çin çelik üretiminde , karbon emisyonu kaynaklı üretim kısıtlaması Demir Cevheri talebini ve dolayısıyla Demir Cevheri fiyatlarını aşağıya çekiyor olabilir. Bu durum, tahminim Ereğli marjlarını olumlu etkiler. Ereğli’de geçen yıl devreye alınan yeni yüksek fırın ve bu yıl İsdemir’de devreye alınacak yüksek fırın birim kömür sarfiyatını da düşürecektir.Bu arada demir cevheri yatırımını da dikkate almak gerekli.
En önemlisi antidamping vergisi gelmesi , yerli Çelik üreticilerini çok rahatlatacaktır. YTD
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1 ay evvel eregl topladığını iddia eden adam geçen çıkmış elimde hiç eregl yok froto alıyorum hedef 1400 diyor. Yahu birader hani eregl topluyordun diyince de , trade ediyorum ben , sen kimsin ne biçim adamsın terbiyesiz haddini bil falan saydırmaya başlıyor. KV UV falan o biçim hikayeler . Yahu kimlerle ne tiplerle uğraşıyoruz bu forumda . Kız arkadaşım ile tatildeyiz. Frotoları azalttım büyük oranda dolar ddkkm ve hafif de tl faiz ile yazı geçireceğim . Bu sıcaklarda bu saçma muhabbetler çekilmez .
eregl özünde değişen birşey yok 41 tl den 51 e gelmiş 2 sene içinde . Bekleyen çorbayı içmiş yani eregl de.
Bedelsiz ayağına bir operasyon beklediğimi yazdım idi. Bedelsiz sonrası ama borsa ile beraber ama yine yalnız 1.20 1 dolarlara doğru dalışa geçmesini bekliyorum.
Bedelsiz KY için hiç bir şey ifade etmez ama patronlar için öyle değildir . Hadi arkamdan atıp tutmak için size 2.5 ay işte . :ok:
Sonbahar gibi bakarız bir daha.
Demir cevheri fiyatları ile ilgili bir karar verilemedi gitti.. Birisi cevher fiyatlarının artmasının Ereğli'ye yaradığını söyler, birisi düşmesinin yaradığını.. Benim mantığım da aslında sizinki gibi maliyet kalemi olduğu için düşmesinin faydalı olduğunu düşünmek istiyor. Ama piyasadaki gerçekler öyle mi?
geçen gün demir fiyatının 2026'ya kadar azalacağını öngören bi tabloya bakmıştım ne kadar doğru bilemem. peletleme tesisi o sıra açılacak diye merak ettiydim demir fiyatı ne olur ileride diye. düşmesi iyi olmaz diye düşünmüştüm ama daha açılmasına çok var düşse de iyi olur tabi.
ISO 500
https://twitter.com/karun_f7/status/...AAe_52TRWA_uqA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[QUOTE=Black_Eagle;6840312]ISO 500
https://twitter.com/karun_f7/status/...AAe_52TRWA_uqA
Medeniyetin hamallığı resmen:)
Petrolün akaryakıt olarak kullanımı azaldıkça carbon fiber benzeri ürünler demir-çelik mamullerinin yerini almaya başlar mı?
FRP yada GRP olarak adlandırılan ana malzemeyle yapılan bazı ürün guruplarının inşaat ürünlerinin alternatifi olarak sunulduğunu görmüştüm, fiyatları çok yüksekti. Döküm logar kapaklarının bile bu tür alternatifi var. Otomotiv, uçak, yat gövdesi olarak da metal dışı malzemeler yaygın biçimde kullanılıyor.
Tebrik ederim tahtacı, ölücülere fırsat vermezsin inşallah artık.
isdemir ile arayı epey bi açtı.
İsdemirsen arındırıldığında Ereğli dolar bazlı yıllık ort karı ne kadar acaba
Brüt kâr olarak tutuyorum ben...ISDMR den arındırıldığında, brüt kâr olarak 2023 yılı genelinde ISDMR 223 milyon $, Erdemir 377 milyon $... ( deprem etkisi var)
2024 ilk çeyrek ISDMR 98 milyon $, Erdemir 130 milyon $...
TECNO CK7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://x.com/SteelOrbis_TR/status/1...nHoJ1PFKw&s=19
Erdemir bakış açısıyla demir çelik sektörü