Pasta mıdır takas mıdır, o güven vermeyen şeylerin başında yer alan şeyi yorumlayacak hanımellerci kalmadı sanırım... Fal gibi oluyor okuması :/
Printable View
Pasta mıdır takas mıdır, o güven vermeyen şeylerin başında yer alan şeyi yorumlayacak hanımellerci kalmadı sanırım... Fal gibi oluyor okuması :/
Aci gercekleri aciklayan Ft -2 ye saydirdik, tatli hayallerci 270 diyenlere kandik :)))
Şuan ft 2 gibilerinin hakli cikma donemi. Bizim 188 hareketindeki gibi tekrar hakli cikacagimiz gunler gelirmi :)))
Zor gorunuyor artik...
270 dediler hisse 100 e geldi, simdi 200 diyorlar demkki lastik patlamiş jant ustunde gidiyor ulker
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsada şu an sadece Hanımeller düşüyormuş gibi konulunca benim kafam karışıyor...
Aslında zirveden düşme sırası en son buna geldiği için diğer tüm hisselere göre anormal duruyor . Sözleşmiş gibi bütün hisseler zirvesinden böyle düşüşler yaptı genel olarak. piyasa eski seviyesine gelse ,buda öyle ,böyle çıkacak bir hikaye uydurur kendine . Şu zaman da işin bokunu çıkarma safhasın da sadece..
ÜLKER Kasım Pay Vadelisi toplam,
https://i.hizliresim.com/pq44i4c.PNG
Yüzyılın değer kaybını yaşamış, kelepir hale gelmiş, bundan sonrası artık tufan
Hicbir destek de 1 gün bile durmadi, durmuyor. Bugunde günün en dusugunden kapatip 100 e varacak gibi. Hedef verenler klasik mal satisinda galiba.... Doviz patlayacakda haberimiz mi yok. 12-3 fk lar yukseliyor, 6 fk li ulker dusuyor !...
Şu an fiyat 3.11 dolar...
Ayı piyasasında destek bakılmaz ama 3.05 desteği var. Oraya iğne atıp alım gelirse bir dip yapma çalışması olabilir...
Burası da kırılırsa 2.90 doları izleyeceğim..
Bugün de Akyatırım ve Teb üzerinden büyük ihtimal yabancı fon satışı devam etti...Satıcının %60 si bu 2 kurum...Ak ve Bofa dün mal sattı.
Yani bir yabancı çıkışı hala devam ediyor görüntüsü var .. Zirveden vermeye başladılar hala da devam ediyor..
Ellerindeki malın bittiğini taban çalışması ve dönüş emaresi görmeden tahmin etmek zor..
Fon çıkışları bittikten sonra 2025 için bence iyi kazanç sağlayacak bir hisse...
Ülker patron hissesidir. Kurumsal bir yapı olarak düşünmemek lazım..Gelecek için projeksiyon çizemiyorlar/çizmiyorlar..
Benim baktığım kısım finansallar..
Aktif karlılık %8,7 ile sektör ort. üstünde
Özsermaye karlılığı %33 ile sektör ort. nın 3 katı
%17 Roce , %36 Roic de benim için makul..
FD/Favök 4,5
F/NFK 3,16
Borcun da yönetilebilir olduğunu düşünüyorum..vs vs vs
.......
Ben henüz hissedar değilim ama dönemsel hisse taşıdığım için uygun yerlerden kademeli alıp 2025 için taşıyacağım şirketlerden biri..
Okudum son sunumu, fiyasko bir şey göremedim ya da anlamadım. Yalnız 80 milyar satış için 22 milyar lâzım, işte bu hedef şaşarsa sasa gibi olmalıyım:)
39.9 milyar Hanımeller, Kadıköy'deki tabela değerini vermezdim bu paraya... Nereden nereye...
Yarın 107'den tepki gelir inşallah
Alan satan verebilecek yokmu? BOFA da ne kadar mal kaldi mesela?
Abuk sabuk atismalardan sonra boyle bilgileri verecek adam da kalmadi galiba ..
Gene gondiklediler:)
Endeksin 8500 une gore %25 fark yedik....
Demkki isler bizim bildigimiz gibi gitmiyor. Zarar aciklayanlarda pozisyon almak gerekiyor. Hep diyoruz ama cesaret edemiyoruz
80 milyar satış hedefinin altında kalırsayı fiyatlıyor piyasa, geçerse de mis olur tadında optimistim ama tekrar ediyorum, bir daha uzun vade diyene karşı iyi şeyler hissetmeyeceğim, bu çok net.
Malesef 100 e göz kirpiyor... 107.70 altinda hic sansi yok gibi
Millet satti gittimi yoksa yorumlarin hicbiri tutmadigi icin yazacak biseylerimi kalmadi...
Asil simdi görüşler lazim degilmi. Hisse cikarken herkes destek atar...
Şimdilik böyle bir görünüm var..Ama neyin ne olacağını formülize etmek çok zor..Unutmamak gerekir ki ülkemizde çok ciddi bir Siyasal Belirsizlik var..Seçime gidilecek mi?Gidilirse nasıl İttifaklar kurulacak?Bu İttifaklar içinde hangisi başarılı olacak?İktidar düşerse bizi gerek Sabık İktidar,gerekse Yeni İktidar açılarından ne gibi sürprizler bekliyor?Bunların hepsi tedirginlik kaynağı muammalar..Başta Migros olmak üzere Gıda/Tüketim Sektörünün bazı hisselerini zorlamayla tutuyorlar..Çoğu hisse de ellerinde zaten..Yapay hareketler bunlar..Gerçek anlamda yeni yatırımcı yok..Var olanlar da sattı gitti..Ülkerde ise bazı yabancı Aracı Kurumlar satılanı alıp stoklarını büyütüyor gözüküyor..Bunlar kimin adına toplarlar..Sessiz sedâsız Patronların gayrıresmi Şirket Hissesi toplaması mıdır yoksa bir takım spekülatörlerin orta/uzun vadeye yaptıkları Fırsat Toplamaları mıdır?Bilemeyiz..Yapılabilecek olan Hisseye inancınız varsa, uzun süre tutabilecekseniz bu fiyatlar oldukça iyi..Alırsanız ve örneğin 3 yıl tutarsanız,Dolar Bazında bire iki hatta daha fazlasını yaparsınız kanaatindeyim..
Kendi fikirlerim olup Yatırım Tavsiyesi değildir..
https://i.hizliresim.com/93hts2y.png
aylık, dolar, RSI
--imzamı değiştirdim (imzamdaki yazıya** bugün tesadüf ettim...daha önce benzer bir cümleyi kendim de ifade ettiğimi hatırlayınca imza olarak aldım)...
**https://www.hisse.net/topluluk/showt...95#post6834895
pladis halka arz öncesi mal toplama operasyonu gibi duruyor..
--bir daha almam...şirket hakkında sonradan öğrendiklerimi ( istanbul gıdanın şirketten çıkarılışını; kendi öz malları olan ÖNEM gıdanın halka arzdan-anadolu gıda ile birleşerek borsaya açılmasından önce--şirketten çıkarılarak hülle ile yıldız holdinge geçmesi; godivada- USA payının bedelliye katılmayarak düşürülmesi (bunu etkin ortaklık olarak yükselmiş olduğunun lanse edilmesi); godivanın karlı kısmının satılarak diğerlerinin her sene ciddi zarar üretmesi, amerikadan alınan diğer iki şirketin devamlı zarar üretmesi, UB nin vasat karlılığı, bilanço güzellemeleri vs.vs, daha bir çok handikapını bilseydim zaten yatırım yapmazdım...
almam diyenlerin profilinden aldığı kağıtlara bakın..orada dönen dolaplarada bakın....
o kadar dolaba rağmen elde tutuyorsa, burada almam demesindeki amaç niyet başka olabilir...dikkatli olun...
görende kendi aldığı fezaya uçtu sanacak...
enf düzelmetesi ile 5 de birine falan düşütü...
3.Ç net kar düşüşü daha çok kambiyo zararı ve bir miktarda vergi giderinden kaynaklı görünüyor. Hasılat tarafında ciddi bir düşüş yok bir miktar kar marjında düşüş var. 2.çeyrek sonu 35 lira olan euro 3.çeyrek sonu 38,10 civarı kapatmıştı doların artışı biraz daha sınırlıydı, şimdilerde euro 36'ya yaklaştı kurlar yılsonuna kadar tekrar ciddi bir atak yapmazsa kambiyo zararı son çeyrek bir miktar tersine döner. Yeni yılla birlikte yaşanacak ücret artışları kişisel gelirleri yeniden yukarı çekerek talep artışı yaratır.