İnvestingde Boyle adamın önünde tapmaya başlarlar.
Printable View
İnvestingde Boyle adamın önünde tapmaya başlarlar.
Atatürk şöyle demiş:
Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
Ustatlıgi 4.76 da ilan ederiz, şimdilerde 3.86 da ancak birşeyler bildi denilir.
Daha heyecan yapacak bir şey yok ama artık babam gelse dolar longla demem bana 3.86 ya kadar dolar shortluyacak adam lazım, 10k uzeri takipcisi olupda twitterda dolar shortluyacak diyen lazım, 3.86 ya kadar shortculara aciyipda su verenin ..... diyorum o kadar acımak yok artık bundan sonra vahşi kapitalizm kuralları işler.
Heyecanımıza ver Bora bey.. Samimi bir şekilde söyledim yazdıklarımı goy goy amacı ile değil.. gerçekten dediği gibi tahminleri tutan ilk teknik yorumcu ile karşılaşıyorum. Belki şanslı ama başarının da ödüllendirilmesi gerekir. Zaten onun dedikleri ile de yatırımımı yönetmiyorum.. Bana kalsa ben bankada bile tutmuyorum paramı.. Biraz cok paranoyaklık olabilir ama kimseye güvenmiyorum . Bu ülkede de heran herşey olabiliyor..
KATAR DOLARIN TUZU, BİBERİ OLACAK. ÇOK HIZLI 4.00 Ü GEÇEÇEK.
1.) Egypt will set up a military base in #Bahrain's Hawar Island.
2.) The boycotting Arab states will withdraw all their money from #Qatar-i banks
3.) ALL Qatari assets in the boycotting states will be seized.
4.) More Arab states, including the mediator Kuwait, will be asked to cut all political and economic ties w/ #Qatar as well.
5.) Foreign entities will be discouraged from investing in #Qatar on the grounds that they might lose business ties w/ the boycotting states.
https://twitter.com/Brasco_Aad/statu...93818524225536
Kaç gün bir vade ver de test edelim.
Elbette bir gün dolar 3.86 da olacak 4.76 da.. bir gün 10 TL de olacak.ama ne zaman.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatta isim olmaz Twitter falan bana az kişi lazım nerdeyse çokluk orda kolluk. Kendi mekanın zaten var orda 6 kişiyiz ufaktan teknik bilgimiz ise geliştiriyoruz buraya 2 grafik arıyorsan orda 7-8 tane atiyorum. Benden 4-5 tane olsun piyasanın canını alırız ilerde inşallah. Mühim olan gelişmek ve para yapmak yoksa Twitter sallaması dan bol birşey yok bana az olsun analiz tutsun gerisi bos
Sermo yakın gelecekte uçak gemisi de yapacağız bir tane de uçak gemisi satarız. Sonra tank var, otomobil var, uçak var. Var da var.
Amacım, geçmiş tecrübeler temelinde, bir şahısı gereksiz pohpohlamalarla, hedef kişi haline getirmenin yarardan çok zarar getirdiği gerçeğini vurgulamak.
Sn stonhand'i rahatsız etmek falan değil.
Bugün böylece güzelleme konusu yapılarak ön plana getirilecek kişi, yarın, analizlerinin gerçekleşmediği durumlarda da, bazı kişilerce yergi ve taşlama konusu yapılabilir gereksizce.
İfrat ve tefrit. Bizim toplumun en çok çektiği durum yani.
Örneğin: 3,55 lerin üzerinde yaptığı her analizde (günlerce) sabırla ve ilgiyle beklediğimiz gibi son iki gün de aynı şekilde abartısız ilgiyle okuyabiliriz analizini.
Yarın ne olacağı ayrı bir husus.
Bu ülkede sürekli doğru analiz yapan ve yapacak biri yok...
Beklemiyoruz da.
sadece bir tespit olarak bilgilendireyim.
Bugün VİOP'ta uzun kontrat aldığını ifade etti Sn Stonhand.
Dün 700 puan aldığını burada yazdı yanılmıyorsam. Bugün ne oldu?
Onun kendi karı zararı..Bizi ilgilendirmez.
Ama demekki herkes her zaman doğru işler yapmıyor. Yapamaz da.
Böyle bir iddiası olduğunu sanmıyorum Sn stonhand'in.
Ama birileri çıkar da sadece başarılı günlerde yaptıklarıyla övgü halesi koyarsa başına, başarısız günlerde (benim korkum o) gelebilecek tepkilerle, bu başlıkta yararlı paylaşımları olan bir forumdaşı kaybederiz.
Yazık olur.
Demek istediğimi tam koyayım ortaya da haksızlık olmasın.
Sevgiler.
Maşallah fiyat analizi bitti zaman analizidemi yapıcaz o işi Twitter'da bir tane zaman analizi yapan günlük o kursu 1000 TL olan dalaylama var ona soracaksınız, hocam ben usdtry de para yatırmadigim analizi yapmıyorum ve usdtry de ciddi rakamda Ağustos kontrat longdayim, bunu söyleyeyim yeterlidir herhalde.
Nasrullah ayandan;
O tarihlerde Ortadoğu'nun en büyük bankeri/sarrafı *olan rahmetli Mahmoud Şekerci'nin yanında bulunuyordum.. 850 doları gördüğü gün bütün cesaretimi toplayıp, Mahmoud beye yaklaşıp sordum..
- Amca, altın 1000 dolar olacakmış ne dersin dedim..
Beni pencerenin önüne getirip, dışarıda ne gördüğümü anlatmamı istedi.. Ben de anlatmaya başladım..
- Önümüzde bir cadde var, arabalar geçiyor..
- Geç onları sağa gel dedi..
- Park var .. İçinde oturulacak banklar var.. Bankların birinde yaşlı bir çift elele tutuşmuş sohbet ediyorlar, bir sonraki bankta genç bir çift öpüşüyor..
- Onları da geç sağa gel dedi..
- Sağda bir fıskiye var su fışkırtıyor, güzel bir görüntü dedim..
- Hah dedi o fıskiyede dur.. 10 dakika sonra altın fiyatının ne olacağını bilsem orada fıskiye değil benim heykelim olurdu dedi..Her kim sana biliyorum der, ayakkabının tekini çıkar kapıya kadar kovala..
Size şimdi diyorum ki, kim ki size dolar şu, altın bu, borsa o olacak.. *Şu vakte kadar olacak ayakkabınızı alın kapıya kadar kovalayın..Bilin ki sahtekardır..
SAYDIKLARIN BAYAT. YENİ BİR ŞEY BULMAK GEREKİYOR MR. HAPPY. SİZ DE NE VAR?
https://i.hizliresim.com/XX0kyR.jpg
En olmadı cübbeli reise kabir azabı geçirmeyen kefen yaptırırız araplara satsak parayı bulduk al sana 50 milyar dolar :D usdtry 3,10 olur aynı gün yok yok alınmaz bu dolar satılır buralardan ordan olmaz burdan hiç olmaz hahaha
Zamanında bu memleketteki en büyük forex forumunun moduydum beyler ben. Kendi başlığımda sitede sadece vip üyelik alanlar girebiliyordu, sabah 20 tane günaydın almadan yazı yazmıyordum da o günler geride kaldı, orada da sitenin adminiyle girdik birbirimize sonra bıraktım yazım çizim işlerini, kaç kere twitterdan yaz dediler oda işime gelmedi uğraşmadım. Bu yıl işte 3,92 den 3,56 hareketinde yazmaya başladım işte, 3,56 dan 3,80 e dedik tuttu 3,80 den 3,64 dedik tuttu 3,64 den 3,76 dedik tuttu 3,76 dan 3,66 mı neydi tuttu, referandum sonrasında ha terste kaldıkmı evet bu son düşüşte terste kaldım yalan yok ancak bunda da 3,48-3,49 maliyetler pozdaki zararın çoğunu çıkarttı.
Bu siteye ilk geldiğimde sadece viop bölümünde yazıyordum bana orda dolar yükseliş başlığında neden yazmıyorsun deyince buraya geldim beyler mevzu bu yani.
TÜRK EKONOMİSİNİN ÇIKMAZ SOKAGI BURASIDIR: TASARRUF ETMEDEN HİÇ BİR B.K OLAMAYIZ.
JCR/Ökmen: Yeni mevduat üretilememesi Türk ekonomisinin ve Türk bankacılık sisteminin önemli bir yapısal problemidir.
Neyse beyler 3,6110 geçilirse 3,6405 geçilirse 3,6880 miydi neydi yahu işte orası kısa hedef ve geri alış noktası oradan 3,6110 a kadar geri geliş ve 3,80-3,86 bölgesi olması gereken yapı bu şekilde geri alış kısa kalabilir kalmayabilirde.
Algolar son zamanlarda 1,618 de az yataya alıp sonra direkt 4,238 yani 3,80 de gösterebiliyorlar yani karışık işler ama yol haritası bu.
3,4910 da dedim bütün şartlar longlardan yana neden
afrin ypg savaş riski
katar sazan gibi atlayıp asker gönderme ve savaş riski
fed bilanço küçültme riski
fed faiz arttımı riski
merkez bademi faiz indirmesi gereken 3,56 da 0,50 baz puan faiz arttırması şimdi faize müdahale edememesi
Merkez bademi faizi arttırsa piyasa faizlerinin %20 lere çıkacağı uzunun bundan rahatsız olması
vs.vs. bunların alayı bizden yana. İslami bankacıdan sen git merkez bankası başkanı yap, sonrada tırmala dur işte. Bu kadar jeopolitik ve yurt dışından risk varken , üstüne yönetimde beceriksizlik had safhadayken ve tekrar üstüne ülke adam gibi hiçbirşey üretemiyorken doların düşmesi bu ülkede zor teknik olarak da zor temel olarak da zor.
son 3 ayda doları 3,50 de gereksiz yere baskılamak için bile Allah bilir kaç milyar dolar hiç edildi bu ülkede Allah biliyor.
NÜFUSUNUN %85 İ ATEİST OLAN İSVEÇ YOLSUZLUKTE SONUNCU.
NEDEN? KONU DİNLE İLGİLİ DEĞİL. ESAS OLAN HAKKANİYETLİ BÖLÜŞÜM.
Ülke Nüfuslarının En Zengin %10 Diliminin toplam gelirden aldıkları pay: (Yaşanacak en berbat yerler)
https://i.hizliresim.com/okj3dq.jpg
Not : Boşuna demiyorlar; ABD de paran yoksa öl daha iyi.
Sayın Stonhand,
VIOP'a ilaveten foreks işlemlerine de devam ediyor musunuz? Malum forekste VİOP'un aksine işlemler devam ediyor.
FED tutanakları sonrası yarın için USDTRY ve ons altın yönü beklentileriniz nasıl?
ESKİ FED BAŞKANI Greenspan :
"Ekonomik aktörlerin özgüveni arttıkça varlık fiyatları aheste aheste yükselir,
akıllılar da akılsızların peşine takılır,
varlık balonu sinsice oluşur,
sonrası bir kıvılcıma bakar,
balon büyük bir gürültüyle patlar."
Forex işlemlerini takip ediyorum ancak tr deki bu son genelgeden sonra işlem yapmıyorum, mt4 ekranında 7-8 adet major grafik,fdow,fdax, petrol ve altın var. Örnek olarak en başarılı olduğum grafik usdjpy dir ciddi oranda tekniğin çalıştığı bir grafiktir ve yüzde 90 civarı beni yanıltmaz.
usdtry yi yukarda haritayı verdim işte onun harici birşey yok şuan için.
Ons işi sıkıntılı bende ana beklentim uzun vade düşüş yönünde grafiğini eski başlıkta atmıştım arada kaynadı yarın hatırlatırsanız tekrar atarım evde pc de mt4 yok ufaklıklardan dolayı yasak var :D evde
ERKİN ŞAHİNÖZ:
'Tuhaf zamanlarda yaşayasın", eski bir Çin bedduasıdır..
Lafı uzatmadan söyleyeyim; bu acıklı bir yazı, kimseye şaka yapmıyor, dalga geçmiyorum.
Temel ve teknik göstergeler, küresel mali piyasaların kusursuz fırtınaya çok ırak olmadığına işaret ediyor.
Şirketlerde finansal risk, evlerde tasarruf yönetiminin pehlivan gibi değil,
bilardo ya da satranç oyuncusu gibi son derece dikkatli, maharetli,
hesaplı hareket edilerek yapılması gereken bir döneme giriyoruz.
http://www.takvim.com.tr/yazarlar/er...arda-yasayasin
FİNANSAL GÖZ : http://www.finansalgoz.com/2017/07/f...eden-artt.html
Özetle;
Faiz oranlarını artıran temel neden, artan enflasyon oranıdır. KGF kredileri de işin tuzu biberi olmuştur.*
İpin ucu kaçtığında ekonomiyi dengeye oturtmak kolay olmamaktadır.
Sonuç alabilmek için ise bazı bedeller ödemek gerekmektedir.
Son zamanlarda büyümeyi toparlayabilmek için mali disiplini feda ediyoruz.
Enflasyonu düşürebilmek için de görece yüksek faiz veriyoruz.
%12 düzeylerindeki faiz oranı Türkiye’de yaşayanlar için pek yüksek değilse de,
enflasyon oranının %1’li düzeylerde olduğu gelişmiş ülkelerde yaşayanlar için oldukça yüksektir.
Yabancı yatırımcı yüksek faiz için ülkemize gelmekte, bu durum döviz kurlarını baskılayarak
enflasyonu düşürmemize imkân tanımaktadır.
Büyüme için mali disiplini kaybetmeyi, enflasyon için yüksek faiz ödemeyi göze alıyoruz.
Sonrasında da bozulan mali disiplini ve yüksek faizin oluşturduğu tahribatı ortadan kaldırmak için çalışacağız…
Belirli bir yaşa kadar para için sağlığın, sonra da sağlık için paranın harcandığını
anlatan söylem veya karikatür aklınıza gelmiş olabilir. Benzerlik de yok değil.*
Son dakika: Erdoğan: Katar ın talep etmesi halinde Türk askeri üssünü kapatabiliriz
Türkiye'de parası olmayan ne yapsın?😁
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu adam aşağıdaki twiti 2015 yılında attı. Komik gelmişti. Şimdi %100 hak veriyorum. Oynanan Orta Oyunu.
https://i.hizliresim.com/r2396m.jpg
Cem Karaca - Bedava Yaşıyoruz
Bedava yaşıyoruz dostlar bedava
Hava bedava bulut bedava
Dere tepe bedava yağmur çamur bedava
Bedava yaşıyoruz dostlar bedava
Otomobillerin dışı
Sinemaların kapısı
Camekanlar onlar bedava
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava
Kelle fiyatına hürriyet
Esirlik bedava
Bedava yaşıyoruz dostlar bedava.
sermo tübitakta ne projeler yapıyoruz bir bilsen.
gençlerimiz gurur kaynağımız. Yeter ki önleri kesilmesin.
https://youtu.be/hEKyXb69ZW4
Abdurrahman Karslı diye bir adam var. Bi parti genel başkanı imiş... onun da eski bi konusması vaar cem özer programinda...
O da benzer seyi soyluyor tr deki isimler ve bop üzerinden...
FED haziran toplantı tutanakları yayınlandı,parasal sıkılaştırma tarihi konusunda görüş birliği yokmuş...
haftalik grafiğe göre dxy nin yakında sert bir yukarı tepki vereceğini düşünüyorum.
YTD(29 Haziran)
tepki hafta başında başladı. dxy geçen hafta dip hareketini tamamladı. tepkiden ziyade yukarı trende başlamış olması kuvvetle muhtemel.
YTD
hocam faiz mesele değil.
Insan nasıl tasarruf yapar?
Gelirinden zorunlu harcamaları yapar. Kalanın bir kısmı zorunlu olmayan harcamaya giderken bir kısmı tasarrufa gider...
Ama adamın aldığı zorunlu harcamaya yetmiyor ki!!!
Ayrıca burda anlatılan tasarrufu yapacak olan orta sınıftır. Orta sınıf ise yukarda tabloda görüldüğü gibi yok tr'de...