BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )
Alıntı:
Originally Posted by
0101
yaşayan görür...
ancak, geçmiş geleceğin işaretlerini taşır.
temel nasıl demiş?
"bu bana bir ders olsun".... bea...!
Sayın 0101,
Geçmiş geleceğin aynasıdır ama geminin arkasındaki köpükte illa geminin gideceği yönü göstermez.
Aynaysa, aynı ayna, borsada tüm parasını kaybeden, forexte batan, Viop’ta teminatını bile kaybeden, parasını faize koyupta bununla ömür boyu yaşayabileceğini zanneden ama 3 yıl sonra aldığı faizin enflasyon karşısında kuşa döndüğünü görenleride yansıtıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )
Neyse daha fazla polemiğe giremeyeceğim.
Burayı okuyan gençlere, 72 yaşında bu piyasalarda yaşanmış hemen herşeye tanık olmuş bir abiniz/amcanız/dedeniz olarak tavsiyem, sadece laf ile söylenen bu sistem kötüdür mesajlarını dikkate almayın. Söylenenler veri ile örnek ile desteklenmedikçe kıymet vermeyin.
Ben kendim geçmiş sayfalarda bizatihi yaşanmış örnek verdim bu sistemle ilgili. Bu bir birikim aracı yatırım değil. Uzun vadeli bir birikim aracı üstelik. Var olan sistemde yaşanmış on senelik tecrübe ile diyorum ki, sistem içindeki bir kişinin uzun vadede enflasyona karşı kaybetmesi, çok büyük hatalar yapmadıkça mümkün değil. Varsayımlar üzerinden, yapılmamış hesaplar üzerinden konuşmuyorum. Ben torunum için yaptım oldu diyorum.
Yukarıda videosunu kopyalayıp koyduğum kişi, bu piyasalarda muteber olan saygın ve büyük yatırımcılara bilgisini satan bir kişi. Almadığı eğitim girmediği piyasa yok. Adam diyor ki büyük paranız varsa o başka, gidip profesyonel destek alın diyor. Ama yine diyor ki ben kendim küçük yatırımcıyım ve paramın büyük kısmı BES’te.
Yani diyor ki ben bile her türlü detayı bilmeme rağmen, risk almıyorum, kendi paramı kendim yönlendirmiyorum.
Bu ülkede kaç kişi veya şu forumda kaç kişi bu beyefendiden daha iyi biliyor finans piyasalarını. Herkesi bilgisi ile bine katlayacak adam kendi parasını kendi yönetmezken, ben kendi paramı daha iyi yönetirim diyen hangi kişiye güvenipte yatırım yapacaksınız?
Karar elbette sizin.
Sonuçlarına katlanacak veya sevinecek olanda kararı veren kişi olacak nihayetinde.
Sağlıcakla kalın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi