Son delikanlýlar Çanakkale de conk bayýrýnda yatýyor.
Printable View
Batýçimde artý deðer olarak yazdýðýnýz tüm yatýrýmlar kredi ile yapýlmýþ yatýrýmlar,bu yatýrýmlardan elde edilen kazançlar kredi faizlerini karþýlayamayacak durumda.
Rasyolar neye göre düþük?
Yeniden deðerlendirme yapýlamasaydý pd/dd ne olurdu?
Sizler için daha öncede burada yazmýþtým bilanço okumasýný bilmiyorsanýz bir bilene bu bilançoyu analiz ettirin.
Zaten piyasa gereken fiyatlamayý yapýyor.
YTD
Piyasa fiyatlýyormuþ çok güldüm,piyasa filan yok bu kaðýtta,patronlarýn zavallýlýðý yüzünden üç beþ çapulcuya kalmýþ koca þirketin hisseleri,tam adamýna bilanço okumaktan bahsettin...liman kaç paradan bilançoda görünüyor? Satarsan kaça gider önce ona bak,sonra enerji bilançoda ne görünüyor,satarsan ne eder,sonra diðer varlýklara bak,bunlardan sadece birisi bile satýlýrsa özsermaye kaça yükselir,borçlar kaç liraya düþer onun hesabýný bir yap bakalým...yatýrýmlar borçlarý ödeyemezmiþ,Hesler 86 milyon dolara alýndý,kalan borcu 25 milyon dolardan daha az,senmi ödedin o borcu,Söke 2019 en az 30 milyon dolar borç öder tek baþýna,Söke’deki koca dað bedava maden,bilançoda görünüyormu?Bornova arsaya 200 milyon dolar ver bakalým satacaklarmý...Cironun yarýsý döviz bazlý 2019’da...meydaný boþ bulmuþsunuz atýn tutun bakalým,topic aylardýr körler saðýrlar birbirini aðýrlar modunda,yazanlarýn çoðu þebekeden,birbirine orta yazýlar...biz bu þirketi ve bu patronlarý yola getirene kadar buradayýz,Gk’ya kadar sizin gibilere tedbir almazlarsa sonucu tutanaklarda okursunuz,þimdi birbirlerinizi aðýrlayýn,topiði hariçten okuyanlar topicdeki düzene dikkat etsin ve malýna sahip çýksýn.
Bakýnýz sizinle anlaþamadýðýmýz konu;ben diyorum ki ''yanlýþ zamanda doðru yatýrýmlar''
2013 yýlý gezi parký olaylarýndan sonra yapýlan kredili tüm yatýrýmlar zamanlama yanlýþlýðýdýr.(üretiminin tamamýný ihracata çalýþmayan tüm þirketler için bu böyledir)
Güncelde hes leri,limaný satýþa çýkarýn görürsünüz.(geçen gün son yapýlan ihalelerden HES satýþýný paylaþtým tekrara gerek yok)
Ciro artýþý birazda fiktif gibi bunu da biliyorsunuz sanýyorum.(söke'den ihracat yap faturayý batýya kes,ayný malý batý tekrar faturalandýrsýn böylelikle konsolide bilançoda ciro artmýþ gibi olsun,yanlýþým varsa düzeltin?)
Ýlk çeyrek bilançoda gerçekleri daha iyi görürüz.
Bilançolarý tekrar inceleyiniz.
YTD
Yazdýklarýnýza katýlýyorum...
Sadece alýntý yaptýðým yerle ilgili yazýyorum...
BSOKE ayrý bir tüzel kuruluþ... BTCÝM ayrý bir tüzel kuruluþ...
BSOKE doðrudan ihracat yapsa, fatura keseceði kiþi kurum her neyse... yurt dýþý yerleþikler olur... Ama bunu yaptýrmýyorlar...
BSOKE burada fason çalýþan þirket konumunda... BTCÝM e fatura kesip gönderiyor... ihracatçý BTCÝM oluyor...
Tahtada ve burada bir tiyatro sahneliyorsunuz biz de elimiz kolumuz baðlý seyrediyoruz ta ki sizinde eliniz kolunuz baðlý olan bitenleri izleyeceðiniz zamana kadar.
Bu ....... yoksunu çapsizlar bedelli yapincaya kadar bu durum surer gider. Ama herzaman yeni bir alicengize hazir olmak lazim.
Bu vebalin altindan kalkmak zor.
Saygilar.[emoji53]
Paylasimlarim kendi þahsi goruslerimdir ve yatirim tavsiyesi icermez.LG-D802 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tekrar bedelli yapacaklarýný nereden öngörüyorsunuz.alýnmýþ bir karar mý var?
Bir zamanlar buradaki geyiklerin aynýsýný ÝÞFÝN de 0,9 larda yapýyordu birileri.Hisse de 2 kez % 10 zor kazandýk.Ondan sonra topiðe birileri dadandý yok bu adam satmadýkça gitmez falan filan.Hatta birisi bir gün kasasýnda bulunan nakitten bile daha düþük piyasa deðerine iþlem görürken satýn canýnýzý kurtarýn yazdý.Þimdi bakýn bakalým hisse nereden nereye gitmiþ.Bu arada o satmadýkça bu hisse gitmez dedikleri kiþinin de artýk þirket kartýnda ismi var.
Borç morç bunlar hikaye sizin derdiniz ne ben çok iyi biliyorum.Tahtada yaptýðýnýz tiyatro da burada yaptýrdýðýnýz geyiklerde derdinize çare olmaz.
Yd olayý büyük bir hataydý hisse fiyatýnýn düþük kalmasýna seyirci kalmanýzda çok büyük bir hata.Ben son kez buradan uyarayým üzerime düþeni herkes için yapayým lütfen bu sefer bari söylediklerimizi zamanýnda dikkate alýn.Vestl bile 14 lira oldu bilmem anlatabildim mi?VESTL 1,6 ken bu hisse en kötüde 2,7 lira idi.Özellikle riskin erken saptanmasý komitesine duyurulur.
ÝSMAÝL TARMAN ýn Sökedeki payýnda azalma mý var? %9 küsurdu? %8 küsura düþmüþ görünüyor?raporlar mý yanlýþ?satsa bildirim yapardý.?
sadece bizim kaybettiklerimizle þirketin borcu ödenirdi. resmen yem olduk allah yardýmcýmýz olsun. ytd
Neticede biz de bir þeylerin farkýndayýz. Sizce batýgrubu hisseleri alýnýr mý?
Sayin hujman iki senedir hergun mal aliriz...az veya cok...dikkatimizi ceken
ne yazdiysak mal geliyor. Sizce bu normalmi? Hisse 1997 dolar fiyatinda
ama hala deger yitiriyor.
Birde alinacak deverde gormediklerinden olsa gerek ....GA karari olmasina ragmen yonetim hala seyrediyor. Siz karar verin demekten baska bir soz yok.
Saygilar.
Paylasimlarim kendi þahsi goruslerimdir ve yatirim tavsiyesi icermez.LG-D802 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin kötü performans göstermesinin nedeni dolar borcu olduðundan dolayý olabilir mi..
Bu piyasada nasýl performans gösterebilir.Benim tahtada gördüðüm sahipsizliktir.Tahtada olanlar oldukça yetersiz isteselerde olmuyor.Ben bile denedim.Zaten bu fiyatlara çok mal gelmiyor.Saglam bir tahta yapýcý istese gözü kapalý 3 tl. yapar.
Sayýn vesper,saðlam bir tahta yapýcýnýn gelmesi için saðlam bir hikayenin olmasý yada uydurulmasý gerekir.tarih bizlere gösterdi ki bu patronlarýn hiç bir hikayesi güvenilir deðil.güven olmayan bir yerde de hikaye yazýlamaz.dolayýsýyla sadece bu günkü piyasada deðil normal piyasada da itibarlarý yaptýklarýndan dolayý yerlerde sürünen bu yönetimi tahtadakiler olmasý gereken fiyatý gösteriyor.Þu andaki tahtadaki fiyat yönetimin itibar notudur.þirketin gerçek ederi deðil.ytd.
Sayin Badi ky nin kafasindaki dusunceyi tam anlamiyla özetlemissiniz. Hic guven vermiyorlar
Aynen katiliyorum....hisse fiyati bu çapsizlarin itibarlarinin karsiligidir.
Bugune kadar ellerini ceplerine atmayan.....aksine elini devamli yatirimcisinin ve ortaklarinin cebinden cikarmayan ve bunca finansal gideri yaratan buyuk borclanmayi yapan bu culsuzlar in
kontrolu kaybettiklerinin emareleri var gibi.....yada gercekten bir hesaplari var ve bunun icin kotu niyetliler.
Sonucta yillarin sirketi....çýnarý....artik
cok kirilgan durumda....sallaniyor.
Bu iyi egitimliler ya akillarini baslarina alacaklar....yada alacaklar.
Bizim icin problem yok...cok uzun sureden beri ....YD fiyaskosundan sonra....her duruma hazirlikliyiz.....
ister akillanirlar isi duze cikarirlar ....ister sermaye arttirirlar hep beraber elimizi cebimize atariz...
isterlerse çinari devirir kayyumluk olurlar. Ilk gunlerdeki sloganimizin
yolunda devam ediyoruz....her basamaktan azar azar almaya ve biriktirmeye devam.
Bugune kadar yaptiklarinin degerlendirmesi..........
“ itibarlari sat....þirket degeri biriktir ”
Saygilar.[emoji20]
MB sinin londra kaynaklý dolar operasyonuna aldýðý aksiyonlar ise yaradý.Usd 5.30 lü seviyelere düþtü.Operasyonu yapanlar kol kesti zarari kabullendi.MB sinin yaptýðýna þapka çýkartmak lazim.Bundan sonra bu tur operasyon yapmak g.. ister.
Grubun aðýrlýklý borcu Euro. Kap ta yayýnlanan raporlarda yabancý para pozisyon sayfasýna bakýnýz.
https://i.hizliresim.com/zj7R0Y.jpg
Þöyle bir soru sorsam;Fiyatýn bu seviyelere gelmesi için bir irade yok muydu..Yani birileri bilançonun bu kadar bozulacaðýný kur riskinin þirketi zorlayacaðýný sökede yapýlan yatýrýmýn etkilerini öngörüp satabildiði kadar sattý.Bu arada biz yeniden deðerleme hayali kuraken olýuyor bütün bunlar.Þirket kartýna bakarsanýz maþallah yedi kocalý Hürmüz gibi..Diyeceðim odur ki bu fiyatlar birilerinin iþine geliyor.
Geldiðimiz noktada þirket için olabilecek kötü durumlar fiyatlandý.Bundan sonrasý bilançonun düzelme safhasýdýr.Bunu böyle görmekte fayda vardýr.Kur farký zararý, üretim artýþý ile absorbe edilebiliyor bunu gelen 13.5 mily. zarardan anlýyoruz.
Kurda geçen 3-4 gün önceki gibi bir hareket olmaz ise 31/03/2018 sona erecek 2019 1. çeyrek kar açýklayacaðý kabak gibi.
ortada.
Liman faaliyetleri, Söke ihracat, Enerji fiyat artýþlar ve üretim miktarý....
özelikle ihracat yaptýklarý sürece borç da ciddi azalmalar göreceðiz.
Birde yeni bir daha açýyorlar MENDERES .... E iþler demek ki iyi gidiyor...Yeni yatýrým düþünebiliyorlar.
Sökeden raylý sistemle klinkerin LÝMAN taþýmanýn baþlamasý artý yönler....
Tek Sorun patronun tahtaya HG yapmamasý. Bilanço düzelince piyasa tepki versin diye oluruna býrakmýþlar gibi.
ytd.
Saygýlar,
Son olarak þunuda söylemeden edemeyeceðim.Birileri grafikte görünen o tepelerden sattýklarýný( nasýl bir kandýrýlýþsa her defasýnda kabullenememe durumu yaþýyorum)alacaktýr.Benim fikrim böyle
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Oyak ýn yaptýðýna bak..Bu fiyatlara bir kamyon mal veriyor.Nerededen aldýn da buraya veriyorsun.
Anlaþýldý. ekraný kapattýracaklar bize.Bol güneþli günler.
birileri 2,20 yi görecek diyordu BADÝ di galiba tebrik etmek gerekir.2,20 ninde altýný gördü bravo.
ytd.
Saygýlar,
Olmadý ama tahta tamam topic kýsmýný pek iyi iþleyememiþsiniz.Tüh dövizde gevþedi.
Biri itibar mý dedi? Artýk o yerlerde sürünmüyor.yerin yedi kat altýna girdi.neyse,cehennemin dibine kadar yolu var.odunu ve ateþi bol olsun.