bütün fonlar neredeyse eksi yazmýþ. dolar altýn hisse farketmemiþ
Printable View
bütün fonlar neredeyse eksi yazmýþ. dolar altýn hisse farketmemiþ
Tcd bende yok, tkf var. sadece ayný kurum yönetiyor, stopaja gerek yok diye tkf'ye yönelmiþtim. Ancak tcd'nin son bir-iki aydaki kýsmi performans düþüklüðünün sadece ve sadece þanssýzlýktan kaynaklandýðýný, üstüne belki sizin alým tarihiniz de tam bu evreye denk gelme þanssýzlýðý yaþadýðýný düþünüyorum açýkçasý.
Yýlbaþýna kadar yine normal performansýna dönecektir. date to date bir yýl bakýldýðýnda yaný bu tarihten bir yýl geriye bakýldýðýnda yine de %76. Ýki ay üstüste -5 -10 lar yazsa da hiç alakasýz bir ayda %25 artý yazarak toparlýyor hep, üç dört yýldýr izliyorum bu bir yýl geriye kadar date to date year (sonbiryýl) deðeri %60 altýna bile neredeyse hiç düþmedi.
Taþýmasý zor, çok yorucu, volatil, zaman zaman sinir bozucu bir fon ama açýkçasý piyasada da alternatifi yok deðiþkenlerde o anlamda.
Sadece þahsi fikrim olup, yatýrým tavsiyesi deðil elbette.
Açýkçasý beni de hayal kýrýklýðýna uðrattý, istikrarlý getirisi için almýþtým, aldýðýmdan beri istikrardan eser kalmadý. Daha önce 15 Aðustos a kadar bekleyip durum deðerlendirmesi yaparým demiþtim, zararda satmayý sevmediðim için hala elimde tutuyorum, fakat böyle devam ederse nihai olarak ay sonuna kadar beklerim diye düþünüyorum.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teþekkürler uyarý için. endekste büyük düþüþlerde almak daha doðru olabilir bunu. fon yönetimi hedge enstrumaný kullanmýyorlar sanýrým.
nitelikli yatýrýmcýlara sunulan performans kesintili fonlarda fon yönetimi çok daha aktif olabiliyor. Genelde tefasta en baþarýlý fonlar o sýnýfta gördüðüm kadarýyla
Yani bu tür aktif yönetilen hisse fonlarý düþüþlerde artýrmak benim de uyguladýðým strateji, uzun vadede endeksi geçiyorlar , ancak tabi geçmiþ performansýndan yola çýkarak geleceðe dair iyimser öngörüde bulunuyoruz.
Zaman zaman tam tersi iyi giden fonlarýn , berbatlaþtýðý da çok oluyor. Ama bu kategoride mps, mac, tkf, st1, rbh, acc, gmr ( bazýsý katýlým) gibi üç beþ tane daha aktif yönetilen , iyi demeyim ama endeksi geçmek için iddiasý olan ve bunu geçmiþte yapmýþ fon var. Gelecek bilinmez tabi.
Mesela bir 2017 yýlý var. Endeks %40 getirirken , genelde iyi olan, endeksi geçen fonlarýn çoðu sýfýr civarý ya da eksi getirdi. Periyodu epey uzatmak gerek hisse fonlarda, eðer getiri umuluyorsa.
ben o stratejiyi bes hesabýmda uyguluyorum. dözviz, altýn ve borsa fonlarý arasýnda geçiþler yaparak yýllýk %30-40 getiri ortalamasý yaptým bes de. ama oradaki özellikle hisse senedi fonlarý uv kalýnmaya uygun deðil.fon yöneticileri bes olunca konuyu bir sebeple! boþlamýþ gibiler.
hisse fonlarýnda dediðiniz stratejiyi uygulamak doðrusu. teþekkürler
Burada performans ödemeli fonlara yatýrým yapmýþ olan var mý acaba? o konuda tecrübe paylaþacak olan
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF
Tefaþ'a açýlmýþ görünmesine raðmen üzerinden bir hafta geçti, hala alýnamýyor. Ben çok aradým, birileri de bir ara þu hedef portföyü arayýp baský yapsa, ne zaman açýlýyor diye. Serbest fonlarý muazzam baþarýlý bir kurum.
Sn. hellistheothers; sizin relatif getiri ve düþeni biriktirmek teorinizden hareketle, bugün itibariyle bir aylýk deneysel yatýrýmýma baþlýyorum. Aylýk yatýrým tutarýný iþ günü sayýsýna (20 gün) böldüm. Döviz ve borsa þu an (11:30-12:00 arasý) artý olduðu için bir parçasýyla ilk alýmýmý ppf yönünde yaptým. Haftalýk olarak güncel durumu yazmayý düþünüyorum.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþ bank üzerinden NNF fonu görünüyor ve alým emri girebildim.
Min alýþ 1 adet yapmalarý çok iyi olmuþ.
Saygýlar.
Evet , bir iki ay izlemekte yarar var. Serbest fonlarý yöneten ekip mi yönetiyor, ayný baþarýyý gösterecek mi bakmak gerek.
Sonuçta tefaþa açýk fonlar üzerinde baský oluyor. Bir gün eksi yazdýðýnda yatýrýmcýdan mailin, telefonun bini bir para oluyor dediklerine göre, huzur vermiyorlar pek ( baþka hisse fonlarda da).
Rahatça türevleyebilir, aktif deðiþim yaparlarsa, iyi olacaktýr . Bir elin parmaðýný geçmeyen aktif ve iyi yönetilen hisse fonlara bir tane daha eklenir, alternatifler oluþur umarým.
Ama her halukarda izlemek lazým epey bir süre , osmanlýnýn opi ve oph 'de iyi baþladý, umutlandýrdý, ancak þimdi her listede en sondalar.
NNF’de aylýk portföy daðýlým raporu Eylül ayýnda açýklanacak sanýrým. Umarým bazý portföy yönetim þirketleri gibi hisse daðýlýmlarýný açýklamamayý tercih etmiyorlardýr.
Ben þahsen tersini umuyor ve istiyorum. Portföyün çok detaylý açýklanmasý, piyasa oyuncularýnýn o hissede hareket kabiliyetini artýrmasýna, sentetik fiyatlamalara neden oluyor.
Hani meþhur sözdeki gibi, ''insanlar karþýlaþtýðýn fýrtýnalarla deðil, gemiyi limana getirip getirmediðinle ilgilenir.''
Ne taþýdý, ne aldý, ne sattý kýsmý çok az baktýðým taraf, sadece sonuca , getiriye, limana getirmiþ mi ona bakýyorum.
Bir de pratikte, atýyorum, yedi cihanýn duydugu fonlarýn taþýdýðý hisseleri, manipüle etmek kolaylaþýyor, fonun portföyünü fona girmeden aynen uygulayanlar taþýnan hisselerde yük yaratýyor vs.
Ben tam tersini umarak ''çok detaylý açýklamaz, mevzuatýn izin verdiði en az bilgide kalýr'' isteðindeyim.
Ama tabii herkesin, her yatýrýmcýnýn bakýþýna saygým sonsuz.
KAP'a kardeþ gelmiþ: https://www.vap.org.tr/Sayfalar/home.aspx
Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk
Son bir aylik hsyf pay adedi deðiþimlerine bakýnca kagit üstünde kötü performans gösterenler satýþ yemisken, görece iyiler büyüme göstermiþ.
Muhtemel biri satýlýp diðeri alýnmýþ.
Bu blcyt ne yapiyor ya
Eib eic i sikintiya sokuyor
Degistirmedilet su hisseyi
Sanki babalarinin hissesi
Dehistirsene 500 tane hisse var
Bulabula bunu bulmuslar
ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eskiden daha çok anlýk takibe yoðunlaþýyordum ve buraya da daha çok yazýyordum. þimdi de illa ki takip var ama sürekli de bununla meþkul olmayayým diye biraz daha uzak duruyorum. forma da arada bakýp geçiyorum. uzun vade modundan dolayý pek yazmýyorum. ama buradan çok þey öðrendik. geçen yýl bu zamanlar tcd rüzgârý kasýp kavuruyordu buralarý. þimdilerde tcd efsanesi bitince eskisi kadar heyecan da olmuyor. fonlarý býrakmadým. tam tersine yüzde 40 civarý hisse fondayým. arada deðiþiklik yapsam da tkf ve mps takýlýyorum. geçenlerde yüzde on portföyümle altýn fonu alýp terste kaldým. ama sýtratejileri uzun düþündüðümden saðlýk olsun dedim. çok aþaðýlara kayarsa pozisyon artýrabilirim. bir de haluk hocayý dinleyerek sýtrateji oluþturmya çalýþýyorum. kendisi uzun analizinin sonunda 15 eylülden sonra borsada güzel bir yükseliþ dönemi olabileceðini ve yýl sonuna kadar 130 binli seviyelerin görülebileceði beklentisini taþýyor. bu kapsamda 113400 aþýlýrsa pozisyon artýrýlabileceðini, 108200'ler'in de stop olarak deðerlendirilebileceðini anlatýyor. ben de bu durumda 108'lere doðru gelinirse veya 113400'ler aþýlýrsa pozisyon artýrmayý, aksi halde de beklemeyi düþünüyorum. duygusal düþündükçe ve hisse senedi gibi fon alýp satmaya kalktýkça iþler daha da karýþýyor. o yüzden biraz uzaktan bakýyorum bu iþlere. bol kazançlar dileðiyle.
usdtry çok can sýkýcý, günlük çay kaþýðý ile getiri, çorba kaþýðý ile öbür cepten çýkýyor. dolara girilse ayrý dert. dolarý bozunca kar etsen bile yaratacaðý enflasyon, alacaðýn þeyler yine eþit reel olacak, mal ve hizmetler o kadar arttýðý için, getiri yok. vergisi , algýsý, komisyonu.
usdtry'nin çýkýþý engellenmedikçe, yapýlan her yatýrým, tasarruf beyhude,boþ bir çaba. çok moral bozucu gerçekten, debeleniyoruz sadece
Tdg fonunda bile zarar yazdim
Oph ve gma da zarar çýkarmaya az kaldý . 1aydir zarardalar