paragözün açtığı topic ne olacağ idi
Printable View
paragözün açtığı topic ne olacağ idi
Bugün borsamız 5-10 dakika civarı eksiye düşmüş , kınıyorum burdan alışkın değiliz böyle şeylere...
YKBNK bu günlerde KOÇ gibi.
sistemler al da ama tabi şu var sistemler zirvede sat vermez. en az zirveden 1.000-2.000 puan aşağıda sat verir.
pozisyon uzun zaman sonra FLAT (bu gün sebebini yazdım.). genel prensip olarak short trade amaçlı açmıyorum. ama illaki short şansımı denesem:
bu saatlik kanalın üst çizgisine temas edince short açardım.stoploss saatlik üstünde kapanış olurdu.ama ertesi güne poz. taşımazdım.kanallar gaple geçilebiliyor.misal 2018 de çok örnek var.ağzım yandı.
grafikler biri bıst-100 diğeri vob
https://i.hizliresim.com/11iwHj.png
https://i.hizliresim.com/a8L4GW.png
kurbağa-kazan formasyonu var gibi.
yabancı alıma gecmedikce kimseye birsey denmez. yabancı geri gelirse derin piyasada gidecek gelecek olan belli olur.
su anda adama alma batarsın dediğin kâğıt belki de 30 katına gidecek
herkes kaderini yaşasın.
illa olumsuz bakmaya gerek yok belki de cocuklar su donemde voleyi vuracak ihtimal mi ihtimal yaşayıp görelim.
Ben yasal uyarımı yaptım. Sürekli soruyorlar kağıt da söylemedim kimseye söylemiyorum aynı Sn. ABKA nın hikayesi gibi çok olay yaşadım forum harici kimseyle konuşmuyorum artık net, ne olur diyene bilmiyorum diyip geçiyorum. Zaten adamlar büyülenmiş başına iş gelmeden vazgeçiremezsin.
Ha ama excelimle idealimle topumla tüfeğimle gelip de bunlar benden KALICI olarak 2 3 sene daha fazla kazanacaklarsa ben bu işşi bırakırım. Arada elbette hasbelkader vuran olacak ama altını da doları da ayşe teyzeyi de yanımda çalışan adamı da 2 yıl+ vadede her türlü geçiyor olmam lazım değilse anlamı yok bu işi yapmanın.
orta vade nasıl olur(şubat sonuna kadar). XTUM endeksi..diğerlerinde de hemen hemen aynı durum var.olası senaryoyu 10 AGUSTOSTA ifade etmiştim.
endeks kısa vade düşer-çıkar o ayrı.sadece 5 aylık senaryo çizmek istedim.
https://i.hizliresim.com/2BCO6X.png
https://i.hizliresim.com/6TpT7R.png
bu gün çok yazdım.iyi akşamlar.
Türkiye Borsası MSCI gelişmekte olan ülkeler piyasası F/K oranına göre %60’a yakın iskontolu.. alinti
son on dakikada robot işlemleri dışında işlem gören varmı derinliklerde
ekranlar dondu sebebini bilen varmı ??
bende de dondu son 20 dk
Komple maldalar..
Yine en az 50 kağıt tavanda..
Bu borsa yüzde 1-2 dışında düşmez..
90 lardan beri borsa izlerim.
Böyle bişi görmedim
90 larda da tavan serileri vardı ama enflasyon ve faiz 80 90 idi..
Şimdi bi senelik faizibi günde adam eritiyor ve devam ediyor..
4-5 tl lik gubrf nerede ise 40 tl yi görmüş..
yılların kağnısı nuhcm bütün rallileri es geçen nuh çimento 33 tl..
Bugüne kadar aklınız nerede idi..
Birde bire mi parladı bu şirketler..
Çok feci bişiler fiyatlanıyor..
Umarım bu işin sonu ülke adına iyi olur..iyi bişiler fiyatlanıyordur...
Yoksa kapitalizm tarihinin en büyük kucaklarından birisi gelecek demektir..
breh breh breh..
NUHCİMENTO ralli yapmış.İKİGÖZÜMÜN çok hissesi vardı.yine parayı buldu.nerede yasaklı mı?
yiğidi öldür hakkını yeme. orta vadede her dediği ralli yapıyor. hem de öyle böyle değil: doğanğazte,dohol,nuhcimento.
bunlar benim bizzat şahit olduğum.
her şeyin bir zamanı var.BATMAYACAK AMA çok ucuz FİYATA GELMİŞ ŞİRKETLERİNDE şaha kalktığı zaman olacak.bence bu hisselere sahip çıkmak ve beklemek lazım.
iyi akşamlar bbende tskb konusunda bişeyler diyeceğim...bundan bikaç ay öncesindede aynı müdürlükte çalıştığım bi arkadaş ısrarla tskb nasıl diye sorup duruyordu bende bi cacık olmaz felan diyordum:)bugün arkadaş abi neoldu tskbye dedi:)bende spek girmiş napayım normalde eşektir gitmez bu kağıt felan bişeyler salladım işte:)aslında en güzeli bilmıom demek ama naparsın işte borsacıyız ya tecrübeyi kkonuşturcaz illaki:kahkah:aynısı aristonun başına gelmiş.:drunk:...yauf bu borsada tskb çıkıyorsa artık trenin son istasyonuna geldik demektir...hayrlı aksamlar..
borsa"da pozisyon almak araba kullanmak gibi bir şey. şoförün işine karışılmaz.. eğerki bir kişi direksiyona oturmuşsa elbette bir bildiği vardır. yok eğer bilmeden geçip direksiyona oturuyorsa cezasını çekecek... hele birde onun bunun peşinde takipte kalarak avantadan geçinenmek isteyen cinsler var. adamın hayatı avanta görülmeyecek bir şey değil bu...
İçinde gerçek!! yabancı olmayan neyi alsan 10 a katladı zaten..
nuhcm yine içlerinde en azı..
10 tl ortalamadan 30 e gitmiş..
12 sene 8-12 arası gitmiş gelmiş..
Hayır
Hepsi şu son 6 ayda oldu
Pandemi sonrası hatta yüzde 90 ı..
Ne oldubu dönemde
Yada ne fiyatlanıyor..
12 sene sürünen bir kağıt 6 ayda 40 kat giderse bunu bilanço falan beklenti ile falan açıklayamazsın..
VAKIFBNK bu çıkışta geri kaldı.adettendir geçmişi telafi eder. kamu bankası içi boş vs..bunları zaten herkes biliyor.sonuçta arkasında devlet var.senden vergi alır VAKIFBNKA verir.:)
son tüm rallilerde bankacılıkta en hızlı olandır(büyük bankalardan)
PİYASA__ önce xu100 endeksinin yukarı işareti vermesinin ardından, buna xu030 endeksinin omuz vermesi piyasayı gün be gün güzelleştirirken, son iki gün GARAN ın yürü be koçum arkandayım demesi ile kırat gemin almış yolmu dayanır oldu:) valla oldu. ne yapayım yok yana yatmazsa, yok çamura batmazsamı deyim. görüntü bu... bizde zaten bu görüntülere göre karar vererek pozisyon alıyoruz. değilse neye göre oynayacağız fal mı açacağız..onun için böylesi mesajların ön yargılı düşünmek ile, büyük konuşmak ile kesinlikle alakası yoktur...
ben yinede ENDEK100 kafa direnci koyayımda görülsün 1215.81
15-10-2020, 02:35 #140 Avatarı karar_anı karar_anı is offline
Gümüş Üye
Duhul
Feb 2017
İkamet
istanbul
Gönderi
6,489
XU100_ tepe noktasına bir adım kaldı. aceba geçecekmiyiz, geçemeyecekmiyiz, diye herkesi bir heyecan sardı bu doğru olayın farkında olan herkes haklı ama,
XU030_ bariz alımda ve daha gidecek yolu var. dolayısıyla xu100 endeksinide peşinden sürükler. sadece piyasayı terse getirmiş görüntüsü vermek için, satışa döndük görüntüsü verebilirler. bence kırmızıya aldanıp korkmaya gerek yok. ancak hisse bazında kendinden kaynaklanan sıkıntılar olabilir...
ben bu mesajı başka bir sayfada çok önyargılı bir mesaj olarak algılanabilir olmasına rağmen balık bilmezse halik bilir diye yinede yazmıştım... ee.. şimdi niye alıntılıyorsun diyen olabilir. bunuda siz düşüneceksiniz. övünmekmi? geçin o işleri.. daha emekli olmadım...
başlıyor dowun son çıkış dalgası.
ekim sonuna kadar sürer.
bistde halen kısa vade dönüş işareti yok bende.yukarı devam.
10gün daha sürebilir o da.
satışları kasım ayında bekliyorum.
sonuç olarak şunuda yazayımda adet yerini bulsun... sadece xu100 endeksini dikkate alarak bir karar verilemez. ne zamanki güçler eşitlenmeye başladı olayın ciddi olduğuna karar verilebilir. akıl vermek gibi oluyor farkındayım ama, ne ysapayım bende yoğurdu böyle yiyorum. üzrimemi dökerek yiyeyim:)
TRT Haber Canlı
@trthabercanli
·
1h
#SONDAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatih gemimiz önümüzdeki ay yine Sakarya gaz sahasındaki Türkali-1 kuyusunda sondaja başlayacak. Elimizdeki veriler Türkali-1 kuyusundan da önemli ve verimli keşif haberleri alabileceğimize işaret ediyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi