Daire fiyatlarına bak..
Bursa milkiyetimiz olan 1+1....... 400.000 TL civarı (65 m2)
Sığacık köyünde 1+1 .................850.000 TL civarı (55 m2)
Nişantaşı Koru'da 1+1 .............4.700.000 TL 85 m2
Printable View
Daire fiyatlarına bak..
Bursa milkiyetimiz olan 1+1....... 400.000 TL civarı (65 m2)
Sığacık köyünde 1+1 .................850.000 TL civarı (55 m2)
Nişantaşı Koru'da 1+1 .............4.700.000 TL 85 m2
BIM 8.000 marketi olsa,3 kişi çalışsa...kafadan en 24 bin aileye geçim sağlamış oluyor.
BIM taban yapsa ve spotu,vobu %10 etkilese ,vobda %1 düşüş olur....
etki oranını tam bilmiyorum tahminidir
Şok market gözde girişiminmiş öyle mi? Demin öğrendim..
Ama bankaları harekete geçirirse, endeksin değişmeme olasiligida olur
kısacası herif bilir...
daha dün yazmıştım... bu cezalar daha başlangıç... millet geçinemiyoruz diye bağırıyor ve seçim yaklaşıyor; oylar da düşüyor malum... marketlerin üstüne daha da fiyat baskısı kuracaklar gelecek sene boyunca; hayat pahalılığının ve enflasyonun sorumluluğunu sağa sola atma derdindeler...
ilerleyen günlerde yuksek kar eden sektörlere de yeni güzellikler yapabilirler; akla ilk demir-çelik geliyor mesela... hem cezalar yoluyla bütçeye kaynak hem de suçu yine ona buna atma hikayesi işte...
bakalım %52 artık yeter diyecek mi bu sefer...
kimisinde isci haklarıyla ilgili iddialar ayyuka çıkmışken yok istihdam sağlıyor falan bunları geçelim pliiizzzz....
Yav Kardeşim nasıl haklı..
Bim de a101 de yarım yağlı süt
4.90 ile 5.6 arası değişiyor..
Şokta süt 5.25
Pınar 7
Torku 7.95 Aynı süt..
Ve bu markalar her markette Kazık satılıyor..
Bim olmasa orta gelir ve düşük gelir demiyorum orta gelir bile süt alamaz ...
Çiğ süt olmuş 6 lira..hile olmuş..
Fiyat sebebi kesinlikle marketler değil..
Silifke'de pazara gittim yeni..
Domates 5 lira Silifke de..
Muz 8.5 lira..
Silifke..
Bak Silifke nasıl bir yer biliyor musun..
S...csan ot biter ne dersen çıkar her mevsimde çıkar..
Sence sebebi market mi...
Konya da mandalina satan market 4 tl ile iskarta mal satıyor..yenmez..ama aynı market 32 ile 40 lira arası yumurta da satıyor..
Bim de yumurta 27 lira ...30 lira arası değişiyor a101 ve Bim..
Esnaf dostu metro da bile toptan süt alırsan pastörize 5.5 tl ye geliyor.ulen bu pahalılık ta bim a101 gene iyi..
Piyasayı aşağı çeken a101 ve Bim..
Yanlış uygulama bu marketler olmasa yerel il marketleri Konya da Çelikkaya ve ya bakbugross gibi bin bir çeşit ürün satan marketler içinden geçer piyasanın..
Çok pahalı olabiliyor lar..
Demem o ki...
Bir planları var ve yeni zenginler yaratılıyor..ve buna hak ediyor diyorsun..
Oyuna gelme
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Döviz kur farkı kazanç vergisine ilaveten,Döviz mevduat faizlerini dış borçlanma oranlarına endeksler vergisini %50 yaparım.:evil:
Ytd
Perakende de alınıp satılan yağ larda yağ benzeri ürün kelimesi vardı bir ara yani aldığınız ayçiçek yağı %100 değil..
Yada mısır ya da kanola yağı ya da pamuk..
Hala belli başlı markalara laf edenler var ..
Unutulmamalıdır ki yağ benzeri ürüne bile muhtaç olan aileler de var..
Marketten tereyağ alan var mı..
Çok azdır..
Mesela Ülker grubu tereyağ lar margarini gibi ester bazlı.olabiliyor hatta çoğu marka da bu var..
Yerel grupları büyük marketlere pazarlayanlar şuan o güzel yağların da içine etti..
Mesela Malatya malı olan Karlıdağ...
Mahvoldu..
Eskiden buram buram kokan yağ şimdi margarin gibi bundan 5 yıl önce bir tanıdığa getirtiyordum şimdi ise almıyorum bile..
Şimdi gene Malatya nin meşhur sadece yöresel ama kendince rafine tereyağ markası ARI GİDA var çok doğal ve güzel umarım o da perakende pazarına girip yok olmaz..
Sıkıntı burada başlıyor hem sağlık hem de ürün fiyatı bakımından
Yormayın kafanızı kurulan algılara meze oluyorsunuz , ekonomi benden sorulur diyen kim RTE ,
oturmuşunuz marketleri tartışıyorsunuz.Devlet doğru planlama yapmazsa marketteki herşeyi pahalı yersin.Bakın bazı devletler gubre fiyatlarının aşırı yükselmesinden gübre fiyatlarını sabitledi , farkı devlet karşılıyor.Biz ne yapıyoruz gubrede zam üzerine zamla devam ediyoruz.Geçen tv de RTE konuşma yapıyor diyorki boş bulduğunuz tüm arazileri ekin diyor:) yav planlama yapmadan çiftçi ekse ne olacak şuanda bu marketler bu duruma düşmüşse hükümetin yanlış giden ekonomik programları yüzünden.Birşeyler iyi giderken ekonomi benden sorulur , işler bozuldun mu önüne gelene yapıştır cezayı neden kimsenin sesi çıkmasın iş aleminde.Çok basit şey var yapacakları kamuda tasarruf en tepeden itibaren başlasınlar , Paralar doğru yerlere aktarılsın.Bakın bakalım bu kadar bu pahalılık olmaz.
Dolar yükselmesin diye 128 milyar dolar harcıyan bu hükümet , aynı hükümet dolar yükselsin diye uğraşıyor.:)
Sıcak paraya ihtiyacı olan bir ülke bu kadar basit hatalar yapıp ekonomi yürütemez. İşte marketlerde bu yanlışın bedelini ödüyoruz.
tereyağını , sadeyağı bildiğin yerden çekecen bünyeye... en önemlisi çiftlik hayvanı değil mera hayvanı olacak... karstan , karadenizin bazı yayla bölgelerinden sade yağ, tereyağı alınabilir , bi de güneydoğunun özellikle baklavacıların seçtiği kullandığı sade yağı , aroması çok güzel güneydoğu bölgesindeki bitki florasından dolayı...baklavacıların kullandığı sade yağı açık renk böyle mis gibi kokuyo . karsınki daha koyudur tereyağı sade yağı , karadenizin daha ekşimtraktır tereyağı sadeyağı ... trakyaya güvenemiyorum ...
Son dönemde ekonomi üzerinde herhangi bir söz sahibi olmayan Bakan Elvan’ın, Merkez Bankası bürokratlarının kendisinden habersiz görevden alınmasına sinirlendiği aktarıldı… Ankara kulislerinde, ABD’deki Bakan Elvan’ın Türkiye dönüşünde istifa etmek istediği konuşulması dikkat çekti…â€
Elvan’ın istifa etmek istediği iddiasının doğru olup olmadığını bilmiyorum ama ekonomi yönetimindeki gelişmelerden rahatsız olduğunu ben de duydum. Denilene göre bu rahatsızlık, Merkez Bankası’ndaki görevden almalardan önce başlamış.
Son dönemde Elvan’ın bazı bakanlıkların harcamaları üzerindeki kontrolünü yitirmeye başladığı, Külliye’nin harcamalara giderek daha fazla müdahil olduğu konuşuluyor. Örneğin şehir hastanelerinin ödemeleri konusunda gerilim yaşandığı iddia ediliyor.
“Her seferinde yukarıdan talimat geliyor ve bakanlıkların talepleri yerine getiriliyor†diyor bir kaynağım.
Başka bakanlıklarda da Hazine Maliye’yi bypass edip işleri Külliye’den yürütme eğiliminin arttığı söyleniyor.
Elvan'ın bakanlıkta çok dar bir kadro ile çalıştığı, diğer kurumlarla (BDDK, SPK vb.) ortak çalışmalarının yok denecek kadar az olduğu biliniyor. Bakan Yardımcıları ile diyaloğunun zayıf olduğu da öne sürülüyor. Yardımcıları Nurettin Nebati ve Şakir Ercan Gül’ün kendi tercihleri olmadığı, bu isimlerle diyaloğunun sınırlı olduğu belirtiliyor.
Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geçen Kasım’da, Berat Albayrak’ın istifası sonrasında atanmıştı. Onunla aynı günlerde Merkez Bankası başkanı da değişmiş, 128 milyar dolarla ilgili eleştirilerin hedefindeki Murat Uysal görevden alınmış, yerine Naci Ağbal getirilmişti. Ağbal ile birlikte gelmeleri ve önceki dönemin büyük çalkantılarla dolu olması sebebiyle piyasa Elvan’a büyük bir kredi açmıştı. Bir yıllık performansı bu krediyi heba ettiğini gösteriyor.
2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki dönemde ekonomimin en büyük eksiği, öngörülebilir ve rasyonel hedeflere dayalı bir ekonomik plandı. Elvan göreve gelir gelmez bir durum tespiti yapıp iyi bir program oluşturabilse ve iletişimini iyi yapabilse, risk algısı düşer, öngörülebilirlik bir nebze olsun artabilirdi.
Ama ortaya sadece kuru bir metin kondu. Hedeflerden de kısa sürede sapılınca ortaya konan plan adeta çöp oldu.
Yiğidi öldürelim, hakkını verelim: Elvan bütçe tarafında başarılıydı. Onun döneminde bütçe açığı kontrol altında tutuldu; başlangıçta yüzde 4.2 olarak açıklanan 2021 sonu açığı daha sonra yüzde 3.5 olarak revize edildi.
Ama bütçede de gelecek parlak görünmüyor. Merkez Bankası’ndaki son görevden almalar sonrasında Türkiye’nin risk primi tarihi seviyelere çıktı. Risk primi arttıkça borçlanma maliyetleri artacak.
Bu arada Albayrak döneminde artan döviz cinsi borçlanmaların yükü de bütçe dengelerini gitgide bozuyor…
Elvan düşük profilli bir bakan olmayı tercih etti. Bugün ekonominin direksiyonunda kim var diye sorulsa, çoğu kişi Elvan’ın ismini bilmez. Bunda Hazine ve Maliye Bakanı’nın kamuoyu önüne çok az çıkmasının, sosyal medyada ziyaret, kabul ve toplantılar ile Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları dışında hiçbir şey paylaşmamasının etkisi büyük. Ekonomi bugün sadece para politikası ve Merkez Bankası etrafında tartışılır hale geldiyse sebebi biraz da bu.
Gelelim Amerika yolculuğuna ve istifa iddialarına… Elvan'ın Merkez Bankası’nda yapılan son değişikliklerden haberi var mıydı?
Bir kaynağım, “Değişiklikleri biliyordu, ABD’ye gidişi de muhtemelen o gündemde burada olmamak içindi" dedi. Bilemiyorum… Fakat şu açık: O toplantılarda farklı düzeyde bir temsil mümkündü. Hatta öğrendiğime göre bazı toplantılara uzaktan katılım da mümkünmüş.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’nın önerisi ve Odatv’nin kulisi gerçekleşecek mi, sanırım çok beklemeden göreceğiz...
Böyle bir haber vardı geçen hafta doğru ise ,
kardeşim bu zihniyetle her zaman hata yaparsınız ,
Seçimde iktidar değişirse nerede bir hırsızlık var , nerede haksız kazanç var , nerede görevi kötüye kullanmak var, nerede devletin içinde devlet kurma çabası var tek tek kimler varsa maddi manevi hesap sorulsun.Hatta yapabiliyorlarsa bu ülkede eğer yapılmışsa söylenen işler bir daha yapılmaması için büyük cezalar konsun.
yazık günah bu millete.
bimas 30-endeks ağırlığı %8.2, yani bu hisse %4 eksi yapsa, 30-endeksi 5 puan düşürür 1635- 1630
buna mukabil eregl-garan-akbnk üçlüsü %1,5 artı yazsa bu eksiyi telafi ederler
bimas çift taban yerse endeksi 26 puan düşürür, 13 puan pazartesi düşürür, 13 puan salı düşürür
Elvan gözlüm hayalet artık...
Memati yürütüyor işleri...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Migros'un KAP açıklamasından ilgili kısım...
Migros Ticaret A.Ş.'ye 517.672.762,75-TL' idari para cezası verilmesine,gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, karar verildiği belirtilmiştir.Açıklanan kararda
aleyhimize yöneltilen hususlar Şirketimiz tarafından kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu çerçevede, gerekçeli kararın tarafımıza tebliğini takiben, yasal haklarımız süresi içinde kullanılarak kararın iptali için dava açılacaktır.
bimaş bu işi belli olmaz, terste de bırakabilir yukarı gider. zaten senelerdir derim şu bimaşta teknik analiz yapmayın diye. geçmişe dönük çalışır belki bir iki kazanırsın fakat bu hisse tam bir portföy kağıdı. sen satarsın yukarı çeker amca .. sen gün içi al satlarla tahtada hareket yaparsın biraz fazla hacimle dikkat çekersin , amca basar aşağı. kurcalanmaz bu hisse fazla... aklı başında spekülatör bulaşmaz bu hisseye zaten...
Alkollü olabilir diye mi..
Şaka bir yana güzel bilgiler teşekkürler..sadece tecrübemi paylaştımM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benden siz tavsiye...
Bulaşık makinesi ilacı stoklayım ..
Saygılarımla
seçimlere 20 ay var...zaten 60 gün dava açmak için hakları var...onu beklerler...2 ay oradan kazanç var...sonrada davaları açarlar zaten davalar 2 yıldan az sürmez...iktidar gidici zaten bu cezalardan bişey çıkmaz abicim bence...
Ödeyecek mi peki.. ödeyecekse .....M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:) yahu tereyağı bu şakaya gelmez , bi çiftlik hayvanının kısıtlı yerde dolanan , bi de merada serbestçe yetişmiş hayvanın tereyağını al laboratuvara götür tahlile... az olsun öz olsun dersin mera hayvanı hariç tereyağına elini bile sürmezsin tahlil sonuçlarını görünce...
Şirketler sürekli gramajla oynayarak fiyatı anlaşılmaz yapıyorlar...
Ortada yetkiki varsa bunlarla uğraşsında ne aldığımızı ne verdiğimizi bilsek..
Herhangi bir sebeple BIMAS taban olup % 10 düşerse endex30 bundan 14 puan etkilenir
bu düşünce diğerlerini de aşağıya çekerse dediğin gibi zincirleme reaksiyon oluşturur.
borsada BIM fiyatı aşağıya indikçe 30endexte olan ağırlığı da aşağı iner.
önceden bankaların ağırlığının yüksek sanayilerin düşük şimdi ise tam tersi olduğu gibi.
%80 kakaolu bitter çikolata hariç paketli hemen hemen hiç bir şey yemiyorum. Çocuğuma ise mümkün mertebe vermemeye gayret ediyorum. Kışlık domatesi biberi Atalık tohumdan memleketten getiririz kendimiz yaparız. Yetmediği yerde Ayaş tarla domatesi ile takviye. Pazardan alışveriş yapıyorum markete de pek gitmem pazarcı kazansın üçe beşe bakmam. Marketten sadece yumurta, Çağdaş tan da yine eksi maya ekmek. Peyniri z. Yağını Balıkesir den. Eti memleketten kendi 30 senelik kasabamızdan. 20 kilo verdim bu sisteme geçince. Ne yediğimiz belli değilmiş. Hiç de aç kalmadım bol bol yerim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orası öyle..
Abur cuburlar tahta tadında
Marketlere yazılan cezanın bir neticesi iç dış olur. Borsa dolar da da görülür. Ekonomi bakanı Lütfi Elvan ekonomi deki kötü gidişatın bedelini ödemeyecek hissi var istifa edecek gibi, lakin sarayın bunun olumsuz yansımasını bildiği için ikna yada bazı birimlerde düzeltme olabilir.
Bu saatten sonra çok iyi haberler gelişmeler olması çok zor gibi. Dikkatten kaçtı sanki. Döviz almak için TC kimlik numarası gerekli ve döviz büroları sermaye şartı da ayrıca gidişat ile ilgili bir yön ve olası müdahaleler için bence bir işaret. Ayrıca halkbank davası, s400 ve Kavala davası artık masaya gelir. RTE nin Kılıçtaroglu saldırısını izlettirip bunlar ile ilgili konuşması bunu tasvip ettiğini hatta bu konuda daha büyük bir saldırıyı teşvik etmesi bence çok büyük sıkıntı.
insanın aynanın karşısına geçip veya geçmeden , kendi bir başına , ben Kur'an a göre yaşıyorum demesi çok çok büyük bir akit , şahidin var hep unutma kimi şahit gösteriyorsun kime karşı diyorsun bunu ? . hele bunu bir de toplum içinde örnek olarak yapıyorsa ohooooo..
Altın, gümüş treninde yerinizi aldınız mı?
Ha ille de viop30 ille de furuşmak derseniz kolay gelsin bisteka tersine mehter takılır gözüküyor sonra cart der karnını yarar öküzün ama para kazanabilen olur mu bilemiyorum...
Bim işinde hesap farklı olabilir... Bim tahtasında sevinen olmaz diyorum 1-2 hafta...
bimin patronlarının eli kolu uzundur. kim kimi götürür o iş hiç belli olmaz.
uzun vadecilere de bir şey olmaz.
olan biz viopçulara oldu :plc:
Gazete sayfalarında okuduğumuz iddialar doğruysa, ceza az bile
Doğru mu değil mi orasını mahkeme karar verir
Biri hariç hepsi halka açık şirketler..
Blançoları herkese açık...