Kur farkının tamamını verecekler mi acaba 3ayliklarda misal dolar yuzde 15 değerlendi Yuzde 5 olarak mı yansitacaklar acaba
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur farkının tamamını verecekler mi acaba 3ayliklarda misal dolar yuzde 15 değerlendi Yuzde 5 olarak mı yansitacaklar acaba
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.
Yukarıda ki iki cümleden ikincisini acaba yanlış mı anlıyorum.Ben parayı bağladığımda 100K usd satın alabilecek kadar TL hesaba yatırdım fakat vadesi dolmadan hesabı kapatırsam faiz yanacak ve eğer vadeyi bozduğumda usd/tl vadeyi bağladığımdakinden düşük ise bana ödenecek TL miktarı da yatırdığım paranın altına düşerek anaparadan kayba yol açabilecek.Bu durumda parayı bağlayanın vadesinden önce bozmasını da engellemiş oluyorlar.Sizler ikinci cümleyi nasıl yorumluyorsunuz?Görüşlerinizi bekliyorum...
ayne oyle , bir nevi 3 ay kontratlı dovız almış oluyorsunuz .
3 aylık 100.000 TL ile kura endeksli mevduat yaptık dolar 10.00 iken
1 ay sonra acil 100.000 TL ye ihtiyaç oldu vadeyi bozuyoruz ve dolar o gün 9.00
Biz 90.000 TL alıyoruz yanlış anlamadıysam
Evet doğru ..çünkü sistemden çıkıp düşükten döviz aldirmamak için ..yada kur 10 Ken girersin 8 e düşünce bozup tekrar kur korumalıya düşükten girilmesin diye önlem olabilir ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birebir olarak aynı şeyi düşünüyorum. Şuan %19 vadeli mevduat veren bankalar, gidip 'Kur Korumalı Vadeli Hesap" türüne %14, %15 veriyoruz derlerse, dövizin artmadığı senaryoda biz TL mevduatçıların getirisi yine düşecek. Hele önümüzdeki kısa vadede enflasyonun %30 civarına yükselebileceği bir senaryo gerçek olursa yine elde bir şey kalmayabilir.
Ben eskisi gibi enflasyona endeksli bir mevduat ürünü çıkarıp buna 3-6 ay vade tanımlasalar onu alırdım. Açıklanan mevduat türü 8.30 civarından buraya gelen kurdan sonra anlamını yitirmiş gibi hissettirdi bana. En azından TL olarak her gün eridiğim kötü günlere nazaran; bir tık daha iyi bir psikolojiye sahibim.
Mantık olarak 14 olanı verirler min.cinku üzerini hazine karsiliyor.misal yzide 20 gitti dolar 14+6
Sana 17 verirse 17+3 ...özel bankalarda bu şekil yapabilir .devlet bankalari için farketmez..ama yinede tabi bankalar arası rekabet olabilir..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/AnlikDoviz/statu...7MyGnhxoQ&s=19
bu enstrümana teşvik için ilk başlarda rekabetçi bir oran verebilir özel bankalar müşteri kapmak için
Daha önce yazılmış, bence bu yeni ürünün en büyük dezavantajı erken çıkma durumunda anapara zararı ihtimali.
Normalde mevduatta anapara zararı yoktur, bozarsanız sadece faizden olursunuz.
Burada çıktığınızda kur düşükse anaparadan zarar edeceksiniz.
Bunu güzelce araya sıkıştırmışlar ama bence çok önemli, normal mevduata göre dezavantaj, mevduatçılar neden mevduatta duruyor zarar etme ihtimali sıfır olduğu için, en kötü faizi yakarsınız, burada şimdi o risk artık sıfır değil, aynı eurobondlardaki gibi vadeden önce bozunca zarar riski mevcut.
Kur korumalı degilde enflasyon korumalı olmasını tercih ederdim ben .kurun bir daha oyle ucmasina izin vermezler yatay bir seyirde tutarlar 3ay sonra enflasyon 35 olursa - 20 zarar olur. Aralık sonu yapacakların vadesi min.mart sonu olur kur mart sonunda %20-25 yukarda olmaz basarlar yine aşağı kur farkı yem sadece .
min 25 olursa belki.
burada önemli olan vade günleri.. vade başı dolar 12 sonu 13 diyelim.. senden bir gün veya iki sonra bağlayanın 11.5 13.5 da olabilir.. sen az alırken başkası daha çok alabilir..
Hesaplama yöntemi nasıl 18 den 3 ay bagladin 3 ayda net 4.44 getirir aralik mart kur farki %5 ise
5-4.44 >+0.56 kur farkı doğar.
18>5 oldugu icin kur farkı yok
Hangisi?
Elinde dolar tutanlar mantıksız şekilde "yüzde 1 faize razı olurum dolarımı bozdurmam" şeklinde davranış geliştirmiş.
18 den 13 e gidince böyle bir psikolojiye girdiler herhalde....
Adam sana aynı doları + 14 faiz veriyorsa neden bozdurmayacaksın ?
1 milyon doları olan için EN KÖTÜ SENARYODA 140 bin dolar GARANTİ para...
ARTI 1,850,000 TL EK PARA...
Deli misiniz....
Çok anlamsız...
bence opsiyonel olmaz
10 dan bagladin, dolar 8 oldu, hemen bozup 8 den tekrar bagladin boylece dolar yukselirse kazancin daha cok olacak ya da direk dolar alirsan 8 den %20 fazla dolarin olacak
amac bunu engellemek, bu mevduatin amaci adam parasinin degerini korumak icin dolar alip piyasadan dolari cekiyordu onu engellemek, yoksa dolar miktarini arttiracak ilave bir gelir degil
Aynı doları arti faizi vermiyor ...dolar aynı seviyede kalırsa dediğin gibi oluyor.dolar yüzde 20 vs giderse yine aynı miktarda doları alıyorsun ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
asgari ücreti erken açıkladılar....
Her vade de kur farkı kadar eklenecek mi..
Yoksa belli bir oran mı var..
6 ay yüzde 50
1 sene yüzde 100 gibi..
şansa bak.... brent artmış bugün....
un, şeker, yağ misali....
sapancı, koç, rakipsiz havacı tabandan kımıldamıyor....
Alinti.
Fiyatlarda geri cekilme soz konusu olacak mi bakalim. Alacagim urunler vardi amazondan yazici , tv gibi. Dunku fiyatlardan 300 tl daha koymus amazon uzerine. Apple filan da satislarina gecen gun belirledigi 17 kurundan devam eder herhalde. Bakalim neler olacak.
Bu arada sayin dudu sizin tat konserve balik migrosta indirimde 15 tl :)
Dolar artı %14 verse süper bir şey olurdu zaten. Düşünsene. 13 liradan 1300 tl (100 dolar) yatırdın.
Vade sonunda dolar 20 lira oldu.
Senin para 100 dolar + 182 lira cepte onlada 9 dolar aldın. Etti mi paran 109 dolar.
Bir yılda %9 iyi para
Vade sonunda dolar 13 lira kalsa, 14 dolar eder bu durumda 114 dolar %14 kar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar düşünce borsa yükselmiyormuydu.panik satışı yapıp mevduata geçmek isteyen küçük yatırımcıların hareketi mi bu
Kur farki , faiz den yuksekse .kur farkini aliyorsun + faiz geliri yok demi ?
Bu olursa bir işe yaramaz albenisi olmaz bence Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl yok ? Yanlışınız var hocam Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hem 14 faiz getirisi hemde diyelim kur yüzde 10 gitti ikisi birden alınmıyor Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz ile kur değişimi kıyaslanacak yüksek olan alınacak diyor. Toplamı diye bir şey yok
2. Paragraf açık
https://twitter.com/hmbakanligi/stat...896510469?s=21
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi