Gün sonu bakarız ne kadar iyi olduğuna...
Printable View
İsvicre borsasında bunu düzenlemişler %18i geçemiyor geçersr bir sonraki çeyrek düzeltiyorlar %20yi geçerseeyreği beklemeden indiriyorlar.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Swiss_Market_Index
In 2017, in order to address the issue that the top three constituents (Nestlé,*Roche,*Novartis) account for more than 60% of the index capitalization, SIX Swiss Exchange changed the rules of the SMI to introduce capped weighting.The weight of any constituent in the SMI index can no longer exceed 18%.
1 kontrat shrt yaptım 1000 puan aldı stopldım
Tekrar 1000 puan düştü
1 kontrata bile tenezzül ediyor aç köpek
Taşınan Açıklar da açıkcılar EREGL ve THYAO tahtasında ısrarcılar, diğerlerinde azalış var,
https://i.hizliresim.com/28c0uwr.PNG
2022 ilk yarısı havacılık için iyi olacak demiştim..Kasım ayı gibiydi. Bunda temel dayanağım omicron dan sonra covid in giderek gündemden düşeceği beklentisinde olmam..gerçi vakalar zirvedeyken, şu an bile tedbirler kaldırılıyor...bunda temel neden öldürücülüğün, aşının da etkisiyle daha düşük olması, yoğun bakım servislerinin rahat olması.
thy, pgs seçimine gelince..ben her zaman pgs yi tercih ettim..pandemi döneminde kargo ve yaygın uçuş ağı avantajı sayesinde biraz daha öne çıktı thy...ancak sabiha nın avantajı da pegi de..bu sayede daha düşük maliyetle uçabiliyor, ve yolcular sabiha nedeniyle pegiyi daha çok tercih ediyor..ayrıca karlı rotalarda uçuyor, zarar ettiği rotalarda uçuşlarını aazaltabiliyor..thy flag carrier olduğu için, biraz da siyasi baskılarla, zarar ettiği rotalarda uçuş yapabiliyor.
sonuçta, kamulara karşı zaten ön yargılıyım...dolayısıyla benim adıma seçim gayet kolay:)
gene tofaşı tırtıklıolar..bu da yeni çıktı..endeks düşerken tofaşa saldırıolar değişik taktikler..
herifin elinde dünya mal kaldı yoksa çoktan devre kestirirdi şu bu hisselerle tutmaya çalışıyor. Dow un en küçük dönüşünde 50 puan yukarı atıyor o esnada mal boşaltıyor.
crıptolarada gomuyolar dıkkat edın fazla yumulmayın mallara....gelıyor gelmekte olan hele fedın acıklamalarından sonra..
Yoksa bu yukarıdaki şimdiki yazdığım yazıyı da günün en düşüğünde mi yazdım. :he:
Almanya verileri endeksleri bozdu.
bu yüzden uyarılar yapıyoruz , makinalı sistemde bir anda bam bam aşağı formasyonu yapıyorlar.
Algılar bilanço , yalnız global farklı oyun modunda .
TESTERE li bilanço diyelim.
sanayi bakanı ekrem imamoğluna laf yetiştireceğine iran gazı meselesi uzuyor
deli sipariş var ama üretim yapılmaıyor
ekrem imamaoğlu nerde yemek yemiş kimin umrunda
220.350 var anasını son kale, oradan dönersek döner. yoksa short avantajlı ama ben günü yeşil kapatacağız diyorum safiyane.
Kardeş dediğin böyle olur :ok:
Azerbaycan' dan TCMB'ye 1 Milyar Euro
https://parafesor.net/azerbaycandan-...uro-28-01-2022
Akşam pazarı dediniz de; 6 ay aradan sonra mahalledeki pazara gittim.
Bal kabağı almak için gittim.Marketten aldıklarım 2 kat fiyata ragmen suyunu bırakıyordu.
Pazarda bal kabağı 5 tl.(gecen sene aldığım satıcıydı.gayet güzel çıkmıştı)
Mandalina 3.5 tl.
hamsi 20 -25 tl.
Bunların fiyatı bana iyi geldi.Diğerlerine bakmadım.HA....don var da ondan ucuzsa bir şey diyemem.Ama mandalina gayet güzeldi,aldım...donmamış...Ankara epey soğuk nasıl donmaz?
Marketten 2 gün önce 10-13 tl. arası alınca mandalina bana çok ucuz geldi.
en azından 2 -3 ürün bana ucuz geldi.Şimdi de PALADAN ucuzluk bekliyoruz.:)
Bir ara uyguladım. Vob da trade edilecekse haftada 2.000 puan hedefi gayet makul hedef.
O puanı elde edince bakmamak gibi.Mutlaka buna uygun for. vs. oluşur.
Şu hayatta çok az şeye heves ettim..biri de sizin pazar:) yaz, kış, her mevsim ülkenn en uygun fiyatları sizin pazarda...hadi sebze-meyveyi anladım da balık nasıl istten uygun oluyor...sanki balık ankarada avlanıyor:)
benim gittiğim pazar da sosyete pazarı değil...iki gün önce istavrit 30, hamsi 35 ti...o da küçük boy...biraz iri boy istavrit 50 tl idi...hiç bir ürün de sizib pazardaki fiyatları görmedim zaten.
Abka abi zaten viob hergün oynanmaz, fırsat kollayıp senin sevdiğin formasyon olunca girip çıkıcan,borsada fırsatlar hiç bitmiyor.
Hergün makinayı sabah açıyor pala amcamız akşam kapatıyor. hergün oynarsan makinaya ceton mu dayanır
bizim burada patlıcan bile 30.99 ile 33.99 arasında kilosu. almadık haliyle. domates 14, biber 25
Bu öğlen 5 kişi bi adana yedik, bibucukta değil yanında ayran 280 tl hesap geldi. İki ay daha dışarı çıkmam heralde Dışarıda yemekte lüx oldu artık
Eskiden kışın patlıcan mı vardı:) Ben mevsimi dışında bu tür sebzelerin alınmaması taraftarıyım...bir de çitçi bir aile çocuğu olarak tüyo vereyim. bir şey azsa ve fiyaı çok yüksekse muhtemelen taze değildir(soğuk hava deposu, ya da önceki günlerden kalma vs)...bir de ürün çok bolsa, özellikle meyce için, muhtemelen lezzeti de iyidir.
56 gelmiş, gayet makul bence...sürekli gittiğimiz bir etçi var...ciğerin kilosu 60 tı bir yıl önce şimdi 120...kilo işi et yenen bir yer...artık gramla alıyoruz...kuzu vs olayına girmesen dahi, 150 den aşağı kalkamıyorsun adam başı...yeme içme sektöründe fiyatlar inanılmaz yükseldi...son bir yılda %50-100 arası arttı fiyatlar.
Aracı kurumda İDEAL açık.
Hisse tek kademe derinlik.Hisse alıcı-satıcı vs.
Vob 10 kademe derinlik var.Bir de sadece işlem yapmaya yarayan kendi programları...
Eğer işlem yetersiz olursa aylık 350 tl eksi bakiye olacakmış.
Ocakta az işlem yaptım. 2.300 tl kom. ödemişim.Bana hatırlatıyorlar..
2021 de ise 12 ayda 84.000 kom. ödemişim..ama hala 350 tl. yi gündeme getiriyorlar..
en ufak vefa beklemeyin..hele mc olsanız ALLAH korusun icra vs...hiç acımazlar.
komisyonum tam olarak yüzbinde 8.4 (1 kontrata 1.9 tl gibi)
yoksa bir saniye kalmam
https://i.hizliresim.com/in49w0m.PNG
şu memlekette zaten aracı kurum saçmalığı kadar saçma bir kurum yok
ben yatırım tavsiyesi bile almıyorum !
oturdukları yerden para pasan tek kurum
zaten emiri platformun kendisi iletiyor :))
hayır bir hizmet alsam eeyw diyecem
illa olacaksada aldığım hizmetin bedelini ödeyim.. aldığım kadarını !
desenki ben hizmet aldım ordaki elemanlar araştırdı etti bilmem ne bana para kazandırdı bununda % 20 sini kesti diyelim
% 30 unu verim...
önemli değil demek istediğim hiç bir hizmet yok.
Ben elkmden geldiği kadar pahalı urun almıyorum sizlerde elinizden geldiği kadar öyle yapın,ismi lazım değil büyük.marketlerde bile raf etiket fiyatı ile kasa fiyatına muhakak dikkat edin,fark varsa resmjnj çekip e devletten gönderin,
Çok.markada çok ürünü yakaladım,fiyatından tutunda farklı gıdalara kadar hepsini sikayet ettim.
Zaten böyle giderse benzinlikler gibi marketlerede kapanma sırası gelir..
20tlye patlıcanı kkm yer bilmem ama
5tlye semiz otu salatasinj tercih ederim..
istavritte aynı fiyattı..Ankara nın martıları sayesinde:)
Sabah en erken saatlerde KARADENİZDEN tırlarla ANKARAYA hamsi gelirmiş.Garibim martılarda onlarla beraber kamyonda gelirmiş..Bir bakıyor, İÇ ANADOLUDAYIM
Ankara nın martıları diye bir tabir var.
Cidden öyle.Pazara gitme adetim yok.Belli ürünler için bazen giderim(kışlık vişne-domates, bal kabağı)...
Biz de meyve pek yenilmiyor.
Mesela muz ANTALYA dan daha ucuz olduğunu çok gördüm.
yeğeen gittiğin yerlere düzenli gidip samimiyet kuracaksın.
ben pideyi severim lahmanucuda.
zamanla git gel en iyi yerleri bilirim. en kaliteli yerleri.
düzenli gidersen.
1 adam sana bol malzeme koyar
2 hizmette kusur etmez..
üstüne bonuslar alırsın
ben gittiğim yerde sohbete dalıp 5 6 bardan çay içtiğimi bilirim.
ucuzada yerim üstelik malzemesi bol olur.
senede bir gidersen adam masa ne zaman boşalacak diye bakar :he:
haliyle durum bu olur
Ankara ortalama hayat standartı olarak en ucuz il seçilmişti
Sağlık,eğitim,kira,ev fiyatları,ulaşım,gıda vs..hepsinin ortalaması olarak.
Yoksa ANTALYA DA belki meyve -sebze ucuzdur..ama hayatın tüm yönlerinin ortalamasına bakarsak BENCE ANKARA ideal..
İstanbul, hele Avrupa yakası çok pahalı.Orada akrabalar var giderim.Karpuz bile buranın 2 katıydı.Ulaşım zaten...İstanbulda bir öğretmen tek maaş çok zor geçinir ama ANKARA da bu şekilde geçinen çok öğretmen var.
balıkçı kahramana gittik biz de 4 kişi, 56 bin hesap ödedik.. tabii, yabancı arkadaşlar vardı, onlara kalite şarap açtırdık, hesap ondan dolayı şişti, içki olmasa 15 bini geçmezdi hesap.. ucuz mu ? değil.. ama kalitenin de bi fiyatı var kardeşim, herif bi kalkan yapıyo aklın durur
Ankara, ya da sizin semt ülkeyi haraca bağlamış o zaman:)
Bu arada fiyat olarak market-pazar farkı pek kalmadı..ama tazelik-kalite olarak pazarda çok daha fazla çeşit bulmak mümkün..özellikle öğleden önce gidersen fazla kalabalık da olmaz, pazar kültürü ayrı bir şeydir, tavsiye ederim...bu arada bizim ailenin pazar-market-fırın vs tüm alış verişi bendedir. tüik kadar veri topluyorumdur her ay:)
Sömestr tatilindeyken çoluk çocuk dışarıda yiyelim gezelim diye arada kırkyılda bi kaçamak yapıyoruz işte fakirlik anca zam geldiğini hayatın pahalılaştığını seneden seneye öğreniyoruz emlakcı abi.
Geçen sene kilo işi sırık kebabın götürmüştüm, kilosunu 120 ty ye alıp doya doya hakiki köyde beslenmiş dana etiyle ziyafet çekiyorduk. Gittiğim yerler çok lüks elit tabakaya değil de damak tadına ve bütceye uygun yerler
Bu ızgaracıda üüüle bir yer.
demek ki beş yıldızlı bir otel mutfağına götürsem bin liradan kalkamazdım