Tüm dünya Hungary (Hun lar/ülkesi) diyor. Bir biz salak gibi Macar / Macaristan diyoruz.
Printable View
Tüm dünya Hungary (Hun lar/ülkesi) diyor. Bir biz salak gibi Macar / Macaristan diyoruz.
Burada çok iyi yorumcular var ama onlar da çocuk tipler yüzünden çoğu yazmıyor..
2018'de YK 1,6'dan toplarken "caho" almayın 1,2 dedi ve saydı..
2020'de virüs ilk çıkınca gübre toplama başladım ve muhtemelen ilk yazandım ama yine aynı yorum..
2020 sonların da tüp 9$ cazip geldi ve binlerce topladım yine aynı tayfa elektrikli araba muhabetti..
Şimdi de gıda topluyorum ki açlık olacaktır..
Kendi bilmez birkaç kişi yine saymış, evladım ben 2018'de Ulus'da arap gördüğüm an ülkeden çıktım ve o dönem TR'de 100$ bırakmıştım ki şimdi 400$ üstü. Kendini bir bok sananlar 2002'de Raks elektronik telefon yapacak diye karanlık odada az ekmek yemedik, sizden ricam kimseye sosyal medyada racon kesmeyin ve ego yapmayın ki o üfürüğünüzü bir yerinize zokarlar..
İşlem zamanı büyükler buraya yazmaz, çünkü balık sürüsü istemez, balıklar ancak son anda BTC 100k$ olacak diye 55k$'dan toplamak için çağırı atar..
pala saray uşaklarını fena tokatladı kanımca. eğer sonunda bu volalite ve diğer saçmalıklara müdahale gelirse ilgili kurumlardan sağlaması olur. ama kesin böyle oldu. hatta şafak baskınıyla gözaltı falan bile gelebilir Tokatçı abilere...
Açık pozisyon miktarı 3 milyar kadar azlmış gibi.
Öte yandan sorun hala çözülmemiş olabilir.
Takas raporuna bakmak gerekecek.
https://i.hizliresim.com/pzvrupo.jpg
Japon Yen'ini Benjamine karşı açığa satmaya başladık. o zirve geçilecek mi du bakali ne olacak
[IMG]https://i.hizliresim.com/csemjrp.png[/IMG]
Bence şimşek operasyonu oldu..
Sonunda şimşek çakmayınca sessizce operasyonu söndürün dediler...
İyi üfürürüm..
Ama ispat edemem...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse vadeli APS yayınlanıyor sitelerde alt alta toplayınca ben öyle gördüm. APS bu vadede 32.3 milyar TL civarındaydı en son 29,3 Milyar TL kadar.
Spot hisse hacimleri de çelişkili özel emir ile işlem geçmiş olabilir.
Gönderdiğim tabloda işlem hacmi APS vs yazıyor zaten. AKBNK, ISCTR, GARAN yüksek hacim olmuş. 6-6,5 milyar TL devir oldu belki veya kapatıldı.
Gösterilen bazen yanıltma amacı ile de olabilir. Ahlatçı belki hisseleri özel emir ile alıp vadelileri özel emir ile kapattı. Tabi düşük ihtimal.
Ayağının içiyle mi vurdu? ayağının dışı ile mi vurdu ? pisburun mu?
ne fark ederki gol oldu işde gol .
Golü atan laylada biz kabataşdan kaçak bindik üsküdara .
ivedilikle mini endeks kontratı çıkarılması ve fiyat adımlarının daraltılması lazım
ABD'de GARAN düşmüş.
Yeni geri alım dedikodusu söylenmişti BBHT'de, ben de inanmıştım.
https://i.hizliresim.com/l1so83j.jpg
Arada elle girip farklara bakıyorum.
BIST- ABD farkları makul düzeyde.
Türkcell fiyatını oanylamışlar. KCHOL'de ciddi işlem olum.
https://i.hizliresim.com/71p69lv.jpg
öyle değil..
mesela 1000 kontrta aps var bi hissede, fiyat 10 TL, açık poz değeri 1000*100*10 eşit 1 milyon TL
1000 kontrat aynıyken fiyat 9 TLye düşerse 1000*100*9 eşit 900.000 TL olur açık poz değeri
senin gördüğün düşüş sadece bugünkü fiyat değişimleri kaynaklı, en fazla aps bankalarda olduğu için ve banka hisseleri bugün düşüş kaydettiği için açık poz değeri düşmüş oluyor, oysa aslolan açık poz sayısı..
Teminatlarda TL değeri alındığı için o tarafa baktım.
Normalde kontrat sayısı daha önemli.
https://i.hizliresim.com/or6qth2.jpg
bülten yayınlanmış, endeks vadeli -4500 kontrat, yaklaşık 170 milyon TL, küçük bi poz kapama
hisse vadelilerde ise 2.8 milyar TL poz kapama var, 1.5 milyar akbnk, 700 milyon isctr, 330 milyon garan.. diğerleri önemsiz miktar..
ykbnk vadelisi normalleşmiş, vakbn ve halkb vadelilerinde ise taban kilit kaldıkları için sıkıntı devam, ama diğer 3 özel bankayı da bugünkü kapanmalarla artık normalleşti sayabiliriz.. pazartesi 4 özel banka da normal seyre girecek, kamularda ise iş bitmiş değil
Bu dünya gizlilik üzerine kurulu. Ben de meraklı kişi olduğum için zorluk fazla.
İşe yaramayan yığınlarca bilgi kamuya açık, ama para eden bütün bilgiler gizli.
Cocacola formülü kasada deniyor, günümüzde bu formülü bulmak çok basit olmalı.
Öte yandan durumu anlayabiliyorum, her şey açık olunca büyü bozuluyor tatsız tuzsuz süprizlere kapalı bir hayat olur.
Ters bir insan olarak süprizleri sevmemem normal.
Sistem anında kendini korumaya geçti,
Ahlatçı muhtemelen bir bilgi ile hareket etti ama anında teminatlar artırılarak karşıda küçük oyuncu bulması engellendi, o da muhtemelen geri çekildi.
risk arttıkca getiri artar mı piyasalarda ?
ne kadar ekmek o kadar köfte mi yani ?
Hiç bir şey olmasa mutlaka bir şeyler var.
BIST'in kalitesine zarar verdi bu olay.
Küçükler sağdan soldan para bulur. Orta ölçekteki oyuncular belki silinmek isteniyor.
Türkiye Varlık Fonu'ndan banka hisseleri açıklaması
TVF'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. TVF açıklamasında, gönüllü olarak benimsedikleri Santiago Prensipleri ile uyumlu çalıştıklarını ve bu prensipler uyarınca kamuoyunu bilgilendirme, şeffaflık ve iyi yönetişim ilkelerini dikkate aldıklarını belirterek, “Bu kapsamda yaptığımız işlemleri kamuoyu ile paylaşmaktayız. Borsa İstanbul’da da banka hisseleriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır†denildi.
Santiyago diye bişey varmış..
Ben hep akvaryumu olan blr yer diye hayal etmiştim..
>>>>>>>>>>>
Santiago Prensipleri
Uluslararası Para Fonu ile başlıca ulusal varlık fonları, bu fonların şeffaflığını ve hesap verebilirliğini artırmak, fonların yatırımlarının siyasi motif yerine ekonomik ve finansal esaslar doğrultusunda yapılmasını sağlamak üzere Santiago Prensipleri olarak adlandırılan bir çerçeve oluşturmuşlardır.
...
https://www.tvf.com.tr/uploads/file/...rensipleri.pdf
Yokluk fonu rahatsız olduğuna göre duman katedrela kadar ulaşmış...
Bağışını yaptıysan yola devam..
Yok yapmadıysan yapar çıkarsın
Daha küçük spot pozisyon tutarlar icin de hedging imkanı olur. Su anda bir vadeli pozisyon 38 bin liralik varlığı hedge edebiliyor. Neden 10 bin lirayi da hedge etmesin..
Bir de minilerin kaldiraci daha yuksek ayarlanıyor. Para yönetimine daha uygun. Bizde kaldiraci degiştirmeseler bile yukarıdaki gerekce olumlu..
Ahlatci Garan ve vakıf vadelisinde çok yüklü long durumda. Maliyetlerini bilmiyorum ama gatan ve vakıfla banka ruzgaru baslmisti ve başlayanlar bunlardi. Bugün vakifin tabanında yazılan mal toplam dolaşımdaki payın 10 a 1 kadardi. O malı alacak adam yukarı dogrubalmaya devam etse heralde yarısını toplardi. Bunun anlamı ya bu hareti yapan el bu tabanları kasıtlı yapıyor yada ahlatciyi pert etmek için başka birileri devreye girdi. Garan ve vakıf vadelisinde ahlatcinin genel maliyetini görebilen varsa yazabilirmi ? Piyasanin yönünü belirleyecek Garan ve vakiftaki hareket.
Bu kişi takas ve işlem bilgilerini derlemiş.
Ahlatçı, Alnus, A1 belki birlikte hareket ediyor.
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...038592/photo/1
Evrenin Ulu Mimarı'ndan habersiz iş çevirmeye kalkanlar var.