https://i.hizliresim.com/l04vo0r.jpg
İki gün öncesinin takası. Arada bir böyle dar alanda paslaşmalar görülüyor.
Printable View
https://i.hizliresim.com/l04vo0r.jpg
İki gün öncesinin takası. Arada bir böyle dar alanda paslaşmalar görülüyor.
100 bin lot niye bu kadar önemsendi? O kadarı bende de var. Bugün İnfo 540 bin almış örneğin.
Bu haftaki bültenden de bedelsiz çıkmadı. Ne bedelsizmiş arkadaş.
Sayın ortaklar.
Evet bizde de var ama şu önemli.
Ülkenin sayılı ve köklü aracı kurumlarından..
STRATEJİK öneme sahip kurumun tek günde bu kadar yüklü alması..
Ve akabinde son 2 ayda da bu alımları zamana yayarak sürekli alması..
Bizim açımızdan çok önemli.
Bu fonun almasını uzun vade TUT sinyali olarak görmek gerekir.
En az 100 bin lot malın hepimizde olması da çok iyi.
Burası zaten Kutmanın toprakları. O, zenginleri sever.
Not: Artık fintables para vermeyenlere fonların hisse oranlarını göstermiyor ama bu aracı kurumun agresif fonu o kadar çok almış ki.. elindeki hisselerde ilk 5 hisse arasına sokmuş glyhoyu kasımda..
https://i.hizliresim.com/dwf647j.jpg
10 Aralık
Aynen öyle. Hatta son 3 aylıklarda muhtemelen fona almaya da bu dönemde başladılar..
Çünkü önceden akd.lerde gözükmüyorlardı.
Evet son 3 aylık dedik, bu takaslarda da 3 milyon lota çok yaklaşmışlar.
Bu kuruma inanmayan yatırımcı dostlar, biz çok bekledik biraz da onlar beklesin diyebilirler. Hak da veririz onlara. Çünkü kmpur, polho gibi hisselerde uzun süredir zararda bekliyorlar hisse tutma zorunluluklarından dolayı.
Ama ya ardyz ve atatp gibi hisselerde olduğu gibi hızlı toplayıp hızlı bir hareket yaptırırlarsa Yatırımcılar olarak seviniriz.
Üç aylık
https://i.hizliresim.com/9318tqr.jpg
elam.. Allah herkese kalbinin güzelliklerine göre vermesi dileğiyle.. Bende son yaşanan ve geçmişte yaşanmış bazı olayları hatırlatıp paylaşımıma son vereceğim.
Son günlerde glyho tahtasında yaşanan işlemler hiç hoş değil ki koskoca alanında dünya lideri olan(en azından patronun öyle lanse ettiği)bir şirketin tahtasında bunlar yaşanmamalı. Yine yıllar önce sayın patronun glyho tahtasında olan herşey benim kontrolümde dediğini kendisine hatırlatmayı küçük yatırımcılar adına bir borç bilirim. Şimdi bir kaç burada yapılan paylaşımlar hakkında görüşlerimi belirtmek isterim.
Sayın filazof'un glyho'da 100.000 hissesi olanlar bugün dediği gibidir, ki zengin bir kitleyi temsil eder.
Sayın Sommers'ın daha önce paylaşıp beni zan altında bıraktığı paylaşımından önce benim paylaşımım; oysa ben en son kap haberlerinde sayın patronun yatırımcılara paylaştığı bir durumu paylaşmış olup, benim hiç bir beklenti hayal ürünü bir yorumum dahil olmadığı; Naturelgaz şirketinin 1 ay içerisinde %45 para kazandırdıgı durumdur. Sayın Sommers burada bu paylaşımım yapmayacaktım ama özelden size yazamadım.Buradan sizinle ilgili bu paylaşımım için sizi kırdıysam özür dilerim.
Bir başka konu; yıllar önce sayın Silici burada bir grubun olduğunu, bu grubun varlığından dolayı belki de bu hisseden ayrıldığını, bugün bende sayın silici gibi bu hisseyeen az sayın KM ve ortakları kadar bu şirkete hakim bir grubun olduğundan neredeyse %100 eminim..o günden bugüne kadar bayağı "karpuzlar kesildi".
Son olarak yıllar önce sayın aysha'ya Glyho şirketinin varlığının sadece ekonomik değil stratejik önemi de olduğunu bahsetmiştim ki , o zaman sayın aysha bu nereden çıktı diye şaşırmış, sonrasında o da aynı görüşte olduğunu belirtmişti. Bu görüşümü kendisiyle paylaştığımdan yıllar geçti, bu platform da bunu hiç bir zaman teyit edecek bir yorumda kendileri bulunmadı ki saygı duyarım. Bu konuda böyle düşünmemin en büyük nedeni sayın patronun kruvaziyer alanda gelecek yolculardan alacağı ücret gibi küçük bir vizyon ve misyonu olmadığı içindir.
Yine son olarak:))) dünkü gemicilik alandaki gelişmeler(iştirak sermaye artırımı),Gsdho silopi termik santrali%15'lik pay satışının gündeme gelmesi ve yanlış hatırlamıyorsam satışı ; sayın TY bu alana sermayenin kaydırması ileride olası sayın KM ve TY'ın bu alanda ortak olabilme ihtimali(bu benim olası beklentim)benim açımdan mümkün kılacak gelişmelerdir.(Anonim) Saygılarımla..
Not: özellikle bu hissede fakir küçük yatırımcı kalmışsa onların bakış açılarını geliştirmem içindir ki, burada geneli zengin olan yatırımcı arkadaşlara benim hiç bir yararım dokunmaz.
Merhaba, bir süredir bu bölüme yazan olmamış. Sayın beşiktAŞK' ta bir süredir foruma giriş yapmamış.
Önümüzdeki dönem yada yıl için görüşlerinizi beklerim.
Herkese iyi yıllar bereketli kazançlar dilerim.
Çiftçinin karnını yarmışlar, kırk tane gelecek yıl çıkmış. Gelecek yıl hepimize hayırlı olsun.
Ortalık oldukça sessiz. Fiyat yerinde sayıyor, bir değişiklik olsun:
@Ayhan_Ozcn adlı kullanıcının kuşlu sitedeki (bu ad daha çok yakışıyor bu siteye) yazısını aktarıyorum:
GLYHO'nun amiral gemisi olan kruvaziyer limancılığı işi çok çok iyi gidiyor. REEL BÜYÜME MÜTHİŞ. Nassau Limanı 2024 yılını % 27'lik bir yolcu artışıyla tamamlamış. Ağırladıkları yolcu sayısı 5.6 milyon
https://cruiseindustrynews.com/cruis...ecord-in-2024/
2024 yılı son çeyreğindeki ve gelecek çeyreklerdeki finansallarda GPH sahipliğinin % 91 olarak yansımasını ilk defa yaşayacağız (3. çeyrekte gün hesabıyla ve 40 günlük etki dikkate alınmıştı. Zira GPH'deki sahiplik oranı % 60 tan 91'e Ağustos ayında çıkmıştı)
https://x.com/Ayhan_Ozcn/status/1876953845022282178
İyi haftalar,
Hafta sonu baktığım bir inceleme yazısının bağlantısını yazayım. GLYHO ile ilgili oldukça kapsamlı bir yazı olmuş. @SarBerkan adlı kullanıcının yazısı oldukça detaylı:
https://x.com/SarBerkan/status/1878399109075198224
sağlıcakla kalın
Şeker var, un var, su var; helva yok.
Selamlar.. Ara ara görüşlerimi ve beklentilerimi eğer varsa tabii ki küçük yatırımcılarla paylaşıyorum/paylaşmak istiyorum. İsterseniz bunları madde madde yazayım.
1- Bir çok kez yaşadım ve gördüm, Gün içi başlangıcında Glyho ve iştiraklerine yön veren güç, endekse de yön vermekte veya adını siz koyun endeksin nereye gideceğini çok iyi biliyor. ve %100 eminim ki çok güzel tradden para kazanıyor.
2-Çok uzun zamandır tüm basın yayın organlarında şirket ile ilgili olumlu olumsuz paylaşımlarla hisse hakim güç tarafından bilinçli olarak baskılanıyor. Bunu şahsen benim gibi küçük yatırımcı küçük hisse alımlarında fiyat ve miktar anlamında görebilmektedir.
3- Sayın KM için basın yayın organlarında çok şeyler konuşuluyor ki bu paylaşımların çoğu doğru.
4- Kendi adıma daha önce hisselerimin çok büyük bir bölümünü sattığımı başka yatırım araçlarında değerlendirdiğimi söylemiştim. şimdi küçük küçük lotlarla alabildiğim kadar hisse toplayıp onları sandığın içerisine koyup hedef fiyatıma gelinceye kadar bekleyeceğim. Artık nasipte ne varsa o gerçekleşecek.
5-Sayın KM'nın yaşattıklarından dolayı kendisine hiç bir zaman hakkım helal etmeyeceğim. Zararımın en büyük nedeni basın yayın organlarında verdiği sözleri yerine getirmemesi veya zamanında getirmemesidir.
6- En son paylaşımımda zan altında bırakılmıştım. Oysa ben o paylaşımım da sayın KM 'nın şirket ile ilgili beklentilerini paylaşmıştım ki hisse o günden bu güne yaklaşık %50 para kazandırdı. Ben bunun bana kasıtlı yapıldığına inanmıyorum ama bir kişiyi zan altında bırakmak hiç kimseye en başta insana yakışmaz. Saygılarımla...
Bu cansızlıkla bu hacimsizlikle buna iyi çakarlar da ne zaman?
Bölünmesi onaylanınca mı?
Sayın filozof-16 bu şekilde yorum yapmak özellikle benim gibi küçük yatırımcıları yanlış hareket etmeye sevkedebilir ki ben dahil yaptığımız yorumlara dikkat etmeye özen göstermeliyiz. Bugün hisse fiyatındaki yaşananları daha önce de gördük yine göreceğiz. Anlayacağınız ne ilki ne son olacak.
Bir kaç cümlede şirket tarafından alınan bedelsiz kararı hakkında etmek istiyorum. Bence 25 senedir yaşadıklarım kişiliğimle hiç alakası olmasa da sayın KM hakkında bana bayağı fikir vermekte.. Sayın KM için her bir glyho hissesi değerli ve bunu açıkça görüyoruz. O zaman %200 bedelsiz kararı almak yatırımcının elindeki hisse sayısını 2 kat artıracağından kendi planları için uygun olmayacağını, planı her neyse bunu uzatacağını düşünüyorum. kendi görüşümdür ki ileride bedelsiz kararı iptal olursa hiç şaşırmam ki sayın Km eğer tanıyorsam doğru bir karar almış olur.:(((
Sayın KM siz çok önceleri bir telekonferansta tathtada olan her harketten bilginiz olduğunu söylemiştiniz. Koskoca Glyho tahtasında yaşananlar sizin gibi bir vizyonu olan patrona, Glyho gibi bir misyonu olan şirketin tahtasında yapılanlar hem size hem şirketinize yakışmıyor. İstanbul portföy ve sayın BB üzerinden küçük yatırımcı/yatırımcıya yapılan baskılar, hiç adil değil. Eğer bunlar sizin kontrolünüz dışında ise(pek ihtimal vermiyorum)bunları engellemeniz gerekirdi ki size yakışanın bu olacağına inanıyorum. Ama gelinen bu noktada, hergün tahtanızda bu yaşananları sizin ve hakim gücün ne kadar çaresiz kaldiğına şahit oluyorum.
Hayatta hiç bir şeyden ders almıyoruz ki şu en son yaşananlar zengini fakiri ayırmadan herşeyin yakınımızda olduğunun en büyük kanıtı. Tabii ki anlayabilene...
Valla dostlar bir suredir Amerika dayım. Hatta önceki gun nassau daydım. Liman full calısıyor aynı anda 5 gemi girdik. İşler bu tarafta iyi ama tahta borsayla beraber sallanıyor. Grand cacios adasından herkese selam hayatı fazla kasmayın. Ben şimdi plaja kaçarrrr byeee.
Sayın beşiktaşk bahsedeceğim konuyu yıllar önce siz dile getirdiğiniz için başta size ve burayı takip eden yatırımcılara sormak isterim. Şirket tarafından sürekli bono ihracı yapılıyor. Bunların sürekli olması dikkatimi çekti. Bu nitelikli kişiler kimler? Anladığım kadarıyla bunlar sonuçta halka arz şeklinde değiller. Bunlar satış mı tahsisli satış mı yoksa belli bir faiz oranında ödünç mü veriliyor. Detaylı bilgi de yok. İlginç..
Bu arada tahta yapıcı her kimse onu kutluyorum. 25 senedir aynı şekilde yemek yiyor ve maalesef benim gibi bir kaç yemde hazır kıta bekliyor.
Düşünüyorum da sayın KM ve tahta yapıcıyı bu kadar kusursuz oyuna iten nedir
Enterasan bir karşılaştırma......Globalin sattığı pera yaklaşık 2.5 senede 30 misli prim yaparak devasa Holding, dünyada sektörde 1 numara, karlar temettüler patladı gidiyor dediğiniz glyho ile bugün itibarıyla hemen hemen aynı piyasa değerlerine geldiler......Traji komik bi durum demekki istenince oluyormuş istemek lazım avutmayla devamlı havuç vermekle bu işler olmuyormuş...ytd
06.02.2025 itibarı ile %200 bedelsiz onaylandı . hayırlı olsun.onaylanmasa ez az 2 taban yerdik ama onaylanınca hiç bir şey olmamış gibi davranılıyor. bu alıştığımız bir durum iyi haber gelince düşüyoruz. ama moralleri bozmaya gerek yok. liman iyi gidiyor elbet yıllardır beklediğimiz hareket başyacak.
Hayırlı olsun. Bugünkü kapanış fiyatından 5,75 lira oluyor bölünmüş fiyat. Bakalım kaç liradan bölünecek.
Kutman ya çok zayıflamış ya da bazı rahatsızlıkları var hiç iyi görmedim…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zaman belli mi
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamlar.. Sayın Sommers bende sizin gibi düşünüyorum ki geçenlerde bir liman sözleşmesi uzatımında mı tam hatırlamıyorum sayın KM'nın çok zayıfladığını bende gördüm ve içimden bu adam hasta mı diye düşündüm.. İnşallah çok önemli bir şeyi yoktur. Bir insan olarak sayın KM canımı çok yakmış olsa da hatalarından ders alıp yanlışlarını telafi edecek bir zamanın kendisine Allah tarafından verilmesini isterim. Ama bundan benim sayın KM helallik vereceğim anlamı çıkarmasın. Daha öncede dile getirmiştim. Rüyamda sayın KM bende helallik istediğini yazmıştım. Ama ona vereceğim helallik asla yok. Bunu para karşılığı asla olamaz.
Bir kaç cümlede bedelsiz konusunda yazmak istiyorum. Bir kere herkes elindeki duruma göre yorum yapmasını bırakmalı, Bir kere tahtaya hakim bir patron ve tahta yapıcı %200 bedelsiz kararı ile elindeki hisseleri 2 katına çıkacağı için bunları neden düşük fiyata satsın ki, şimdi bir kaç yatırımcının sesini duyar gibiyim, maliyeti düşükse satar. Evet bu düşük bir ihtimal olsa da mümkün. Ama mantıklısı olan tahtaya hakim güç bir iki olumlu haber ile tahtayı yukarıya sürer ve yukarıdan elini boşaltmak ister(satış düşünülmesi durumunda, ve operasyonun daha uzun süre süreceğini düşünerek)Ayrıca herkes bilir ki düşen hissenin alıcısı da pek olmaz. sayın KM'nın hiç olacağını düşünmüyorum.
Sayın KM ve tahta yapıcı bu oyunu çok güzel oynuyorlar. Yıllarca da oynadılar. Tahtaya da hakimler, basın yayın organlarına da hakimler. yatırımcıyı her yönden ablukaya almışlar. Biz küçük yatırımcıların yapacağı bir şey çok yok. Sadece dilekler ve temenniler..Son cümlem olsun. Sayın KM bu şirketin iyi halini göremeyecek. Buda burada kalsın.. Saygılarımla...
Nasıl hızlı..geç bile kaldılar..genelde onay gelir ertesi gün bölünürdü..gariplik var .beklenen ne???
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fiyat algımız değişmeden..
Bilinen değerlerden kısa bir ansliz çakalım..
Endeks yakın zirvesi 360 dolar. Anlık 270 dolar civarı.
Glyho yakın zirve 18 lira. Anlık 17 lira..
Zirvede gezeliyor tahta. Endeks yıkılmış, saçını tarıyor denmesin.
Tahta çok güçlü çok. İyimseriz.
İlk gün.
İlk yarım saat izlenimi.
3 aya kalmaz. Bist 100e girer.
Günlük satılan net malın %96'sını BOA ve Global Menkul yapmış.