Herkes tatile mi çıktı? Ahmet Bey bile yazmıyor?
Printable View
Herkes tatile mi çıktı? Ahmet Bey bile yazmıyor?
powerpc ile idare edeceğiz...
gundi verelim.:kahkah:
http://www.islamianaliz.com/haber/is....T8EvnjXj.dpbs
İşte Yeni Türkiye. Para var huzur var...
Fitch bankaların kredi notunu arttırmaktan ziyade daha çok kıracağım demiş..:)
Sanki yeni bir şey..yazdık..yüzlerce kez MB'ları faiz indirdi..yüzlerce kez bankalar, şirketler ve ülkelerin notları kırıldı..değişen ne, hiç bir şey..bazıları hikmeti kendinden bilsede bizimde notlar yatırım seviyesinin altında ama değişen bir şey yok..para akmaya devam ediyor..etmelide zaten..matbaalar tam hız (şimdi Sn Ahmet hayretler içinde fiziksel para mı diye sorar ya)..
Malum gelişmiş ülkeler büyümede zorlanıyorlar, ünlü bir yabancı gazete büyüme EM'lerden mi gelecek diye soruyor..Sadece EM'lere giden taze banknotları:) durdur bakalım, EM'ler bir kaç günde neye dönüşüyor görelim..
Ne güzel sentral bankerler destekli bir sürü balon..Artık piyasalarda fiyatlama alışkanlıkları iyice değişti/değişmiştir..
Win-Win durumu geçerliyken nasıl değişmesin ki..:cool:
Zenginler evleri karşılığı aldığı kredileri borsalarda, bitcoin vb..değerlendiriyorlarmış:
Alıntı:
Wealthy homeowners are borrowing against their property to invest in bonds, equities, alternative investments or commercial property as the low cost of debt creates opportunities for “mortgage arbitrageâ€.
https://www.ft.com/content/d175fc82-...0-90a9d1bc9691
Yada Junk bondların gelişmiş ülkeler bono faizlerine yaklaşması:
http://fs5.directupload.net/images/170808/d9xe78lv.png
Yada geçen hafta bahsetmiştim..Kanada bankalarının daha fazla kaynak yaratabilmek için (balonu daha fazla körükleyebilmek için) mortgage kredilerinin bir kısmının paketleyip Avrupaya satmaları..
Bildiğimiz bilmediğimiz bir sürü yanlış fiyatlama..
Bunları artık 2008 krizi sonrası olduğu gibi ileride öğreniriz..:)
bu türev ürün patlaması 1995 yılından sonra başladı, o yıl artık 2. dünya savaşı sonrası kurdukları ekonomik sistem tıkandığı için bu riskli işlere girdiler. bu işlerin ilk patlaması 1997 asya krizinde oldu, 2000 dot.com, 2008 mortgage şeklinde devam etti. şimdi sırada tahvil balonu var, bu balonda 2008 sonrası MB lerin aşırı para basması sonucu oluştu. şimdi bu işten nasıl sıyıracaklar onun derdindeler.
Bence altyapı daha eski
Tüm olay aslında 2. Dünya Savaşı bitiminde
Teoride kazanması gerekenler kaybedince başladı
Eğitim sistemi sosyal düzen insani degerler yeniden ele alınarak değiştirildi
Yani kanunlar sıkı ya
Kizdigin birine yumruk atamazsin ama her tür çaktırmadan kalleslik bel altı serbest
Öyle toplumlarda bireyselde catisamiyo
Toplumsalda hem kaçma psikolojosiyle
Böyle garib türev Forex VOB varant bilmemne oyunlar icat ettiler
Fakirlesilsin ama sistem tikanmasin
Bu sistem
Kurbağa yi yavaştan ısıtarak oldurme sistemi
Karşıt taraf fakirlessede halinden memnun
Hal böyle olunca Oyuna devam
O zmn dans
Diyolar ya. O misal
Bu işten sıyrılmaları artık çok kolay gözükmüyor, sn Power..
İşin flash crash kısmını, ilgili arkadaş bırakırsak..şimdilerde yok oldu..:)
Benim senaryom şöyle; yukarıdaki win-win durumu, yani yanlış fiyatlama/yatırımlar bir şekilde doygunluğa ulaşacak ve geri sarmaya başlayacak..tıpkı 2008 mortgage krizi öncesinde olduğu gibi..bu ise ilk başlarda durgunluk demektir..durgunluk veya büyüyeme ise bir sürü balon sonucu oluşan borçların ödenememesi demektir(geçmişten farklı olarak)..yani küçükten büyüğe zincirleme reaksiyon riski..
Dolayısıyla bugün gelişmiş MB'larının en büyük sıkıntısı resesyon riski..ister kendi elleriyle faiz arttırarak, bilanço küçülterek sebep olurlar bu işe, yada yukarıda bahsettiğim şekilde kendiliğinden gelişir olaylar..
YTD diyelimde..kimse etkilenmesin..:)Alıntı:
Uluslararası Finans Enstitüsü Genel Müdürü Tran,"Amerikan ekonomisindeki herhangi bir yavaşlama, Fed'in bilanço daraltma sürecini durdurmasına ya da tersine çevirmesine neden olabilir" dedi
http://www.bloomberght.com/haberler/...sine-donebilir
Faizleri büyük ekonomiler sıfır yada eksi tuttukca
Herkes oyuna katılır risk olmaz çünki risk almamak bu anlamda daha riskli
Faizlerin arti olduğu yerlerde de emlak balonu var zate
Yani ne tarafa tüpürdugun önemsiz illa kıl a denk gelmeli
Çita ceylani kovalarkene kovalamaca uzun sürerse kalpten gidiyo motor hararet yapiuo over Heating tıkanma olmaz sekte olur illa bi vakit karşılığı olmayan hayal dünyası nereye kadar kül kedisi giydimi cizmesini partide biter müzikte susar bu tarz operalarda şişman kadın olayı da yok ne zmn tufan gelir Allah bilir
Faizlerin düşük kurların da iyicene düşeceği bir dönemden önce bunu görüp de kredi almayan ve yatırımı finansmanında bu kaynağı öngörmeyen bir genel müdürümüz sonradan yönetim kurulunda epey fırça yemişti...
Türkiye'de yatırımlar ve dolayısıyla şirketlerin kurulup palazlanmasında yabancı kaynak daima baskın rol oynamıştır.
Çünkü başlangıçta sermaye birikimi ve zengini az olan bir ülke idik.
Anonim şirketin sorumluluk olarak hukuken destek verdiği cesur iş adamları hep "ya herru-ya merru" mantığıyla yatırım yapmışlardır.
Ekonomi denizi sakin giderse kurtulur, fırtına çıkarsa da batar...
Yok dış mihraklardır onlar..:cool:
http://fs5.directupload.net/images/170808/xonmbxxa.png
Bu arada hayırlı olsun,akıllı cep tel ve tv lerden alınan trt bandrolüne zam gelmiş:%6:%10 olmuş...
Dolar kurunda volatilite yine dibe vurmuş durumda, 3.52-3.54 aralığına yapıştı. En son volatilite bu kadar düştüğünde hızlıca 3.63 hareketini yapmıştı. Bir iki hafta içinde kararını verip bir yöne hareket edeceğini tahmin ediyorum.
Bak, olmadı şimdi..trenden erken inmeye ne gerek var..Alıntı:
DoubleLine Capital'den Gundlach, gelişen piyasa tahvillerinin aşırı değerli olduğunu ve riskli varlıkları azalttığını kaydetti
DoubleLine Capital LP'nin kurucusu ve CEO'su Jeffrey Gundlach, finans piyasalarında ve kendi sektöründe iyi şeylerin çoğunu gördüğünü ve artık bundan bir parça istemediğini söyledi.
Gundlach, "çöp" tahviller ve gelişen piyasa tahvilleri gibi riskli varlıkların aşırı değerli olduğunu söyleyerek, DoubleLine fonlarında bunların miktarını azalttığını ve artan faiz oranlarına daha az duyarlı olan daha kaliteli tahvilelre yöneldiğini söyledi. Gundlach, ancak bu şekilde davranmanın bir süreliğine performansı düşürebileceğini sözlerine ekledi.
57 yaşındaki Gundlach, hangi olay ya da gelişmenin yatırımcı beklentisinde bir değişikliği tetikleyeceğini tahmin edemediğini söyledi. Geçen ay piyasaların "çok fazla yukarı bölgeye" geçtiği uyarısında bulunan Oaktree Capital Group LLC eş başkanı Howard Marks gibi, Gundlach, çok geç olana dek beklemek yerine temkinli olmanın daha iyi olduğunu söyledi.
Gundlach, "Bir katalizörün ortaya çıkarak kendisini göstermesini bekliyorsanız, daha ucuz bir fiyattan satacaksınız," dedi ve "Bu, 'her şeyi alabilirim ve bunun riski konusunda endişe duymam' denecek zamanda değiliz. Bunu yapma zamanı 18 ay önceydi" şeklinde görüş bildirdi.
Karların eriyecek, tekrar bineceksin sonunda..:)
EURUSD de 1.15 görülebilir. oradan tekrar yukarı 1.25 bekliyorum.
USDTRY de buralardan tepki vererek 3.57 - 3.62 arasını görebilir.
bence tabi. bakalım ne olacak? kimsenin dediğini yapmayın kendi bildiğiniz en doğrusudur. ben dahil herkes bolbol hatalı analiz yapıyor. o yüzden her zaman kendi kendinize karar verin. o onu demiş bu bunu demiş boş.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...liyorum/194901
Bunu 1-2 ay önce dillendirmiştim..
Şimdi de Fehmi Koru yazmış..
Bende aynı düşüncedeyim.
2019 u beklemeyecekler..
Bir an evvel tam başkan olmak isteyecektir..
OHAL da kalkar ardından.
Bitcoin haber olmaya başlamış demek ki dikkat etmek lazım, ben hiç alıp satmadım alan-satan daha iyi bilir tabi...
BIST haber olmaya başlamış. TÜPÇÜ nün gazetesinde ilk hedef 180bin diyor ileri. Sakın gaza gelmeyin. BIST te kitleme zamanı geldi küçük yatırımcıya. :)
Burada yapılacak en iyi yatırım USD almak bence. Tepki verir DXY mutlaka. USDTRY de bundan nasibini alır bir miktar. :)
Ya ben yemin ediyorum bu Turk milletini anlamiyorum
Amerikadan geliyorum istediginiz kadar iphone getiririm diyorum daha bir kisi getir lan alicam demedi
TR de iphone 7 4300 TL ABD de vergisi falan hersey icinde 805 dolarmi ne yani 2900 TL
ulan bir kisi cikmadi be. Istedigim 100 dolar komisyon o kadar. pasaport ise zaten 150 TL ye satiyorlar istedigin yerde
ne zengin memleketmis kimse tasarruf etmek istemiyor
Dolar tepki verdi nihayet. ben bugün epey mal aldım 3.5290 dan.
hedefim belli. 3.57 - 3.62 arasından azar azar satış.
size TV den Gazete den atıp tutan uzmanlar stratejistler "kendi parası ile" yaptığı "gerçek" işlemleri söylesin yiyorsa ekranda!
BIST te harbi kitleyecekler küçük yatırımcıya. dikkatli olun bu arada. arkanızı kollayın dostlar.
uzun vadeli Altın sabit duruyor. o sigorta.
TL vadeli de sabit duruyor. giderlerimi karşılıyor getirisi ile.
geriye kalan ile Eur USD TL arasında git gel yapıyorum . bu hafta en iyi yatırım USD çünkü DXY tepki veriyor. O yüzden kısa vadeli favorim USD. EURUSD 1.15 e gelirse yeniden bakacağım duruma. Kağıt paraları uzun vadeli taşımam. Ondan ona git gel yaparım.
Paramı parça parça işletiyorum diye düşünebilirsiniz. Hata yaparsam üzülmem en azından. Yoksa gece uyuyamam tek pozisyon her şey yek yöne olursa. Olur da hata yaparsam ne olacak?
At yarışı veya ganyan değil ki bu! Bul karayı al parayı. Kimse bilmiyor gelecekte ne olacağını. Tahmin edip parça parça işlem yapıyoruz. Maksat parayı çoğaltabilmek bir miktar.
parite 1,1748
EURO başını aşağı çevirdi,
Gözler USD de
3.62 yi kısa zamanda görür bence. onun üstünü bilemiyorum. bakacağız o gün gelirse. olur olmaz o günkü duruma göre karar vermek gerekir.
tek tavsiyem asla ön yargılı olmayın. olur da düşündüğünüz olmazsa veya farklı bir durum olursa hemen STOP LOSS. Her iki yöne de STOP LOSS.
haber okumazsanız, tv seyretmezseniz, kafanızı berrak ve diri tutarsanız zaten çoğu zaman kazanırsınız.