İzlediğim ZAR RUB BRL MXN de diplerinde yüzde 10 teptiler..
Tek sıkıntı onlar bizim 2016 ocak zirvelerinin çok çok altında iken biz o zirvenin üzerine bi yüzde 30 daha koymuş oradan yüzde 5 zor bela gevşemiştik..
Printable View
İzlediğim ZAR RUB BRL MXN de diplerinde yüzde 10 teptiler..
Tek sıkıntı onlar bizim 2016 ocak zirvelerinin çok çok altında iken biz o zirvenin üzerine bi yüzde 30 daha koymuş oradan yüzde 5 zor bela gevşemiştik..
ZARRAB davası
suriye jeopolitik belirsizlik
Başkanlık seçimi faiz ile ilgili söylemler ekonomide alabilecekleri olası antin kuntin kararlar gerginliği
ABD ile gizliden gizliye devam eden kavga ortamı
Bütün bunları üst üste koy dolar 4.30 rakamı çıkıyor ŞİMDİLİK..
4.30 dolar 42 derece ateşi olan hasta gibi ekonomiyi çürütüyor..
Dolar 2016 ocak zirvesinin altında olsa idi diğer EM lerde olduğu gibi böyle olmazdık..
Açık ve net..
Artık tavuk yumurta siz karar verin.
Borsada 110.000 tepkisi gelse bile bu seferde 80.000 hedefli OBO ihtimal dahiline girecektir..
Borsa da rahatlatıcı rakam 110.000 üstünde tutunmasıdır..
Yoksa 80.000 ler çeker bizi mıknatıs gibi..
Piyasalar aşırı bunaldı ..Hem borsa hem dolar tarafında her türlü olumsuz senaryo masada..Dolar satıp borsaya giren adama enayi ötesi gözü ile bakılıyor..
Benim gözlemim genelde bu gibi noktalar son nokta dır..Çok sert tepki gelir..
Zayıf bir ihtimal de olsa 110.000 lere bir tepki bek-li-yo-rum..
Devamlı satarak daha fazla satamazsın..
Daha fazla satmak için biraz almalısın..
Acı varda, henüz panik yok..:cool:
Burada en önemlisi ağır abi ÇİN..oradaki bir çatırtı..:evil::evil:Alıntı:
Hindistan Merkez Bankası'nın (RBI) eski başkanı Raghuram Rajan, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta ''Gelişen piyasalarda birikmiş çok fazla kaldıraç var.''dedi.
...............
Uluslararası Finans Enstitüsü'ne göre en kırılgan ülkeler arasında Ukrayna, Çin, Arjantin, Güney Afrika ve Türkiye bulunuyor.
Baz 3 aylık libor bir sürelik dinlenmeden sonra tekrar atağa geçti..
https://i.hizliresim.com/0EYGW8.png
3 aylık libor 2'yi geçtiğinde sarı alarm vermiştim..
2,5'u geçtiğinde kırmızı alarm veririm demiştim ha..:kahkah:
Adam Mancini, DXY'de, en az 92'ye kadar bir tepki bekliyor. Bamabroker ise daha gaddar! EURUSD'deki tepkinin 1.22 civarına kadar süreceği beklentisini taşıyor. Öyle veya böyle, bir tepki zamanı geldi herhalde. Bu meret, düz çizgi halinde inip çıkmıyor, hiç bir zaman! :) Bakalım neler olacak?
http://s01.geekpic.net/di-VAXSDN.png
Borsa 99500 100.000
Dolarda 4.30
Kritik yerledeyiz..
Üstü su kaynatır motor patlatır..
bende az var, almaya yetişemedim.
gundi longsa ben cortlayacam bu gece.
Aha biri ağa düşmüş..''safety net'', şartsız şurtsuz kredi hattına..ama 30 milyar dolar çok büyük bu ağ için..3-5 önden, sonra stand-by gelebilir..Alıntı:
Konuya yakın kaynaklar, Arjantin'in Uluslarası Para Fonu'ndan (IMF) 30 milyar dolar kredi istediği "Esnek Kredi Hattı" konuşmaları yaptığını aktardı.
Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Salı günü "Peso'daki satışların kredi piyasası ve Borsaya da yayılmasıyla merkez bankasının faizi yüzde 40'a yükseltmeye zorlanmasının ardından, Arjantin IMF ile görüşmelere başladı" dedi. Macri kredi hattının büyüklüğü konusunda herhangi bir yorumda bulunmadı. IMF konuya ilişkin yanıt vermedi.
Bakalım bizde ağa düşersek, IMF'e borç verme işi ne olur acep..:kahkah:
Yüzümüz kızarır mı?
Konunun uzmanı değilim ama Trump'ın kararı İran'ın Irak, Suriye ve Lübnan'daki etkinliğini kırmak için atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum..İsrail'in istediğide buydu sanırım..çatışma veya huzursuzluk ihtimali artmıştır artık..zaten sıkıntılıydı ama ortadoğu daha fazla karışabilir..
Sanırım beklenti dahilinde olduğu için petrol fiyatları pek değişmedi şu an..ancak ileride oluşabilecek çatışma ihtimalleri işin boyutunu değiştirebilir..YTD..
Son dakika hb.
Geçtiğimiz günlerde Bağcılar'daki seçim standına bıçaklı saldırı gerçekleştirilen İYİ Parti'nin, bu kez de İYİ Parti kurucu üyesi, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan'ın Beykoz'daki evinin kurşunlandığı ortaya çıktı. Saldırı anında Aslan'ın evde olmadığı öğrenilirken, olayın daha önce gerçekleştiği iddia edildi.
Anlaşılan ortalığı iyice karıştırmaya çalışıyorlar.seçime kadar daha neler göreceğiz.seçimi kazanmak için gerekirse savaş bile çıkarirlar.
Dolar topğindeki bu açıklamadan sonra şunu buldum..bu ne acele..:)
Alıntı:
İsrail ordusu, Suriye'den saldırılara karşı alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazır duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sığınakları açıldı.
İsrail ordusu, Suriye'deki İran güçlerinin ‘sıra dışı aktivitesini' tespit ettiklerini, bu nedenle Golan Tepeleri'ndeki hava savunma sistemlerini hazır duruma getirdiklerini ve bomba sığınaklarının açılması emrini verdiklerini açıkladı.
Açıklamada, "Suriye'deki İran güçlerinin sıra dışı aktivitesini tespit ederek İsrail Savunma Ordusu, yerel yönetimlere Golan Tepeleri'ndeki bomba sığınaklarını açma ve kullanma emrini verdi" dendi.
İsrail ordusu, "Ayrıca savunma sistemleri hazır duruma getirildi. İsrail Savunma Ordusu güçleri saldırıya karşı alarma geçti" diye ekledi.İsrail ordusu, Suriye'den saldırılara karşı alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazır duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sığınakları açıldı.
Trump ı getiren abiler bu işi iyi biliyor. Petrol ve doların yükselişi güçlenerek devam edecek. Bu ezber bozduran yeni paradigma.. bu sayede çarklar tekrar yağlanırken kumarbazları kurtarmak için şişirilen bilançolar da tekrar normale dönecek.. başka türlü de bu pisliği temizlemek mümkün değil bana göre...
Ytd..
İran petrol üretiminin yerini diğer ülkeler alabilir..ancak sıcak çatışma ihtimali petrol fiyatlarını yüksek tutacağa benziyor..bu durumda Avrupa'da enflasyon ne olur bilinmez ama ABD'de enflasyonun 2'ler yörüngesinde dolaşmasına petrol fiyatları katkı yapacak gibi duruyor..bu durumda bir süre daha FED faiz artışlarına rotasında devam eder..
TCMB her geçen gün geç kalıyor bence..dışarısı böyle devam ettiği müddetçe dün yeterli olabilecek miktarda yapacağı 100-150 baz puanlık faiz artışları yarın 300-400 baz puandan aşağısının olmamasını gerektiriyor..şok faiz artışı gerekli artık..öyle az buz değil..:(
son haftalardaki sert DXY ve petrol hareketine rağmen, bizdeki pompa fiyatlarına hala güncelleme gelmedi..
şu seçim işi nelere kadir. seçimden sonra bir anda 7 ye çekecekler heralde...ya da 8 e belki kim bilir..
haziran veya temmuz'da yeni yönetim iş başına geldiğinde; kucağında ne bulacak dersiniz?
kim kazanırsa kazansın süreç zor duruyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...urpriz-indirim
sanırım petrol bulduk :)
Trump un seçildiği kasım 2016 yı hatırlattı bana bu süreç..
Dolar füze gibi giderken 2 kere beştepe de para koordinasyon kurulu mu nedir havalı bir isimle toplandılar
Piyasalar çıkışda açıklama bekledi
Gelmedi
Dolar füzeledi..
Yine toplandılar
Yine aynı şeyler oldu
Bu sefer bakalım ne olacak..
4.30 üzeri dolar de gacırdamaya başlarız demiştik..
Turkish QE ...
Löp diy para basarak değil de antin kuntin metotlar ile.
Ona para basma denmez ki..
Tabikide nufus artışı genel ekonomik büyüme gibi nedenlerle para talebinde artış olacaktır.
Ama sen çıkarıp cepten yılda 2000 tl dağıtırsan
Bu para talebi olmadan para arzı oluşturmaktır..
İşte o zamanda bütün EM lerin içinde parasının değeri füze gibi değer kaybeden tek ülke biz oluruz
Aşağıda, BIS'in hazırladığı reel kur endeksinin grafiği var. Üstteki yatay çizgi, 2001 dibi, alttaki yatay çizgi de 1994 dibi. Hedefin, bu iki çizgi arası bir yer olduğunu varsayarsak, daha çok yolumuz var demektir.
Soldaki dik çizgi, 1994 Nisan'ındaki dibi işaretliyor. Ortadaki dik çizgi de, göz kararı, reel kur endeksinin tepe yaptığı zamanı gösteriyor. Bu bölgede ikili (üçlü) tepeler olduğu için, orta noktayı seçmeye çalıştım. İşaret, 2009 Nisan'ına denk geldi. Demek ki reel kur endeksinin değer kazanması, yaklaşık 15 yıl sürmüş!
Simetri güzeldir deyip, iniş süresinin çıkış süresine eşit olacağını varsayarsak, önümüzdeki dibin 2024 Nisan'ında olması münasip olur. :) Biraz acele edip, altı ay kadar öne çekerlerse, Cumhuriyet'in yüzüncu kuruluş yıldönümüne de (29 Ekim 2023) yetiştirebilirler.
http://s01.geekpic.net/di-4LA8P7.png