2.45 önemli ya ,bunlar o önemli 2.45 ide iç ederler.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2.45 önemli ya ,bunlar o önemli 2.45 ide iç ederler.
Yükseltin de satıp defolup gidelim, boktan hissenizin burada zararda bekleyenler için hiçbir önemi yok , isterseniz Jüpiter'e çıkarın, Allah hepinizin belasını versin.
2'leri görmekten iğreniyoruz, 3'lere getir artık, inanki yüklü mal gelir çok kıymetli mallarına çok hızlı kavuşursun, kafan basmıyor sanırım yüklü mal alanlar 3 ve çok üzerinden aldılar, aptal olma sür yukarı.
Desteklerin herdaim kırılıp desteksiz düşen ,hacimsiz düşen ,desteğin çalışmadığı hissede ,çıkış olduğunda dirençler direnç oldu ne hikmetse.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bence bu spekte para yok, paralı güçlü bir spek olsaydı çok hızlı yukarı sürerdi, ne yapmak istediği belli olmayan bu ruh hastası kan emicinin bu hissede olması çok şanssız bir durum, başka bir spek olsaydı bu kadar sürüneceğimizi zannetmiyorum ben
280 bin lot işlem olmuş 2000 lot satış ile 2.31 e nasıl değmiş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Piyasa uzaya çıkıyor bu yerin mağma tabakasına vallahi pes, neyin peşindeyim sen bee
2.62...oldukça sağlıklı gidiyor..
550 bin lot işlem..2.65 e 20 bin lot satış yazılmış. alınırsa önü açık..
Zarar çok olduğu için fazlasıyla sinirliyim biliyorsunuz, benim öfkem spek efendiye
sanki birşeyler olacak gibi.. 2,45 desteği sanki onay verdi :) 2,60 da önemli seviye...
http://666kb.com/i/dvin9jhej69h947wh.png
isteseler ay a kadar götürürler bomboş kağıt...
http://666kb.com/i/dvinbo8fznks431fl.png
Hakikaten ama yapmıyorlar bu fiyatı haketmiyor bu hisse en az 3,50 - 4,00 olmalı bence
Kağıt bomboşki ne bomboş,
Birde toplu.
İşte burada zaman faktörü devreye giriyor ben 1 yıldır zararda sabrediyorum, siz söyleyin daha ne kadar bekleyim. Zaten zirvelerden almışım üstüne bir de enflasyon ve kur farkını ekleyin param pul oldu başka herhangi birşey alsam 1 yılda üstüne iyi bir kar ederdim, benim kadar sabırla bekleyen var mı sizce?
GARFA Solo 2018/6 Aylık NET DÖNEM KARI (ZARARI): 9693000 Yıllık Değ%:-33
Hiç kar etmemiş mi bu şimdi...ilk çeyrek ne kadardı?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şimdi bu şirket sadece 1.700 milyon mu kar etmiş koskoca 3 ayda..yarın ne olur ?
Supheli alacak icin karsilik ayirdigindan dolayi kar rakami boyle dusuk geldi sanirim.
G8341 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/697731
linkkte finansal rapor var. linke tiklayarak ulasacaginiz raporda dip notlar 7 ve 22 ye bakarsaniz cari donemde ayrilan karsiligi gorebilirsiniz. yanlis bakmadiysam cari donemde 24.889 tl lik bir supheli alacak karsiligi ayrilmis.
Ayrılan karşılık var ,oda eklendiği zaman gelen kar bence çok iyi,
Tahsilat yapıldığında ayılan karşılık karda gözükçe ozamanda esas kar belli olucak,
Ama şuana için gelen kar güzel,ben kar gelmez dahi düşünüyordum,karşılık karı eritir diyordum.
Bilanço analizini iyi yapan arkadaşlar ayrılan karşılık ve bilançoyla ilgili geniş kapsamlı bir açıklama yaparlar
Zannedersem ayrılan karşılık miltarıda eklenmesi lazım mevcut açıklanan kar üstüne,
Mevcut karşılık 14 milyon tl idi,
Açıklanan kar 9 ise üste 14 daha eklenşirse 23 milyon olması lazım,
Sn teft bu konuda çok daha bilgi sahibi,o açıklasa çok daha sağlıklı olur.
Şirketin bilançosunu göz ucula inceledim,hem aktif karlılıkda hemde özsermaye karlılığında artış var,olumlu be güzel bir durum umarım bu karlılık oranları artar.
Geçen yıla kıyasla ciro %50 artmış,
Geçen yıl aynı dönem brüt kar 13,5 iken bu yıl 30.8 milyon tl olmuş
Geçen yıl aynı dönem -7 milyon brüt faliyet karı var iken bu yıl 9 milyon faliyet karına pozitif evrilmiş,
brüt faliyet karı ve brüt karda ciddi artış var,nisan haziran dönemi ayrılan karşılıkda 15 milyon tl.
..........
günaydın, açtım önüme 6 aylıkları. kar 9 milyon küsür, bilmeyen karı azalmış diye düşünüp bugün satışa geçebilir. ben detaylı olarak gördüklerimi yazayım siz değerlendirin..
ilk dikkatimi çeken aktifteki FACTORİNG ALACAKLARI kısmı. 2017 12 ayında 3.360K iken bu yılın daha ilk 6 ayında 2.580K olmuş. bu hızla gitse ki bence daha hızlı artacak ikinci 6 ayda, müthiş bir ciro artışı olarak değerlendirmek lazım. bu hızla kapatsa bile yılı yaklaşık 5.000K kapatır ki bu da geçtiğimiz yıla göre % 50 işlem hacmi artışı demek olur. bence daha hızlı artacak..OLUMLU bir veri..
piyasa kar rakamına bakar kalanı hikayedir yüzde 4-5 eksi açılış bekliyorum
hemen altında TAKİPTEKİ ALACAKLAR, son kap açıklaması ile tartışmaların odağı haline geldi..yalnız dikkat edin aktifteki bölümü yazıyorum, gelir tablosunda karı azaltan özel karşılık olayı başka, burada aktifde varlıkta gösterilen kısım başka. böyle değerlendirin. bir de takipteki alacaklardan sakın ola ki illa da YASAL TAKİPTEKİ alacakları anlamayın, hayır, öyle değil, 1 müşteriden yapılmış çok sayıda factoring işleminden herahngi birinde 1 gün bir gecikme bile olsa o müşterinin tüm faktoring işlemlerinin toplam bakiyesi bu hesaba alınır. onun için de yıl genelinde de bu hesaba giren çıkan çok olur. faktoring şirketlerinin karlılığının belirlenmesinde, geçmiş dönemlerde bu hesaba mevzuat gereği alınan rakamların etkisi de büyüktür, cünkü önce bu hesana alınır tutar, sonra da daha evvel çok detaylı anlattığım kriterler baz alınarak özel karşılık ayrılmak sureti ile giderleştirilirler. ancak dönem içinde tahsilatı yapılan kısım da bu sefer aksine gelire yazılır. tekrar söylüyorum kesin olarak yasal takip düşünmeyin, factoring yönetmelikleri mevzuatı gereği bu hesapta sirkulasyon fazla ve karlılığı dönemsel olarak ciddi anlamda etkileyen bir hesap bu hesap. 2017 12 ayında 95 milyon bu hesaba giriş olmuş, bunun 75 milyonu özel karşılık ayrılarak bu hesaptan çıkmış, kalan 20 milyon 12 aylık mali tabloda bu hesapta görünmüş. 2018 6 ayında ise, malum 15 milyon usd lık kap açıklamasının getirdiği bir sonuç olarak, bu hesaptaki tutar 193 milyona çıkmış. bu 98 milyon artışın hepsi o kap açıklamasının sonucu değil, başka işlemler de giriyor çıkıyor dedim ya sürkulasyon yogun bu hesapta. bankalar gibi düşünmeyin. bu 193 milyonun 99 milyonuna özel karşılık ayrılmış 94 milyon burda işlem kalmış takipte..özel karşılığın kara etkisini o kısma gelince detaylı yazıcam..buralar bilançonun aktifi daha..
Garfa gibi sığ ve kontrolun tek elden olduğu bir tahtada piyasadan söz etmek ne denli doğru tartışılır,
Piyasayı oluşturan garfa için tabiki,elinde yüklü malı olan tekelden yönlendiren tahtanın sahibi,
Düşer çıkar o ayrı ama tahtanın sahibi garfadaki hertürlü bilanço vb.durumundan bir haber iş yapıyormudur ihtimal vermiyorum,
Nasılki karşılık ayrılma mevzusundan sonra tahtayı çıkarttığı ve mevcut pozisyonuna pozisyon kattığı gibi.
HİKAYE mize devam edelim, isteyen değerlendirsin..pasifteki ÖZKAYNAK hesabına bakalım, kar sadece 9.000K gelince özsermaye artışı da sınırlı kalmış. 213K dan 222K ya cıkmış 6 aylık dönemde. sermaye 79500K olunca hisse başı defret değeri 2.80-TL. bu özel karşılık patlaması olmasa idi bu deger bu dönem 3 lira olacaktı yaklaşık..bu önemli bir veridir, bu tarz finansal şirketlerde dikkate alınan bir veridir. factoring şirketlerinin ucuz mu pahalı mı oldukları bu veri ile ölçülür. bu veri dikkate alındığında en ucuzu CRDFA dır mesela. PD/DD si 0,61. bizim garfa da ise bu PD/DD 2,56/2,8= 0,91 şu fiyat seviyesinde. ha bu tek başına bir veri olsa CRDFA nın uçması lazım ama hep söylüyorum, BEKLENTİ sorunu var factoring şirketlerinin..o sorun da tahtada talep sorununu getiriyor, tahtaya ilgi olmuyor. ancak bir gün bir babayiğit veya kan emici çıkacak tahtayı ele geçirip götürecek. yoksa sittin sene bekler durursunuz..
özsermaye içinde sermaye harici kalan kar yedekleri yaklaşık 135K ki, bir BEDELSİZ sermaye arttırımı için iyi bir veri. ama şirket yönetimleri bu kararı almazdan evvel spek tahtayı kuşatır mutlaka. belki bugünlerdeki hareketin sebebi de budur bilemeyiz. teorik eşleşme fiyatı şu anda 2.54 1.400 lot. bu değişir.değiştikçe yazıcam buraya..öyle % 4-5 eksi falan yok yani..
Çok teşekkürler sn teft değerli bilgileriniz için....uzun süredir borsadayım belki de 15 yıl oluyor...şirket için fk pd her şey önemli tabiki de ancak bizim borsada 3 krş etmeyecek bir hisse 145 liraya kadar cıkabiliyor...Özkaynak bitmiş normalde gözaltına alınmalı fakat 100 ler kulübüne gidip ordan bölünebiliyor..hissenin adını vermicem...bunun gibi örneği çoğaltabiliriz...tahta yapıcısının isteğine bağlı isterse garfayı söz gelimi 20-30-40 a kadar götürebilir canı istersede uzun yıllar yatayda da gidebilir...sözgelimi sekfk leasing kuruluşu...aynı kategoride cıkıyor karşımıza onun fk sı 21...ortalamanın cok çok üzerinde..demekki onun speği daha insaflı....saygılar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gelelim önemli noktalardan birine. NAZIM HESAPLAR. yani factoring alacakları için ALINAN TEMİNATLAR. lider factoring forumuna baktım, bir çok bilen arkadaş da orda IŞIKLAR gibi boş beleş sallıyor. factoring şirketleri teminatsız da işlem yapıyormuş, aldıkları teminatlar bi halta yaramıyormuş ve cok batak oluyormuş.bankaları örnek veriyor milyarlarca lirayı teminatlı olmasına rağmen tahsil edemeyip yok pahasına varlık şirketlerine satıyomuş bankalar falan, karşısındaki twilight dı sanırım arkadaşı da rencide ederek üfürüyor. hepiniz bankalardan 3 aşagı beş yukarı kredi kartı alıp kullanıyorsunuz, herhangi bir ipotek, teminat mektubu falan göstereniniz var mı? veya bir çogunuz bankaların internet sitelerinden girip kefilsiz evraksız formalitesiz sadece maaşım şu kadar falan deyip, geçmişteki kredi skorunuza göre hayli de üyksek miktarlarda bireysel tüketici kredisi kullanabiliyorsunuz. yani bu işlemlerde teminat meminat hak getire. işlemin garantisi geçmişteki finansal performansınız sadece. bankaların varlık şirketlerine sattıkları bataklar bunlardan cıkıyor. herahngi bir şirkete para batırdı ise onu varlık şirketi de almaz zaten öyle bir dünya yok. onun içindir ki bankalar şirketlere kredi kullandırırken ipotek,hisse senedi rehni v.s. teminatları mutlaka alırlar, ama batan bir şirketin verdiği ipotege konu gayrimenkul ne kadar para eder, ne şartlarda elden cıkarılır falan oralara girmeyelim..GARFA ya döndüğümüzde, bekleyen vadesi gelmemiş faktoring işleminin 2.500K ya çıktığını söylemiştim. bu tutarın tam 11 katı 28.000K alınmış TEMİNAT var şirkette.
Garfanın,geçen yılki döneme kıyasla,aktif ve özsermaye karlılığı artmış,
Geçen yılki döneme kıyasla brüt faliyet ve brüt kar azımsanmayacak derece artmış
Aynı şekilde ciro artışı da %50 lere yakın artmış,
Bilançoda bilançolarda sorun bar diyenlere gelsin.