hey maşallah rakamlara bak....:plc:
Printable View
hey maşallah rakamlara bak....:plc:
https://i.hizliresim.com/261Xvq.png
işbtr usd bazlı en yüksek fiyat
http://666kb.com/i/e024uhujp6semzusd.jpg
İş B nin 3 ocak 1986 daki fiyatı...
O tarihte iş C nin fiyatı kaç paraydı acaba..:)
C tertip hep bölündü ama a ve b yi bölmeyerek etkinliğini sıfırladılar. 90larda 1250 lira olan bir kağıt enflasyonu katsan kaç lira olurdu kim bilir. Bunların yediği kul hakkının hesabı çok büyük olur.
1986 da isctr henüz yoktu.sonra cikti
Bu hisse 10 olsa satarmisiniz ...
Konyalimisin fuat
Isbank ne zaman çağrı yaparsa ozaman vereceğiz 2 adet iskur bizim memleketi çoktan geçti 43
Isbank in yönetiminin ne yapacağı belli değil holding olmasi icin 10 sene önce sayın bali ve özincenin açıklaması var. Işfin in borsadan toplatilmasi ve isbank yönetiminin hiç bir şekilde müdahale etmemesi (bedelli ve hisse satışı ) yapmaması isbank adına toplamış izlenimi veriyor. Borsa da dolaşan isfin %3.68 altına dustu. Şimdi ilk genel kurulda veya toplanan isfin hissesi blok satışla isbank a geçerse holding için 1 yıldır tüm istiraklerden hisse topladığı ve erdogan in şişecam açıklaması bu işin bir an önce olacağı anlamına geliyor böyle bir yapı değişikliği için çağrı yapacaktır. Yoksa bu haliyle erdogan isbank in tüm iştiraklerinden Atatürk hisselerini alacaktır yani isbank bir şirketin %100 e sahipken erdogan in açıklaması ile yapacağı kanunla %28 lik kısım Atatürk hissesi olarak kayıt altına alınacak ve aynı şekilde sise cam da %65 lik oran üzerinden Atatürk un hisseleri 28 lik kısım ayrılacak tir tüm istirakler den bu şekilde pay alcak. Isbank in deli gibi borsadan pay almasının başla izahı olmaz. Bir de borçlanması anlamsız. paraya ihtiyacın var madem neden hisse alıyorsun
Isbank kuruluşunda chp Atatürk hisse si olmasına rağmen hisseler sahipsiz olduğundan isbank kurdugu aldığı şirketlere hep kendi payını göstermiş. Isbank in kasasından para çıkmasına rağmen chp Atatürk payı gösterilmemistir böylece tüm temettüler isbank a gitmiş ve tdk ve TTK temettü ödemesi olmamıştır. Siz olsanız kurduğunuz bir şirkette böyle bir olay karşısında ne yaparsınız. Erdoğan in isbank çıkışI yapması haklı bir sebeptir ve chp li üyeler orda ne is yapar bakılması lazım , Şişe camdan hazineye gelmesi gereken pay var demesi nin tek açıklaması yukarda yazdığım gibi hisselerin haklarinin gasp edilmesi olayıdır. Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu Atatürk hisseleri üzerinden chp yapmıştır
Sayin kuzey bu yazdiklariniz yillardir arzulanan ve olmasi gereken seyler ama malesef bizi bir o kadar da yaniltan seyler cumhurbaskanimiz bana duseni yaptim top mecliste dedi ve en son meclisde akp millet vekilinin soylemi var madem alamiyoruz o zaman chp ye hazine yardimini keselim soylemi bence bu isin kapandigi anlamina geliyor
Bence bu konu kapandi yada rafa kalkti yapilacak olsa aradan 2 aydan fazla sure gecti simdiye kadar yuzlerce hukukcu calisip bir kanun taslagi cikarmisti. Goze alamadilar sonuclarini ama beni bu hissede bekleten sey gercektende partilerin sefafligi icin bir yasa hazirlanacak mi cunku her ne kadar da tarafli basin bu sembolik bir sey deyip chp yi savunuyorsa bence avrupa birligi buna sicak bakmaz . Ben sahsen cok celiskili bakiyorum bu olaya inanin meclise gelmesi hepimizin arzusu ama cok uzadi bu is
Deepdark yarin satip cikarsin dert etme
Yıllardir beklemek gerekir bazı şeyler yapmak için bunu hemen gelince yapmaya kalkarsan rahmetli menderes ve bakan arkadaşları gibi sonu felaket olur. Allah rahmet eylesin. Menderes ve bakanlarinin tek asilma nedeni chp nin tek parti zamanin da edindigi mal varlığını hazineye aktarmak tir. Chp o zaman mahkemeye baski yapmistir arastirin. Rahmetli Erbakan da gelir gelmez bir takım açıklamalar yapmış ve yine aynı olmuştür tanklar meydana çıkmış Erbakan istifaya zorlanmistir. erdogan ise ilk yıllardan itibaren akıllı davranış bazı konuları görmezden gelmiş Askeriye ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumları temizlemistir. Ama yine de darbeye maruz kalmıştir ama başarılı olamamislardir. 2002 den önce bu ülkede laik kesim dindar kesime hukmetmekteydi %25 lik kesim %75 kesime kök sokturmekte namaz kuran başörtüsü gibi konular hiç bir şekilde kamuya sokulmamaktaydi ama zamanla bu gibi sorunlar kaldırıldı
Bazi şeyleri hemen yapmak ters etki yapabilir bunu için zaman gerekir ilk önce yiğit bulut un trt kanalında chp hisselerinin hazineye geçmesi gerektiğini yönünde açıklamalar vardi. Simdi ise erdogan in açıklamaları var yani iki yıldır bunun olması için zemin hazırlanmaktaydi sonuç alma zamanı gelmiş gibi görünüyor. Sizce yiğit bulut trt kanalına çıkıp erdogan in haberi olmadan bunu dillendirmesi mümkünmüdür ????
Erdogan a ilk sorduklarinda chp tv kanalı satın almış surusuna cevap beklerken erdogan ısrarla isbank I işaret etmiştir
Papaz meselesini gundemden dusurmek degilmiydi konu birakmam denilip birakildi sonucta bakin unutuldu bile simdi
Iskur 6 7 milyon olucakmis ;) aza kanaat ettim napim
Papaz meselesi uzun bir süreç ve abd isteyince hemen bırakılmadı ve mahkemeyi işaret etti ve mahkeme sonucunda burakildi ve çeşitli ekonomik darbeler yapılmaya çalışıldı hemen istedikleri zaman burakilsaydi unutturmak için yapılmış bir çıkıştı erdogan in asıl demek istediği çarpıtılmıştir erdogan ; abd bizden terörist istediğinde biz hemen paket yapıp gönderiyoruz demiştir biz terörist istediğimiz zaman abd mahkemeleri işaret ediyordemiştir bizde bundan sonra teröristleri vermeyeceğiz demiştir. Yani burda abd bizden terörist değil kendi adamı papaz istemiştir abd nin yararına çalışan bir ajandir. Bizim için de teröristtir yargılanıp 2 yıl hapis yatmistir gerekli bilgiler alınmıştır ve papaz olayından sonra Rusya İran ve türkiyede belli askeri temizlik yapılmıştır
2 tane iskur hissesi aldım 7.200 maliyetle 2 haftada zor aldim 9000 bin fiyat vermeme rağmen 1 yıl önce 3 . yu almadan iskur hisse yukselmeye başladı ben de 1300 maliyetle 5 tane isbtr hissesi aldım ve 10bin tl karla sattim burda iskur hissesi yukselmeye başlayınca isbtr 2 gün alim fırsatı verdi bende değerlendirdim yiğit bulut un trt deki açıklamaları benim için yeterli bir sebepti
Maliyet 3600 ne 20 bni beklerim nede 10 bini 5 6 gorsem satar gecerim 10 bnden alicak kisi dusunsjn hikayenin gerisini
Belki cogunuz kiziyor bana hatta birilerinin adami diye dusunuyor ama oyle degil ben hikayenin hikayesini satin aldim gerceklesmesini degil elimizde ne var bende dahil kimse bilmiyor 33 yil onceki fiyatini 2 ye katlamis bir hisse inanin abartmiyorum 3 aydir her gun arastiriyorum imtiyazi cozmeye calisiyorum bos ... isbanka mail atiyorum o da bos hisselerin haklari gizliymis :)
Ben de istiyorum 50 bin olur demeyi veya 20 bin olucak demeyi ama olmicak sanki evet kizdirip kizdirip bu mesele onumuze getiriyorlar 10 yilda bir konuyu ama arkasi fos neden cunku bu isi cozmek icin bir kanunu baska bir kanun ile yikmak lazim gelde isin icinden cik
. Chp 6 defa temettü vermemiş mahkemelik olmuştur ataturkun vasiyeti cignenmistir. Ataturkun hisselerini koruyup gozetmemistir (isbank dışında hiç bir iştirak te ataturkun hissesi yoktur ) kurucu hisselerin temettü geliri kısıtlamış tir. Vasiyet yine cignenmistir bunlar bile başlı basınca hazineye devri için yeterli sebeptir.
iş bankası açısından önemli bir detay madem paraya ihtiyacın var 5 milyar dolar tahvil sürüyorsun, neden iştirak ve c hısselerinden yoğun alış yapıyorsun.
1) bu kadar güçlü bir iktidar bu işe el atmış. ve konuyu kamu önünde çözeceğini dillendirmiş.
2) iktidar chp payları üzerinden hazineye devir sonrası hazine bir gelire kavuşacaksa bu iş çözülecek demektir.
3 ) iş bankası hisse alımları ve bu konuda sessiz kalmaları
bu üç olgu benim beklentilerimi devam ettiriyor.
Bizde atıyoruz hiç bir cevap yok sesizlik iyidir belki de karsilikli anlaşma vardır erdogan ve isbank yönetimi arasında bu işi bukadar uzaması bundan olabilir. Holding için hisse toplamak ve kurulacak holding e Atatürk ve isbank hisseleri payları belirlenecek böylelikle tüm istiraklerden Atatürk hissesi de temettu alacak diye tahmin ediyorum