verecen sopayı böyle diuyene
çeşmede 4günlüğüne bi villa tutalım 3 aile dedik adam 1.500 tl dedi
ama benim aklıma 4 günü mü 1.500 tl diye sormak gelmedi:)
Printable View
Benzine eli kulaginda cok buyuk zam gelecek
Bu kdr da aptal yerine koymasak mi düşünüyorlar hemen yapip parçali zam mi yapsak konu bu
Sevinen aveller gercekle yuzlesip yirtik donlariyla eve geri donduler :evil:
Eğitimsiz , cahil insanların bu kadar bol olduğu bir ülke daha yoktur .
İşin kötüsü cahilliğin farkında olmayışları ..
Komedi
Dış borç 500 milyar usd diyorum
Seçim vaatlerini söylüyorum
Zavallı troll gelmiş Tokat attık diyor seçimde
Yazıyı okumuyor okuyamıyor
Çünkü eğitimsiz , cahil , ahlak bünyeyi terk etmiş
Konuş konuş, mikrofana konuş.
Enflasyon yüzde 15 faizler yüzde 20.
Bak yüzde 20 faize normalde enflasyonun düşmesi lazım ama düşmüyor. Demekki deli gibi tl basıyorlar. Önümüzdeki ay da düşmezse yükseliş trendine girmiş sayılır.
Maaşlara zam yüzde 9. Devlet yüzde 6 enflasyon farkını halktan çıkarıyor.
mineralli su diyor sanırım içme suyu girmiyor ama tüm alkolsüz içeceklere %10 vergi geydirmişler bugünden itibaren geçerli
Meyva suları (üzüm şırası dahil) ve sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilenler) (Sebze suları ve Türk Gıda Kodeksine göre % 100 meyve suyu sayılanlar hariç)
%10
22.02 Sular (mineral sular ve gazlı sular dahil) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış veya aromalandırılmış) ve alkolsüz diğer içecekler (20.09 pozisyonundaki meyve ve sebze suları hariç) (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilenler) (Doğal mineralli doğal maden suyu ile üretilmiş, tatlandırılmış, aromalandırılmış meyveli gazlı içecekler ile 2202.10.00.00.11, 2202.10.00.00.12, 2202.10.00.00.13, 2202.91.00.00.00 hariç)
%10 -
Şuan telefondayım. Bilgisayarda enflasyon ve faizin fotoğrafını açtığımızda aslında enflasyon ve faizin daha henüz yeni yükseliş trendine girmiş olduğunu göreceğiz.
Bu zavalli trolllerin en buyuk ortak ozelligi batik olmalarıdır.
Psikolojileri bozuk ondan.
Akebe ye guvenip dolar shortluyorlar biyerlerini kaybettikten sonra karsi tarafin hakli dogru elestirileri bu zavallilara cok agir geliyor.
Sanki biz short acin dedik.
Bu zavallilar su tribe giriyor.
Bunlar benim paramı aliyor. E o konuda haklilar :evil:
Dolar shortlayip batan elestireni dusman goruyor.
Kafasini kaldirip baksa batmasına kim sebep oldu gorecek.
Akp li kim varsa hepsi batti
Psikolojileri yalan söylemez.
Agresifce tavır almalari vicdan rahatlatma
Ama goruyoruz ki sandalyeye oturacak durumlari yok :kahkah:
Yoksa adam salak degil bu yonetimi savunsun aci buyuk
Bir yaratık seçmen profili
Seçeceğin aday sana vaatlerde bulunmuş
Demiş ki
25 haziran (buraya dikkat kesin tarih verilmiş )
Faizi nasıl inecek görecekseniz demiş
Kur çakılacak demiş
E bugün 3 temmuz
ZAVALLI ARKADAŞ
sorsana Ne oldu bu vaatler
Bunu sormuyor
Allah insanı ahlaktan yoksun bırakmasın
Adamlar iç borcu ödeyebilmek için deli gibi TL basıyorlar.. basın basın.. sabaha kadar basın. Matbaanın saati yok, birazda koltuk altıma doğru, biraz enseye...
Faizin yüksek olduğu yerde enflasyon yüzde 15 oluyor.. daha durun bakalım neler göreceksiniz.
şu paragraftan içtiğimiz suyada %10 ötv gelmiş diyebilirmiyiz.Alıntı:
Meyva suları (üzüm şırası dahil) ve sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilenler) (Sebze suları ve Türk Gıda Kodeksine göre % 100 meyve suyu sayılanlar hariç)
10 -
22.02 Sular (mineral sular ve gazlı sular dahil) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış veya aromalandırılmış) ve alkolsüz diğer içecekler (20.09 pozisyonundaki meyve ve sebze suları hariç) (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilenler) (Doğal mineralli doğal maden suyu ile üretilmiş, tatlandırılmış, aromalandırılmış meyveli gazlı içecekler ile 2202.10.00.00.11, 2202.10.00.00.12, 2202.10.00.00.13, 2202.91.00.00.00 hariç)
10 -
dersek su araba mı la ötv koyuyorsunuz dersek suç olur mu
Ben daha seçim öncesi yazdım. Faizin yükseliş trendine girdiğini. Ama enflasyon yüzde 14 direncini kırdı yıllıkta. Faizin yüzde 25 lerde biraz duraksayıp 33 e gitmesini düşünüyorum. Bu şu demek iç borç için Fazla fazla TL basıyorlar demek. Yanılma payım burada ortaya çıkıyor. Ha 33 ün üstünde allah yardımcımız olsun taş üstünde baş kalmaz.
Dow kapalimi bu aksam?
Valla işin ucu bana dokunmuyor olsa ne halin varsa gör diyeceğim de umarım zenginsindir. Umarım bu enflasyon vs seni vurmuyordur. Umarım gelirin 10-15bin tl üzeridir.
Adam derdimizin hükümeti devirmek olduğunu sanıyor. Buna o kadar kendini inandırmış ki algılarının kapanmasına sebebiyet vermiş.
Sana bu kadar zeka fazla. Bence bir kısmıyla kumda sahilde şato yap oyalanırsın.
Brezilya, güney afrika enflasyon yüzde 7, yüzde 8. Faizleri de 5-6. Bütün dünyada henüz düşük. Sende yüzde 15, faiz yüzde 20.
Bi sor bakalım niye böyle oldu.
Benim açımdan olay hükümetin düşmesi düşmemesi değil. O iş olacağına varır. Türk milleti karar verdi. Gerektiğinde tekrar karar verir. Süreç kendi kendine işler.
Benim istediğim rantçı ve yanlış ekonomi politikaları sonucu doğan ve giderek büyüyecek olan ekonomik problemin başkasının kucağında kalmamasıydı. Öylede oldu sonuçta.
Yahu
Markete gidiyoruz et 60/70 tl
Patates soğan 6 tl
700 gram kaşar 20 tl
Arabaya biniyorsun
Benzin 6.5 tl
Binme dolmuşa bin
2.8 tl
Her şeyin fiyatı uçmuş
Bunu söylüyoruz
BUNLARDAN KİM SORUMLU BU ÜLKEDE
PATAGONYA HÜKÜMETİ Mİ
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı
Eren Günhan Ulusoy, Ekmeğe
%30 Zam Geleceğini Duyurdu.
Neyse Dert Etmeyin Ekmek Bulmazsanız Kek Yersiniz :)ALINTIDIR
1990 larda TRT 1 kanalında afrikadaki açlık sefalet belgeselleriyle milleti uyutanlar bugün gelmiş yüzde 15 enflasyondan şikayet eder olmuş. Nankörlük mü hainlikmi amaç ne ?
Rabbim ömür verirse bu süreç sonunda göreceğiz ki muhalefet ilk kez bir seçimden mağlup ayrıldığına dua edecek.
Ne sorumlusu yahu dış güçler yapıyor dış güçler. A.kdumn dış güçleri bi bizle uğraşıyor. Almanyayla, fransayla uğraşmaz. Bize geliyorlar.
Kusura bakmayın ağzımı bozuyorum çünkü sinirlerim bozuk. Maaşıma yüzde 10 zam aldım. Ev sahibiyle enflasyona göre anlaştığımız için yüzde 15 yaptık.
Asgari ücrete gelen yüzde 30 zam maaşımı eritti. Asgari ücret 900 lira iken 5bin 660 tl yani 6 katı asgari ücret fazlam vardıgelirim vardı, şuan asgari ücret 1600tl. Ben şuan 4,5 kat.
Erdoğan sayesinde yüzde 0,70 faizle hayalinizi bile kuramayacağınız evinizi arabanızı aldınız, Erdoğan sayesinde 1 milyon liraya tuvalete gitmekten kurtuldunuz, Erdoğan sayesinde işçi memur emekli asgari ücretli insan gibi yaşamaya başladınız hayat standartınız birkaç kademe birden arttı Erdoğan sayesinde 10 liraya 20 liraya 1 bardak kahve içip onu içmeden sabah kendinize bile gelemiyorsunuz, Erdoğan sayesinde içkiyi sigarayı bıraktınız laaa nankörlük etmeyin Allah çarpar adamı
Olayın kötü yanı şu ..
İşin sonunda
Fakirleşen ; dürüst , ahlak sahibi , çalmayan , çırpmayan Ahlak sahibi insanlar olacaktır .
Çalan çaldığı ile kalacağım diye sevinedursun .
İlahi adalet tecelli eder.