zannetmiyorum.....pazara bu iş biter yatışır....abd de de işler yolunda değil çünkü......Asıl sorun dow ve sp de....burda satış devam edecekmi ..ederse işte ozaman abd 10 yıllıkları yükselir...ve dolarda yükselir...altında ..gram tabi.
Printable View
YANDAŞ MEDYA ver yansın sarı yeleklileri övme fransız hükümetini germe yayınlarına başladı. Ulan bunlar ne yiyor ne içiyor anlamıyorum. daha düne kadar Gezi Olaylarının finansörü Macar yahudisi SOROS u yerden yere vurmuyorlarmıydı? Bu gün çıkmışlar SOROS un organize ettiği Sarıyelekliler eylemlerine alkış tutuyorlar. Yemin ederim bunlar ne yiyor ne içiyor bilmem ama kesin kafa yapan şeylerdir. Vantilatör bile yetişemiyor bunların fırıldaklığına.....
https://youtu.be/76v_MzARb0Y?t=1055 (17:35)
“bizim trollerin moralini bozacak haber.. elin trolü ayda 3000 usd alıyormuş. 17 bin lira!.. sen kaç lira alıyorsun trol kardeşim 3000 lira.. hem böyle aşağılık bir iş yap hem de 3000 lira al.. gel de moralin bozulmasın şimdi.”
cüneyt özdemir.
Bademlerin oyunu taa eskiden veri varmış.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...tuzak-2785846/
işlerine gelmeyince kurmaca yalan dolan ne desen boş onun için cevap bile yazmaya değmez..
QUOTE=deniz43;2938348]Bugün TUİK Türkiye'nin üçüncü çeyrek gsyih verisini açıklayacak.Yapılan ankete göre beklenti üçüncü çeyrekte gsyih'nın %1.7 büyüyeceği şeklinde.TUİK'in açıkladığı verilere göre bir hesaplama yapılırsa gerçekten de büyüme (+) yönde çıkıyor.Ama TUİK dışındaki bağımsız kurumların yayınladığı veriler ve diğer göstergeler bunu teyit etmiyor,ekonominin daraldığını işaret ediyor.Bunlar neler:
1)https://pbs.twimg.com/media/DttYE2jW0AAFLyJ.jpg:large
Banka kredilerinde daralma 2008 yılı sonundaki ekonomik krizindeki seviyeye ulaştı(Türkiye ekonomisi 2008 dördüncü çeyreğinde %6.2,2019 yılında da %4.7 küçülmüştü.).Tekrar hatırlayalım,Türkiye ekonomisinin büyümesi banka kredilerindeki artış ile çok yüksek korelasyonludur ve bu grafik ekonomide çok sert bir daralmanın geleceğini ifade ediyor.
2)https://pbs.twimg.com/media/Dq1Mc0iXgAAlgaz.jpg:large
Yine TUİK'in yayınladığı ekonomik güven endeksi gsyih ie çok yüksek bir korelasyona sahip ve ekonomide sert bir daralmayı ifade ediyor
3)İSO ve Markit tarafından hazırlanan Markit PMI verileri imalat sanayisinde Nisan ayından başlayarak son 7 aydır arka arkaya imalat sanayinde daralma olduğunu gösteriyor.
4)Konut,otomobil,beyaz eşya ve mobilya gibi ekonominin lokomotif sektörlerinde,meslek kuruluşlarının raporuna göre özellikle yılın ikinci yarısında sertleşen yıl bazında üretim ve satışlarda daralma var:
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=27756
-Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2018 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre bina sayısı %41,4, yüzölçümü %55,1, değeri %44,7, daire sayısı %58,6 azaldı.
http://www.odd.org.tr/folders/2837/c...lık%202018.pdf
-Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018 yılı on bir aylık dönemde bir önceki
yılın aynı dönemine göre %33,75 azalarak 543.231 adet olarak gerçekleşti. 2017 yılı on bir aylık
dönemde ise 819.954 adet toplam pazar gerçekleşmişti.
Otomobil satışları, 2018 yılı Kasım ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre %31,71
oranında azalarak 425.478 adet oldu. Geçen yıl aynı dönemde 623.065 adet satış yaşanmıştı.
Hafif ticari araç pazarı, 2018 yılı Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre
%40,19 azalarak 117.753 adet oldu. 2017 yılı aynı dönemde 196.889 adet satış gerçekleşmişti.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...eriledi/211710
Beyaz eşya satışları Eylül'de yüzde 37 geriledi
Eylül'de yüzde 37'ye çıkan daralma ilk dokuz ay itibarıyla yüzde 16'yı geçti
https://www.dunya.com/ekonomik-veril...-haberi-423953
-Mobilya sektörü, yılın ilk yarısında yüzde 5,8 oranında küçülme yaşadı. Küçülmedeki en önemli etken ham maddeye yapılan zamların nihai ürünün satış fiyatına yansıtılamaması oldu. MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Öztaşkın, ilk 6 ayda sektörde çalışan kişi sayısında azalmaya gidildiğini bildirdi.
5)Güçlü bir negatif baz etkisi var
GSYİH büyümesinin mukayese edileceği bir önceki yılın üçüncü çeyrek büyümesi %11.5.Bu çeyrek büyümenin (+) olması için geçen yılın gsyih rakamının üzerinde reel bir büyüme gerekir,halbuki yukarıdaki tüm göstergeler bunun tersini gösteriyor.Harcamalar yöntemiyle gsyih hesaplamasında zaten düşük olan özel sektör yatırımları kur şokuyla tamamen durma noktasına geldi,buradan (-) geliyor,ayrıca sürdürülen üretim ithalat yerine büyük ölçüde stoklardan geldi bu da gsyih hesaplamasında (-) hanesine yazıyor,gsyih verisinin ağırlıklı kısmını oluşturan hane halkı tüketimi ise ekonomik güven endeksinin ve banka reel kredilerindeki sert düşüşe ve alım gücünün düşmesine paralel olarak sert düşüş gösterdiği için buradan da (-) yazıyor..Büyümeye (+) olarak anlamlı etkisi olan tek faktör 'net ihracat' katkısı ve kısmen kamu harcamaları ama bunların da büyümeye katkısı sınırlı ve (+) bölgeye geçmesi için çok yetersiz kalıyor.
Sonuç olarak:Markit PMI rakamları 7 ay üst üste imalat sanayinde küçülmeyi gösterirken ekonomik güven endeksi ve reel banka kredileri sert düşmüşken ,sektör meslek örgütleri üretim ve satış rakamlarında yılın tamamında ama özellikle de yılın ikinci yarısında sert düşüş olduğunu ifade eden raporlar yayınlarken,TUİK'in sanayi üretim ve perakende satış endekslerinin hem de mukayese edilen %11.5 gibi çok yüksek büyüme oranına baz etkisine sahip olunan geçen yılın üçüncü çeyreğinin üstünde reel bir büyüme gösterdiğine dair verilere makul bir açıklama göstermek çok zor gözüküyor.[/QUOTE]
Ersoy yine bişeyler döktürmüş kendince..
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=31025
sikinti yok 2 troll hepsini düzeltir topikte:)[/QUOTE]
Düşük büyüme yoktur az trol vardır :))))))))))
sikinti yok 2 troll hepsini düzeltir topikte:)[/QUOTE]
yav geçen reyiz 1,5 milyon mu dedi trol sayısını çok değilmi birde bunlar 3000 TL maaş mı alıyorlar valla iyiymiş .. çalışanlar bu kadar almıyor .:yes:
yav geçen reyiz 1,5 milyon mu dedi trol sayısını çok değilmi birde bunlar 3000 TL maaş mı alıyorlar valla iyiymiş .. çalışanlar bu kadar almıyor .:yes:[/QUOTE]
Trol ağları algılara oynarken akbrokerler de dolar satarak doları baskılayıp düşürmeye çabalıyor. Tam bir borsa kafasıyla hareket ediyorlar. Sadece içerideki yatırımcıyı kandırıyorlar. Yarın bir gün bu kötü gidişat derinlerştiğinde tek bir fon TL satışına geçtiğinde bile dolar 50-80 kuruşluk artışa maruz kalır ve ak brokerler ve aktroller haydiii sarbaştan 1 ay tekrar uğraşa uğraşa düşürmeye devam ederler. FAİZ+KUR+ENFLASYON sarmalına yakalanmış bir ekonomi böyle sanal çözümlerle anca kendilerini kandırırlar. Eninde sonunda patlar o patladığında ise bunların alayını gömer.
Bence dolar nakliyatcilari dernegi kursaniz daha iyi olur:)
Siz dolardasiniz diye illa yukselecek oylemi,
Uzun vadede sahsi fikrim cok zor,temettu olsaydi bari:)
y.t.degildir..
FAİZ+KUR+ENFLASYON SARMALINA yakalanmış bir ekonomide bu tür ekonomik dışı müdahaleler sorunu daha da derinleştirir. Makro ekonomik dengeler tamamen bozuldu. Döviz ancak ekonominin reel argümanları ile düşürülebilir. trol algı operasyonları ve akbrokerler vasıtasıyla baskılarsanız inişler gıdım gıdım yükselişler ise çok sert olur.
10 Aralık Pazartesi 10:03 İTHALAT 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %16,7 DARALDI, ÖNCEKİ %0,2 BÜYÜME
10 Aralık Pazartesi 10:03 İHRACAT 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %13,6 BÜYÜDÜ, ÖNCEKİ %4,2 BÜYÜME
10 Aralık Pazartesi 10:02 YATIRIMLAR 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %3,8 DARALDI, ÖNCEKİ %4,2 BÜYÜME
10 Aralık Pazartesi 10:01 DEVLETİN NİHAİ HARCAMALARI 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %7,5 ARTTI, ÖNCEKİ %7,8 ARTIŞ
10 Aralık Pazartesi 10:01 ÖZEL TÜKETİM 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %1,1 ARTTI, ÖNCEKİ %6,4 ARTIŞ
10 Aralık Pazartesi 10:00 MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ GSYH 2018 3. ÇEYREKTE ÇEYREKLİK %1,1 DÜŞTÜ
10 Aralık Pazartesi 10:00 GAYRİSAFİ YURT İÇİ HASILA 2018 3. ÇEYREKTE YILLIK %1,6 ARTTI, BEKLENTİ %2 ARTIŞ
hedef seneye çift hane, 2021 30+. viop kurnazlığının bedeli çifter çifter ÇIKACAK
Büyüme rakamlarının rekor seviyede düşüşü ile açıklanan bir günde doların düşmesi sizce normal mi? Tamamen dolar şhortlayarak doları baskılıyorlar. Bakalım bunu nereye kadar devam ettirebilecekler. Şimdilk iç dinamikler olan küçük yatırımcıyı baskılayabiliyorlar. Yarın bir gün birkaç büyük fon TL varlıklarından kaçıp satışa geçerse ben o zaman bunların boyunun ölçüsünü görürüm. Ağustos ayında tek bir fon (muhtemelen japon fonu idi) TL varlıklarında satışa geçince TL nin nasıl değer kaybettiğini görmüştük.
İthalat Rejimi Kararına Ek Karar'la çok sayıda ürüne yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda ek gümrük vergisi getirildi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ithalat rejimi kararına ek karar, televizyonlar, oyuncaklar, PVC boru, banyo tefriş malzemeleri, su depoları, kapı-pencere montaj elemanları, kablolar, kağıt-karton malzeme, mermer ve granit, prefabrik yapı elemanları, tuhafiye malzemeleri, inşaat aksamı, sandviç panelleri kapsıyor.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/cu...usuyor-3401712
ARKADAŞ REYİZ HANİ MÜNBİÇ E GİRİLECEK DİYE MEYDANLARDA ATIP TUTUYORDU. NE OLDU. NİYE MÜDAHALE EDİLMİYOR. YİNE BAŞTA BAHÇELİ OLMAK ÜZERE MİLLETİ İYİ KEKLEDİ.
Reyiz yargıda şeyi şey edip papazı saldıktan sonra yüzü gülmeye başladı. Yalanmı? Açın kameralara bakın. Papaz salınmadan önce suratı düşmüştü. Papazı salıp dolar gerilemeye başlayınca yüzüne tebessüm geldi. Abd nin yörüngesinde daha mutlu olduğunu gösterdi.
Altın dendi de ziraatin evdeki altını getirin yıllık yüzde 2.75 lik faiz verelim kampanyası var ya garantiden bana mesaj geldi evdeki altını getir yüzde 2 faiz verelim diye.Ben garantideki altınımı gelecek kasıma kadar 1 yıllık faize yatırmıştım.Faiz yüzde 0.75 di.Açtım telefon müşteri temsilcime dedim dışarıdan altınını getirene bu faizi veriyorsanız bana niye vermiyorsunuz.Efendim o evdeki fiziki altına verilen faiz falan dedi,e o zaman ben gelirim altınımı sizden çekerim yeni getirmişim gibi o faizi alarak paramı gene yatırırım dedim.Bu faizi bana vermezseniz ben altınımı çekeceğim gider ziraata yatırırım dedim.Aradı bir yerleri fiziki altın çekilimi istanbulda 4 şubeden oluyormuş.Müşteri temsilcisi beni tanır,takıntılarımı pire için yorgan yakacağımı bilir, ben yüzde 2 faizi sizden almazsam yarın istanbula gideceğim altınlarımı çekeceğim ,sorun yetkililere dedim,tamam dedi kız ,on dakika sonra aradı yüzde 2 yi kabul ettiler o faziden yatırdım uğraşmıyayım diye.Neyse altına yüzde 2 ila yüzde 2.75 arası faiz aslında altında da faiz işinin başladığını gösterir .2013 de doların faizi o kadardı benim bildiğim.
yalanmı kardeş. meydanlarda ben mi atıp tuttum papaz için Papaz konusuna baksan bile o at gözlüğünden görürsün abd nin yörüngesine tekrar girdiklerini. Papaz olayında 35 yılla yargıladık. ajan dedliler, fetöcü dediler. 35 yılla yargıladılar. onlarca duruşmasında tutuklu şekilde aynı şekilde seyir etti 12 ekim davasından 20 gün önce hooppp savcı değişti. duruşma günü 2 gizli tanıkifade değiştirdi. suçun nevi değiştirilip 35 yıldan hopp 3,5 yıla çekildi, hadi bunları anlarım da neden yurddışı yasağı kaldırıldı. 1 gün önce izmire gelen abd uçağı ile ülkesine paşa paşa gitti yalan mı? sırf bu dava bile abd ile anlaştıklarının kanıtıdır. alanlarda ne diyordu. eyyy abd eyyy trumpp bu fakir görevde olduğu sürece bu teröristi alamazsınız demedimi? peki bunları bir ben mi duydum ekranlarda. Allah aşkına alanlardada münbiç konusunda atılıp tutuluyor. Benim asıl korkum YARGIDA ŞEYİ ŞEY ETME şeklinde ALANDA ŞEYİN ŞEY EDİLMESİ. Müdahale edilecekse neyi bekliyor. ABD li General daha bu gün 40 bin teröristi eğittik 40 bin daha eğiteceğiz diyor. Geçin bunları kardeşim.
zaten cereyan kardeşimde, amerikancı olmaktan mutlu olduklarını itiraf etmiş, siz bizim mutluluğumuzu kıskanıyorsunuz demek istiyor, bizim amerikayla mutluluğumuza gölge etmeyin demek istemiş, ama mıçınız sıkıştığında eyyyy tramp ey amerika diyip bağırmayın,neyseniz o olun, dik durun dik
bunlar amerikaya stratejik ortağımız demekten bıkmadılar ama amerika ben sizi şeyime bile takmıyorum sizinle suriyede işbirliği yapmayacağım, benim ortağım kürtlerdir diyor ama bizimkiler {sizinkiler] bunu bitürlü anlayamadılar köyün sığırtmacı bile anladıya neyse
Valla şaka maka şu telekom kredisinden kıllandım.Akbank sermaye artırımı yaptı ama batık kredinin yanında o artırım palavra.Garantinin de telekom kredisi var.Arkasından BBVA var dedik koca BBVA batmaz diyoruz ama ne bileyim hafiften kıllanmaya başladım.Evde dolar altın nakit falan bulundurmaya şiddetle karşı biri olmama rağmen gidişata bakacağım.2019 da ortalık karışırsa elbet faizi yakar çekerim altınlarımı bankadan.Şimdilik izliyorum.Bu arada BBVA nın garanti bankasına karşı sorumluluğu ne kadardır, mevzuat nasıl bilen var mı.
10 Aralık Pazartesi 14:31 TCMB ARALIK BEKLENTİ ANKETİNDE YIL SONU DOLAR/TL TAHMİNİ 5,44, ÖNCEKİ 5,64
ben S&P500 böyle uçurumun kenarındayken korkarım, 2000 ve 2008 krizlerinde kırmızı çizginin kırılmasıyla %50 değer kaybı yaşanmış. bu son kırmızının kırılmasıyla 13500 görülür, dünya borsalarındaki sıkıntıyı 2 ay önce yazmıştım, böyle olursa bizim borsa 50 lere doğru süzülür mecburehttps://i.hizliresim.com/4jL4J4.pngn, ozamanda bankadaki dolarların gramların akibeti pekte hoş olmayabilir, toprak altı en sağlam
Bir mudi bankadan 10.000 usd karşılığı altını fiziki olarak çektiğinde var olan para çarpanı ile kayıtlı parasal sistemde 35-40.000 Usd para azalmış oluyor. O nedenle çok fazla fiziki altın çeken olursa devlet kızmaya başlayabilir.
Hııı diyebilir. :seyt:
Tam tersi olarak bankaya yastık altından yatırılan her 10.000 usd parasal tabanı 35-40 bin usd kadar genişletiyor olabilir.
Devlet te bu duruma gülücükle ve sevinçle karşılık verecektir. :)