Tofaş, 2 vardiya çalışıyor. 3 vardiyayı birkaç sefer denedi ama yürütemedi.
Printable View
Orta duzey ticari arac ducato sanirim adi burda uretilmiyormus....
Suv fiat ve bu orta ticari uretimi de olsa iyi olurdu.
Gerci avrupa toplarsa pandemi sonrasi tofas a nasil yansir bilemiyorum....
Ytd elbette
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Uzun vadeciye stop-loss yakışmaz :)
YTD
https://www.paraanaliz.com/2020/ekon...k-katki-51672/
TİM: İlk 1.000 ihracatçıdan 103 milyar dolarlık katkı
Otomotiv sektörü zirvede
Araştırma sonuçlarına göre Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., 5 milyar 869 milyon dolarlık ihracatla liderliğini korurken, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., 4 milyar 232 milyon dolarla ikinci, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. ise 3 milyar 511 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı. Bir önceki yıl 9uncu sırada bulunan Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., 2 milyar 385 milyon dolarlık ihracatla 4üncü sıraya yükseldi.
2 milyar 247 milyon dolarla Kibar Dış Ticaret 5inci, 2 milyar 231 milyon dolarla TGS Dış Ticaret 6ıncı, 2 milyar 210 milyon dolarla Tofaş Türk Otomobil Fabrikası 7inci sırayı aldı. Vestel Ticaret A.Ş 2 milyar 194 milyonla 8inci, Arçelik A.Ş 1 milyar 837 milyonla 9uncu olurken 1 sıra yükselen Mercedes Benz Türk A.Ş. ise 1 milyar 507 milyonluk ihracatla 10uncu sırada yerini aldı.
Merhabalar, İtalya'ya yapılan ihracatı takip edebileceğimiz bir veri var mı?
Linkte bulunan Dış Ticaret İstatistiklerin alt kısmında ülkelere göre ihracat kısmında aylık bazda takip edebilirsiniz.
burada da illerin sektörlere göre ihracat rakamları var. belki işinize yarar.
https://www.tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari
Anladim dogru haklisiniz...
Ama ihracat kası güclu ileride telafi eder bu daralmalari..
Ben pandemi surecinde elimdeki otomotiv sirketlerini arayip elektrikli arac islerini soruyordum.
250 milyar euro yakin tesvik hazirladilar elektrikli arac alimi tesvigi icin tabiatiyla onumuzdeki yillarda bu tarzda ds ihracatini destekleyecektir diye dusunuyorum
Ytd elbette..
Farkli bilgiler guzel oluyor gozden kacanlari netlestiriyorlar ben de tesekkur ederim .....
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Egea, 50.116 adet ile Türkiye içinde 2020 yılının en çok satan aracı olmuş.
İşçiliğimiz ucuz ve otomotivde yetkinligimiz yüksek, PSA ile birleşmeden sonra , Bursa fabrikası için yeni modeller üretime girecektir diye düşünüyorum.
Avrupa emisyon kararina bizim Tofaş uyabiliyor mu?
2021 den itibaren 95gr/km diye bir kural var bilgisi olan var mi?
Ytd
O olay tofaştan ziyade ortak tasarım motorların salınımı ile ilgili. Tofaş fabrikası da psa daki tasarım motor standardı sağlıyorsa, bursa tofaş ın fca ödüllü fabrika olduğu da dikkate alındığında aynı doğrultuda üretimini sağlar bir sorun olmaz.
Psadaki durumu dikkate aldığımızda ise; adamlar opeli satın aldılar ve sonradan öğrendikleri emisyonunu beğenmedikleri için satın aldıkları gm’ye dava açtılar. Şu anda opel corsalarda peugeot motoru kullanılıyor sanırım bu sebepten. Şu halde, psa malı toaso motorunda da bir standart sağlamama problemi yoktur çıkarımı yapılabilir.
İns ben de sorcaktim sirkete de...sormadim...bence bunun icin hazirdir bizim sirket ihracat kasi bu kadar onemliyse ve elektrikli isini de ciddiye aldiklarini da dusunursek bu alanda es gececeklerini sanmiyorum..ytd
Benim aldığım duyuma göre, hibrit motor geliyor. Emisyon sınırlamasına çözüm olur direkt.
Doların bu kadar artması ve özellikle kışa doğru iyice döviz sıkıntısı bütün şirketleri yere sererken bu hissenin gayet stabil kalabileceğini düşünüyorum. Ürettiği malı dövizle satıyor.
Bu gerçeğin anlaşılması ile yatırımcıları kendisine çekecektir.
2015----2016 larda Tofaş 23 liralardayken Ford da 28-30 bandında seyrediyordu.
Hatta Tofaşın Ford'u geçebileceği falan konuşuluyordu. Sonra ne olduysa ford önce 2 kat yaptı.
sonra 3 kat yaptı. Hatta 3,5 kat yaptı.
Halbuki elde ettiği yıllık kara bakılacak olursa 3 kat yapacak kadar bir farkı yok..
Tofaş çok geri kaldı. telafi etmesini bekliyorum..
Bilanço geldi huuu
Ağalar öğrendi 26 10 dada bize soyleyecekler
Bakın tarih tarih 9 şubat 2017 durum neymiş. Froto 35 lira, Toaso 26 lira...
https://i.resimyukle.xyz/JVRdAc.png
Temetü şirketlerinin durumu. Toas şimdiden 2 lira kar etmiş.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5458a56e39.jpg
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nihayet hisse koptu. 26.60. Gelecek bilançoyu fiyatlamaya başladı. Bilanço ile birlikte 30 lar konuşulsun artık..
Fca psa birlesmesi sonrasi yeni uretim modelleri olur mu burada?
Ytd
Bu yili kac karla kapatir tofas sizce?
Var mi ongorusu olan ya da 9 ayliklar ortaya cikinca mi tahminler daha saglikli olur?
Ytd
Onu bilmemde şunu farkettimde Tofaşı bist30 endeksinden çıkarmışlar. Dandik dandik hisseler bist30 da dururken misal ekgyo, halkbank gibi.
Hangi akla hizmet tofaşı çıkarmak. Ülkeye katkısı ortada, ihracatı ortada, aķıl tutulması yaşıyor ülke.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu durumda hissenin atağa kalkması için önce bist30 endeksine dahil edilecek. Böyle bir haber geldikten sonra farklı bir tofaş göreceğiz.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi