Isbankasinin alim haberi verip satis yapmasi cok manidar!!!!!
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Isbankasinin alim haberi verip satis yapmasi cok manidar!!!!!
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senede birisi girse 1.50 ye kadar çeker, yukarıda kimse yok. Küçük yatırımcı ilgisiz, tahtada yok. Ykr alımı emekli fonu gibi duruyor. Satanlar iş, finansman, piramit, her zaman olduğu gibi. Bunlar senedin değerini anlamamışlar. Beter olurlar inşallah.
https://i.hizliresim.com/pGrpnn.png
Ekzpertiz Degerlemeleri geliyor, cok icacici degil malesefenflasyon ile kiyaslandiginda, TUTOM daki %9,13 artis artis % si az olan aciklanan portfoyu hemde degerleme azalisi olan Tuzla Karmayi bir miktar telafi etmeye calismis. TuzlaKarma da - 4mio civari bir deger azalisi var ...
net isletme hakki dahil kiralama geliri beklentim bu yil icin 199 mio tl.. ege perla da bir miktar satis geliri gorebiliriz ilave.. Burada Istanbul IN Gala tapulari verilmeye baslandi ise surpriz yaratan en onemli kalem olur. Yada 2018 e kalmasi manzara adalar ile birlestiginde gelecek yil icin daha mi iyi olur ..
toplam GM Geliri beklentim, egeperla satisini biraz yukari cekerek, 418 mio TL, Borclanma gelirleri ile toplam 432 mio tl hasilat ongoruyorumbu yil.. INISTANBUL GALA !!!!
bu arada burada arsa karsiligi oldugu icin buradaki hasilat direk kar olarak mi yansiyacak, yoksa maliyetlerde isgyo ortak mi ? bunu net olarak goremiyorum, bilen var ve paylasirsa sevinirim.
-245 mio tl gibi maliyet, ve 187 mio tl brut kar beklentim var.
genel yonetim -21 mio , paz satis -13,2 mio gider yaratir diye dusunuyorum,
gelir tablosunu esas sekillendirecek olan degerlemeler olacak, suana kadar gelenler pek icacici degil, ozellikle Tuzla Karma azalisi can sikici,bu eldeki aciklanmayan agir toplar kule ve kanyon sonuclarina da bagli olacak tabii.. henuz eldeki portfoyun %50 si aciklandi, tutom etkisi ile ortalama %7-7,5luk bir artis gozukuyor.. kalan aciklanmayan kisma %7,5 uygulandiginda 278 mio tl gibi bir yillik degerleme artisi olabilir... karma disinda bir azalis olmaz ise.. 3.ceyreksonu egeperla degerleme azalisi yerini artisa nette birakir diye dusunuyorum...
esas faaliyet kari beklentim bu sonuclar ile 432 mio tl
finansman gelir ve gideri tarafinda ise kurun yukari gidisinin olumsuz bir etklisi olacak,ayrica ana para odemeleri ve faizler ile birlikte -102 mio tl gibi bir finansman gideri gorebiliriz.
sonnuc olarak , ist gala bu yila sokulmayacaksa tapular seneye kaldiysa, ortalama %7,5gibi bir degerleme katkisi ile 330 mio tl gibi bir kapanis olasi .. bu da %30 dagitilabilir ki dagitilirsa bu sene, tahvil ihraci istemiyorlar, inistanbuldan nakit disinda yeni projeyi borclanma ile finanse etmek istemeyebilirler, belki de temettu olmayabilir ...
99mio tl gibi bir dagitilabilir kar gorebiliriz , kabaca %5 temettu %5 bedelsiz seklinde ... bu fiyatlar ile f/k 3,79
merakla aksam gelecek degerleme raporlarini bekliyorum... senenin son gunune kalmasi zaten bir isaretti dogrusu, umarim%sel artis karsinda azalis gormeyiz ...
bunun disinda degerlemeye katmadigin Tuzla 6408 nolu parsel var, bu stoklarda mi kalacak yoksa son ceyrek listeye ilave edilecek 17 mio tllik %11,78 lik bir artis var ... Buda onemli bir surpriz olabilir...
aciklanmayanlar:
kanyon
Tuzla cinarli
lamartine
mallmarine
marmaraparak
egeperla
manzara adalar-ofis
ve uskudar arsasi ...
bakalim cok surpriz bir bilanco da gorebiliriz...
sevgiler
3,79 en kotu senaryo gozukuyor..
manzara adalarda ofis tarafinin yarattacagi degerleme farkini , olasi deger azalisi (konut kismi) cok minimum tutarak,burada %7,5 buyume kullaniyorum, +80 moi tl ye yakin bir fark yaratbilirde.. f/k yi 3lere ceker, kari ise 400 moi tlnin ustune ..kanyon ve en onemlisi iskule nasil gelecek..
bugun su rakamlar artik gelsede onumuzu gorsek
normal sartlarda borc eldeki uretim, manzara ofis kismi ilave portfoy ,cok rahat eldeki gmenkulleri 4mia trl'nin ustunde fiyatlamak anlamina gelecek.. kira geliri doluluk artmasa da tatmin edici esasinda ...defter degeri piyasa degeri arasinda ki fark aciklayici degil gercekten..
kizilay Antalya market satisi biraz mide bulandirdi dogrusu,ayrica %5 civari Tarman payida baski nedeni olabilir..diger tarafta tsgyo birlesmesinin engellenmeside diger bir baski nedeni olabilir..
dogrusu yukari yapsa aciklayici neden cok, ancak ana ortaklarin elindeki potansiyelde yeni girisleri engelliyor..patron isbankasi bu acik..
benim acimdan en kotu senaryo %5 temettu bedelsiz, en iyi senaryo %7, tatmin edici,capitalgain potansiyeli oldugundan..
rahatca 50 cent 2018 yili icinde gorulebilir kanisindayim.. bu da %40a yakin bir usd bazli getiri anlamina gelir.. bu bu yilolur yada sonraki yuillarda... buna benzer bir gayrimenkul yatirimi bulmak zor.. fiziki bir yatirim yerine bu daha cazip gozukuyor,
borclar cevrilebilir goruntusund ecunku.. olasi bir nef te sikinti olursa problem olabilir tabii..
Tuzla 6408 parsel izin alinininca %12 lik bir degerleme artisi sagladi,lansman ile bu seneye daha da olumlu tepki verebilir.. konut piyasassindaki durgunluk kabul edilir bir gercek lakin, buraya etkisi ??? egeperla uretimi avm yi yaratti.. manzara konut kismi ofisleri yaratacak.. kadikoy otelde orat vadede bir deger yaratbilir, bu projenin yapilmasi gerekir,kriz olsada ve uskudar arsasi
nef inistanbul ve eldeki cash tahvil ve kredi tarafini kolayca halleder..bence tabii
iskule, Ankara kule nin bos olmasi sorun olmaya devam edecek... keske Antalya kizilay ve market i tutabilselerdi..
bir de ifm var .. buranin olasi bitmesi genelmudurlugun tasinmasi anlamina gelecektir,cok vakit var lakin, iskule levent bolgesi cazip olmaya devam eder mi sorusunu getirir, iskule 1 de bosalacaktir ayrica vs vs vs
hisse de olma psikolojisi olumlu yonleri gormeme etken olabilir,objektif olamayabilirim dogrusu...
sevgiler
Benim şahsi düşüncem özvarlık büyümesi devam ettiği sürece piyasa fiyatı önemli değil. alıp unutmak lazım. 3500 moi özvarlık açıklanırsa beklentim karşılanmış olur %5 - 6 temettü cep harçlığı olur. 2018 olmasa 2019 da değerini bulacaktır. bu kadar istikrarlı büyüyen bir şirketin 7 f/k değerinde olması gerekir diye düşünüyorum.
Bilmiyorsanız öğrenin...........https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...869533200f.jpg
Manzara adalarda satışlar berbat ilerliyor 2017 yılında satılan konut sayısı sadece 48 adet . 975 ünitenin 375 ünitesi halen alici bekliyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...14a94273d5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c007211fbd.jpg
Geçen sene 2018 de tamamlanır denen projenin satışları , bu sene 2020 ye sarkmis
Geçen manzara adalar satıcısına dedim elimde isgyo hissesi var çok ucuz pddd 0.40 lardan senle takas yapalim sende ordan 1+1 daire ver dedim emsal değerinden. Adam yok dedi beğenmedi teklifimi....ne sirket mis la bu kendine bile güveni yok 😀
anel telekom defter değeri bile bunun üsütnde...
işfinsans borsa paylarının borsada aynı baskılı sistemle yaklaşık %75 i (yok böyle tarihte)nasıl ve hangi fiyatlardan ve temettüalımlarıyla nasıl el değiştirdi.300 milyarlık aktifli halkın emaneti işgrubuna başarlı*operasyonla ortak kazandıran işfinans yöneticisi ana firma tskb ye rütbe aldı.***şimdi tskb süründürmede...işgyo neler oluyor öenmöli neden çöp fi,yatlamada.....yüzde 5 lik hissedar neden yok oldu haber yok..tskb dakşi yüzde 5 halka açık kimöin **işyatırım ne düşünüyor...???işsandık belliki rahat..da işchp bu işlerin neresinde***
Bgc partners 1076569 sattı kemiksiz.
Kartalda 1+1 arıyorum anlasirsak isgyo takas yapalim
Beklentilerin önüne geçen bir basiretsiz yöneticiler topluluğu var şirkette.mesele onları duzelttinizmi işler rayına girecek.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bc826ace3c.jpg
Dun Bunu paylaşan sirket aslinda bir mesaj gönderiyor dolaylı olarak paydaşlara.ancak gözden kaçırdığı şey talep meselesi.talebi artıracak seyler yaparsan fiyat yükselir arzdan fazla talep gelir.yok ben miami dir oyle olacak burasi dedigin yere manzara adaları dikerim satarım düşünürsen bugün halen elinde satamadığım 375 konut kalir. Ben tskb gyo nun borçlarını alayim onu kurtarayım der sonra davalık olur vazgeçersen senin ne kadar beceriksiz bir sirket olduğun ortaya çıkar.keza kiralama kuleler tam bir fiyasko , bos bos bekliyor ankara oyle keza, 2 projeye yapı ruhsatı alıyor size açıkladı mı bunu.
Otel ve tuzla konut.hayir nerden öğrendiniz degerleme raporlarından yada gazeteden.paylasim yok. Kap ta ne kadar çok açıklama olursa o sirket kurumsallık acısından olgunluga erismistir. Bakin kap açıklamalarına fazla açıklama yok adam projeyi bile paylaşmak istemiyor, ulan buna izin almışın kat sayisi vs belli neden açıklamıyorsun...daha bir cok ayrıntı verebilirim bunlara ilişkin yonetim basiretsiz.geri alim acikla al bir miktar sonra satarsın bazen senin yaptığın projeden bile daha fazla getirebilir geri alımlar. 3 yıl sonra sat vsvs
Grafik derkihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...755fd056fe.jpg ıyi kazandırmış 2010 dan beri
Allah belanı versin versin bu seneki eziyetin için
İn İstanbul 1/2si 919.062.470-tl tamamlanması halinde değeri ....rapordan alıntı
Algyo17,40 33,00 oldu
Ykgyo1;22 4,10 oldu
İşgyo 1,36 ?,?. olur hayal
İncik boncuk anlamam
Hükümlü/tutuklu olmam kaçenzi
Değerlemeleri incelemedim. İncelemek de istemiyorum. ama hissenin hareketinde rezil olduğu anlaşılıyor. Şaşırmadım. Emlak krizi varken müstehak buna. Allah belanı versin.
Ortalama düşürmek için biraz düşünce biraz daha alırım. Allah belanı versin.
Kanyon 500
Kule 900
ortaklar istediği kadar şikayet etsin.fiyat ucuz.yerli ucuzdan alır.yabancı kaldırır yerli ky da verir.Tek sorun acele ediyoruz.Buda normal.Para buldukça pörtföyun bir kısmıyla almaya devam.Ucuz bulupta kendi adıma sabır gelecektede Allah bereket versin diyeceğim.
Selam,
Degerlendirmeler tamamlandi. yatirim amacli gayrimenkul portfoyunde, elden cikanlar haric, bir onceki yila gore artis orani % 11,30.
manzara adalar icin 208 moi luk bir degerlendirme ongoruyorum, kalan kismi stoklarda..
yil sonu beklentim bu rakamlarla soyle, ana maddeler de
kira ve ust hakki geliri, 199,1 moi Trl.. (iskule Ankara, istanbul ve bazi menkullerde doluluk sorunu surmekte) portfoy satis 187,6 mi Trl
Toplam GM gelirleri + 413 moi Trl
Toplam Borclanma Gelirleri + 13,5 moi Trl
Toplam Hasilat + 426,5mio Trl
Toplam Satislarin Maliyeti - 240,7 moi trl
BRUT KAR : + 185,8 mio Trl
Genel Yonetim Giderler - 21 moi Trl
Pazarlama ve Satis - 13,2 moi Trl
Esas F. Gelirler + 422,7 moi Trl (417,8 moi degerleme artisi,-4mio azalisi var)
Esas F. Giderleri - 4 mio Trl
Finansman Net Gideri - 84,1 moi Trl
Vergi Oncesi/sonrasi Kar beklentim 486 mio Trl max , min ise 457 mio Trl
%30 dagitalabilir den uzerinden %8-7,5 arasi temettu, %8-7,5 arasi bedelsiz sermaye artisi...
bu senede bunu verebilecek kapasitede, olay tamamlanmistir, uretim stoklarindaki azalma sorununu temettu ve bedelsize yansitmazlarsa, en az 7,5 % temettu verecktir, bu da bana yeter fazlasiyla ...
sevgiler herkese iyi seneler
bu yil bitti artik... onumuzdeki yil inistanbul gala onemli ilk ceyrek sonuclara yansiyacak, burada daire sayisi cok cok az satilamayan, ardindan 2.etap %90 tamamlanmis, burasi da gelecek, ve manzara adalar tapu baslayacak, buradada stok azalisina ragmen satis-maliyet farki gorcegiz, tahminen en az iki lansman olacak, Tuzla ve kadikoy otel..
iskulelerin dolmasini bekleyecegiz,Ankara kulenin satisi yada kiralanmasi diger beklenti... ve en onemlisi de enflasyonda olabilecek dusus trendi, o da olursa tabii...
cokda olduk kaldik diye bir durum yok... bu hisse kisacilara hitap etmiyor..
bugun yaklasik 400 yil amortisman katsayisina ulasmis yerler var ozellikle Istanbulda, eb fiyatlari ve kira makasi gitgide aciliyor.. buradaki %7,5 temettu ve %7,5 bedelsiz potansiyeli 100bin tlik evden yillik 5500 tl kira almaya benziyor, vergisiz temiz.. benim elimde bu orani yakalayabildigim bir menkul yok %3 ila %5 civarlarinda.. bu oranbenim icin yeteri kadar tatmin edici...
ucacak kacacak diye yatirim yapan arkadaslar aynlis yerdeler,hisseye soveceklerine kendilerine sovmelerini tavsiye eder herekese iyi bir yil dilerim
sevgiler
Eline emeğine sağlık
İyi seneler bol kazançların olsun
GYO larda temettülerde stopaj kesilmediği için gelir vergisi beyannamesi verme durumu var muafiyet dışında kalan kısım vergilendiriliyor.(mali danışmanım dedi)
Tüm topik sakinlerinin yeni yılını kutlar, 2018 yılının sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim.
Umarım 2018 ısgyo nun yılı olur.
Umarım yeni yılda hisselerimiz olması gereken rakamlara yükselir, hepimizin yüzünü güldürür...
2016'da önce güldürdün, ikinci yarı süründürdün. 2017'de bıktırdın. 2018'te de böyle gitmez inşallah.
İyi bir yıl olsun hem bize hem kağıda... Sağlık sıhhat afiyetle.