Ekzpertiz Degerlemeleri geliyor, cok icacici degil malesefenflasyon ile kiyaslandiginda, TUTOM daki %9,13 artis artis % si az olan aciklanan portfoyu hemde degerleme azalisi olan Tuzla Karmayi bir miktar telafi etmeye calismis. TuzlaKarma da - 4mio civari bir deger azalisi var ...

net isletme hakki dahil kiralama geliri beklentim bu yil icin 199 mio tl.. ege perla da bir miktar satis geliri gorebiliriz ilave.. Burada Istanbul IN Gala tapulari verilmeye baslandi ise surpriz yaratan en onemli kalem olur. Yada 2018 e kalmasi manzara adalar ile birlestiginde gelecek yil icin daha mi iyi olur ..

toplam GM Geliri beklentim, egeperla satisini biraz yukari cekerek, 418 mio TL, Borclanma gelirleri ile toplam 432 mio tl hasilat ongoruyorumbu yil.. INISTANBUL GALA !!!!

bu arada burada arsa karsiligi oldugu icin buradaki hasilat direk kar olarak mi yansiyacak, yoksa maliyetlerde isgyo ortak mi ? bunu net olarak goremiyorum, bilen var ve paylasirsa sevinirim.

-245 mio tl gibi maliyet, ve 187 mio tl brut kar beklentim var.

genel yonetim -21 mio , paz satis -13,2 mio gider yaratir diye dusunuyorum,

gelir tablosunu esas sekillendirecek olan degerlemeler olacak, suana kadar gelenler pek icacici degil, ozellikle Tuzla Karma azalisi can sikici,bu eldeki aciklanmayan agir toplar kule ve kanyon sonuclarina da bagli olacak tabii.. henuz eldeki portfoyun %50 si aciklandi, tutom etkisi ile ortalama %7-7,5luk bir artis gozukuyor.. kalan aciklanmayan kisma %7,5 uygulandiginda 278 mio tl gibi bir yillik degerleme artisi olabilir... karma disinda bir azalis olmaz ise.. 3.ceyreksonu egeperla degerleme azalisi yerini artisa nette birakir diye dusunuyorum...
esas faaliyet kari beklentim bu sonuclar ile 432 mio tl

finansman gelir ve gideri tarafinda ise kurun yukari gidisinin olumsuz bir etklisi olacak,ayrica ana para odemeleri ve faizler ile birlikte -102 mio tl gibi bir finansman gideri gorebiliriz.

sonnuc olarak , ist gala bu yila sokulmayacaksa tapular seneye kaldiysa, ortalama %7,5gibi bir degerleme katkisi ile 330 mio tl gibi bir kapanis olasi .. bu da %30 dagitilabilir ki dagitilirsa bu sene, tahvil ihraci istemiyorlar, inistanbuldan nakit disinda yeni projeyi borclanma ile finanse etmek istemeyebilirler, belki de temettu olmayabilir ...
99mio tl gibi bir dagitilabilir kar gorebiliriz , kabaca %5 temettu %5 bedelsiz seklinde ... bu fiyatlar ile f/k 3,79

merakla aksam gelecek degerleme raporlarini bekliyorum... senenin son gunune kalmasi zaten bir isaretti dogrusu, umarim%sel artis karsinda azalis gormeyiz ...

bunun disinda degerlemeye katmadigin Tuzla 6408 nolu parsel var, bu stoklarda mi kalacak yoksa son ceyrek listeye ilave edilecek 17 mio tllik %11,78 lik bir artis var ... Buda onemli bir surpriz olabilir...

aciklanmayanlar:
kanyon
Tuzla cinarli
lamartine
mallmarine
marmaraparak
egeperla
manzara adalar-ofis
ve uskudar arsasi ...

bakalim cok surpriz bir bilanco da gorebiliriz...

sevgiler