Erdoğan : Suana kadar 28 artçı sarsıntı yaşandı .
Printable View
Erdoğan : Suana kadar 28 artçı sarsıntı yaşandı .
kentsel dönüşüm diye bastırmak için taze bahane, alın verin müteahhitlere can verin :)
İmamoglu : 2 cami minaresinde yıkılma var , çok sayıda hasar ihbarı geldi bunlarin bir kısmı asılsız diger kısmı icinde ekiplerimiz inceliyor
Özlem ezan okuyor, Zeki namaz kılıyor, Dede camiye gidiyor.....
Allahtan laik bir ülkede yaşamıyoruz yoksa başka bir dedeyi de kiliseye gönderip istavroz çıkarttırmak zorunda kalacaktık vb.. vb...
Türkçe kitabının sonunda çocukların dünyada tanımadığı cemaat bilmediği tapınma kalmayacaktı..!!
https://odatv.com/ipek-ip-atlayi-din...-26091933.html
Afad : 3 köprüde de herhangi bir yapısal sorun yok
Afad baskani : Şuana kadar en büyüğü 4.1 olan toplam 34 artçı sarsıntı yaşandı .
20 yilda hic bir b.k yapmayan yoneticilerimizin ....... .........!!!!
Yaptılar yapmaz olurlarmı.
Örnek 1 Deprem toplanma merkezlerine avm yaptılar.Bahçeler ve parklar dahil avm otopark
Örnek 2 Kentsel dönüşden alınan yerlere residans yaptılar.Rant elde edildi.
Toplukonut 100 m2 altı evler için çıktı meydana rezidans yapar oldu.Üst guruba kaliteli ve şık yani.
:(
Devletin tum kurumlari istanbul'un depreme hazirligi icin seferberlik baslatmali.
1999 oncesi yapilan tum binalar yikilip yenilenmeli.
Bosta bir suru muteahhit var. Devlet para basip muteahhitlere versin evleri yenilesin. Enflasyon azarsa azsin hic onemli degil.
Istanbul yikilirsa enflasyon falan yaninda hikaye kalir.
Bu soylediklerim kolay is degil elbette cogunuz da guleceksiniz ama azim be planlama ile her sey yapilabilir.
İllaki müteahhitlere iş yaratılacaksa Suriyede villa değil,istanbuldaki eski binalar yeniden yapılmalı.
Rte beyan etmis;
"Onbinlerce toplanma alani var".
Neden ben bir tanesini bile bilmiyorum acaba!!!!
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fatih Doğru: “4,7’lik depremden beri alışılagelmiş ana şok - artçı şok ilişkisine bağlı bir düşüş yaşanmadı. Orta düzeyde devam eden depremler sonrasında böyle bir şey yaşadık. İkinci nokta, son 20 yıldır bölgede buna benzer bir deprem aktivitesi yaşanmamıştı. Bu açıdan temkinli olmamız gerekiyor”
Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat: “Bölgesel Aslında bu deprem, bu coğrafyada kıyısı olan Tekirdağ ve İstanbul için önemli bir test oldu. Bu testte ne kadar başarılı olduğumuzu sizlerin de takdir edeceğinizi umuyoruz. Kısmen de olsa yapısal hasarlı binalar var. Bazı mühendislik yapılarda problemler var. İletişimde sıkıntılar oldu ve trafikte sıkıntılar oldu. Dolayısıyla gelecek olası büyük deprem için de bize test oldu. Bunu söyleyebiliriz”
TOPLANMA ALANI
Adı büyük duruyor ama gerçeği 2 metre boyunda bir direği betonla yere dikip üzerine bir levha asıyorsunuz o kadar.
Bizim burada geçenlerde 2 tane boru diktiler oldu mu oldu. Birinin üzerindeki levhayı da çalmışlar.
Gerisi boş.Hani geldin toplandın,bir bardak su yok.
İstanbul'da Silivri ilçesi açıklarında 13:59'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sırasında kalp krizi geçiren bir kadın yaşamını yitirdi. 43 kişi de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralıların tedavisi kentteki çeşitli hastanelerde sürüyor / HaberTürk
Epgis : Akaryakıt Fiyatlarında İndirim
27/09/2019 tarihinde geçerli olmak üzere
Benzinde 25 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.
Tv'lerde bol bol magazin var.
Deprem uzmanlari birbiriyle yarisiyor.
Anlamsiz konusmalar.
Sanki millet depremin ne oldugunu nasil oldugunu ogrenince deprem onlara bir sey yapmayacak.
Binalari ve alt yapiyi nasil depreme hazirlariz'ı konusmak lazim ama
magazin konusmak daha kolay geliyor herkese😕
Berat Albayrak : Kamu bankaları, Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmaları ile işbirliğine giderek Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketini devreye aldı.
Yerli üretimi ve istihdamı destekleyecek, otomotiv sektöründeki hareketlenmeyi hızlandıracak bu adımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
NTV televizyonundaki sunucunun aynen kullandığı cümle;bir 10-15 yaşlarındaki öğrencilerin tahliyesinde SANIRIM 1999 depremini yaşamamışlardır!!!
SPK bülteni :
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2019&no=49
İstanbul valisi :”Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul’da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır.
7060 okulda tarama çalışmaları devam etmektedir.
Saat 20.00 itibariyle gerekli açıklama yapılacaktır."
edevletten benim ve annemin oturduğu semtlerdeki Acil Toplanma Alan'larını sorguladım ....
sokağı gösteriyor .
Acil Toplanma Alanı Sorgulama
Türk Telekom, deprem sebebiyle mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, şirketin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay : Türkiye’de bir afet müdahale plani var .
İçim rahatladı şimdi. Gidip yatayım.
Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay : Yarın İstanbul’da okullar tatil olmayacak
gören var mı ?
https://pbs.twimg.com/media/EFaEG2OWkAA3Amv.jpg