Yılbaşında %10 larda olan tahvil faizinin bugün %13 lerde olması faiz arttırımı ihtimalinin olduğu anlamına gelmez mi peki? tahvillerde artış var ancak merkezin faizi diplerde sürünüyor...bunların arasında korelasyon olması gerekmez mi?
Printable View
Yılbaşında %10 larda olan tahvil faizinin bugün %13 lerde olması faiz arttırımı ihtimalinin olduğu anlamına gelmez mi peki? tahvillerde artış var ancak merkezin faizi diplerde sürünüyor...bunların arasında korelasyon olması gerekmez mi?
Faiz indirimlerinden 10 gün once ve 2-3 gün sonra bu fonlarin getirileri iyi oluyor...( şu an ki piyasa kosullarında)
Ama boyle devam ederse piyasa günü gününe takip edilmesi gerekiyor
Acilen dolardaki volatalite durmasi gerekir yoksa bütün fonlara zararı var sırf uzun vadeli fonlar olarak düsünmeyin
Dolar sakinleşirse borsa artar tahviller rayına oturur vs vs..
Zaten su an dolari düsürmeye niyetlendilerse eurobond iceren bütün fonların vay haline .
Normalde 6.50-6.80 bandında dalgalanmasi gereksinki herkes onunu rahat gorsun
Valla onsun direnci 1740 dolarlar seviyesinde idi sanırım 1750 kırılmadan riskli diyorlardı. Ben şahsen piyasanın iyiye gideceğini düşünüyorum. Dolarda da bir anlaşma olursa altın daha da düşebilir. Ama 2. virüs dalgası olursa direnç sevilerini kırıp yükselişe başlar. Ama uzun vadede kazandırır duruyor. Ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nereye dokunulsa el yakacak gibi gözüküyor.Altın şişik, döviz şişik, borsanın bir kısmı şişik.Daha da şişerlermi yoksa geri çekilirler mi belli değil.
Şu anda ucuz ne var.
Göze çarpan ucuz birşeyler kaldıysa onları incelemek lazım.
Vadeyi de 1 yıl olarak belirlemeli.
Siz yine az almışsınız ben miktarı yazmayayım buraya :)
Krizi kötü yönettiklerine kesinlikle katılıyorum, hatta mesaj atıp sitemde de bulunmuştum. Ama şu aralar iyi gidiyorlar. Bir de o zamanlar biraz da tecrübe ile panik olup satmadım, Haziran’da bu işler biter diye düşünmüştüm. Şu virüs işi bitse ya da bayağı azalıp 2 . dalga gelmez veya geç gelir ise 1 -2 ay içinde fonda kara geçilir diye düşünüyorum. Ama borsanın gidişatı çok önemli. Bana yukarı kıracak gibi duruyor her ne kadar teknik aşağı yönlü trend verse de. YTD
Bilin ki 10 yıllıklar 15 seviyesine dayaniyor o zaman sıkıntı baş göstermeye başlar..
98.800 seviyesi borsa icin kırmızı hat..1 haftadir oraya gidip geliyor..bi kafa kaldirsak ordan rahatlicak bist..
Onur dikkat edersen MB faiz kararından 10 gün öncesi ve 2-3 gün sonrasını baz aldım ama dediğim gibi indirim olmasına rağmen Şubat ve Mart getirileri -4 lerde yani önünüzdeki ay htt-Dzt gibi fonları seçerken nasıl bir yol izlenecek öngöremiyorum ama faiz indirimi yüksek ihtimal
Onlarda çok zor kıpırdıyorlar, ama herhalde artık hareket ederler.
Bencede şu anda ucuz kalan şey, bazı hisseler.
Bu arada bu başlığı takip edipte bireysel hisse alımı yapmayı düşünenler fon cafe başlığına yazarlarsa fon başlığını fazla megul etmeden, ucuz hisseler neler potansiyeli olanlar neler orada tartışılabilir.Faydalı da olur.
şu yeşil dış ortamda Garan bile 8'in altına geriledi. 7,86 (%-2,00) . pek hayra alamet değil.
Bist 100 deki şirketlerden
İlk olarak Fiyat / Kazanç ve Piyasa Değeri / Defter değerine göre en iyileri belirlenebilir.
İkinci durum krizin bulunduğu sektöre ve şirkete etkisi göz önüne alınmalı. Ve gelecekteki durumuna.
Son olarak grafiğine bakılabilir. Olumluysa orta vade alınıp beklenebilir. Bu şekilde 3 - 5 adet çıkartılabilir. Güzelde yatırım olur.
Elimde 1 aydir tdg fonu var. Baska kimsede var mi? Getirsi veya götürüsü neye göre degisiyor anliyamadim.
Eic:+0.24, Eib:+0.11, Te3:-0.10, Suc:-0.10, Sua:-0.15, Ais:+0.08, Yfv:+0.08
Bankalar Ucuzladı diye evvelki hafta hulk ve vakıf aldım. Aslında teknikleri iyi değildi. Ama bu sermaye enjeksiyonu muhabbeti ile son işlem günü iti prim yaptılar. :)
Bende var. Amerikan eurobond'ları var, Endonezya eurobond'u var. Portföy dağılım raporunda yazıyor. Türk eurobond'ları gibi CDS priminden etkilenir. Ama şu da var Türkiye'de bir olay olsa CDS'ler fırlıyor, en azından o yok. TDG'nin 3 yıllık getirisi de bayağı iyi. Şimdilik ben satmayı düşünmüyorum, tam tersine iyi ki almışım.
Altın fonlari onsa gore mi yoksa gram fiyatina gore mi hareket ediyo
Ons a gore bıst kıymetlı madenler endeksı
Nı baz alır
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Htt dzt ozellıkle htt dık inıs ve cıkısları vardır
10 yıllık tahvıllerı baz alıyor
Eıb ve eıc kuzular artı getırmıs masallah
Cuma gunu hesaba gecen
Tcd fıd fno opb dordude ılk gunden bıde
3 gunluk zarar yazmıslar
Sansa bak daha oncede basıma geldı ama
Akıllanmıyorum.persembe gunu +1 valorlu
Fon almıycan alırsanda eksısı artısı 3 gunluk oluyor.
Nkolaydan donen parayla full eib giricem karar vermem lazim borsa burdan donermi kac gündür eksi gidiyor kararsiz bırakıyor düşüş trendine girdimi yoksa duzeltme mi yapıyor..
Üstadım merakımdan soruyorum sadece. Neden OPB aldınız acaba? TCD'nin eksi getirip getirmediğini henüz bilmiyoruz. Pazartesi sabah öğreneceğiz. OPB de Mart ayında çok ciddi bir şekilde zarar yazan fonlardan birisiydi. Ben olsaydım OPB yerine tercihimi GMA veya SUA'dan yana kullanırdım
Borsalarda likidite canlılığı
Borsalarda son günlerde çıkış hareketleri ivme kaybetse de olumlu hava sürüyor. Borsaların güç aldığı gelişmeler, alternatif piyasa olması açısından düşük faiz, piyasalardaki bol likidite ve ekonomilerin açılmaya başlayacağı beklentileri. Bazı ülkede ekonomik faaliyetler kısmen başladı, bazıları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. http://mbigpara.hurriyet.com.tr/habe...liligi/1461957
doların düşmesini ve CDS puanımızın daha fazla yükselmemesini bekliyorum. bu nedenle eurobond ağırlıklı bi fona yatırım yapmak istemem. Faiz oranlarının daha fazla düşeceğine de inanmıyorum. bono ve tahvilde o yüzden şuan için ilgilimi çekmiyor. Peki faizin artması durumunda kazanç getirecek bir fon bileşeni var mı acaba? faizin yükselmesi hangi fonları olumlu etkiler?
Yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşünce, analiz ve uygulamalarım kapsamında. Yatırımlarada orta ve uzun vadede bakıyorum. Yatırım araçlarına ve fonlara mutlaka hem çeşit olarak hemde adet olarak yüksek tutup
fırsat / getiri bağlamında inceleme sonrası portöfyüme dahil etmeye çalışıyorum. Portföyümü bu bağlamda oluşturup değiştiriyorum.
Piyasalara bakıldığında bist içerisinde uygun durumda olan ve gerçekten değerinin altında olan şirketler mevcut.
Özellikle dolar bazında bakıldığında çok uygun hisse senetleri bulunmaktadır.
Bu bağlamda doğru yönetilen fonların orta ve uzun vadede iyi getirileri olması muhtemeldir. Doğru tercih edilecek değişken ve hisse yoğun fonlar uygun olabilir.
Kendimde portföyüme yakın zamanda Bist 30 senetlerini baz alan hisse yoğun fon AKU 0,064476 (Portföy değerimin yaklaşık % 5'i) dahil ettim.
Sektörel bazda bakıldığında bankaların gerçekten ucuz kaldığını ve değerlerinin çok altında işlem gördüklerini düşünüyorum.
Portföyüme banka endeksini baz alan hisse yoğun fon ADP 0,084814 (Portföy değerimin yaklaşık % 5'i) dahil ettim.
Bunun dışında portföyümde farklı değişken fonlar mevcut.
Ayrıca yanlış ve hatalı olabileceği bilgisinide ileterek, hisse senedi bazlı yaptığım çalışmalar sonucunda; ekli senetlerin bir kısmından farklı oranlarda yer vermeyi düşünüyorum. Orta ve uzun vade kapsamında (Portföy değerimin yaklaşık % 5 ile 10 arası.)
SAHOL 8,01 (Bist 30 içerisinde ve piyasa değerine göre ucuz)
AEFES 17,04
Bankalar genel anlamnda uygun olmakla birlikte
AKBNK 5,56 (Bist 30 içerisinde, piyasa değerine göre diğer özel bankalara göre daha ucuz ve yabancı fon girişleri mevcut)
ISCTR 4,87 (Bist 30 içerisinde, piyasa değerine göre diğer özel bankalara göre daha ucuz ve yabancı fon girişleri mevcut)
HALKB 5,44 (Bist 30 içerisinde, piyasa değerine göre bankalarda en ucuzlarından)
VAKBN 4,64 (Bist 30 içerisinde, piyasa değerine göre bankalarda en ucuzlarından)
YKBNK 2,10 (Bist 30 içerisinde, piyasa değerine göre diğer özel bankalara göre daha ucuz)
GARAN 7,86 (Bist 30 içerisinde)
Fiyatlar 08/05/2020 tarihlidir.
BİST 30 ve bankalar dışında borsa 3 ay öncesine göre aşağıda değil neredeyse kriz öncesi seviyede hatta o seviyeyi geçenler var
Siz bakmayın ana endeksin düşük göründüğüne
Aslında bist’in banka ve 30 dışındaki hisseleri balon olmuş durumda, neredeyse 125 seviyesine geldiler, daha ne kadar giderler acaba
EİB’de blcy sayesinde gidiyor şimdilik ama daha ne kadar devam edebilir bilemiyorum fakat şu ana kadar başarılı
Para piyasası fonlar :)
Risk olmadan rızık olmuyor hocam :)
Hisse senedi fonlarını takip edenler için...
geçen hafta yaşananları özetlemiş.
Küçük yatırımcı tanımı güzel. :)
https://m.youtube.com/watch?v=8a91j7O8FBc
https://m.youtube.com/watch?v=_zQ5MuMu5yA
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi