Sayfa 252/1001 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nereye dokunulsa el yakacak gibi gözüküyor.Altın şişik, döviz şişik, borsanın bir kısmı şişik.Daha da şişerlermi yoksa geri çekilirler mi belli değil.
    Şu anda ucuz ne var.
    Göze çarpan ucuz birşeyler kaldıysa onları incelemek lazım.
    Vadeyi de 1 yıl olarak belirlemeli.
    Borsada hâlâ ucuz hisseler var hocam. Kalkıpta HUBVC, RTALAB gibi hisseler veya teknoloji hisseleri ben almam.

2.  Alıntı Originally Posted by Blueberry Yazıyı Oku
    Borsada hâlâ ucuz hisseler var hocam. Kalkıpta HUBVC, RTALAB gibi hisseler veya teknoloji hisseleri ben almam.
    Hisse fonların maharetini orada görmemiz lazım.
    Yani getiri potansiyeli olan hisselere dönebilecekler mi bakalım.

Bireysel hisse alımı yapılacaksa da ucuz ama potansiyeli olanı bulmak maharet istiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    HTT-DZT ve AK2 fonları ile alakalı bir çalışma yaptım. Merkez bankası faiz kararı öncesi ve sonrası getirelere baktım.

OCAK ayında merkez bankası 0.75 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 08 ile 20 ocak arası ortalama %4

ŞUBAT ayında merkez bankası 0.5 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 11 ile 24 şubat arası ortalama -%4

MART ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 09 ile 24 mart arası ortalama -%2.90

NİSAN ayında merkez bankası 100 baz puan faiz indirdiğinde bu fonların ortalama getirisi 14 ile 30 nisan arası ortalama +%6

merkez bankası kararı ile alakası olsa her indirim yaptığında ki her ayda indirim yapılmış getiri pozitif olurdu ama sadece ocak ve nisan ayında pozitif bir seyir var şubat ve mart ayında ise negatif..

Baz olarak MB faizi dışında neyi baz almamız gerekir sanıyorum bu analiz yanlış olur bu şekilde
    Onur dikkat edersen MB faiz kararından 10 gün öncesi ve 2-3 gün sonrasını baz aldım ama dediğim gibi indirim olmasına rağmen Şubat ve Mart getirileri -4 lerde yani önünüzdeki ay htt-Dzt gibi fonları seçerken nasıl bir yol izlenecek öngöremiyorum ama faiz indirimi yüksek ihtimal

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hisse fonların maharetini orada görmemiz lazım.
    Yani getiri potansiyeli olan hisselere dönebilecekler mi bakalım.

Bireysel hisse alımı yapılacaksa da ucuz ama potansiyeli olanı bulmak maharet istiyor.
    Bankalar çok ucuz

5.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    Bankalar çok ucuz
    Onlarda çok zor kıpırdıyorlar, ama herhalde artık hareket ederler.

Bencede şu anda ucuz kalan şey, bazı hisseler.

Bu arada bu başlığı takip edipte bireysel hisse alımı yapmayı düşünenler fon cafe başlığına yazarlarsa fon başlığını fazla megul etmeden, ucuz hisseler neler potansiyeli olanlar neler orada tartışılabilir.Faydalı da olur.

6. şu yeşil dış ortamda Garan bile 8'in altına geriledi. 7,86 (%-2,00) . pek hayra alamet değil.

Bist 100 deki şirketlerden

İlk olarak Fiyat / Kazanç ve Piyasa Değeri / Defter değerine göre en iyileri belirlenebilir.

İkinci durum krizin bulunduğu sektöre ve şirkete etkisi göz önüne alınmalı. Ve gelecekteki durumuna.

Son olarak grafiğine bakılabilir. Olumluysa orta vade alınıp beklenebilir. Bu şekilde 3 - 5 adet çıkartılabilir. Güzelde yatırım olur.

Elimde 1 aydir tdg fonu var. Baska kimsede var mi? Getirsi veya götürüsü neye göre degisiyor anliyamadim.

Sayfa 252/1001 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •