tuprasları verdim 107 üstünden...
107.26 ortalama olmuş...
kaldı selocan ve garan...
Printable View
tuprasları verdim 107 üstünden...
107.26 ortalama olmuş...
kaldı selocan ve garan...
valla bu iş iyice oyuna döndü...ama gördüğüm kadarıyla yüksek lotlarla işlem yapılıyor.
hani kumar zevkini tatmin için bir kaç lotla işlemi anlarım da...100 lerce lot, yani 10 binlerce lot açığa satış.
bir ara pegasus böyle şortlanırken yapmayın diyordum...hele şimdi, normal bir piyasada da değiliz zaten..buradan sasa ikiye katlasa kim ne diyebilir.
ha benim gözümde sasa bu fiyatın yarısını değil, çeyreğini etmez...ama bu piyasayla inatlaşmayı gerektirmez...aynı şey gübre fabrikaları için de geçerli..hala 70 lerde...düşmüyor da..bir aydır 70 lerde...farklı bir dönemdeyiz, bunu iyi anlamak lazım.
2020 den ittibaren borsalardaki paradigma sanki tamamen degistirildi. Gecmisteki temel ve teknik kurallar hakkiyla calismiyor.....
Dunyada ekonomiler dibe vururken borsalar rekorlar kiriyor...
Deger yatirim sartlarina gore Yukselmesi gereken hisseler agir agir zoraki yukselirken beklenilmeyen hisseler ucuyor.
Sisen hisseler durmaksizin sismeye devam ederken , gitmesi gereken hisseler surundurmeye devam ediyorlar. Tecrube ve bilgi simdilik hakkini alamadi..
Bu gidisat nereye evrilecek, ne kadar surecek bilinmez. Ama bu gelismelerin birbirinden bagimsiz olduguna inanmiyorum. Bunun borsada yurutulen organize bir is oldugunu dusunuyorum. Oyunun kurallari bu defa farkli kurgulandi.
2023 kadar borsalarda kalici cokusler olamayacagini ve yonun agirlikli olarak yukari olmasini bekliyorum. Yaklasik daha 2 yil var. Bir yilda bu kadar cok alengirli gelismelere sahit olduysak 2 yilda daha cok seyler yasayacagimizi dusunuyorum. Surec daha bitmedi. . Basi farkli sonu farkli bir oyuna sahit olacagiz diye tahmin ediyorum.
xu100 V yi tamamladı..xu030 da tamamlaması beklenir..
Bu durumda zirve ve V nin dibi ni yukarı katlaması beklenebilir..
180.000 lerin üstü eder..
1648 LONG devam
akban a global menkul sat verdi...
dedikmi yaparız...
mazot olacağımızı bilsekte.
https://i.hizliresim.com/yCqlvb.jpg
valla bana bakmayın rüyamda 73 lira sasa kapalı tavan gördüm... :he:
Buraya scalp pozu yapıştırmak gerçekten hiç doğru değilmiş...
Ya benim pozumdan etkilenip poz açanlar olursa, ya onlar poz açtığında ben reverse olmuşsam...
Çok çok sakat bir durum, yine de siz siz olun kimseden etkilenip poz açmayın...
Stopsuz, önceden belirlenmiş bir oyun planı olmadan kesinkes işlem yapmayın...
ereğliyi ben satalı 3 aydan fazla oldu, biraz erken satmışız o ayrı konu... öyle veya böyle dipten tepeye %100'den fazla gitmiş 2018 zirvesinin çok üstüne çıkmış bir xu030 kağıdıdır, sat verilebilir kar artıyor da olsa... garanti yatırım da portfoyden çıkardı bu hafta başı...
akbank xu030'daki en ucuz kağıtlardan biri bana göre şu anda...
Birazdan hiç bişi olmamış gibi yine günün zirvesine götürür se şaşırmam..
Hallaç pamuğu gibi atıyor koca koca kağıtları..
Hepsi ile oyuncak gibi oynuyor..
Ben bıraktım abi bu işleri on gündür oynamıyorum, Stock hocanın hedefine gelinceye kadar istirahat etcem, arada bakıyorum izleyici olarak, nerelerde hata yapmışım çok net görüyorum.
sizlere kolay gelsin, bol kazançlar dilerim
Haaa kazanamayan varsa gelsin yanıma bi tezgahlık yer açarım :kahkah:
Özelden soruluyor ben söyleyeceğimi söyledim arkadaşlar.
Sonra pazarlama muhabbetlerine giriliyor , bu boş muhabbetleri sevmediğim için.
Fazla birşey yazmaya gerek yok , 4 sene önce topiğinde yazdığım gibi vakti saati gelince bakarız dedik.
Bu tahtayı kıytırık tahtalarla kimse karıştırmasın.
Eziyordun.bizi ....övüyor idin altını..biz emare yok deyince yok kolerasyon yok şu yok bu dedin...
Sonuç zarar....!!!
Oyuna geldin...getirildin...
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Ben gelmem
Neyse..
Başarılar..SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aman dikkat et hocam nelere şahit olduk...
Başarılar.. masa dan kalkmayı.bilinSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence en doğrusunu yaptınız başarılarSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen 8 sene önce kurduğum portföyü yüzde 9 daha az lotla yeniden kurdum.. Bana kumbara misali hisse toplamak yarıyo bunu anladım.. İsterse borsa 50 bine düşsün her ay toplayınca borsa düşmüş çıkmış umurunda olmuyo insanın.. Aldığının temettülerde kaymağı..
Hatalarını bizle paylast abi..ciddi diyorum..
Okuyan çok malûm oyuna gelmesin kimseSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gümüş ve altının ons kontratlarının alım satımı ile ilgili kar-zarar hesaplaması ile ilgili bir sorum olacak.... tecrübesi olan varsa cevaplayabilir mi?
Diyelim gümüşün onsu 2 gün hiç oynamadı, 28'de açtı ve sabit gitti.
1. Ben bugun sabah 10'da 1 kontrat gümüş long açtım, spot dolar 6.90 idi; 15.30 MB kuru 6.95 ... akşam 18.15 spot da 7.00 olsun... 18.15'te de pozisyonu kapattım. Kar ettim mi, ettiysem ne kadar ettim?
2. Ben bugun akşam 18.15'te 1 kontrat gümüş long açtım, 15.30 MB kuru 6.95 idi... akşam pozisyon açarken de 18.15 spot 7.00 olsun...
Ertesi sabah 10'da kapattım. O sırada spot dolar 7.00 idi; 15.30 MB kuru 7.05 ...
Kar ettim mi, ettiysem ne kadar ettim?
Aracı kurumun dediğine göre spot kurun bir önemi yok, gün içi bütün işlemler 15.30 MB kuruna göre hesaplanıyormuş. Ama bu bana potansiyel olarak ciddi kar imkanı veriyor gibi geldi 15.30 sonrası dolarda sert hareket olursa, o yüzden bir sorayım dedim...
Bende tam şuan milletin sasa da yaptığı Pegasus short ile hemde böyle ay ortasında gelecek aya taşıyarak 48 tlden başlayarak short basmıştır 10 ile başladım malûm o zaman teminat fiyatı da artırıldı vs derken portföy yuzde 60 erimiş ti..
Hatta burada çok tanınan bir teknikci abi ben kendimi korudum stop oldum vs demişti bizi gelecek aya shorta atmıştı..
Bizde o bizden fazlasını bilirdir zaaar dedik ve ..finito...
Bu piyasa da kimse kimse den fazla bilemez viop için konuşuyorum...
Viop ta özellikle Temel verinin bir gram önemi yoktur..
Bu hisse pddd fk uçmuş short demekle olsa bu işler niye herkes zengin olamıyor o zaman[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.