Dolar kısa sürede 14-15 olacak gibi tekrar. Eğer vade dönüşünüz yakınsa hemen yeni uygulamadan faydalanın. 2-3 güne dolar tekrar dengeye gelir.
Yarından sonra tüm firmalar dolar almak için sıraya girer. Tekrar 14-15e yaslanır dolar.
Dolar kısa sürede 14-15 olacak gibi tekrar. Eğer vade dönüşünüz yakınsa hemen yeni uygulamadan faydalanın. 2-3 güne dolar tekrar dengeye gelir.
Yarından sonra tüm firmalar dolar almak için sıraya girer. Tekrar 14-15e yaslanır dolar.
Bu yapılan yeni uygulama doların 100-200 tl olması engellemek için zoraki yapıldı. Yani doları gidişatını yavaşlatabilmek tek dertleri.
Kimse doların düşmesini hayal etmesin.
Dolar artınca oluşacak hazine giderini de, secim sonrasında düşünecekler :)
Öncelikle bankanın verdiği faizi alıyorsunuz. 3/6/12 aylık vade sonunda hesap actıgınız tarihten vade sonuna kadar dolar kurunun ne kadar degistiğine bakılıyor. Diyelim ki faiz oranı 14 ama döviz %20 arttı. Önce 14 faizi alıyorsun hazine üstüne %6 vererek açıgı kapatmaya calısıyor. Buna da NAS denmiyor muş.
Demek ki neymiş paranın dini imanı olmazmış.
L20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar kur a endekisli mevduat hesabını ne zaman açabilicez.
Şubeye gitmeden İnternet bankacılığı ile açılabilir mi
Ne dusunecekler?
Vergileri zamlari artirip bana odetecekler.
Gecis garantili kopru otoyollardan sonra kur garantili mevduat da cikardilar.
Malatya'da halk dolari dusurduler diye halay cekiyordu.
Bir baska yerde millet Yigit Bulut'da tezahurat yapiyordu.
Dedim ki:
Boyle saca boyle tarak, boyle .ote boyle .arak...
Hakettik ama :)
Syg,
bu kadar döviz düşürecek bir ürün oldugunu düşünmüyorum tercih edeceğimi sanmıyorum fazla yaygara kopardılar..bunlar başka bir şey yapıyor satış mıdır nedir artık bilmiyorum zaten yukarı yön yaptıgı an baskıyı yiyor kur.nereye kadar sıkacaklar bakalım
Erken değil çok erken seçim gelebilir.
Dudu abi burada amaç kurun gitmemesi .yani TL mevduatcilar tarafından çok talep olmaz ve yaz aylarında doviz girerse stabil kalır ve fark ödemek zorunda olmaz ..benim merak ettiğim nasıl olsa kur farkı ödenecek diye faiz inerse ve kredi hacmi genislerse ve yine enflasyonist baskı yaratirsa sıkıntı olmaz mı ekonomi açısından ..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 ayliga net %15 almiyoruz ki dolar%15 giderse noluyor
Unutmayin..
Kapitalizm sudur:
Para varsa zenginler bolusur.
Borc varsa halk oder.
Nas mas hikaye, bu duzenin kilifidir..
Syg,
Dolar yüzde 15 e giderse 100.000 TL için 115.000 TL alacaksınız ...3 ay sonra ..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olayin islemeyecegi yer orasi iste.
Ilave TL genislemesi yani enflasyon artisi demektir bu.
Tekrar para basarak kur farkini oder.
Sarmala sokar oradan da.
Ben girmem bu tezgaha..
Illa ki uc vakte kadar patlar.
Surdurulebilir degil.
Cikis nasil ve ne zaman olur onu da soylemiyorlar.
Amac kisa vadede dovize gidecek paranin onunu kesmek.
Secimden sonra bakariz.
O zamana Allah kerim zihniyeti..
Syg,
Millete kur farkını yedirmemek için çoğunluğu 16-17 lerden bağlatıp, yapmam-olmaz-kesinlikle dedikleri ve sırasıyla gelmesi beklenen FED faiz artışlarına paralel olarak PPK faiz artışı ile doları baskılarlarsa ne olacak ?
Çünkü şu an şöyle bir algı oluşturma içerisindeler mi acaba ?
“ banka faizi cepte hocam, üzerine doların olası bir artış farkıda eklenecekmiş duydun mu “ ?
Bu adamlar kur farkı vermek için yanıp tutuşmuyor ya.
Kendi kendime beyin fırtınaları …
Saygılar
Düne kadar faiz indirimini konuşuyorduk. Şimdi bu mevduat hesabını sanki o konu kapanmış gibi değerlendiriyoruz. Aslında değişen bir şey yok. Eğer faiz indirimleri devam ederse, paranın maliyeti düşerse tüketim artacağı için cari açıkta, enflasyonda yoluna tam gaz devam edecek. Bu sırada dolar nasıl ilerleyeceğini tahmin edebilirsiniz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Durum bu ise , tl de ve 3 ay bekleyecek icin mantikli (para kilitli oldugundan hu hareket edilemeyecek), doviz bozup %14 vs alinacaksa hic anlami yok , vade sonunda birde kambiyo vergisi var tekrar doviz alim icin
Diyelim dolar 10 lirayken %15 faizle 3 ay vadeli bankayla anlaştık. 3 aylık toplam faiz kazancımız %3.75 oluyo.
3 ay sonra dolar 12 oldu 100 bin lirada toplam kazancımız ne kadar olur şimdi?
Toplam 120 bin TL alacaksınız Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz oranı kadar olur.
Vade boyunca hak ettiğiniz faiz oranı ile döviz kurunda yaşanan değişim kıyaslanır. Yüksek olan tarafınıza ödenir.
Edit: Başta 10TL iken girdim kısmını görmemişim, kusura bakmayın :) Evet, kur farkı kadar olur. Üst satırdaki kural uygulanır.
Saygılar
Sondan bir önceki parafa bakın
https://twitter.com/hmbakanligi/stat...896510469?s=21
Bakin olay su size hazine nin minimum faizi olan 14 uygulanacak
bu degerden daha cok usd kur artisi olursa sizi koruyacak ve kur artisi kadar kazanmis olacaksiniz..
unutmayin eger hazine min faizi 14ten daha cok usd kur artisi olursa
bunun anlasilmis olmasini umuyorum
Nerede yaziyor bu.. boyle bir şey varsa nerede kaldı bunun kur koruması ?Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın bir mevduatçı forumdaş gider öğrenir detaylı bir metinden bizler çıkarımda bulunuyoruz.
Buradakiler bosuna kaygilaniyorlar, bosuna endiseleniyorlar.
Buradakilerin parasi var.
Reyiz sever parasi olani.
Reyiz zengin dostudur.
Bakin fayiz artirmam, Nas burada dedi ama sinrsiz fayiz verdi size.
Dolar ne kadar artarsa onun kadar para alacaksiniz dedi.
Riskiniz yok dedi.
Siz uzulmeyin ben fakirden alirim size veririm dedi.
Daha ne istiyorsunuz?
Kaptiniz yine yuksek fayizi, hem de sinirsiz, ne kadar para getirirseniz, hosgeldin bes gittin de degil.
Millet halay cekti.
Halayi sizin cekmeniz gerekirdi esasinda.
Yakinda sandik da gelir onunuze.
Bir oycugunuzu esirgemezsiniz artik reyizden degil mi? :)
Syg,