Kasım 2024 Temettü beklentim brüt 60-65 tl arası
Printable View
Kasım 2024 Temettü beklentim brüt 60-65 tl arası
Avrupa da Çin ürünlerini almak için alımlarını bekleten alıcı kesimi, yeni koyulan ek %38 vergiden dolayı beklentilerini sonlandırıp alıma geçebilir.
Son yazilanlari okuyunca zevklendim yine :)
Temettu ile aklimizi alacak aklimizi...
Hayalim:
2026-2030 arasi 1 Mio arac uretimi, 1800 Evro arac basi net kar
1.8 Milyar evro yillik net kar
5 evro Hisse basi kar
3 evro net temettu (2 Evro Nisan +1 Evro Kasim)
5 yilda toplam 15 Evro net temettu...
60 evro hisse fiyati
Bakalim ne zaman gerceklesecek...
Nisanda 1.2 Evro dagitmis simdi de 1.5 Evro dagitsa 65 TL ile etti sana 2.7 evro...
Benim hayalime az kalmis olur..
Ama dagitsa mi dagitmasa mi tabii ki ayri konu..
Bunu en iyi yonetim bilir..
Biz ne desek bos.
Verirse alir geri basariz vermezse de zaten sirketin icinde kalarak yine bizim lehimize.
Kazanan her durumda biziz..
Hayin hased ve fesadlar catlasinlar :)
2 euro civarı beklentim vardı bu sene başında benim (elimde hiç kalmadı haziran gibi hepsini çıktım dı ama hala takibimde tabi hisse) Yani 0.8 euro hadi 1 euro diyelim. Gerçi burada sıfır da dağıtabilir diye fikir belirten ilk kişiyim. (fiyat hareketleri + resesyon + düşük döviz kuru + enflasyon + yüksek faiz ) Şimdi bi yatırım raporunda çıkmış. Olabülü mü acaba diyorlar.
Satışları gördük ama önemli olan gelecek siparişleri göremiyoruz. Güzel olacak umarım. YTD.
Hayin, hased ve fesad gundiler catlasin..:)
Verirse de sorun yok, vermezse de...
selamlar kasım 24 beklentim 55 civarı
aslında %700 de gelir mi dersin.
iki sene daha vermesin lütfen
enflasyon zemine oturana kadar beklesin
%900 yapsın devam etsin.
iyi pazarlar.....:)
:wave:
Geçen yıl kasımda 10,5 milyar tl dağıtmıştı. Geçtiğimiz yıl karı , evvelki yılın 2 katından fazlaydı. 20-22 milyar tl zaten normal olan Froto standartlarında
Şirketimizin, 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 11:00'da, "Akpınar Mahallesi, Hasan Basri Caddesi No:2, Sancaktepe / İstanbul adresindeki Şirket Merkezi'nde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, özet olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır:
Ortaklara 10.443.081.600 TL tutarında nakit kar payı dağıtılması,
- Vergi Usul Kanunu'na göre hazırlanan kayıtlara göre dağıtıma konu 10.443.081.600 TL'nin:
15.633.687,40 TL'sinin diğer sermaye yedeklerinden, 1.130.228.395,19 TL'sinin yasal yedeklerden, 9.285.400.926,20 TL'sinin olağanüstü yedeklerden ve 11.818.591,21 TL'sinin ise geçmiş yıl karlarından karşılanması; ayrılacak 1.044.308.160 TL tutarındaki ikinci tertip yasal yedeğin:1.563.368,74 TL'sinin diğer sermaye yedeklerinden, 113.022.839,52 TL'sinin yasal yedeklerden, 928.540.092,62 TL'sinin olağanüstü yedeklerden ve 1.181.859,12 TL'sinin ise geçmiş yıl karlarından karşılanması,
Bana göre F-150 yi unutun satamaz aynı segmentte çok daha iyi opsiyonlar var, belki tek tük görürüz sağda solda, gerçekçi olmak gerek rekabet anlamında TR koşullarına uyumlu değil bence F-150 NİN KADERİ B-MAX olmaktır
temettü vermesin borçları azaltsın... 3 kuruş temmettü verceğine bırakın değeri artsın 2,5 kat fiyatı gitsin... eğer ki fordda aklı başında birileri varsa amerikalı ortağıda ikna eder şirketin verilerindeki bozulmayı bahane edip temettüyü şu enflasyonist ortamda karlılık düşerken borçluluk artarken nakit akışı ..... görmüşken niyetleri varsa bile vazgeçirir....bile bile lades demenin analmı yok geleceği düşünerek söylüyorum... bozulmayı toparlamak telafi etmek hala mümkün... veriler bozulmaya devam ederse belli bir noktadan sonra dönüş ve toparlama çok zorlu olur kaç bilanço bekletir bilinmez niye riske atalım, sağlıklı bir şirket olmak varken ama temettü vereceğiz gelenek bozulmasın derlerse de eğer aklı başında birileri varsa oranı düşük tutmaları gerek...
şirket hasta olacak hasta... nası süt versin nasıl sağacaksın? ben bile fordu amerikalı ortaktan çok düşünüyorum :D aklı varsa amerikalı ortakta düşünsün şimdi alacağım diye gelecekte ne olacağı belli olmayan bir belirsizliğe sürüklenmenin anlamı yok
tahvil ihraç etmenin sonu yok işin sonunda faiz yükü kanırtıyor, yıllık %7-8 EUR FAİZ NE DEMEK YA? biraz Akıllıca davransalar tahvil ihraç etmesine bile gerek yok hep temettü inadı buna sebep, yatırım matırım borç yerine özkaynak ağırlıklı yapabilir halbuki.... nasıl olsa gelirim eur diye rahat ama avrupa ekonomik olarak zora girse patlasa ne olacak?
bana göre bir kaç yıl temettü dağıtmaması temel verilerini sağlamlaştırdıktan sonra temettüye dönmesi gerek tüpraş aynını yaptı temetüü dağıtmadığı yıllar oldu, ne oldu? yatırımcı mı kaçtı? getirisi mi düştü? şirket biraz toparlandıktan sonra temel verileri biraz iyileştikten sonra gene temettü dağıtmaya başladı, ama o zor dönemelerinde temettü dağıtsaydı ayvayı yemişti TUPRAS...... fordda olan zaten otomatikman tuprastadır da.... ticari, mazotsuz benzinsiz ELEKTRİKSİZ olmaz :D :D ALDIN TUPRASTAN TEMETTÜYÜ fordu zorlama... o bizim kıymetlimisssssss :D
AYNEN ÖYLE ben temettüden vazgeçemem ama şirketin geleceği ve sağlığı için 1 kaç yıl vermese iyi olur ya da dediğin gibi tek taksit verse 1 kaç yılı 2 yle çarpacak sürede de olur... Temel verielri düzeltsin borçluluğu azaltsın sonra vermeye devam etsin ne kaybederiz ki işin sonunda belki temettü alamamaış olacağız ama ford daha değerli bir şirket olacak o bizim kıymetlimisssssss :D
Şirketin çok iyi finansçıları vardır. Şirket için zararlı olacaksa az miktarda verir. Ama hem yatırım devam eder hem karlılık devam ederse en yükseği mi vermeli. Hiç vermemesi ne yazık ki hisseye kısa vadede olumsuz yansır. Ben 3. Çeyrekte yeterli nakit akışı olmuşsa yüksek temettü beklerim. İlk yarı ne yazık ki kar marjı düşük.
350 mn lot kabaca toplam hisse var, kura çeksinler 35 mn lota lot başı net 100 lira dağıtsınlar.
Ford da iyi yönetici pek fazla değil. Özellikle amerikalılar tarafında. Kendileri de yıllık yönetim toplantı tutanaklarında şirketin iyi yönetilmediğini itiraf ediyorlar, özeleştiri yapıyorlar. Şöyle söyleyeyim , özellikle elektrikli tarafında yapılan zarar şirketin komple karını yok etti son 3-4 sene. Froto da Çok şükür, düşe kalka (çok fazla gecikti yeni modeller) yeni modeller tamamlandı. Froto bu bağlamda ana Ford dan ayrışacak daha iyi olacak
Ford global 15-20 sene önce dünyanın en çok satan otomobil üreticisi iken şu anda ilk ondan düşmemek için uğraşıyor
Koç lar globalde işleri iyi koklayan gidişatı iyi kullanan bir yapı.
Onun için en doğru kararı vereceklerdir.
Bana sorarsınız temettü almak mantıklı değil.
Temettü yüzde 2 yi geçmemeli.
Ve şirket karını paylaşmaktan ziyade işi büyüterek kullanmalı.
Emtia şirketleri hariç tabi.
Emtia şirketlerinde ise toplam temettü yüzde 30 u geçmemeli.Diğer şirketlerde yüzde 15 vs dagıtılmalı.
Parayı kullanamam ben dağıtayım demek de bir yöntem.
Ford otosan a dönersek cömert bir temettü beklemiyorum.
Kendileri de her şeyin farkında.
Ytd
Öyle ya da böyle , bu hafta olaganüstü genel kurul duyurusu yapılır. Biz de yolumuza bakariz
Bakarsın araya bir de sermaye artırım teklifi sıkıştırırlar. Hazır genel kurul yapilmisken o da aradan çıkar.
En azından kayitli sermaye tavanını yükseltirlerse , bedelsiz beklentisini canlı tutar, hissenin bir hikayesi olur
Haftalık takas gördüm bir yerde, yine önüne gelen emeklilik fonlarına 588 bn lot yaslamış. Nahoş...
Günaydınlar,
Bakınız Ttrak 2. temettü vermek istediğini açıklamış, olağanüstü genel kurulda teklif edecekler. Net 24,28 TL...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1347574
TTRAK 2. temettuyu acikladi bugun..
Sira bizde.
Cengiz Eroldu, ihracatta ilk 9 ayda verilerin çok olumsuz olmamasına rağmen, geleceğe yönelik büyük endişeleri olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “İç pazarda yerli payının azaldığı bir dönemde İhracatla kendimize çıkış aradığımız bir dönemdeyiz. Fakat ihracatta da birtakım tehditler var, birtakım sorunlar var. Küreselde zorlu bir döneme giriliyor. Zorlu bir sınav var. Bu gelişmeler bizi korkutuyor. İlk dokuz ayda kamyon ihracatında yüzde 44’lük sert bir gerileme var. Bizim açımızdan kamyon her zaman öncü bir göstergedir. Ticarette, sanayide yavaşlama, durgunluk başladığı zaman bunun ilk belirtisi kamyon tarafından gelir. Bu da aslında Avrupa’daki durgunluğun bir öncüsü. Bu tabi kamyonla başlayıp daha sonra tüm işlerimize yayılabilecek bir risk. Avrupa pazarında azalmaya yönelik, durgunluğa yönelik bir trendin olduğu görülüyor. Ağustosta Avrupa pazarı yüzde 18 geri gelmişti. Eylülde de İspanya hariç yine büyük pazarların daraldığını görüyoruz;: Avrupa pazarında yaşanan daralmanın en önemli etkilerinden biri tabii ki enflasyon. Diğer yandan yoğun bir Çin rekabeti var, elektrikli araç talebinde yavaşlama var. Bir yandan yüksek bir yatırım ihtiyacı var ama kâr marjları tabii düşen pazarda çok baskı altına girdi.”
Abi ben frotodan bekliyordum ttrak yumurtladı para veren altın bulsun :)
Syg.
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Be herif tofaşçı değil mi?
20 yılda 2milyon adet ürettiğin doblo'yu ispanyaya kaptırdın. Fiorino /nemo/bipper bu sene bitiyor. Egea seneye bitiyor.
Sonra neymiş? yerli payı azalmışmış.
Ötv korumacılığı olmasa bu kadar da dayanamazdı tofaş. Lastiksiz jantsız hatta vr hatta motorsuz araba sattiginiz yillar çok geride kaldı.
Evet motorsuz... bilen bilir.
Bugün kimsenin tadı tuzu yok
Ytd
Doyamadilar muameleye
ucuz diye almaya gelenlere daha çok verecek mal var.
Bunlar 1 temettüyü yatırana kadar 10 tane temettüyü bizden çıkaracaklar!
Açın gazı. Açın kombileri. Temettü yatacak