Sayfa 253/656 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353 ... SonSon
Arama sonucu : 5246 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    bende temettü taraftarı değilim. En azından senede 2 defa vermesin
    AYNEN ÖYLE ben temettüden vazgeçemem ama şirketin geleceği ve sağlığı için 1 kaç yıl vermese iyi olur ya da dediğin gibi tek taksit verse 1 kaç yılı 2 yle çarpacak sürede de olur... Temel verielri düzeltsin borçluluğu azaltsın sonra vermeye devam etsin ne kaybederiz ki işin sonunda belki temettü alamamaış olacağız ama ford daha değerli bir şirket olacak o bizim kıymetlimisssssss :D
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Bende temettü taraftarı değilim. En azından senede 2 defa vermesin
    Şirketin çok iyi finansçıları vardır. Şirket için zararlı olacaksa az miktarda verir. Ama hem yatırım devam eder hem karlılık devam ederse en yükseği mi vermeli. Hiç vermemesi ne yazık ki hisseye kısa vadede olumsuz yansır. Ben 3. Çeyrekte yeterli nakit akışı olmuşsa yüksek temettü beklerim. İlk yarı ne yazık ki kar marjı düşük.

3. 350 mn lot kabaca toplam hisse var, kura çeksinler 35 mn lota lot başı net 100 lira dağıtsınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by aslan.42 Yazıyı Oku
    Şirketin çok iyi finansçıları vardır. Şirket için zararlı olacaksa az miktarda verir. Ama hem yatırım devam eder hem karlılık devam ederse en yükseği mi vermeli. Hiç vermemesi ne yazık ki hisseye kısa vadede olumsuz yansır. Ben 3. Çeyrekte yeterli nakit akışı olmuşsa yüksek temettü beklerim. İlk yarı ne yazık ki kar marjı düşük.
    Ford da iyi yönetici pek fazla değil. Özellikle amerikalılar tarafında. Kendileri de yıllık yönetim toplantı tutanaklarında şirketin iyi yönetilmediğini itiraf ediyorlar, özeleştiri yapıyorlar. Şöyle söyleyeyim , özellikle elektrikli tarafında yapılan zarar şirketin komple karını yok etti son 3-4 sene. Froto da Çok şükür, düşe kalka (çok fazla gecikti yeni modeller) yeni modeller tamamlandı. Froto bu bağlamda ana Ford dan ayrışacak daha iyi olacak
    Ford global 15-20 sene önce dünyanın en çok satan otomobil üreticisi iken şu anda ilk ondan düşmemek için uğraşıyor

5. Koç lar globalde işleri iyi koklayan gidişatı iyi kullanan bir yapı.
    Onun için en doğru kararı vereceklerdir.
    Bana sorarsınız temettü almak mantıklı değil.
    Temettü yüzde 2 yi geçmemeli.
    Ve şirket karını paylaşmaktan ziyade işi büyüterek kullanmalı.
    Emtia şirketleri hariç tabi.
    Emtia şirketlerinde ise toplam temettü yüzde 30 u geçmemeli.Diğer şirketlerde yüzde 15 vs dagıtılmalı.
    Parayı kullanamam ben dağıtayım demek de bir yöntem.
    Ford otosan a dönersek cömert bir temettü beklemiyorum.
    Kendileri de her şeyin farkında.
    Ytd

Öyle ya da böyle , bu hafta olaganüstü genel kurul duyurusu yapılır. Biz de yolumuza bakariz

Bakarsın araya bir de sermaye artırım teklifi sıkıştırırlar. Hazır genel kurul yapilmisken o da aradan çıkar.

En azından kayitli sermaye tavanını yükseltirlerse , bedelsiz beklentisini canlı tutar, hissenin bir hikayesi olur

7.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Öyle ya da böyle , bu hafta olaganüstü genel kurul duyurusu yapılır. Biz de yolumuza bakariz

Bakarsın araya bir de sermaye artırım teklifi sıkıştırırlar. Hazır genel kurul yapilmisken o da aradan çıkar.

En azından kayitli sermaye tavanını yükseltirlerse , bedelsiz beklentisini canlı tutar, hissenin bir hikayesi olur
    Sermaye artırımını yabancı ortağın isteyeceğini sanmıyorum. Parayı şirkette bırakmak istemiyor. Keşke olsa , şu borçlar ödense

Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Sermaye artırımını yabancı ortağın isteyeceğini sanmıyorum. Parayı şirkette bırakmak istemiyor. Keşke olsa , şu borçlar ödense
    Sermayeyi artırmasa bile sermaye tavanını artırabilir. Hem cebinden para cikmaz
    Hem de hisseye ilgiyi canli tutar

Sayfa 253/656 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •