aynen imzamı atarım bu dediklerine,...
ben sadece saptamalarda bulunmak istedim, yani konunun içini açmak istedim,..
bu olayda iki ayak var,
1.Ekonomik ayak, burada Çin ve durdurulması gerekiyor, Bir Kuşak Bir yol Çinin en büyük hamlesi,
Yolun iki güzergahı var, ana yol kuzey, iknci yol bizden geçiyor, bir üçüncü yol deniz üzerinden,
bu yol tartışmaları ve güzergahları süre giden,..ancak son tahlilde,...Kuzydeki yolda Rusya_Ukrayna savaşı devam ediyor,
bizden geçende ise yıllardır PKK terörü devam ediyor, ikinci Çin Seddi dediğim bu ve Büyük Kürdistan Projesi bunun tamponu,..yoksa Büyük Kürdistan Üçgen şeklinde Karadenizde, Akdenizde ve Basrada niye olsun, orada büyük bölümde Kürt varmı yok,
şunu yapamıyorlar yani bu yola geniş Asya steplerinde dur demek, bunun yerine dar Andolu platosu tercih ve maliyetsiz,..ABD nin esas işi bu,...Çinin Avrupaya uzanan ekonomik hamlesine dur demek,..
2.Stratejik ayak,..burada da 1.yi yapabilmek için bölgesel çatışmalar ve savaşlar üzerinden yol alınıyor,...İşte İsrailin önü bu sayede açıldı, öncesi ise bizde PKK terörü, Irak savaşı, Suriye iç savaşı, yani bölge yumuşatıldı,..hazır hale getirldi,..
yoksa Filistin -İsrail, keza Hizbullah -İsrail yıllardır var, ama sonuç yoktu, şimdi baktığımızda sonuçlar var,
bu şunu gösteriyor, artık aksiyon alındı ve düğmeye basıldı,...
Kuzeyde Rus-Ukrayna devam ederken, Güneyde İsrail genişlemesi eş zamanlısı,
işte bu İsrail hareketi Irak ve Suriyenin Kuzeyinde bağlıları ile buluşacak,..durum bu,..
güçsüz bir Suriye bunu hızlandırır, ama Rusya ve Türkiye tarafından desteklenen bir Türkiye bunu yavaşlatır,..
zaman ne kadar uzarsa bu okadar ABD nin dez avantajıdır,..keza Mustafa Kemal Cumhuriyetinin beka sı,...