Maymunlarda prosimianlardan evrimleşmiştir.Yrtetince fosilde vardir
Printable View
Sn Abka... bu konuya izninizle bir kaç anektod düşürmek istiyorum...
Halifelik sistemi Kuranın Şura süresinde geçen 'Onların işleri kendi aralarında iştişare(ortak akıl) iledir'' ilkesinde dayanmaktadır...tabi o dönemin imkanlar ve koşullarında halk genelinde seçim yapmanın mümkün olmadığı için toplumun arasından seçilen akil insanlar kurulunun çoğunluk oyu ile seçiliyordu.....O devrin şartlarında en adil ve ileri sistemi buydu.....Kuraanda ki Halifelik sistemini günümüz dünyasına uyarladığımızda en ideal ve doğru karşılığı adil ve eşit sartlarda yapılan demokratik halk seçimlerdir.....
Ayrıca Halifelik sistemi ilk darbeyi ve sapmayı daha Hz Ali ve Hz Osman gibi İslamın çok erken döneminde aldı.....Ondan sonra halifelik sistemi tamamıyla ilkelerinden saptı ve monarşiye döndü...Ne Osmanlı nede Abbasi ve Emevi sultanları halife değillerdi aslında....Kuraan bir öğütler ve ilkeler kitabıdır....Hiç bir suresinde her hangi bir siyasi devlet modelinden bahsetmez...Sadece insanlara yönetim ile ilgili en doğru ve evrensel ilkeleri emreder.....İştişare, danışma, ehliyet, Liyakat, adalet, Şeffaflık, emanete ihanet etmemek(Kamu malını ve çıkarlarını korumak) gibi ilkeler.....
Abiciğim...o güzel maymun nasıl oluştu?
O maymunun çenesi-elleri en mükemmel formda..ORGANLARI SİMETRİK...Her şeyi geçtim: organların simetrik olması bile olasılık olarak milyarda birdir..
Maymun elleri mükemmel...en iyi tutuş için parmaklar dizayn edilmiş..Çene önce kesici sonra çigneyici var..en güzel form..
Bu mükemmel forma gelinceye kadar olan ve ELENEN BİNLERCE ACUBE ARA FORMUN fosilleri nerede?
mesela 5 gözlü tür..8 kulaklı ve kulakları asimetrik tür...
Çok geç kalındı cahocuum, millet uzaya çıkıyor biz daha yeni araba yapıyoruz. Yeni nesilin dünya ile entegre olması birazda internet vasıtasıyla akıllı tilifundan oldu sanırsam. bence dünya küçülüyor biran önce kendi kendimize yetecek ürünler üretip dışa bağımlılığı minimum seviyeye çekmemiz lazım
kokoreç kırmızı çizgimiz olmasa şimdiye AB de idik ;)
Sadece 32 taş ve 64 kare. Mükemmeli bulmak ne zor !
https://tr.wikipedia.org/wiki/Shanno...lu%20bulunuyor.
588m margin var. Hayırdır ? Kimi kıstırdılar acaba
Forum gerçekten enteresan bi yer. Ben pisyediliabeyime kefilim satranç kesin iyi oynar bi de güzel çay içer sohbet eder borsadan da cok iyi anlar daha ne olsun var mı ötesi?