Patron niye elini belli etsin GK hisse getirerek... daha çoooookkkk ekmek yemen gerekir şefaat...
Adam gibi verdiğin sözü tutta, şu GK katıl... Nede olsa tatildesin :)
İsmini o listede görürsem bak bu sefer HELAL derim...
Printable View
Patron niye elini belli etsin GK hisse getirerek... daha çoooookkkk ekmek yemen gerekir şefaat...
Adam gibi verdiğin sözü tutta, şu GK katıl... Nede olsa tatildesin :)
İsmini o listede görürsem bak bu sefer HELAL derim...
şefaat kılıktan kılığa girme .... yahu her kelimeden tanırım ben seni...
iduz da tanıyor artık seni :)
cinali tatildesin 18 de açılıyor okullar :)
1,zeynepin lotları serbest bırakıldı bundan haberin yok
2.eğerki bırakılmasa genel kurul yapacak cesaretleri olabilrmiydi bunu anlayacak kadar zekan vardır herhalde
3.epeydir yazmıyordun biraz hisse kıpırdayınca volbor ile ortaya çıkıyorsun.tesadüfler hep şüpheyle bakılmalıdır
4.hissen yoksa biraz hisse vekaleti verelimde genel kurula katıl istersen
5.şefaat ,iduz ve müdahillere sataşmakla biryere varamazsın onlar hiç olmazsa aleni ortadalar herkesçe biliniyor .sizi ve amacınızın ne olduğunuda herkes tahmin ediyor.
6.yazmayı bırakta biraz işe yaramış olursun
Ahhhh doktor ahhhh.... Ilacin yok keline surmeye bize akil verirsin. Biz belgeye, resmiyete bakar ona gore hareket ederiz
Ne demistik denetciye itiraz ettiniz ama zararli cikacaksiniz dedik... Ne oldu tahtan kapandi. Dedik ki cok uzulduk ky nin magduriyetine...
Ki bunu saglayan da forumlarda sendin...
Ki kendi gk sina istemesine ragmen katil(a)mayan biri (sozde) bizim katilip katilmamiza karisiyor. Sa na ne
Biz hak mucadelesine basladigimizda hisse 18-19 kuruslardaydi hisse fiyati...
Allah herkesin gonlune gore versin... Diyelim sahalari sana birakalim. Cirpinislari izlemek guzel oluyor. Yoksa her lafa verecek cevabimiz vardir da iste bir lafa bakiyorum bir de sana...
Uzuluyorum sonra...
Sana degil harcadigim zamana...
Sen yaz... Bir de memsanin tahtasini nasil kapattirdigina millete nasil gaz verdigini, nasil patrona calistigini da yaz... Tamam mi cancagazim...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şekilden şekile girme demedim mi... cinali...
seni eğitelim birazcık.... bilgilen ki aydınlat etrafını...
RESMİ AÇIKLAMAYI kim yaptı cinali... şirket mi.. sazanları keklemek için mi...
ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURUL TOPLANTILARININ USUL VE ESASLARI İLE BU TOPLANTILARDA BULUNACAK GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI TEMSİLCİLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Hazır bulunanlar listesi
MADDE 16 – (1) Genel kurul toplantısına katılabilecekler listesi; Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından 2499 sayılı Kanunun 10/A maddesi uyarınca kayden izlenen paylar bakımından pay sahipleri çizelgesine, diğer paylardan senede bağlanmamış bulunan veya nama yazılı olan paylar ile ilmühaber sahipleri için pay defteri kayıtlarına ve hamiline yazılı pay senedi sahipleri bakımından ise giriş kartı alanlara göre yönetim kurulunca hazırlanır ve söz konusu liste yönetim kurulu başkanı veya başkanın yetkilendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından imzalanır.
(2) Genel kurul toplantısına katılabilecekler listesi, Ek-2â€â•deki örneğe uygun olarak hazırlanır.
(3) Yönetim kurulunca hazırlanan genel kurul toplantısına katılabilecekler listesi, toplantıda hazır bulunan pay sahipleri veya temsilcileri, toplantı başkanı ile Bakanlık temsilcisinin bulunma zorunluluğu olan toplantılarda Bakanlık temsilcisi tarafından imzalanır ve hazır bulunanlar listesi adını alır.
Oy hakkı ve kısıtlamaları
MADDE 19 – (1) Her pay sahibinin genel kurulda en az bir oy hakkı vardır. Pay sahipleri oy haklarını, paylarının toplam itibarî değeriyle orantılı olarak fiziki veya elektronik ortamda kullanırlar. Ancak her durumda oy hakkının doğabilmesi için, esas sözleşmede daha yüksek bir miktarın ödenmesi öngörülmüşse bunun, öngörülmemişse pay tutarının dörtte birine karşılık gelen miktarın ödenmesi şarttır.
(2) Kanunun 479 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca esas sözleşme ile paylara oy hakkında imtiyaz tanınmış ise;
a) Esas sözleşme değişikliğinde,
b) Yönetim kurulunun ibrasında ve yönetim kurulu aleyhine sorumluluk davası açılmasında,
imtiyazlı oy kullanılamaz.
(3) Pay sahiplerinden hiçbiri; kendisi, eşi, alt ve üstsoyu veya bunların ortağı oldukları şahıs şirketleri ya da hâkimiyetleri altındaki sermaye şirketleri ile şirket arasındaki kişisel nitelikte bir işe veya işleme veya herhangi bir yargı kurumu ya da hakemdeki davaya ilişkin olan müzakerelerde oy kullanamaz.
(4) Şirket yönetim kurulu üyeleriyle yönetimde görevli imza yetkisini haiz kişiler veya bunların temsilcileri, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmelerine ilişkin kararlarda kendilerine ait paylardan doğan oy haklarını kullanamaz. Ancak anılan kişiler, yönetim kurulu üyesi olmayan diğer pay sahiplerinin oy haklarını temsilen kullanabilirler.
cinali... azcık oku... dinimizin emri...
BLOKE kalksa ZT nin mi oy hakkı, hissesi olan şirketin mi OY hakkı olur...
ZT nin blokesi kalkmış olsaydı ZT şu kadar hissesini sattı KAP haberlerini okurdun be cancağızım.. YILLAR ÖNCE gazcılar KEZBANI süslüyordu ÇAĞRI olacak diye buralarda pazarlıyordy ya... :) ZT de hisseyi sazanlara satıyordu :)... sen o zamanlardan mı kaldın yoksa... VURGUNCULARDANMISIN :) o satılan hisseyi alan GK koşarak gelirdi be cancağızım...
çok ekmek yemen lazım... hiç şirketlerin GK katılmadığın çok belli...
Ha en azindan biz satmasakta tahtamiz acik satma imkanimiz var.
Ya sen denetci aleyhine oy verin diyerek tahtayi kapattirarak. Bir de utanmadan tahta disinda patron topluyor diyorsun demi...
Soyle bakalim kimin ekmegine yag surmussun...
Bizim tek hedefimiz hakkimiz... Oyle veya boyle....
Onun icin hayal dunyasinda degil gerceklerle ugrasiyoruz...
Hadi sen isini yap... Okumak guzel oluyor...
ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURUL TOPLANTILARININ USUL VE ESASLARI İLE BU TOPLANTILARDA BULUNACAK GÜMRÜK VE
TİCARET BAKANLIĞI TEMSİLCİLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
GK katılacaksınız ya okuyunuz bilgileniniz...
Yıllardır milleti OLAĞANÜSTÜ GK diye gazlayıp mahkemeye verdiğiniz dilekçede 2015/2016 yılı GK yapılsın deyip GK katılmazsanız... yatacak yeriniz yok vesselam...
VEKALETLERİNİZİ şimdiden hazırlayın... Ne kaldı şurda... 15 ne...
Bahaneniz şirkete inanıp GK katılmamak mı :) :) :) şefaat en başta güler bu halinize :) :) :)
AKSEL ve MEMSA yı takip 6 ay içinde DÜRÜSTÇE çalışmazlar ise... kıçlarına tekmeyi yiyecekler...
BİST 1 yıl daha süre verir... FAVORİ de olduğu gibi...
Sonrada ÇÖPLÜĞE yollar...
Biz MEMSA cılar... şirketin belirlediği ÖRTBAS edilen tüm işlemlere OLUMSUZ OY vermedikleri için seçmedik bağımsız denetçi firmasını... o GK katılan kimsede AĞLAMADI... git topiğimizi oku... Hepsi CESARETLİ KY cılar...
Sizin DENETÇİLER çok iyi denetliyor maşallah... Birde BAĞIMSIZ YÜCE TÜRK ADALETİNİN belirlediği BAĞIMSIZ DENETÇİ FİRMASINa denetlettirin ki... Tüm gerçekleri ortaya döksünler...
Sende bunu anlayacak kapasite olmadı olamazda...
AZLIK hakkının sana verdiği hak...
BAĞIMSIZ DENETÇİYE HAYIR oyu ver... TİCARET MAH... yeni bir DENETÇİ belirlenmesidir...
oku bilgilen AZLIK haklarını..
Biz MEMSA cılar şanımızla kullandık...
Şefaat bile ilk GK katıldı... OY kullandı... Bazı maddeler için Ertelenen 2, GK da karekteri ortaya çıkınca VEKALETİNİ verdiği adam bile GK katılmadı... ahhh şefaaat ah... nasıl sattılar seni :) bunlarıda anlatıyon mu buralarda...
http://www.verginet.net/dtt/1/bagims...sami-2016.aspx
çok güzelş yazılmış yazı...
oku ki bilgilen... AZLIK haklarını kullanmanın faydaları...
IV. BAĞIMSIZ DENETİM YAPTIRMAMANIN SONUÇLARI
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun denetime ilişkin hükümlerine göre bağımsız denetim yaptırmamanın sonuçları aşağıda belirtilmiştir.
1. Denetime tabi olanlar, hazırlanmış olan finansal tablolarının denetimden geçip geçmediğini, denetimden geçmiş ise denetçi görüşünü ilgili finansal tablonun başlığında açıkça belirtmek zorundadır. Bu hüküm, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu için de uygulanır. Denetime tabi olduğu hâlde, denetlettirilmemiş finansal tablolar ile yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu, düzenlenmemiş hükmündedir.(TTK Md. 397/2).
2. Finansal tabloların düzenlenmemiş sayılması, bu tabloların genel kurul tarafından incelenmesi, tartışılması ve ibrası söz konusu olmaz.
Finansal tabloların düzenlenmemiş sayılması şirketin;
Kar dağıtmasına,
Sermaye artırmasına,
Sermaye azaltmasına,
engel olur.
3. Finansman sağlayan şirketlere mali tablolar sunulamaz. Bu durum kredilendirmeyi etkiler.
4. Denetçi seçilmemesinden doğacak zararlardan yönetim kurulu sorumlu olur.
5. Türk Ticaret Kanunun 562. Maddesi uyarınca internet sitesini oluşturmayan şirketlerin yönetim organı üyeleri yüz günden üçyüz güne kadar adli para cezasıyla ve aynı madde uyarınca internet sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan yönetim organı üyeleri ise yüz güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır.
III. BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN YAPMASI GEREKENLER:
Yukarıda anılan kriterler çerçevesinde bağımsız denetime tabi olacağı belirlenen şirketlerin yapması gerekenler aşağıdaki gibidir;
1. Bağımsız Denetçi Seçimi Zorunluluğu : Denetçinin, her faaliyet dönemi için, faaliyet döneminin dördüncü ayının sonuna kadar ve her halde görevini yerine getireceği faaliyet dönemi bitmeden seçilmesi şarttır. Bağımsız denetime tabi olacağı belirlenen şirketler, henüz yapılmamış ise ilk olağan genel kurul toplantısında; şayet yapılmış ise olağanüstü şekilde toplanacak genel kurul toplantısında ilk hesap dönemi bitmeden bağımsız denetçi seçmesi gerekmektedir. (T.T.K. Md.399)
Ayrıca, bağımsız denetime tabi olan şirketlerde denetçi genel kurul toplantılarında hazır bulunmalıdır. (T.T.K. Md. 407)
Milleti uyutuyorsun ya...
GK katıl , bağımsız denetçi firmasından 2016 yılı Faliyet raporlarını inceleme yetkisini aldığınız tescillenmiş GK kararını İBRA edin demenizdir...
Hala GK dan 2016 yılı için tabloları inceleme ONAYI alınmamıştır...
GK nuz BUTLAN ve İPTAL DAVASI açılmaya HAZIR HALDE... ANLAYANAAAAAAAAAAA....
AVUKATINIZA danışın... Seni bilgilendirsin... Kapasiten bunu almaz....
şefaat şu GK katıl :) :) :)... bu grupçular kendilerine verilen vazifeyi harfien yerine getirmişler gibi...
milleti uyutup gazlarını almak konusunda.....
https://vergialgi.net/ticaret-hukuku...ecek-hususlar/
Ayrıca, genel kurul tarafından seçilen denetçinin görevi red veya sözleşmeyi feshetmesi, görevlendirme kararının iptal olunması veya butlanı ya da denetçinin kanunî sebeplerle veya diğer herhangi bir nedenle görevini yerine getirememesi veya görevini yapmaktan engellenmesi hâllerinde de, anonim şirketlerde yönetim kurulunun, yönetim kurulu üyelerinden herhangi birisinin ya da herhangi bir pay sahibinin, limited şirketlerde müdürler kurulunun, müdürlerden herhangi birisinin veya herhangi bir ortağın, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde de yöneticilerden ve ortaklardan herhangi birisinin talebi üzerine, denetçi, şirket merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesi tarafından atanır
Yıllardır KEZBAN ne güzel yönetildi de... :) :) :) herşey güllük gülüstanlık değil mi... o yüzden heryıl ZARAR, BORCA batık duruma geldi de...
http://archive.ismmmo.org.tr/docs/ma...dirimercan.pdf
TTK m. 403 uyarınca olumsuz görüş yazılan veya görüş verilmesinden
kaçınılan durumlarda genel kurul, söz konusu finansal tablolara dayanarak,
özellikle açıklanan kar veya zarar ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde karar
alamaz. Bu hallerde yönetim kurulu, görüş yazısının kendisine teslimi
tarihinden itibaren dört iş günü içinde, genel kurulu toplantıya çağırır ve
görevinden toplantı günüde geçerli olacak şekilde istifa eder. Genel kurul
yeni bir yönetim kurulu seçer. Yeni yönetim kurulu altı ay içinde, kanuna,
esas sözleşmeye ve standartlara uygun finansal tablolar hazırlatır ve bunları
denetleme raporu ile birlikte genel kurula sunar. Sınırlı olumlu görüş
96 TEMMUZ - AĞUSTOS 2013 MALİ ÇÖZÜM
verilen hallerde genel kurul, gerekli önlemleri ve düzeltmeleri de karara
bağlamalıdır.
Bağımsız denetim raporları ve görüş yazıları ile ilgili bölüm değerlendirildiğinde,
sınırlandırılmış (şartlı) görüş verilmesi durumunda Sınırlamanın
konusu, kapsamı ve düzeltmenin nasıl yapılabileceği sınırlandırılmış
olumlu görüş yazısında açıkça gösterilmelidir denmektedir. Bağımsız
denetim raporunda düzeltmenin nasıl yapılacağının yer alıyor olması bu
yönüyle farklı bir uygulamadır. Çünkü bağımsız denetim çalışmalarında
yaygın olan uygulama, finansal tablolardaki hataların düzeltilmesi denetim
raporu hazırlanmadan önce yönetimden talep edilmektedir.
Olumsuz görüş veya görüş belirtmekten kaçınılması durumunda genel
kurul, söz konusu finansal tablolara dayanarak, özellikle açıklanan kar
veya zarar ile doğrudan veya dolaylı bir şekilde karar alamamaktadır. Bu
durum bağımsız denetim raporunun etkisini ve işletme açısından önemini
ön plana çıkartmaktadır. Bu yönüyle işletmeler, böyle bir olumsuz tablo
ile karşı karşıya kalmamak için bağımsız denetçilerin yönlendirmelerine
uymak durumundadırlar.
Olumsuz görüş veya görüş belirtmekten kaçınılması durumunda yö-
netim kurulu, görüş yazısının kendisine teslimi tarihinden itibaren dört iş
günü içinde, genel kurulu toplantıya çağırır ve görevinden toplantı günüde
geçerli olacak şekilde istifa eder. Genel kurul yeni bir yönetim kurulu se-
çer. Bu ifade, yönetimin sorumluluğunun ne kadar fazla ve ağır olduğunu
ortaya koyması bakımından önemlidir. Finansal tabloların doğru, gerçek
ve dürüst resim ilkesine uygun şekilde hazırlanıp sunulmasının tüm sorumluluğu
işletme yönetimine aittir. Sorumluluğun yerine getirilmemesi
veya eksik getirilmesi durumunda yaptırımı oldukça ağır şekilde uygulanmaktadır.
OLUMSUZ YÖNDE açıklama yapamayan bir şirketi tekrar seçmek mi AZLIK hakkı...
Yoksa...
YK sorumluluğunda, tic. mah. kararı ile yeni bir DENETÇİ firma seçtirme mi..
AZLIK HAKKIN...
UYUTMA MİLLETİ...
sen bu piyasaya çıktığında KEZBAN 0,60-0,70 lerde değil miydi... hisseyi sana gazlayıp kimler sattı..
ÇAĞRI olacak diye... kaç yıl geçti... sen de olmadın mı KEZBANI süsleyip, makyajlayıp pazarlayan GAZCILARIN başına geçmedin mi...
Kaç yıl geçti aradan ne çabuk unuttun geçmişisini...
Bazıları ÇAĞRI olmayacak, bazıları ÇAĞRI faizi uçuk kaçık deyince kaç kişiyi PATRON ADAMI ilan etmedin mi.. Ne çabuk unuttun FAİZ HESABI yaptığın günlerdeki KEZBAN ın fiyatını...
yatacak yerin yok vesselam... hala uyutursun milleti...
kapasiten yok yazdıklarımı anlayacak... senin amacın belli.... aman ha açıkta kalmasın bi yerlerin...
bankacı KY lar bile bu FAİZ yanlış derken adamı PATRON ADAMI ilan ettiğin günleri sen unutmuş olabilirsin...
çık bari o adamdan adam gibi ÖZÜR DİLE :)
sende ki bu kuyruk acısını anlamış değilim ama... hadi iki satır daha yazayım da sabaha kadar kendi kendine oyalan...
Birincisi aferin iyi çalışıyorsun... denetçi hatalı rapor ya da çarpıtma rapor yayımlarsa ne olur ona da bak. senin altın kuru tabi tahta kapansa dahi bekleyebilirsin ya diğerleri...
ikincisi çağrı var diye ben mi dedim sadece... mahkemeler, spk, bist, bültenler ahhhh doktor ahhh işin gücün çarpıtma...
Bak sana bir soru daha hani kervan hissedarlarına kervan satın memsa alın diyordun ya... buradan da sana beddua edenler çıkmıştı. Şimdi o alanların yani memsacıların tahtası kapalı benim mi yatacak yerim yok...
o yazdığın maddeleri biz sana anlattık burada cancağazım biraz daha çalış... sen kendi derdine yan... 2 küsür milyon hissen var tahtan kapanmış... neymiş önemli değilmiş miş te miş...
memsada günlerdir bir satır yazın yok gel burada onlarca sayfa yaz. hem de bir tane kervan hissen olmadan... bak sen...
kendi genel kuruluna katılma ama başkalarına ki bu memsadaki hissedarlar da dahil yok dava açın yok şunu yapın... yok ya
kardeşim istediğimizi yaparız.Biz hakkımızın derdindeyiz tamam mı cancağazım... Olayları çarpıtmadan... belgeleri, bilgileri çarpıtmadan sabaha kadar yaz şimdi...
abdestimizde şüphemiz yok ki namazımızdan olsun...önce aynaya bak... sonra da kendinle kavga et. ya da git tıfılınla kavga et... Tamam mı cancağazım... hadi sabaha kadar sana kolay gelsin...
Bak benim VEKALETNAME sizin GK vekaletnamesine göre geçerli :) :) :)
bizim patron kaç ay oldu bak araştır GK TESCİL ettirmedi... KORKUSUNDAN iptal davası açılır diye....
Hala GK VEKALETNAME yollamadın mı... kaç gün kaldı AZLIK HAKLARINI kullanmaya...
Senin kafan basmaz bu işlere şefaat anlatır sana MEMSA nın geçmişi ... SAZANLAR da inanır... nede olsa onda bi KERVAN vardı birde MEMSa... Onun da AKIL YAŞI 10-12 olunca inanır gider satardı KEZBANI nı... şefaat i çözmüşsen sorun yok be cancağızım... saati saniyesi AYARSIZ çünkü...
B) Pay sahibi aşağıdaki seçeneklerden birini seçerek vekilin temsil etmesini istediği payları belirtir.
1. Aşağıda detayı belirtilen paylarımın vekil tarafından temsilini onaylıyorum.
a) Tertip ve serisi:*
b) Numarası/Grubu:**
c) Adet-Nominal değeri:
ç) Oyda imtiyazı olup olmadığı:
d) Hamiline-Nama yazılı olduğu:*
e) Pay sahibinin sahip olduğu toplam paylara/oy haklarına oranı:
*Kayden izlenen paylar için bu bilgiler talep edilmemektedir.
**Kayden izlenen paylar için numara yerine varsa gruba ilişkin bilgiye yer verilecektir.
2. Genel kurul gününden bir gün önce MKK tarafından hazırlanan genel kurula katılabilecek pay
sahiplerine ilişkin listede yer alan paylarımın tümünün vekil tarafından temsilini onaylıyorum.
hissem patrondan 1 FAZLA miktardadır...
zenginin malı senin gibi züğürtün çenesini yorar :) :)
1 FAZLASI adam olana koyar... adam olması lazım...
biz MEMSA cı lar... hiç ağlamadık... batarsa batsın... OYUNCAĞINI kaybedecek olanın ZARAR ı daha çoktur...
ÇÖPLÜKTE 160 hisse varmış.. 161. de MEMSA olur... biz GK MEMSA cılar hiç bu durumdan gocunmadık ki...
diğer köy yeni üyelik kabul etmiyor...
pazar file si diyorum modüratörüne... zamanında siz KY ları ne güzel KUMARBAZ demişti... umutsarı bunu MOD yapmıştı... o günden beri o MOD a duyabileceği tüm kelimeleri düzdüm... okuyan okumuştur... yazılarımı...
yasaklatmış beni...
elinde varsa üyelik rumzu şifresi yolla özelden... sayende 2 kelam yazayım grubuma :) :) :)
şefaat diğer köy için, elinde bolca üyelik rumzu şifresi vardır... hatırla eskilerinin şifrelerini... yolla özelden... bi işe yara... :) :)
diğer köyde yasaklımısın:)
ben satım sana nick:) 100 bin lot memsa virmanla sana nick havuzumdan beğendiğini vereyim..
şaka bi yana ben pek yazmıyorum artık...sebebi de yok...bak frecell dışında sana cevap veren yok...
farkındaysan...
artık haklı olman veya olmaman bişi değiştirmiyor....
Bunada şükür en azından tahtamız kapalı değil, işlem görüyor... Hadi yine iyisin memsa bugünde %7 yapmış:halay::halay::halay:
Bu hissede herkes 4 senedir beklemiyor. hem beklese de baska hisselerde zarar etmeyecegi ne malum. Bu hisseden cikan kesinkl kar edecek diye bir garanti mi veriyorsunuz. Ustelik bekleyeni de fazlasiyla memnun etmeyeceginin bir garantisi mi var ki burada kesin kesin konusuyorsunuz. Hic mi korkmuyorsunuz ah almayi.
dr size de diyecek lafim yok ne desem fayda yok. duvara konusuyormusum gibi geliyor. cunku israrla beni baska bir sahisla ksristiriyorsunuz. Bu hisseye bu sene girdim. Fakat uzun zamandir takip ediyordum. belki ben de bir kervanzede olurum diye boyle bir nick aldim. İnsallah olmam olmayiz(siz ve volbor haric cunku anladigim kadariyla siz kervanci degilsiniz burda "amme hizmeti" yapiyorsunuz). Sizlerle daha fazla laf dalasina girmeyecegim.
Eski haberleri ısıtıp servise yine başladılar. Ellerindeki blokajı kalkmış yüklü malı yukarıdan çakmak için bakalım yeni haber sı.arlarmı yakında.
b) Kervansaray Yatırım Holding AŞ (Şirket) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan idari
para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.
İPC Uygulanan
Şirket/Şahıs İPC Uygulanmasına Neden Olan Eylem Eylemin Aykırılık Teşkil
Ettiği Düzenleme
Verilen
İPC
Tutarı
Selim SAYILGAN
Şirket’in 05.11.2015 tarihli özel durum açıklamasında yer
verilen bilgilerle ilgili olarak ortaya çıkan ve Şirket hisse
senetlerinin değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım
kararlarını etkileyebilecek henüz kamuya açıklanmamış bilginin
öğrenildiği anda özel durum açıklamasına konu edilmemesi.
II-15.1 “Özel Durumlar
Tebliğiâ€nin ‘İçsel Bilgilerin
Açıklanması’ başlıklı 5’inci
maddesi.
308.408
2. Suç Duyuruları
a) Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (Şirket) nezdinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat
kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, aşağıdaki tabloda yer verilen suç duyurularının/ihbarlarının yapılmasına karar
verilmiştir.
Suç Duyurusunda
Bulunulan Şahıs
Suç Duyurusuna
Neden Olan Eylem
Eylemin Aykırılık
Teşkil Ettiği
Kanun Maddesi
Ertan SAYILGAN Şirket ile bağlı ortaklık ve iştiraklerinin; hakim ortaklarından olan
alacaklarının tahsilinin imkansız hale gelmesi nedeniyle, 30.06.2016
tarihi itibarıyla konsolide olarak en az net 57.383.182 TL tutarında
sermaye ve/veya malvarlığı kaybına uğratılması.
6362 sayılı SPKn’nun
21 ve 110’uncu
Selim SAYILGAN maddeleri.
Selim SAYILGAN
Mevcut alacaklar tahsil edilememesine rağmen, karşılığında hiçbir
menfaat temin edilmeksizin ilişkili taraflara finansman sağlanmaya
devam edilmesi ve alacakların tahsil ve takibine yönelik gerekli hukuki
işlemlerin yapılmaması nedeniyle Şirket’in toplam 62.827.373,40 TL
zarara uğratılması.
6362 sayılı SPKn’nun
21 ve 110’uncu
maddeleri. Adil İlhan CEYHAN
Selim SAYILGAN Mevcut alacaklar tahsil edilememesine rağmen, karşılığında hiçbir
menfaat temin edilmeksizin ilişkili taraf Komak Isı Yalıtım Sistemleri
Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye finansman sağlanması sonucunda oluşan
4.794.292,87 TL tutarındaki alacağın 19.04.2017 tarihinde tahsilinden
vazgeçilmesi ve bu şekilde Şirket’in 4.794.292,87 TL zarara uğratılması.
6362 sayılı SPKn’nun
21 ve 110’uncu
Kamil Feridun maddeleri.
ÖZKARAMAN
Selim SAYILGAN
Karşılığında hiçbir menfaat temin edilmeksizin 3.kişilere finansman
sağlanması nedeniyle Şirket’in 31.12.2015 tarihi itibarıyla faiz hariç
11.112.804,10 TL zarara uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________
MERKEZ Eskişehir Yolu 8.Km No:156 06530 ANKARA Tel: (312) 292 90 90 Faks:(312) 292 90 00 www.spk.gov.tr
İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ Harbiye Mah. Askerocağı Cad. No:15 34367 Şişli İSTANBUL Tel: (212) 334 55 00 Faks: (212) 334 56 00
4
Selim SAYILGAN
7.800.000 TL değerindeki Şirket paylarının devredildiği 3.kişilerden hisse
bedelleri temin edilmeyerek Şirket’in 31.12.2015 tarihi itibarıyla faiz hariç
7.800.000 TL zarara uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
Selim SAYILGAN Murat Vedi KARABAY tarafından düzenlenen fiktif hizmet satış faturaları
ile Şirket’in 776.196 TL zarara uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
Selim SAYILGAN Festival Concept International Limited tarafından düzenlenen fiktif hizmet
satış faturaları ile Şirket’in 5.167.323,69 TL zarara uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
Selim SAYILGAN
FCI Uluslararası İnşaat Tur. San. Tic. Ltd. ve A6 Reklamcılık AŞ
tarafından düzenlenen fiktif hizmet satış faturaları ile Şirket’in
2.628.964,52 TL zarara uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
Selim SAYILGAN
3.kişilerden olan 1.003.875,34 TL tutarındaki alacağın, tahsilatına ilişkin
hiçbir çaba gösterilmeden silinerek Şirket’in 1.003.875,34 TL zarara
uğratılması.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi.
Selim SAYILGAN
İstanbul 10. İcra Dairesi nezdindeki dosyada Mega Varlık Yönetimi AŞ
tarafından fazladan talep edilen 7.348.336 TL ve 49.261 EURO’ya ve
Odea Bank AŞ ile imzalanan kredi sözleşmesine aykırı olarak döviz ve
TL cinsinden borçlara işletilen %44,24 temerrüt faizine, 2004 sayılı İcra
ve İflas Kanunu uyarınca gerekli itirazlarda bulunulmaması sebebiyle
Şirket’in İstanbul 10. İcra Dairesi nezdindeki dosyada 21.03.2017 tarihi
itibarıyla haksız olarak 26.949.109,88 TL fazla borcu üstlenmesi.
5237 sayılı Türk Ceza
Kanunu’nun 155’inci
maddesi. Kamil Feridun
ÖZKARAMAN
Selim SAYILGAN
Şirket’in bağlı ortaklığı olan Mintay Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret
AŞâ€™nin Ahmet TAYAN’dan olan alacaklarının 2014 yılı içerisinde silinerek
Şirket’in faiz hariç 9.623.479 TL zarara uğratılması.
6362 sayılı SPKn’nun
21 ve 110’uncu
maddeleri.
Selim SAYILGAN
Şirket’in bağlı ortaklığı olan Sis Sayılgan Dokuma Boya İplik Sanayi ve
Ticaret AŞ (Sis Dokuma) tarafından keşide edilen borç senetleri
karşılığında 3. kişilerden temin edilen tutarların Şirket’e ve/veya bağlı
ortaklık Sis Dokuma’ya teslim edilmemesi nedeniyle Şirket’in ve bağlı
ortaklık Sis Dokuma’nın 02.01.2015 tarihi itibarıyla faiz hariç
28.332.038,75 TL zarara uğratılması.
6362 sayılı SPKn’nun
21 ve 110’uncu
maddeleri. Adil İlhan CEYHAN
Selim SAYILGAN 3. kişilerden temin edilen 28.332.038,75 TL borcun ve bu borca teminat
olarak verilen 34.853.000 TL tutarındaki borç senetlerinin Şirket
muhasebe kayıtlarına girişinin yapılmaması.
6362 sayılı SPKn’nun
112/2 ve 5237 sayılı
Türk Ceza
Kanunu’nun 207’nci
maddeleri.
Adil İlhan CEYHAN
Selim SAYILGAN
Şirket’in bağlı ortaklığı olan Bahar Döşem Tekstil Sanayi ve Ticaret
AŞâ€™nin (Bahar Döşem) 3. kişilerden 7.800.000 TL alacaklı olduğuna
ilişkin muhasebe kayıtlarının gerçek durumu yansıtmaması; Bahar
Döşem ile 3.kişiler arasında imzalanan 20.10.2015 tarihli temlik
sözleşmesi uyarınca Şirket’in 3.900.000 TL alacaklı olmasına rağmen
Şirket muhasebe kayıtlarının temlik sözleşmesine uygun hale
getirilmemesi.
Erdal TURAN
Kurulumuzca talep edilen bilgilerin gönderilmemesi ve dolayısıyla
Şirketin durumunu doğrudan ve önemli ölçüde etkileyen bilgilere
Kurulumuzca ulaşılmasının ve denetim çalışmasının engellenmesi.
6362 sayılı SPKn’nun
111’inci maddesi.
Serhat TURAN
Kayhan KIRMIZIGÜL
Mulla OLGUN
b) Kurulumuzca yukarıda Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suçlar nedeniyle (varsa)
zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil
eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya
duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.
tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’den istenmesine
karar verilmiştir.
http://www.spk.gov.tr/apps/haftalikb...enuheader=null
Eee.... Çaldıklarınızı getirin mi diyor yani?
Sadece çaldıkları değil. Zarara uğrayan ky zararlar için dava açabilirsin ve şirket düzgün yönetilmedigi için fesih davası acanlara iyi bir koz verdi. Şirkete kayyım atanması için yolu açtı bundan sonrası daha net olacak. Şirket bakalım ilk genel kurulda ne yapacak. Bu şirketin bu hale gelmesine sebeb olan sivri akıllı dehalar bakalım ne halt edecekler.
Süper bir bülten. Bu sefer hepsi tuttu tuttu ve oturduuuuuu 😂😂😂😂
yatırım tavsiyesi değildir.
6362 sayili kanunun 21 nci maddesinde buna deginiyor hocam...
Şimdi size düşen yıllardır bu şirkete BAĞIMSIZ DENETİM yapan malum şirketi tekrar 2017 seçmektir , değil mi...
Bu kadar usulsüzlükleri görmezden gelip heryıl ŞARTLI OLUMLU rapor yazan şirketi ödüllendirin... sizi 2017 yılı içinde DENETLESİNLER...
:) :) :)
Koşun GK da seçin tekrar malum şirketi...
ahh ahh UYUTULURSUNUZZZZZZZZZZZZZZZZ....
SPK nın tesbit ettikleri KEZBANIN denetim raporunun heryıl OLUMSUZ olması değilmiş , değil mi :) :)
Peki bultende belirtilen dava acin telkini için ne yapacaksiniz arkadaşlar
yatırım tavsiyesi değildir.