https://i.hizliresim.com/26Emk2.png
Printable View
Geçmiş istatistiklerle de birebir uyumlu bu yorumun ....:)
https://resmim.net/f/UKcuwW.jpg
İyi sezon başlangıcı Mart....:) :)
İşi gücü bıraktım telefondayım zaten :)) 5.82 ye satis yazdim bile hocam [emoji3]
Tam olarak bir onceki ongorun ile ayni fikirdeyim. Kozaalardan subat 15-20 ye kadar hayir beklemiyorum. Ama donecem petkimde bir para yapalim da inşallah:))
Ipman saol ortak bu arada. Ama petkimi atmamış kozaayı iki kere atmışsın:)
Sent from my iPhone
Pastadaki tek iyi yan garantinin en üstte olmaması. Oyak yine gelmiş .öğleden sonra bir hareket yapsa bari. Azıcık moral olur :)
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 yılının son çeyreği TL’nin güçlenmesi, faizlerdeki düşüş ve petroldeki sert satışla özetlenebilir. Özellikle döviz borçlu şirketler için 4ç18 nefes alma fırsatı oldu.
Kredi talebindeki zayıflama ve yüksek mevduat faizleri, bankaların zayıf rakamlar açıklamasına sebep olabilir. Yine de bankaların net operasyonel gelirlerinin enflasyona endeksli kağıtların olumlu katkısıyla geçen senenin aynı çeyreğine paralel gerçekleşmesini bekliyoruz. Banka dışı şirketlerin VAFÖK rakamlarında ise yıllık bazda %32 artış öngörüyoruz. Mevsimselliğin önüne geçmek için finansalları yıllık bazda karşılaştırmayı tercih etsek de, TL’nin değer kazandığı bu dönemde banka dışı şirketlerin çeyreksel bazdaki performansı zayıf olacaktır. Zira, bu şirketlerin çoğu döviz geliri fazla olan ya da ihracatçı şirketlerden oluşmaktadır. Bunlar göz önünde bulundurulup bakıldığında, banka dışı şirketlerin net kar rakamları hem yıllık hem çeyreksel bazda kuvvetli olacaktır. Çeyreksel bazda, borçlu şirketler kur farkı geliri yazacağı için net karlarda önemli yükselişler göreceğiz.
Bankalar arasında net kar performansı olarak İş Bankası’nı (ISCTR) öne çıkartıyoruz. Bankanın bu çeyrekte kar büyümesinin %22 (yıllık %102) olmasını bekliyoruz. Bankalar arasında operasyonel performans olarak yine ISCTR öne çıkarken Akbank (AKBNK) komisyon gelişimi, hacim artışı ve kredi risk maliyeti gelişimi gibi alanlarda ISCTR’e göre geri kalmaktadır. Sonuç olarak, ISCTR’nin %13 özsermaye karlılığı ile özel bankalar arasında en iyisi olmasını (birinci sırada VAKBN) beklerken AKBNK’de özsermaye karlılık oranının %9 ile özel bankalar içinde negatif ayrışmasını bekleriz.
Banka dışı hisselerde ise, Kafein Yazılım (KFEIN), Otokar (OTKAR) ve Koza Altın (KOZAL) en yüksek yıllık VAFÖK büyümesi gerçekleştirmesini beklediğimiz hisselerdir.
Datagate Bilgisayar (DGATE) , Petkim (PETKM) ve Aygaz (AYGAZ) ise banka dışı hisseler içinde en düşük yıllık VAFÖK büyümesi hesapladığımız hisselerdir.
Vestel Elektronik (VESTL) , Vestel Beyaz (VESBE) ve Trakya Cam (TRKCM) önerilerimizi bu raporla TUT’tan AL’a yükseltiyoruz.
Çimsa (CIMSA) önerimizi bu raporla AL’dan TUT’a çekiyoruz.
Tüpraş (TUPRS) petrol fiyatlarındaki sert düşüşün stok zararlarına neden olmasına rağmen güçlü ürün fiyatlaması, kur farkı geliri ve düşük efektif vergi oranıyla net karının 4ç18’de güçlü gerçekleşmesini bekliyoruz.
Arçelik (ARCLK) operasyonel karlılığının, yurt içinde yapılan fiyatlamaların ve operasyonel giderler üzerinde yapılan verimlilik çalışmaları sayesinde arttığını tahmin ediyoruz.
Türk Telekom’un (TTKOM) yeni ana hissedarla birlikte karlılık odaklı stratejisinin meyvelerinin alınmaya başladığı bir çeyrek olmasını bekliyoruz. Kur farkı karları sayesinde şirketin net zarardan net kara geçtiğini tahmin ediyoruz.
Makro tahminlerimizde yaptığımız değişikliklerle beraber (tahmin tablosunu pdf ekinin 7. Sayfasında bulabilirsiniz), 1 yıllık BIST100 endeks hedefimizi 118,4 bin olarak güncelliyoruz. Endeks hedefimiz lira bazında %19 yukarı potansiyele işaret etmektedir
bunları hiç bi yerde kolay kolay bulamazsınız haaa ona göre : )
Dostlar rica etsem dmsas pastası alabilirmiyim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gelişim düzeyin yukarıda her daim hocam:) yeni bilgilerle geldin bize hala petkim pastası atmasan da:)) gerçi buldum artık 1 saat sonra falan rica edeceğim.
Bu da ipeke 60 dk lık destekhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...799a6fae5d.jpg
Sent from my iPhone
Meri ye bakın PGS hedef fiyatını 12 TL den 38 TL ye çıkarmış, 2 ay önce 30 lardan 19 sonra 12 ye düşürdü dünde 38 TL ye çıkar mı daha 2 ay önceki hedef fiyatın 3 katı...
Bu hedef fiyatları hesaplarken ne içiyorlar anlamış değilim..
Kozaa 60dk lık
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...91163c4743.jpg
Sent from my iPhone
hesapta büyük bir hata var sn pardus... üzgünüm ama öyle...
faliyetten 290 civarı kar dediniz.. benim beklentimde en fazla 250 k civarı..
faiz geliride 30k gelir bekliyorum en fazla... (hatanız burada...2.5 milyar parasının 800k sı dolar 1.600k sı nakit.. doların değer yitirdi unutmayın hesabı daha önce yaptım)
yatırm faliyetlerinden çok gelir yazıyordu dolar yükselmesinden buradan da gelir kaybı olacak...(yaklaşık 20-30 milyon tl)
kar en fazla 1.2 milyar geleceğini düşünüyorum.. beklentim ise 1.15 milyar civarıdır..
https://resmim.net/f/rbS7fi.jpg
Yuvarlak ....983+583= 1566 ..???? Doğru mu hesaplıyoruz acaba ??
Bilançoya tekrar baktım yazdığınız gibi nakitin 800 milyonu dolar da geri kalan 1.6 milyarı TL . bu nedenle finansal gelir dolar kaynaklı zarar nedeni ile son çeyrekte sıfıra yakın tabi dolar satılmadı ise...
Bu durumda benim kar beklentim 1.25 milyar TL civarında olur, ancak sonraki bilançolarda 500 milyon TL/çeyrek kar beklentim devam eder.
bilanço değil şuan bedelsiz yakalaya bilirmiyiz veya temettü yakalaya bilirmiyiz dönemi..
bilançoyu açıkladığı gün karı ne yapacaklarını gönderen şirketler listemde.. eggen ve dmsas var.. sığ lar ve eğer doğru harekete ciddi potansiyel doğururlar.. bilginize..
pegasus a baktımça kendime sövüyorum... inatla 1ç bilançoyu gör öyle gir dedim...
Bak pasta boyle olacak. Yerli ÇOMARLAR bir tarafta yabancilar bir tarafta
https://i.hizliresim.com/GmyQmy.png
ek olarakta şunu yazayım bilançolar açıklandıktan sonrada gents ve egser bilançolardan 20 gün kadar sonra haber yollayan şirketler listemdeki hisseler..
bunlar altın hisselerdir.. bunların içinde pgsusta vardı ama çok erken ve hızlı gitti.. şimdi yürek yemiyor almaya..
Kademeler dolmaya başlamış.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üzgünüm ama sn pardus 500 milyon karın gelmesi imkansız gibi... 3.ç kara bakıp aldan mayın.. bu çeyrekte dolar %30 yükseldi.. bu artış hem kar marjını uçurdu hem kur gelirlerini arttırdı.. dolar aşırı artmadıkça çeyrek bazda 500 milyon kar vermesi çok çok zordur.. :(