Sağlık Bakanı bilim kurulu sonrası açıklama yapıyor :
Bakan koca : 2,5 ay sonra vaka sayısı 10 binin altında
Printable View
Sağlık Bakanı bilim kurulu sonrası açıklama yapıyor :
Bakan koca : 2,5 ay sonra vaka sayısı 10 binin altında
Sağlık Bakani : 4 ayda 120 milyon Biontech asisi gelecek
Sağlık Bakani : Haziran sonuna kadar 20 yasa kadarki gruba aşı yapmak istiyoruz
Sağlık Bakani : Evde tek başına ilken maske takmaya gerek , ama evde birden fazla kişi var ve mesafe 2 metreden daha kısa ise kişisel temizlik ve maske takılması gerekiyor
Bu hastalığa karşı gösterilen resmi tavırlara bakıyorum, kıllanmamak elde değil.
Komplo teorilerine hak vereceğim bu gidişle..
Biontech CEO’su Uğur Şahin : 3. Doz aşı en erken 6 en geç 9 sonra uygulanabilir . Türkiye’de en geç 6-7-8. Ayda aşı olacağı icin 2022’de 3. Doz aşı yeterince olur
Uğur Şahin : Aşımız mutasyonlara karşı ciddi etki gösteriyor
https://www.milliyet.com.tr/amp/duny...lamasi-6510334
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, bugüne kadar onaylanmış koronavirüs aşılarının virüsün var olan bütün varyantlarına karşı etkili olduğunu açıkladı. Buna rağmen pandemiyle mücadelede tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini ifade eden Kluge, yurt dışı seyahatlerden kaçınılması gerektiği tavsiyesinde bulundu.
Ben de müthiş kıllanıyorum. Aşılar bütün vartantlara karşı etkiliymiş. Ne çabuk analiz edildi de bu sonuca varıldı.
Sn. Bakanın açıklaması sonrası yengenizi, Dünya ahiret bacım kabul ettim, aletin kökünü tellen boğup salonda yatmaya başlayacam.:kahkah:
Bakan olması gerekeni söylüyor yaparsın yapmazsın ki kimse yapmıyor , zaten tüm gün dışarıda maskeden bitik halde eve gelip birde evde mi taksın ? Mesafeyi koruyabilirsen evi bol bol havalandirabilirsen evdeki diger kişiler hastalanmasına önlemiş olursun . Ha kongre , cenaze törenleri yapıp insanlara bunu demek tabii ki milleti çığrından çıkarıyor. .Küçük evde 4-5 kişi yaşayanlar var buna uymak zor ama bi virüste böyle yayılıyor , artık bir kez daha kapanma vs olmamalı insanlar cidden bitti bu yüzden evde maskeyle oturulmasa bile mesafeye dikkat edilebilir veya yaz geldi ev bol bol havalandirilabilir
Adam 10 kaplan gücünde, zibir tane muhalefetten çok ses getirdi, kriminal zeka, parti kursun, Cem Uzan'ı geçer diyorum...
DNA da var...DNA senin kaderindir netekim :p
https://www.youtube.com/watch?v=Yoadu6P-r_U
yaptıkları neysede birde aptal muamelesi yapmıyorlarmı işte can sıkan tarafı bu
Sayın admin ben onu espri olsun diye yazdım ama işin gerçeği çok tutarsızlar .
Bugün mecburiyetten toplu taşıma kullandım .
Karşımda bir tane 4 kişilik aile bindi maskeler çenesinde bende söyledim dinlemediler görevliye söyledim Fransız diye birşey yapmadılar .
Daha sonra başka bir araca daha bindim bu sefer 3 tane Rus maskesiz konuşuyor bunlara kesin birşey yapmazlar dedim aracın başka bir tarafına gittim .
Bunlara kapalı alan toplu taşıma vs maskeden muaf olmasına gıcık oluyorum saldırsam dövsem turiste saldırdı derler her gün kullananlar ne yapıyor bu tip durumlarda acaba
Evde maske önerisi rezillikten baska birşey değil.. paranoya yaratıyorlar.
Soru şu; neden bunu yapıyorlar?
Bu yazdığınız ancak çocuk olmayan evlere uyar, küçük çocuk oldu mu mümkün değil, maske takamaz, bir annenin kucağına bir babanın tepesine, kardeş de varsa birbirleriyle kavga, oyuncaklar ağızdan ağıza gezer, salonun ortasına hapşırır vb. Bir saate tüm eve yayılır o virüs kaçarı yok maalesef.
Akşam sokakta yürüyüp eve gidiyorum Türk’lere GBT yapıyor nereye geldin burada mı ikamet ediyorsun evin nerede gibi sorular .
Ondan sonra sarı köpekli yeşil tişörtlü maske çenede olmaz . Hey kırmızılı bayan dirsek maske takılması yasak .
Türbanlı Hanfendi lütfen maskeyi takın .
O kadar tenha ki cadde nasıl biribirinden bulaşır oda pes dedirttir cinsten
Pazar fiyatları
Cherry - salkım domates 2 lira
Salatalık 4
Şeftali 20
Kayısı 25
Kiraz 50
Erik 20
Karpuz 6
Peker’e koruma kararı Soylu zamanında verildi.!!!!
https://odatv4.com/amp/pekere-koruma...mpression=true
Hep anlatılır ya, eskiden Avrupa renkli televizyona geçince renksizleri bizim ülkeye sattılar diye, muhtemelen aynı hikaye bu.
Bu sefer de eski teknoloji olan ve etkinliği yeni çıkacak aşılara göre daha az olan eski aşıları bize iteliyorlar.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hastalik ortaya cikali 1.5 yıl oldu .....günaydın.....
Gongirelerde neredeydin ?????SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok sıkıştı bir tarafa atmalı artık [yukarı ] https://i.hizliresim.com/kt4ih7y.png
Evde maskeyle oturanin Allah belasını zaten vermiş bı de ben dokunmayım bari.
Evde agiza maske takmak yetmez döte de takmak lazım oradan da virüs kalanlar olabilir.
Hem Faiz artar hem dolar düşer..Grafikten, mevcut ekonomi anlayışlarının devam ettiğini çıkarıyorum.
Mevcut siyasi ortamın daha da gerilip, olayı bir erken seçime götürmemesi abes olur.
Her şeyleri kaybetmemek uğruna,
pamuk eller cebe girer ve unidentified flying objects görülür.. pardon.. malum girişler.. olası bir seçim öncesi öncesi
sanal bolluk, ile piyasa rahatlatılır.. Aynen hellalleşen esnafın tepkisi gereği yaptıkları gibi..
Eee .. gelen paranın da bedeli faizle zaten alınır..Yani kayıpları olmaz..
Yaşayan görecek..
Tüm bu mütalaat, yatırım tavsiyesi olmaktan çook uzaktır..
Investing.com - Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Mart ayında bir önceki aya göre %1,33, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,76, arttı ve bir önceki yılın aynı ayına göre %21,03 artarak 2018’in son çeyreği sonrası en yüksek seviyeye çıkarken on iki aylık ortalamalara göre %12,70 artış gösterdi.
Tarımsal girdi fiyat endeksinde özellikle tarım ürünlerinin ithal ediliyor olması ve döviz kurunun da rekor seviyelere yaklaşmasıyla maliyetler yaklaşık 2,5 yılın zirvesine çıktı.
Ana gruplar itibariyle bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %1,29, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %1,51 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %20,65, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %23,37 artış gösterdi.
DXY
Aşağı senaryoya göre zaten hikaye farklı da, yukarı senaryoya göre tehlikeli bir durum oluştu bence...
Geçen bahsetmiştim, resmetmemiştim...
Olay şu, bu yapı diyagonalse, yapısı genişleyen, o halde 4>2 olmalı..
1 nci dalga etiketi bir tık önde olsa, 2 nin ZZ farklı sayılsa dahi, şu an 4>2 değil..
Ortodoks yaklaşımlara göre, bir ZZ nin B si bu kadar çekemez, ama ilk A dalgası bariz itki, ve ZZ C>A en azından da eşit olmalı (madem B çok çektiyse)
Bu durumda bitti sandığımız son itki sayılan C dalgası, ya ilk daha başlarken 1-2, 1-2, 1-2 idi hala bir son 5 var, ya da tuhaf bir ED ye çevirecek 1 nci dalgası aşırı uzun bir ED gibi..
Veya feyk atıyor, forex'de EURUSD pariteye poz açanlara şeytan azabı çektiriyor, son anda kalkacak...bu durumda ZZ C kısa kalacak, 4 ncü dalga 2 den kısa kalacak...hatta belki de burası komple İM sayılacak...4 ün 1 i örtmediği varsayılacak..
Sıkıntılı bir görüntü...US10Y flat+flat komplekse dönecek gibi bir ihtimal taşıyor, 'niyeyse'
Bunlar altına yarar..borsalara da bir destek atar..gibi...YTD
https://s3.tradingview.com/snapshots/1/1a9o5KKh.png
AkParti, 15 maddelik yeni ekonomi teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Bazı kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarına olan borçlar yeniden düzenleniyor. Düzenleme ile esnafa sicil affı gelirken, kredi borçlarını zamanında ödemeyen olumsuz kayıtlar dikkate alınmayacak.
Vergi borçları daha yeni yapılandırılmıştı zaten. 6 ay önceydi galiba.
Vergi gelirini artırmak için bir önerim olacak.
Alkol satışı ile ilgili gün ve saat sınırlaması kaldırılsın. Pandemi nedeniyle kapanma günleri dahil, 7 gün 24 saat alkol satışı serbest olsun.
Tekel bayileri 7/24 çalışan vergi dairelerine dönüşmüş olur.