Bence sayın Cumhurbaşkanı haklı. Bu aralar çok iyi muhalefet yapıyor. Hükümetin bunları duyup bir an önce çözüm üretmesi lazım.
Printable View
Çavuşoğlu:
- Ekonomik göstergelere bakıldığında Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda
- Enflasyon, faizler bunların da hesaplaması, uzmanlarımız da çalışıyor Cumhurbaşkanımızın liderliği, bunlar geçici dalgalanmalardır, istikrara kavuşturulacaktır
Fitch: Türk Lirası'sın değer kaybetmesi gıda ve içecek şirketlerini farklı şekillerde etkileyecek
Vatandaşın cebine mıknatısı yerleştirdiler.!!
Halk bu büyümeyi hiç ve hiç hissetmiyor.!!
Her geçen gün fakirleşen sade vatandaş.!!
Bu büyüme hormonlu.!!
Beleşe büyüme olmaz.!!
Dış ticaretin açık yani zarar yazıyor.!!
Bütçen açık zarar yazıyor.!!
Merkez bankanın rezervi eksi 37 milyar dolar zarar yazıyor.!!
Ekonomi striptiz yapıyor.!!
Bu işte bir bit yeniği var.!!
Aynı TÜİK de olduğu gibi.!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Bu adam anladigindan mi diyor bunlari.
19 senedir neredeydi o calisan uzmanlar ?
Istikrara kavusturulacak dedigi, gider ayak son vurgunu yapalim, ebenizin istikrarini gorursunuz diyor.
Ben bunlarin, coktan kaybedilmis asgari ucret zammindan sonra sokaga cikamaz hale geleceklerine eminim, bekleyin gorun.
Son yılların trend kelimesi; 'geçici'.
İçinden geçici :cool:
Bu Rossano Brazzi kim? Luca Brazzi'nin akrabası mı? Ona da fena kumpas kurmuştular. Sedat Peker intikamını almıştır ama.
Uzmani da Nebati.
Adam, Hazine ve Maliye Bakanı, ekonomi temel egitimi yok.
Feto'yle fotograflari gırla.
Goresciyle, bu meczupla uzmanlik filan olmaz.
Açlığa kesin çözüm bulundu, kendi kuyruğunu yiyen yılan...
Rezervi açığa satacan, sonra tekrar ZK yapıp, bi daha açığa satacan...
Maçası yiyen margin call yapsın...
Utnapiştim Hıdır, Tufandan yırtan tek broker
tüvik hala vw grubundan dizel fiyat bekleye dursun biri haber versin artık dizel binek üretmiyorlar honda toyota da zaten yok egea ile idare etsinler yada geçen yılın fiyatlarını kullansınlar güncel liste gelene kadar. :kahkah: aaa ne güzel fikir yeminle ben düşünmüştüm bunu diyor deli emin
TÜİK' i dağa kaldırmışlar, ohh be mis gibi dağ havası iyi geldi demiş :p
Mustafa Sönmez
@mustfsnmz
·
2 Std.
Bu "adi bir numara" gibi geliyor bana.
Faiz artırılacakmış duygusu yaratıp, dövizi satışa geçirmek.
16 Aralık gelince de "şaaak " diye faizi indirmek.
Erdoğan , bu kadar faize verip veriştirmişken faiz artışına, ya da pas geçmeye izin verir mi?Sanmıyorum.
Adi bir numara
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Ahmet
@AhmetBeyefendi
·
3 Std.
Şimdi de bu haberi servis ederek akıllarınca manipülasyon yapıyorlar. Enflasyon %60a gidiyor, faizi %15de tutsan ne olacak bundan sonra?
Tweet zitieren
Bloomberg HT
@BloombergHT
· 3 Std.
Kavcıoğlu: Faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı http://bb.ht/uzpMlA
Investing.com - TBMM Genel Kurulunda 2022 yılı bütçe sunumunu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçe gelirlerinin planlanandan daha yüksek olacağını söyledi ve konuşmasında kur ataklarına da değindi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamaları:
Para birimimiz manipülatif ataklara maruz kalmıştır.
Ülkemizin döviz ihtiyacını en aza indirecek ve kur saldırılarına karşı çok daha dayanıklı bir yapıyı hızlı bir şekilde oluşturacağız.
Dövizdeki yükselişi faiz indirimine bağlamak yanlış.
Bu yılı %10 üzerinde bir büyüme ve %3,5'in altında bir cari açık ile kapatacağız.
Sosyal devlet anlayışımız gereğince kaynaklarımızda sağlık ve eğitim ödeme oranlarını artırdık.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mali disiplinden taviz vermeyeceğiz.
EVREN BOLGÜN
@ebolgun
·
1 Std.
Önümüzdeki aylarda enflasyon TUİK’e rağmen %30 üzerine gidecek iken TCMB bugün Aralık toplantısında faiz indirim olasılığının azaldığını ifade etmiş!
Geçiniz,
İtibarı hayatta 1 kez kaybetmeye gör gerisi ondan sonra artık laf-ı işgüzarlıktır.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...72#post5660172
:kahkah::kahkah:
hasan erşan
@hmuratersan
trthaber katar'da canli yayini apar topar kesti:))
katarli gazeteci dışişleri bakanina "Türkiye içinde bulunduğu ekonomik kabusu aşmak için para almaya mi geldi?" dedi yayin hooppp gitti..
bu dramdır...
Faiz indirim olasılığı %100 den %99 a azalmış, oh be, kurtulduk sonunda, gidip yatayım ben de kriz var sandımdı..
Dövizdeki artışı faiz indirimine bağlamayalım, bence de bağlamayalım, serbest takılsın niye bağlıyosun ki, salın bi bakalım nereye kadar gidecek, daha nereye kadar gidebilir ki...salın bak bi şey deniyecem..
Kasım ayında (12-26 arası) en az 200 milyar liralık ticari kredi kullanılmış. Oturdu mu dayu resim şimdi? Hop to the Banka, Şop to the MB zop the Dollar kot to the borç borç borç.....
https://i.resmim.net/Sj3lUK.jpg
Yahu bu Galip tahtası değil. Koca USDTRY paritesini speküle etmek, hele hele bunu sürdürebilmek öyle kolay değil. Adamın ağzını yüzünü kırarlar. Talep oldu talep.
2018 kur krizinde de talep yüzünden oldu. Ne yaptı çekti faizi arşa, kapattı swapı elleşme dedi gevura sana yok TL de USD de. Gel dedi talebi olanı ben karşılıyorum. Piyasadan ben verecem sen alacan. Çıkmak isteyen yabancı mısın al dedi, borç ödeyecek reel sektör müsün al lan sana da dedi.
Nerdesin.??
Balıkçı Macit ağabey.!!
Demrede havalar ne alemde.!!???
Rüzgar hangi yönden esiyor.!!???
Gel.!!
Yaz .!!
Başlık şenliklensin.!!
Saygılar.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!
Speküle etmek cidden kolay değil. Paritenin bir ayağı USD ise bir ayağı da TL. İkisi ne ihtiyaç var. TL nin sahibi de MB. Paritenin birinin sahibi masadayken o istemedikçe yapaman öyle hareket. Damat neler etti. Garibim swapçıyı bile üttü. Halbuki adam bildiğin faiz için gelmişti nasıl kaçacağını şaşırdı.
Dayu Ferrarilere bindiler Ferrarilere. Cevizleri bademleri kırdılar ohhh Natalyalar, Olgalar. Uzak Doğulara turlar düzenlediler turlar oteller kapattılar. Aha sende öde şimdi. Haşırt the blackboard.
Maalesef ezelden beridir. Şir-ke-tok-ra-si.