https://www.hisse.net/topluluk/showt...16#post5697516
Kelebek misalı ..
Printable View
https://www.hisse.net/topluluk/showt...16#post5697516
Kelebek misalı ..
Dün vadelide de 5 dakikalık açılış seansı olmalı demiştim.
Havacılıkkta kurallar kan ile yazılmıştır diye söylem var.
Bu borsalarda da abuk sabukluklar ile kurallar güncelleniyor.
Öyle mi yaptı yau!? KMnO₄ :he:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post5701353
https://www.hisse.net/topluluk/showt...72#post5697972
Sevgili iki gözüm ..değerli şahsında tüm vobcu dostlarıma huzurlu geceler :)
Memedabinin pastayı tek başına hüpletmesine izin vermedim başganım.
Aşağıda bu saatte bayağı kalabalık var, belki taban bozulur umuduyla bekleyen, sessiz çoğunluk.
Piyasa acımasız abi
Memedabi nin en sevdiğim cümlesi,
üteceği adamları uyarıyor olması. Delikanlı adam
VOB yapmayın der di.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...10#post5690210
Benim önceki günden 4 adet sort um vardı sabah 11.74cten kapadım ben de 3.65 görmedim . Ama nasıl değmiş 3.65 e şaşırdım 4 adet kontratta 26 bin kar yazdı hala inanamıyorum. Yuksek miktarda long girenler malasef bugün battılar. Aramızda bu durumda olan varsa gerçekten üzüldüm.
Reisin ne dusundugu umrumda bile degil
Daha acik ve net bir sekilde konusayim
Dolar 12 olmus 18 olmus isterse 50 olsun hic ama hic umrumda degil
Marj %20 olmus %80 olmus buda kendim icin umrumda degil ama bu sekilde serefsizliklerle insanlari batirmalarina uzuluyoruz
TL ile ticaretim yok , TL maas almiyorum.
Ticaretim de 1 kurus TL gecmez $ al $ ver
e bana TL ne icin lazim sadece yasami devam ettirmek icin extrem birseyler olmaz ise oda maximum 30-40bin tl
neden dolarin dusmesi yada yukselmesi umrumda olsun?
A.K.P isterse bana %100 kazanmayi garanti etsin 1 cent sokmam sisteme
yeniden yazayim ben gecimimi viopdan saglamiyorum borsadan gecim saglama gibi bir derdim yok ayni sekilde doviz al sat ile de gecim saglama gibi bir derdim zorunlugum yok . Viop borsa benim icin eglence.
Viop gram altında 211 tl ye vurdu açılışta
11 günde aldığı mesafeyi 3 günde vermiş...ayılar gerçekten çok acımasız oluyor...boğalar daha insaflı...evet soluksuz çıkış oldu ama alınan mesafe ve bunun zamanı düşüşlerde çok daha acımasız...
hayır aldınız 274 binlere kadar iyi hoş...taban taban geri vermek nedir yav? günlerce didindiniz sürdünüz yukarı şimdi paldır küldür indirmek nedir? kim ne kazandı bu işten? spotta alınan onca mal satılabiliyor mu böyle taban falanla?
kim bu işlemlerden nasıl kar ediyor gerçekten merak ediyorum...
Seans başlamasına 5 dk. Kala bu seferde hisse ve pay vadeliler de %20 uyguluyoruz derler mi?
2700 lerden 2045 lere üç günde gelen bir piyasada sorsak hiçbir longcu batmamıştır, batanlar genelde şortcu olur, adı çıkmış bi kere, pis şortcu, batakcı namkörler, sizi gidi sizi gidiler
Aracı kurum traderı, WhatsApp tan
Altın ve usd long bıraktığını yazmıştı dün gece..
Bu sabah tavsiye mesajları yoktu..
Batan çok özetle..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hakikaten dayu nasıl batmadik?
Long olmadık da öyle batmadik tabi dayu :)
Spotu vursun vurduğu yere malın ederini ben biliyorsam hiç korkmam. Viop öyle değil dayu terste longa kaldı isen acıması yok. Ula benim kebap için açtığım 5 tanecik bile yarın bizi kuzu çevirme edecek baksana işlere.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1. Bu ülkede geceye poz bırakılmaz.
2. 1. Kural asla unutulmaz.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtu.be/xzZ7jTnGJGk
12:30 da ve 14:20 de zaten insiderin alası var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bankalara göre sabah sert açılış olmamalı
Yine de 1970 gösterecek gibi..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çıkışı abartır düşüşü abartır şeref yoksunları..milleti söğüşlemek tek dertleri..normal bir piyasa değil..kapkaç yapanı yakalarlar ama burda kapkaçın âlası yapılıyor..baştan sona tutulacak kurum yok..az öpülerek devam edecez mecburen..amerikadan trader getirsek burda ajdara bağlar yeminle..
kullandığım robot bu şekilde çalışıyor...asla geceye poz yok...gün içi ununu ele eleğini as...ertesi gün sıfırdan başla...GAP ler kaçıyor bazen ama olsun bize kaçmasından iyidir...en azından gece veya sabaha kadar gelen poza ters bir haberde yamulma ihtimalin sıfır...gün içi dayak yersen o ayrı...
altın kural bu bence...asla geceye pozda kalma...ve asla yüksek kaldıraç kullanma...önce ayakta kal sonra para kazanmayı düşün...
Şahsi fikrim 2.5 kaldıraçın üstü pozisyonlar yüksek risk grubuna giriyor endeks kontratta. Pay vadelide ise 2. Sağlam bir nakit teminat ve 1.5-1.6 kaldıraçla gayet güzel işlemler yapılabilir.
Öyle 6-10 kaldıraç vs. işleme giren arkadaşlarımızı cesaretleri için kutluyorum.
65 kontrat short pozisyonum vardi 1800 lerde ve cok zarar almadan kapattim
istersen kaldirac kullanma 1800 den 2700 e giden bir piyasada tutulan pozisyonun zarari kolay kolay cikmaz
diyeceksinki 2700 den 2045 e dustu. dusmeyede bilirdi 3500e surer ordan 2500 e duzeltme yapar yatayada baglayabilirdi
suan ayni sekilde 2400 den long acan bir adam isterse 6ay isterse 1 sene beklesin belki 2400 leri bir daha gormuyecek
Dusuk kaldirac yuksek kaldirac hic alakasi yok bunun tek faydasi bugunku gibi bir durumda zarari kapatmak icin nakit arayisina girmezsin
en son 23xx lerde short acmistim baktim gene aliyor 35 puan ile stop oldum daha sonra elim zaten short tusuna gitmedi
1 kural Stop olucak stop olmayan her pozisyon istedigin kadar teminatin olursa olsun teorik olarak batar
18xx den acilan pozisyonlari 2700 e kadar dayandirabilirdimde sorun olmazdi ama sunuda eklemekte fayda var teminati rahatlatmak adina 10.000$ 9.45 den bozdurmustum dolar 18 iken kurdan zarar 90bin di bugun dolar biraz dustude kurdan zararda dustu :)
2000 lerden 2700 lere gidiş ve sonra 2100 lere geri geliş 15 iş günü sürdü, bu arada dolar spekülasyonu beraber ilerledi.. şimdi aşağı yukarı hareketin başladığı yerlerdeyiz hem dolarda hem de endekste..endeks APS azalıyor, dolar tarafına bakmadım orada sadece bir kaç tane dolar bazlı hisse pozu açmıştım. satış devam edecekse 1900 lere ilk etapta bir tabanda zaten geliyorlar.. öyle bir şey olursa ondan sonra 4. gün tabana gider mi yoksa bu senaryolar tamamen rafta yarın hiç bir şey olmamış gibi devam mı? bu arada teminatlarda sürekli artıyor, yarın da düşerse kaldıraç 7 civarına filan gelmiş olacak.
Ben size demedim mi viopta endeks vadeli şort banka vadeli long. Aradaki fark 100 den 65 lere düşmüş. Ağrısız kontrat başı 30 yani 3 bin. 100 kontrat açsanız 300 bin.
Deniz yatırım endeks çıkarken banka 4 ay vadeli, 2.ay vadeli altında işlem gördüyordu. Basıp duruyordu.
Arkadaşlar kolay para yok.
9 tlden dolar aldıysan 18 tlden satacaksın.
500 tl gram aldıysan 1000 tlden satacaksın.
130 dan borsa aldıysan 260 dan satacaksın.
Cuma günü tüm hisselerimi satmıştım. 14.30 civarı arkadaşa da wp'den yazdım.
Endeks vadeli banka vadeli pairtrade'i karla kapattım ama daha karlı kapabilirdim. Nasip.
850 tl den altın sattım 700 den yerine koydum. Hanım dırdır ediyordu 3bin zarar ettik diye bugün 3 bin karla yerine koyduk (GLDTR-Düşer çıkar bilemem maliyet aşağılarda 350-500 arası)
YEDİRMEZLER.
Bu YEM de dolar endeksli tl mevduatı demek, Dolarına el koydum demek. Seve seve dolarını Mb'sına devredeceksin. YEM (Yeni Ekonomik Model) böyle diyor. YEM olmayın. Yoksa 3,65 ten alırlar elinden.
ben banka vs endeks trade'nin ekmeğini çok yemiş birisiyim ama bu kez ancak hareketin sonlarında poz açabildim cüzi, zira korkutucu biçimde x10xb hisseleri endeksi sürükledi dolar ile beraber. öyle ki endeksin performansının esas sebebi x10xb endeksiydi günlerce.. o nedenle endeks yerine onun üzerinden ilerledim ve bugün kapattım.. bu sefer gerçekten zor oldu.
haftaya tekrar düşer muhtemelen teminatlar 2.200-300 gibi olur...tabii yarın dönüp hiçbir şey olmamış gibi yukarı döner ve yeniden 250 ler üstüne atmazsa...manyak manyak marjlar oluyor...normal günler değil...sabahta yazdım 1 dk lık bar boyu bugün 8.000 puandı 10:09 barı...anormal bir hareket...
Mart ayında sert korkuttu sonra kalktı.
Kalkar diye atlayan olmuş malesef.
Biraz zor kalkacak gibi dayu iyi görmedim pastasını şeysini.
Bu arada, robotlar sidik yarıştırmış.
Bofa robotu ykb robotundan uzağa işemiş dayu ykb oyundan çıkınca da piyasa sığ hale gelmiş.
Bu oyunu bozsa bozaa teb bozardi o da kapanıp paraları yemekle meşgul.
Sıkıntılı dayu. Pek beğenmedim.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedava doları gören yabancı spotta ne fiyata ne kademeye baktı akşama kadar bastı.dolarını alıp uzadı..
yerli: bankaları karşıladı sadece alış olarak sanayinin yüzüne bile bakmadı..
Dün akşamda yazdım, bu akşam da yazayım.
Şort devam... zaten benden başka şortcu yok, akşama kimse poz. taşımıyor muş, yarın bakalım belki kapaturun belki kapatmam.
Sonuçta tren aşaya doooru gidiyor ama kimse grafik paylaşmıyor. enteresan
Yoksa tepki mi bekliyonuz :he:
asagıda 191 var yukarda 206.....3gun içinde 206 yukarı kırmazsa sort teyıt gelır haftalık.....adam malı verdı barla.....215 gecılmedende tepkıden ote gıtmez....1 aydır poz yok olsada batardık zaten
Cuna öğleden sonra ateskes oldu dün gece de bombalama.. pala bile mefta olmuş olabilir ben 1aylık kazancı bu iki günde verdim. İkisi de çok kolay oldu:)
Niyeyse benzerlik kurdum tarihteki olayla
"Bağdat yönetimi yenildiğini kabul etmiş bile olsa, dönemin ABD Başkanı George Bush *çekilen Irak ordu birliklerinin adeta tören havası içinde bir karayolundan arz-ı endam eden varlıklarını Irak askeri mekanizmasını bütünüyle imha etmek için büyük bir fırsat olarak görmüş ve kaçırmak istememişti. 28 Şubat günü Amerikan uçakları, 80 nolu otoyolu kullanmak suretiyle Kuveyt City'den Basra şehrine çekilmekte olan ve hiçbir şekilde muharebe halinde olmayan Irak ordu birliklerini 10 saat boyunca bombalayarak imha etti.
Ertesi sabah gün ağardığında, otoban ezilmiş araçlarla ve 10 bin civarında ölü bedenle darmadağın bir haldeydi. Bu otobana Ölüm Otobanı adı verildi"
https://i.hizliresim.com/jh67w7f.
Gün içi iyi izle reis ama evet yön assa hissi oldu bende de.
Sortlayacak kadar değil tabi.
Yarın yarım cetonu alır ekranı kapatırım dayu izlicek bir şey yok otur spot mala kapat gitsin ekranı.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.