Yukarıdaki arkadaş iyi bir üstad. Takibatı mükemmel bence.
Printable View
para piyasalari fon ve risk degerini dusuk tutmak isteyenler icin yeni bir fon geldi..
ZBJ ZİRAAT PORTFÖY BAŞAK PARA PİYASASI FONU
yorum alabiliriz..
Yapı Kredi Bankası, 1.fon sepeti fonunun risk seviyesi 4. Bugün baktığım zaman risk seviyesini 5 yapmışlar. 2. ve 3.fon sepeti fonu risk seviyesi 4 te kalmış. bu ne anlama gelmektedir. Neyi değiştirmişler.
[IMG]https://i.hizliresim.com/6jr4c6y.png[/IMG]
https://www.hsbcportfoy.com.tr/yatir...on-risk-degeri
Risk Değeri için SPK Fon Rehberi'nde belirtilen metodoloji kullanılarak 5 yıllık getiriler üzerinden hesaplama yapılır.
arkadaşlar, bilginize ihtiyacım var. NNF'ye 24.01.2022 öğleden önce satış emri vermiştim. 25.01.2022 fon fiyatından hesabıma geçmiş. 24.01.2022 fon fiyatı daha yüksek tabi zarardayım. herhangi bir yanlışlık var mı bu durumda? tşk.
siz 24 ocak 2022 tarihinde öğleden önce satış emri vererek , 25 ocak 2022 tarihinde ilan edilen , 24 ocak 2022 tarihli fönün kapanış değerinden işleminizi gerçekleştirmiş oldunuz. içiniz ferah olsun . selin - boğaziçi - eyüp sabri tuncer - pe-re-ja , önce ele sonra hafifçe yüze ...
Bu arada petrol fiyatı 90 dolara doğru koşar adım gidiyor. Traderlar, aylardır sabırla 90 doları geçmesini bekliyorlarmış ki opsiyonlarını kullanabilsinler. Bu durumda da çok hızlı bir şekilde 100 doları geçiyor, OPEC daha da arz azaltmaya giderse, Libya ve Kazakistan'daki rezerv kullanamama sorunları da düzeltmezse, 120 dolar seviyelerine ulaşıyor ve savaş olasılığı da sürerse dünya neredeyse %0 büyüme (%0.9) trendine giriyor, hisse senedi piyasaları uyuşuklaşıyor, bizim fonlar da öylece kalakalıyor, yuppiii.
Tabi ülkenin durumu daha da acıklı bir hal alacak, o da bonus.
Arkadaşlar merhaba,
Garanti yatırımın çıkardığı Tarım ve Gıda değişken fonu hakkında bilgisi olan var mı?
En çok merak ettiğim doğrudan gıda ürünleri piyasasından mı alıyor fonları? Yani bu fonu alınca buğday ya da Mısır gibi ürünlerin fiyat değişimi fona yansıyor mu?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/990366 burdan aralik ayi dagilim raporunu inceleyebilirsiniz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ha bu tzt nin çıkışı gibi düşüşü olmasın ? sakata gelmeyelim ... nasıl böyle topukladı bu
Bugun 0.080 gelmis bunlar tahvil fonlari bunlarin babalarida htt ve dzt
Tahvil faizleri yukari bastimi cok sakattir.
Tzt nin dagilimina baktim dt digerlerine gore daha az.
Bende bugun yot aldimicinde 2 5 ve az 10 yillik var.
Napcamizii sasirdik.osd alicaktim aldim sonra iptal ettim.sey bugun kiprasiyo,amerika 10 yil.yukseliyo
Bugunde notr getirdi bu yuzden iptal ettim
Gozumun nuru nzh leride sattim 19.5
20 ye bagladi 22 yapamiyo. nzh nin az ekmegini yemedim 7 8 aydir.
Ama geride kalmaya basladi.
Osd de cok firildak 2 gun iyi 2 gun kotu
Tabi iyi getirdiginde nzh den 2 3 kat fazla getiriyo oda ayri.
Velhasil borclanmalarlan gidiyorum.
Kvba,ovba,öst,valorsuz karisikM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FED kararı öncesi piyasalar olumlu
Son bir vuruş yapalım mı diyorlar bakalım.
Ya da FED baskılara dayanamayıp yan çizecek, güvercinleşecek.
Az kaldı son 3 saat.
DAX +2
Nasdag +1,77 an itibarıyle.
ABD Merkez Bankası(Fed) faiz oranlarını yüzde 0,00-0,25 olarak bıraktı(Beklenti %0,00-0,25)
Isimiz doviz artmasina kaldi , abd borslari sallanir 1ay daha
Haklisin üstad.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
neyse tzt yot mot ot hitit dzt falan kalsın . volatilitesi az olan borçlanma , öst lere yl alıp , hisse margarinleyelim portföye... bi de borçlanma araçları fonlarının oynaklığından makaslanmayalım.
yine ne varsa yabancı fonlarda var.İyi düşüyor ama düştüğünü toparlayabiliyor.Diğerleri günlük 0.08- 0.10 artılar eksiler kesmiyor
ziraat basak yada lucky nin muhtemel tabiri ile vassak fon a bi bakiverin............
Merkez kur %0,66 artış. 13.5272 den 13.6177 e
Fonlar tcmb sitesindeki ;
Döviz Satış
Forex Selling kistas aliyor degil mi ?
Araba alamadım diye hayıflanmayın; arabalarda Ocak ayında fiyatlarda öyle düşüşler oldu ki, sanırım Kasım Aralıkta alanlar kafalarını duvarlarını vuruyorlardır.
Bu ülkede tek genelgeçer yatırım aracı var galiba: Arsa. Geri kalan her şey ve herkes kaybetmeye ve devleti beslemeye mahkum.
Yok abi ya kafayi yemek isten degil
Sabit faiz gibi gunluk 0.052 getiren nzh yi satip bi tik daha fazla gelsin diye ovba yot aldim bugun 2 5 10
Yillik dt ler artti yarin yine zarar
Hay boyle isin ben.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani hangileri düşmüş bilmiyorum ama ekim ayında düşündüğüm araçlara bakıyorum o zamana göre %40 artmış durumda, tabi bir de bayilerde bulabilirsen, ev fiyatları da aynı şekilde.
Aslında bir müteahhitle ortak arsa almak için ev ve araba almayı ertelemiştim ama ondan da haber çıkmadı. Sonuçta hepsinden oldum gittim fonlarda kalıp zarar ettim.
bi arsa emlak muhabbetidir gidiyor. sanki bunları alıp bekleyip satmak garanti kazançmış gibi. öyle olsa kimse ne borsaya ne altına yüz vermez herkes o işi yapardı. emlak fiyatlarının yıkıldığı çok dönem hatırlıyorum, iflas eden bir yığın emlakçı..yükseldiği her zaman da dolar etkisiyle yükseldi, o zaman direk dolar al en azından başın ağrımaz reel piyasayı sarmaşık gibi ele geçirmiş üçkağıtçı takımının ağız kokusunu çekme. bence kocakarı dedikodularıyla kendinizi yiyeceğinize o işleri iyi araştırın, gerçekten para garantiliyse arsa alıp satın abi ne vakit harcıyorsunuz burda. aha anne babam eskişehirdeki 3+1 daireyi satıp antalyadan bire bir aynısını almak istiyor aynısını! satmak istediğimizde teklif edilenlerden biri bile 600 binden fazla değil, almak istediğimizde tekliflerin biri bile 900 binden aşağı değil nereye katlıyorsun parayı tek uyanık senmisin: ) evet araba fiyatları tuhaf şekilde doları solladı şansı olan tesadüfen voleyi vurdu ama buna geçici spekülatif köpük derler bu fiyattan araba almak kerizliktir 1 sene sonra yarı fiyatına bile satamama ihtimali dudak uçuklatan cinsten maçası yiyen denesin: ) zamanıysa borsa fonlarından zamanı değilse faizden asla şaşma çekirge.
Bugun biri yazmis guzelbahce de 1.8milyon tl lik dairesi ni takas edip
kusadasi sahilde mustakil denize yurume mesafesinde villa bakiyormus :yahoo::halay::yahoo::halay::yahoo::halay::yahoo:: halay::yahoo::halay::yahoo::halay:
dedim OLABILIR uehue
istanbul portföyün fon sepeti fonu spk'dan onay almış.
Bakalım portföy dağılımları nasıl olacak :)
Saygılar.
Onaydan sonra fonun aktif hale gelmesi bayağı sürüyor İstanbul Portföy'de.
Blockchain hala aktifleşmedi, serbest fon sepeti ise aylarca beklemişti.
Aynen, istanbul portföy bu konuda oldukça yavaş, en son IVF (Katılım hisse fonu) 1 aydan fazla oldu spk bülteninde onayı, henüz açılmadı.
Bu arada Hedef Portföy/Yaşar Yıldırım, sosyal medyadan 3 adet fonun(değişken, katılım hisse ve yabancı hisse fon) yakında çıkacağını söylemiş.
Rekabet adına güzel gelişme, özellikle katılım hisse fonlarda gelecekte, qinvest(Elz), istanbul portföy(Ivf) ve Hedef Portföy arasında iyi bir rekabet olacağa benziyor.
bu arada gpg fena gitmiyor. riski güzel yaymış dünya borsalarında...