https://i.hizliresim.com/izomekb.jpg
Burada yazıldığı gibi, gavurlan yerli turist arasinda % 20 fark yoktur % 600 yâni 6 misli kanırtırırlar.
Printable View
https://i.hizliresim.com/izomekb.jpg
Burada yazıldığı gibi, gavurlan yerli turist arasinda % 20 fark yoktur % 600 yâni 6 misli kanırtırırlar.
Bu turistler reisi 1 dönem daha başta bırakacak söyliyim.kuzenim tr ilk 3 te ki bir otelde gm.şu an tüm şubelerde 10m euro önden gidiyoruz aylık bazda, tarihimizde de ilk kez kasım aralık şimdiden %50 dedi.bahsettiğim otel geceliği 10 bin tl olan bir otel.
Ne dolar ne Euro ne Sarı gacı ne Borsa Varsa yoksa soğan.. Soğan 6 tl direncini kırdı ekimde 10 tl direncini görebilir. Toptan fiyatları.
evet haklısınız 4 zeytin alarak tasarruflu hareket ederek otel bütçesine muhteşem katkınızdan dolayı sizi tebrik ederim...ben zaten bilmiyorum otel kim ben kim ..ben çadırda kalıyorum ..emmioğlu oyle dedigi için ondan duydum da şey ettim.yerli ve rus turistler en elit müşteri profilidir tr de...dom perignon lar havada uçurşur yerli turistin hitti otellerde..karidesler istakozların envayi çeşidini bizim yerli yer..aç avrupalı turist koylu zaten...
yaww kardeşim otel işletmeciligi hakkında en ufak bir bilgin yok ahkam kesiyorsun...görgüsüzlükte ve personele kaba tavırlarda birinci sırada ruslar arkasından da turkler gelir...israillilerin alayı hırsızdır..otelden ne kadar havlu tabak çatal bıçak varsa çalar..buralardan gelen turistlere ayrı fiyat verilir diyorum araplar ...odaya zarar verir havuza , agaç dibi çalı dibine , denize sıçar..o yüzden arap turiste en yuksek fiyatı verirler..uzak doğulu turist te ekstra yapmaz otelde ..ama acente nin düzenledigi tüm turlara katılırlar..acente uzak dogulu bir turiste odayı bedava bile verse...kapadokya turu ( oraya gitmişken balon turu ) pamukkale turu,aspendos turu envayi çeşit tur satar ..yine otel parasını çıkartır...yani senin 4 tane zetin almanla ne otel zengin olur...ne acente zengin olur..konu yerli turiste neden pahali avrupalı turiste neden ucuz ..konu bu senin 4 tane zeytin alman söz konusu degil...kaçkere otelden çıkarken ..housekeeping için şifonyere 200 tl bıraktın ? en son ne zaman eşin bir otelin kuaföründe saçlarını yaptırdı..en son hangi tatilinde otel lobisinde ki kuyumcudan eşine evlilik yıldönümü hediyesi tek taş aldın..en son hangi tatilinde otelin ücretsiz spa sından bahsetmiyorum.. ücretli özel kürlerinden faydalandın...
https://youtu.be/xNvWP9thXow
Çooook yakında.
BİST BİST
yaw kardeşim bu gayet dogal ..yerli turiste hamam enteresan gelmez...pedikür için 5 yıldızlı otele gitmez..zaten yarı fiyatına yaptırır..ama ingiliz için ingilterede pedikür yaptırmak çılgın para.. kendi ülkesinde yaptırmaz ..o yüzden topukları sanki tarlada çalimiş gibi çatlak çatlak tır.. tr ye geldigi zaman 15-20 paunda yaptırır...konu otel işletmesi ..siz otelinizi yerli müşteri ile doldurursanız..otelde ki dükkanları kiraya veremez yada çok düşük kiralara verirsiniz ..ama avrupalı turiste çalişan bir otel ..otel içindeki mesela spa sı senelik 400-500 bin euroya kiraya verebiliyor...kuaförü 150-200 bin euro ..kuyumcu halici dükkanlarını aynı şekilde..yani otel sadece kirlardan birkaç milyon euroya yakın kira elde ediyor...kapı fiyatı 200 euro olan bir otel...ingiliz acenta geldiginde ben 100 oda çarpı 200 gün ..çat para otelcini önüne parayı koyar..20 bin konaklama demek..otel kira gelilerini de hesap ederek.100 euro ya iner...ama yerli acentalar o kadar güçlü degildir ..50 oda ve 100 gün konaklama der..5 bin konaklama yapar.. yerli acenta gücü olmadıgı için nakit degil sıralı çek verir..ve kira gelirinde kaybıda düşünerek otel 150 euro fiyat verir..yerli ecentaya..yerli acenta da 150 euro ya aldıgı odayı ..kapı fiyatı 200 euro olan bir otelde 180 euro ya satabilir.. o yüzden acentalar..her zaman kapı fiyatının aşagısında satış yapabilirler...yerli acenta 100 kişi götürdügü bir otelde ..en fazla 5 kişiye tekne turu..10 kişiye jeep safari ..5 kişiye de rafting turu satar...bunlar acentanın karıdır.. ama yabancı acenta ...100 kişi den 15 kişiye pamukkale turu satar ki bu pahali bir turdur.. en az 30 kişiye tekne turu..40 kişiye safari ..vs vs satar.. alışveriş turları hariç..turk geceleri vs o yüzden yabancı acenta 100 euroya aldıgını 120 euroya satsa bile ciddi para kazanır..aynı şey yurtdişi içinde geçerli..5 sene pragta bulundum...alman hollandalı belçikalı ...pragta müze gezer..kiliseleri şapelleri gezer...yahudi mezarlıgına gider..kafkanın mezarını evini gezer sarayları gezer.. ama türk bu sefer orada para harcar...şirket gezisine gelmiş adamlar ..hatun düşerecekleri gece clublerini gezer.. kadınlar pragta tr ye göre çok ucuz olan kristal ve porselenlerin peşindedir..swarovski tr ye göre çok ucuzdur...o yüzden turkler için 400-500 euroya prag turları vardir...hiç bir alman yada çek...türkler geliyor benim ülkemde 400-500 euroya tatil yapıyor diye de hayıflanmaz...
Zamanlan dolar topiği rayından çıkıyor,şimdide turist otel topiğine dönmüş:plc:
Terra Classic LUNA atağa geçti...12 eylülde epey yüklüce luna yakılacağı söyleniyor,bana dedikodu gibi geliyor,ama milyarlar cıvarında yakıldı bu bir işaretmi bakalım,bir ara 000,900 cıvarına kadar inmişti oradan biraz daha ilave etmiştik,şu an %400 kardayız maliyetçe,temennim çift sıfır olması,cent diyenler var pek inandırıcı değil.
1 LUNC =
$ 0,0003500 +0,0001032 +41,84%
Takip etmek isteyenler:one:
https://tr.investing.com/crypto/terra-luna/chat
Deniz Zeyrek güzel yazmış okumanızı tavsiye ederim
Bazılarında şöyle bir anlayış var. RTE nin karşına poğaça koysak kazanırız. Bu söz Deniz Zeyrek e ait.
R*E'nin karşısında tuvalet terliği olsa onaoy veririm diyen garip bir kitle var. Ben kendime bu hakareti bir daha ettiremem.
Ekmelettin ile ettim. Pişmanım. Bir daha tövbe.
ytd
Tuvalet terliği aday olursa kaybeder bu arada onu da söyleyeyim. Koskoca muhalefetin adayı tuvalet terliği olacaksa yazıklar olsun.
ytd
Onda bizde yanıldık,ama iş şimdi ciddi,yani 8 hazirandan beter olacaklar,bunu bild,kleri için erken seçime yanaşmıyorlar,sanırım bir hinlik peşindeler,ama ne yaparlarsa yapsınlar mizan terazisi kurulacak,19 senedir ABD destek güdümüylen gittiler,sonları parlak değil,zaten 13 uçağının motorları devamlı ısıtılıyormuş:plc:
Faiz haramdır diyen Diyanet el yükseltti! “Vadesiz hesap uygun değildirâ€
“Fiyatları tayin eden Allah’tır†fetvası veren Diyanet, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir†sorusuna “Zorunluluk olmadıkça paranın vadesiz bir hesapta tutulması dinen uygun değildir†yanıtını verdi.
https://tele1.com.tr/faiz-haramdir-d...gildir-693358/
Tam pislikler...
Kamyonlarla çöpleri döküp CHP’li belediyeleri suçluyorlar
https://tele1.com.tr/kamyonlarla-cop...yorlar-693601/
Hatice ve Fehime Sultan yalıları İBB’nin elinden alındı!
https://tele1.com.tr/hatice-ve-fehim...alindi-693839/
Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, enerji maliyetlerindeki artış nedeniyle iflas başvurusunda bulundu
Almanyada tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, ham madde ve enerji maliyetlerindeki keskin artışın sebep olduğu mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.
Avrupa yıllarca ucuz Sibirya doğal gazını bol bol kullanarak sefasını sürdü.
Şimdi Avrupa da söz sırası tekrar Atilla da.
https://www.youtube.com/watch?v=6SZuFi9htLA
https://www.youtube.com/watch?v=jM8dCGIm6yc
Bugün namazı niyazında bir arkadaşla yemek yedik .
Konu borsadan açıldı boşta paraya Faiz işletiyorlar bu haram dedi ne yapmak lazım dedi konu değişti hangi hisseler var dediğimde büyük çoğunluğu bira hissesi imiş olduğunu öğrendim
Beni bilen bilir. Ekmek için ekmelettini aday göstetklerinde sandığa gitmeyeceğimi yazdım sandığada gitmedim. Pişmanda değilim doğru yaptım.ama birilerinin kk nin uygun aday olmadığını söylemeleride tuhafıma gidiyor. Kk uygun adaylardan biridir. En azından bürokraisiyi biliyor devlete saygılı diploması var. Hukuku referan alıyor. Diğer kişide bunların hiç biri yok. Kk aday olursa oy veririm. Parti programı seçim vaatleri önemli. Mansurda aday olsa desteklerim ekremde olsa desteklerim ama 4. Bi aday ortalığı karıştırabilir. Helede ekmek için ekmelettin gibi bir adam olursa. Emmeyede gömmeyede gelecek adayı koyarlarsa gene oy atmam. Nehi hakediyorsak öyle yönetilmeye devam edelim.
Kabine toplantısı sona erdi , Erdoğan açıklama yapacak
Aynen ben de bu 3 kişiden hangisi olursa oy veririm. Onlar da hangisi aday olsa ötekiler ona oy verir. Adam belediye başkanı olmuş, elini kolunu bağlıyor hökümet, belediyenin elindeki mülkleri alıp akepeli belediyelere veriyor veya satıyor, belediyeye yapılan bağışlara el koyuyor. En azından elleri rahatlar kendisi başkan olmasa da, mevcut belediye başkanlığını daha olumlu hale getirir, daha çok puan toplar gelecek için...
Erdoğan : Enflasyon yılbaşından sonra hızlı düşecek
Erdoğan : Erdoğan: Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz.
Erdoğan : Yunanistan dengimiz olmadığı gibi muhatabımız da degil
Erdoğan : Toplam milli gelirimizin dünyada ilk 10’a gireceğinden uzak olmadığına inanıyorum .
Erdoğan : 15 Ağustos 2022 tarihinden önceki 2000 TL ve altı icra takipleri gider gösterilerek vergiden düşülerek tasfiye edilecek. Varlık yönetim şirketine devredilmiş alacaklada buna dahildir . Bu düzenleme ile 10 milyon icra dosyası tasfiye olacak , 5.5 milyon vatandaşımız faydalanacak . Kanuni düzenleme ekim ayında ivedilikle yapılacak
Galiba bir temizlik olmuş.
Motorine bugün gelen 69 kuruş zamdan sonra yarın da 77 kuruş zam bekleniyor.