Güvenmiyorum artık hiçbir şekilde. Al-sat o kadar..
Printable View
Güvenmiyorum artık hiçbir şekilde. Al-sat o kadar..
Gesanda yakın zamana kadar içerden bilgi sızmadığı ve patronların iyi niyetli olduğu görüşü hakimdi. Ama daha önceden söylediğim gibi patronların gerçek yüzü 2.5 milyonluk hisse satışında izledikleri yol ve bugünki gibi daha önceden de kap gelmeden kağın anlamsız ani yükselişi ve ardın kapla birlikte mal yedirme operasyonunda ortaya çıkmıştır. Daha önceden de benzer bir durum yaşanmışken ve bir sürü şikayet olmuşken içerden bilginin nereden sızdığının bile açıklamasının yapılmaması çok manidar benim kanımca.
Artık bende atılan kapların kağıda değilde tahtacıya destek için atıldığı fikri iyice yerleşti maalesef...
İster içerden bilgi ciksin ister spek bassin. Kim ne yaparsa yapsin. Güneş balcikla sivanmaz. Sirket çok iyi calisiyor. Ihale alıyor. Isleri teslim ediyor. Bilancoya kâr yuklemesi tam gaz devam ediyor. Şirketin bize borçlandigi tutar hizla artiyor. Gesanin huyudur. Borcunu öyle hemen vermez süründürür. Ama bi ara uğrar borçları toptan kapatir. Önemli olanda budur. Biz istedigimizde degil kendi istediginde verir. O yüzden seveni çoktur. Peşinden koşturmayi sever
Bugun yukselise baslarken o kadar belliydi ki kap gelecegi arada bende trade yaptim. Burada daha onceden bunu dile getirdigimde biraz sert tepki gormustum ama hakli oldugumu bir kez daha kanitladi bu son durum. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknikle ve tahtadaki oynanan magazinle zaman ve enerji kaybeden arkadaşlar boş yere strese giriyorsunuz. 2023 te kar edecek nadir sektörlerden biri bu sektör olduğu belli. Yap dağılımını bi kaç şirkete arkana yaslan. Valla boş yere geriyosunuz kendinizi.
Bu isler birazda guven meselesi. Sirket yatirimci nezdinde guveni kaybederse isler degisir. Ben dediginizi yaptim zaten son olaylardan sonra. Buradaki agirligimi bayagi azalttim. Ama Allah icin borsa hayatimin en iyi parasini bu hisseden kazandim. Benden alanlar da daha cok kazanir insaallah...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yine onay gelmedi...
Hisse hareketleri nisanda mayista ne ise eylul ekimde ne ise şu anda da ayni. Sadece hissede olanlar her dönem değiştiği ve ilk defa gelenler olanlara intibak edemedigi için forumda her daim olumsuz görüşü olanlar ile guven kaybı yaşayanlar oluyor. Sonuçta kısmetinde olan kadarını alıp gidiyor. Kalanlar ise corbayi bu tekkede icip ara sicaklar ile ana yemegide burada yemeye niyeti olanlar. Bekleyelim bakalim tatliya kadar ulasabilecekmiyiz.
Şirket cayır cayır iş anlaşmaları atıyor. Demek ki cironun ciddi oranda artarak ilerleme eğiliminde sorun yok. Bu mesaj süper👍
Öte yandan artık her platformda iyiden iyiye dillendirilen "İceriden bilgiyi ver,önce suni yükselt,sonra da tepeden gelenlere çak gitsin!" KAP'ları inanılmaz bir güven kaybı yarattı. Bu mesaj berbat😟
Hakikaten bir yol ayrımı gibi:
Ya hiçbir seye kulak asma. Bırak tahtayı,şirketin faaliyetlerine odaklan,orada işler tıkırında ve sektörde şov daha başlamamışken böyle👍
Ya da piyasa huzursuzluğu sevmez. Güven azaldı,ayak oyunları dönüyor kokusu yayılmaya başladı. Patron gözden düşüyor. En iyisi ilk fırsatta topuklayıp arada bir al-sat yapmak😟
Hadi çık çıkabiliyorsan bu işin içinden!
Kapla beraber yüzde 3-5 vuruyorlar. 3-4 kez oldu yakın zamanda. Sonra acımasızca aşağı. Adamlar hisseyi çıkartmadan yine edecekleri karı ediyorlar. Olan bize oluyor. Buydu zaten bizim kızdığımiz. Tabii şimdi yanildigini soyleyen hustad milleti uzerimize saldı ama haklı çıktık maalesef;patron spek anlaşıp ky yi üzdü. Neyse yarın yılın finali. Show yapmasi dileklerimle. 2022 Gesan için güzeldi.
Bofa yfas info dün vardi yarinda olacak. Insider trading dun vardi yarinda olacak. Sirket kaplari dunde atiyordu yarinda atmaya devam edecek. Herkes kap gelince çıkacağını sonra salacagini dünde biliyordu yarinda bilecek. Her persembe arz onayi bölünme onayi gelecekmis gibi tahta sürülecek sonra mal cakilacak .varmi bunlari bilmeyen duymayan gormeyen.Ee o zaman niye bunlara uygun davranmiyor insanlar. Yapilacak şey çok basit tahtayi takip edebiliyorsan cikarken vereceksin düşünce alacaksin. Ama 240 dan 253 e giderken spek gibi en tepeden vermeye ugrasmayacaksin yuzde 3 görüp cekilecek sonra düşüş bekleyeceksin. Yok tahta takibi yapamiyorsan ve güvenin yoksa satar yoluna bakar yada alır yatırımcı olur beklersin. Son zamanlarda yapılanlar ah vah edip sizlanmaktan öteye gecmiyor. Bilmeyen biri okusa bunlari batık bir şirketten bahsediliyor sanabilir
Yeni arz olan her hisse uçuyor. Bakalim Gesan seneye ne yapacak. Yoksa patronlar burdan ekmek yendi euro mu diyecek bakalim. Bir sürü Kap ile cikmicaksa hangi şartta çıkacak ? 300den 245 e geldi. Bu süreçte nefis haberler yok oldu. Yani hisseyi yeni alan insanların hiç mi söz söyleme veya para kazanma hakkı yok ? Çok tuhaf tipler var ya
Astor arzı 11, 12, 13 Ocakta
Bu durumda Europower onayı biraz daha gecik(tiril)ir mi acaba?
güzel özetlemişsin birde bayagı satıp çıkan olmuş gözlemlediğim hisseyi artık sonradan yani yuksekten alanlar ileriki dönemlerdeki bilançolarla zararlarını çıkartırlar alınan bu kadar ihale gelecek 2-3 yılda çok muazzam karlara gebe oldugunu gösteriyor şimdilik kasarak devam edecez bir süre daha...
ben birilerini hiç anlamış değilim...hem bu hisseden çok kazandıklarını söylüyorlar hem amaçlarının trade olduğunu da söylüyorlar ( çünkü en yukarıdan bile satabilmiş ve daha sonra tekrardan başka hisselerden değil de gelip yine gesan almış..:) ) ama hisse biraz sıkıntıya girince de gelip burada kötülüyorlar...eğer trade için buradaysanız kazandığınız gibi kayıp etmeyi de göze alacaksınız...herşeyi göze alıp buna razı olarak gesan almışsanız o zaman da ağlamadan yerinizde oturacaksınız...bu arada lafım ömür dostumuza değildir...o kişi kendini çok iyi biliyor...
ha şahsen ben uzun düşündüğüm için herşeyi de göze alarak burada duruyorum...ister kötü davransın ister de de güzel..beğenmediğim bir vakit olursa burada kötülemek ve ağlamak yerine satar çıkarım...kwon burada açıkça daha potansiyelli hisse gördüğünü söyleyip çıktı...gelip burada ağlamadı....yemek yediği tabağa tükürmedi...
inan ben de bir ara 250 nin üzerinden satayım sonra aşağıdan yerine koyayım diye düşündüm...ama yine de bunu yapmadım...herşeyi göze alarak beklemeyi seçtim..şimdi ben bunu yapmadım diye hisse gevşerse ?? gidip başkalarını mı suçlayacam ?? her şey herkesin gözü önünde yaşanıyor...karar vermek yatırımcıya aittir..yeter diyen karını alır cebine koyar ve gider başka bir hisse alır...devam diyenler de sabır edecek..burada kötülemek ile eline bir şey geçmez...
Sayın keko eğer sözünüz bana ise
%100 gesanda olan biri olarak doğru veya yanlış, olan bitenleri eleştirmek ve bunu ifade etmek yediği tabağa tükürmek olarak ifade edilemez. Dönem dönem insanların sevinçleri ve kızgınlıkları olabilir. Eleştirel yaklaşanları hemen yaftalamak doğru değildir...
Bugün büyük şirket günü olur. Bakalım biz büyük muyuz
Aslında endeks uçmaya devam etse Gesan da kaplar atarak ele vermeye devam etse birileri neler diyecek merak ediyorum :) Bana girdi nasılsa :)
son hareketler cıddı manada mıde bulandırıcı..patronun çıkıpta bızım hısse fıyatımız aslında ucuz dedıkten sonra hep düşen bır gesan var..ve kaplardan once yaptığı hareketlere bakılırsa tahtacı hısseyı yukseltmek yerıne kapları kullanıp mal verme peşinde algısı oluştu..benım için gesan sayfası kapanmıştır..dun bıraz gırış yapmıştım onuda zararına verıp çıktım..elınde olanlara bol kazançlar..artık gesansız yenı sayfalar açmak lazım..tahtacını ve patronun nıyetı kotuyse şirket nekadar iyı olursa olsun bır anlam ıfade etmez..paranın olduğu yerde hıçkımseye guvenmeyeceksın ..elınde olanlara bol kazançlar..
Hostad güya okumuyordu engellemisti. Hangi egolu hostad övgüyü sevmez veya elestiriden nefret etmez. Patrona sovuyoruz bu atliyor. Al işte sonra alan herkesin eline verdiler ben dahil. Sen konuşma lafını ettiğin için sana hostad dedik. Forumun sahibesi gibi davranma
Patronun aleni yalanını bile söyleme diyecek kadar patroncu olma hostad
Yılın finalini iyi yap Gesan 265 fiyat belirledim sana. Şu anda 240
keko bunlar kazanamamanın verdığı hüznu yaşayıp tesellı olmaya çalışan gruptan,,hısse 20 tl den 300 ü gordu hısseyı on kat gıttıkten sonra fark eden bır guruh var ben on kat para kazanmışım zaten,, yuzde beş kaybetsem ne olur..şimdiye kadar doğru buluyordum hareketlerı ve patronu eleştırmıyordum son hareketlerden sonra kanaatım değişti ve tümüyle vedalaştım adam bunu bıle anlamktan acız..inananlar elbette devam eder..herkese saygılar ,selamlar..bazıları harıç onlar kendını bılıyor..
İstediğini yaşa. Benim için sorun yok. Hatta İnşallah çünkü ben de 280den aldığım son hisseleri karla vermek istiyorum. Ama patronu elestirme, gördüğün adilikleri yazma demiyorum sana. Sen de bana deme diye rica ettim. Değilse hissseden ekmek yedik mi yedik şükürler olsun ama bu yapılan adilikleri soylememe engel değil. Sen de engelleme. Sen ne yaparsan yap istediğin cscafli cümleleri kur inan hiç sorun değil. Ama düşüşün sebebi ben değilim,çıkışın da sebebi sen olmucaksin. Yeni arz hisseyi tutma şansını yapan herkes kazanıyor ,şu ana kadar olay bu
adilikleri söylüyorsan söyle beni ilgilendirmez ama hep adiliklerini yazarak insanların moralini de bozma...bak ne güzel en çok bu hissede kazandım diyorsun...bari arada bir şükret ve bunu da burada belirt...sürekli moral bozucu şeyler yazdığın zaman insanların zararla satmasına neden olabilirsin...
Yılın geneli çok iyi olsa da sonunu iyi bitiremedik bakalım. Yeni yıl yeni umutlar. Herşeye rağmen 2023 de bir sürü gesan hikayesi bizi bekliyor. Bu hikayeleri dinlemek bakalım kime nasip olacak...
Arkadaş konuyu ben baslattim diye iki satir yazayim. Ben herkes kazansin isterim. Ben sadece düşenin dostu gesan, sasanin kontr un duserken takipçisi cikarken takip etmeyen gesan tarzı cümlelerin hergun tekrarlanmasini görmekten sıkıldım. Burada insanlarin olma sebebi bilgi sahibi olmak ve tecrübelerden yararlanmak. Eger fb li arkadaş bilgi ve tecrübe yansitan paylasimlar yapsa arada bu tarz yazılardan kimse rahatsiz olmaz. Ama yazilarin 10 da 9 u sadece düşenin dostu gesan cumlesini iceriyorsa biraz düşünmek gerekir yazmadan önce
Bu vesile ile bütün arkadaşların yeni yılını şimdiden kutlarım. Yeni yılın bizlere ve gesana mutluluklar getirmesi dileği ile ..
Naçizane bir görüşümü belirtiyim. Küçüklükten beri babamla beraber ticaretin içinde onun yanında bulunmuş biriyim. Bir mal zararına verilmez. Zarar edeceğime malım var dersiniz. Eğer ederine gelmişse düşük kar marjı ile bile verilir hemen yerine konmaya çalışılır ki sıcak para hızlı dönsün. Ederinin üstüne gelmiş bir mal ise asla bekletilmez. Fiyatı alıcı belirler ve alıcı veriyorsa yerine de koyabileceğini düşünüyorsanız malı satarsınız. Bu hisse üzerinde günlük vurdu kaçtı trade yapacak arkadaşlar, böyle bir kolay para kazanma yolu gerçek hayatta yok! Gerçek hayatta olmayanı burada gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz ve sonra olmayınca şirkete, patrona ve tahtacıya artık kimse ve kimlerse onlara serzenişlerde bulunuyorsunuz. O kişiler yıllardır şirketi büyütmeye çalışıyorlar veya emek veriyorlar. Siz de aynı emeği ve sabrı göstermelisiniz ki reel bir kazanç sağlayabilin.
Yaz aylarından beri bu hisseyi tutuyorum, böyle bir dar zaman aralığında bir kazanç sağlama imkanını vermiş bir hisseye kızacağınıza neden daha önce fark edemedim, neden daha çok okuyup araştırmıyorum diye kendinize kızmalısınız ve daha çok emek vermeliyim diyebilmelisiniz. Aklın yolu bir, şirket büyüyen bir sektörde ülkenin önde gelen şirketlerinden biri gibi gözüküyor. Sabır edenler tünelin ucunu görecektir diye düşünüyorum.
Tedavim bitti iyileştim evime döndüm. darısı keko dostuma inşallah ailesi tez şifa bulur. insan hastalanınca paranın kıymetini ve kıymetsizliğini daha iyi anlıyor.
bunca yıldır borsadan aldığım ders sabredenin kazandığıdır. borsa sabırsızların sabırlılara para devrettiği yerdir. zamanla öyle ters çalımlar yedikki kokusunu çok uzaktan anlıyor ve gülüyorum. gesanda, smartingde de aynı oyunlar dönüyor. korkmayın sadece sabırlı olun bu günler de geçer.
borsada birileri kazanıyorsa elbette birileride kaybedecektir kötüde olsa bu gerçekleri kabullenmek zorundayız.
hisse net te kimse kimseyi kandırmaz sadece bazan spekler araya adam sokup kafa bulandırırlar bunu ayırt etmek yeter bizim topik bu konuda temiz diye tahmin ediyorum. son sözüm paranızın tamamını tek bir hisseye yatırmayın ben hiç beceremedim ancak mutlaka %5 yada %10 nakit bulundurun
şimdiden 2023 hepimize sağlık, neşe, şans ve barış getirsin mutlu yıllar
ssss
iyileşip eve dönmenize çok sevindim...ALLAH ailen ile birlikte daha nice mutlu yıllar yaşamanı diliyorum..borsada sabır çok önemli..sektör altın çağını yaşıyor....ileride bilançolar daha da güzelleşecektir...ben tüm ky dostların orta ve uzun vadede kazanacağına inanıyorum...