5.73 kapanış. Aylıktan eski fiyat 17 üzeri zirveye yakın kapanış demek.
Öte yandan Almanlar 7.5 mly mallanmış haftalıkta..
Olumlu seyir sürüyor.
Temettüyü bekleyelim bu kadar beklemişken.
Printable View
5.73 kapanış. Aylıktan eski fiyat 17 üzeri zirveye yakın kapanış demek.
Öte yandan Almanlar 7.5 mly mallanmış haftalıkta..
Olumlu seyir sürüyor.
Temettüyü bekleyelim bu kadar beklemişken.
Pandemi gibi olağanüstü bir durum olmaz ise, Kutman genel kurulda, 5 yıl içinde Global portdan 600 /700 milyon dolar arasi temettü alınabileceğini söylemiş.
Piyasa degeri 300 milyon $ olan bir şirket için çok iddialı hedefler.
Istanbul portfoy,netgaz , Hiltona kiralanan bina, Van avm .. buralardan gelen karlar dahil degil.
Tarihine not düşmek için yazdım.
3 yil sonra oluşacak piyasa değerini merakla bekliyorum.
2024 tüm yıl 12,6 milyon yolcu ağırladık. 2025 Ocak ise 2024 Ocak'a göre %55 yolcu sayısında artış var. Bu oranı tüm yıla yayarsak yıllık 20 milyona yakın yolcu demek. GPH'nin 0,6 milyar dolar temettü dağıtması için, borçların hafifleyeceğini öngördüğümüz 2029-2030 yılında 0,8 milyar dolara yakın ciro yapması gerek. Yolcu başı FAVÖK'ün 20 usd olduğunu varsayarsak net 16 USD yolcu başı karda 50 milyona yakın yolcu demek. Diğer grup şirketlerinden 120 milyon dolar net temettü yaratsa 5 sene sonra 40 milyon yolcu ağırlamak demek. Yani 5 senede 2025'i ikiye katlaması lazım. Yıllık ortalama %5 sektör büyümesi + yıllık ortalama %7 kapasite artırımı + %20-25 liman sayısının artması ile neden olmasın. Ancak, şöyle bir gerçek var, bu ortamda zirvesine yakın 3-5 şirketten biriyiz ve şirketimiz az da olsa artan bir oranla temettü veriyor. Nice temettü devleri yıkıldı bu sene.
Yanlış anlaşılma olmasın.
5 yılda toplam dağıtılacak temettü 600 civarı olacak demiş.
Anladığım kadarı ile 3 yıl sonra 100 milyon dolar yıllık düzenli temettü hedefi var .
Benim anlamakta güçlük çektiğim tek nokta var.
Neden hiç bir araci kurum rapor hazırlamıyor?
Global ports Türkiye'den çıkmış milyar dolar firma değeri olan bir kaç şirketten biri.
%100 Türk sermayeli dünyada bulunduğu sektörde bu kadar büyük pazar payı olan kaç şirket var?
Neyse piyasa uyumaya devam etsin. Acelem yok
Haklısınız üstad. Tam rakam 16.671.008. Ocak 2024 ile Ocak 2025 arasındaki farkı tüm yıla yayarsak 2025'i 25 milyonun üzerinde yolcu ile kapatmamız içten bile değil ama tüm yılda bu derece artış olmaz herhalde.
5 yılda toplam 600 milyon USD ise pandemi olmazsa ulaşılabilecek bir temettü bedeli gibi görünüyor. Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın.
Almanlar 9 mly olmuş. Yarın ne olacak bakalım..
BB takip etmekten daha faydalı gözüküyor son tepkide.
Temettüye gelince. Ne zaman vereceği daha önemli.
Sonbaharda verecekse zikzaklı bu yıl için beklenmez.
Çünkü yıl içi sağlam bir sat al beklentimiz var.
Sell in may go away olabilir.
Sat al beklentisi var da hangi noktada? Önemli olan bu. 6,75 civarı olabilir mi?
O aslında endeks bazlı.
8500den kasımda başlayan bir hareketin içindeyiz..
Endekse yıl içinde her yıl olduğu gibi bir kırılım yaşatmak isteyeceklerdir
Bunu ifade ettik. Öncesinde yakalama şansı olursa endeksin satış baskısına bu mendebur da uğrayacağı için sat-al fırsatı doğabilir.
Almanlar haftalıkta dün 9.5a çıkmıştı. Bugün 8.5. demek ki. 1 mly satmış pazartesi..
Almanlar 5.7 mly.a inmiş.
Bakalım sağlam bir çakış gelecek mi buralardan.
Kısa tepede malı vermişler mi kucağa.
Anlayacağız.
12 aylık kâr 3,314,682,862 TL Bugün eski hesapla 19,44 TL kapanış.
Cuma Gün tavan sayılır mı? Bunun bir de temettüye yansımasını görürsek seyrele gümbürtüyü.
2023'te 2 kuruş 2024'te 12 kuruş 2025'te bölünmesine rağmen hisse başı 22 kuruş verse süper olur. Felaket tellallarına rağmen TL bazlı ATH'lara devam ediyor. Hep yaptığı gibi geri gelecek zanneden çok kişi yüklü olan mallarını kaptırmış. Bu daha başlangıç, sıkı sıkıya sarılmakta fayda var.
061. 064. 067. 071. 074. Su grafik fiyat işini rica ediyorum artık TL olarak bakmayın.
Saygılarımla
Fiyat X3 yani bölünmemiş hali.. Böylece aslında fiyatın nerden nereye geldiğini görmüş olursunuz. Zira bölününce fiyat ucuz gibi algılanıyor ama 15 16 dan 22 23 e geldiğimizi hatırlamakta fayda var. Pahalı olduğu için demiyorum ama kafa karısıklığınada sebep olunmaması gerek. Saygılarımla
hisse başına 1.7 tl kar var. Bu yalnızaca 6 aylık GPH in %90 yansıması ve Aralık sonu kuruyla. FK faizler indikce 10 doğru gelecek. Beklentim Yıl sonuna doğru 2.5 tl kar ve 25 tl. Dolar bazında yeni fiyat 0,7 eski fiyat 2.1 dolar.
Ortada bir şey yok iken burası mesajdan geçilmiyordu. Hadi 3 aylık ları tahmin edelim.
Herkes çalı arkasında gibi. Kim ne kadar çıktı, kim gitti kim kaldı belli değil.
24 Şubat tarihinde yabancı oranı %22,33 iken 11 Mart tarihinde yabancı oranı %24,05. Son iki gün dahil değil. Yerli (küçük, büyük) milyonlarla lotu sizin yazdığınız fiyat aralıklarından yabancıya devretmeye devam ediyor. Webinar'ı dinlemekte fayda var. Bu sene GPH 15-20 milyon dolar temettü verir holdinge dendi.
Pozisyonlarını kapatan eski ortaklarımıza hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim.
6000 - 7700 hareketininin başlangıcında özellikle bilanço geldiği gün bende dahil bir çok yatırımcının kafasında bilanço geldi beklenti bitti satış başlasın operasyonu olacak algısı tecrübeyle işlendi ben de dahil bir miktar satış yaptım ama satışlar karşılandı beklentinin aksine yukarı bir hareket gerçekleşti bence şu andaki fiyattan ziyade bu hareketin olması hisse üzerinde olumlu algıyı arttırdı 20 yıldır her yıl zarar açıklayan şirket iki yıldır düzenli kar açıklıyor. bedelliden başka bir şey vermeyen şirket bedelsiz kağıt veriyor temettü nedir bilmeyen yatırımcı artık ne kadar temettü verir sorusunu soruyor. ve önemlisini sona bıraktım devamlı kar açıklayan şirketler büyük zararlarla boğuşurken global holding kar oranı arttırıyor
Huylu huyundan vazgeçmez, tedbirli olmak lazım. Bir de Bist'in genel düşüşleri var. Öyle bir durumda ben gardımı koruyayım demez, düşer. Mevcudun bir miktarıyla işlem yapıyorum. Bugün 7,50 deseydi affetmez alırdım geri bir kısmını. Bu yöntemin tek sakıncası sürekli yükselişlerde malın erken bitmesi oluyor. Nasip...
195.000.000 adet geri alım kararı, ayrılan fon tutarı 2.500.000.000 TL.
Hisse başı net 0,054 temettü.
İyi haberler arka arkaya geliyor. Yabancının 10 günü geçen ısrarlı alımları sonrası alındı bu karar. Belki de holding bu kadar ucuz fiyata yabancının ortaklığını artırmasını istemiyor. Mehmet Kutman'ın da şahsi ortaklığını %50'ye çıkartma hedefi olduğunu biliyoruz. Şu an %35,42'si Mehmet Kutman'a ait. Holdingin %10,43'ü BB'ye ait. %10'unu da holding toplayacak. Yabancı payı da %25'e doğru gidiyor. Mehmet Kutman alımlarına devam edip %50'ye çıkarsa dolaşımdaki hisse sayısının oldukça sınırlanacağını düşünüyorum.
Kış ayları boyunca fonuna hisse toplayan strateji menkul..
3.14 mart arası 10 işgününde 1.06 mly lotu piyasaya boca etti.
Kurumu takipteyiz.
İzleyebildiğimim kadarıyla Ünlü Menkul, 5 Martan bu yana her gün alım yaptı. Bu sürede aldığı hisse yaklaşık 8 milyon.
Glyho geri alım açıkladığında fazlası ile alıyor bence bu alımı da yapacaktır… benim korkum alım olasıya kadar baskı olur mu, Ya da bu mallar zaten toplu özel emir ile mi alınacak, tahtadan mı alınacak vs gibi sorular… neresinden bakarsak bakalım iyi bir haber belki emanetçisine devretmeden önceki son hazırlıklardır, bu lotlarla da bir planı vardı holdingin.. anlık fibo düşüş ve çıkışlar illa olacaktır ama açıkçası ben hedef yılımı görmeden inmem
Alır almaz önemli değil. Bugün itibarıyla benim hissemin değeri 12,82 diyor. Zaten bu kadar kar gelince bir yerlere koyamadı o parayı. Hadi bu sene geri alım yaptı, seneye ne yapacak? O para boştada durmayacak, finansal gelir de artacak. Yani mızrak çuvala sığmıyor artık.
Merak etme geçmişte parayı koyacak yeri nasıl bulmuşlarsa yine bulurlar. Küçük yatırmcıya yedirmezler. Geçmiş geri alımlarda küçük yatırmcı lehine ne oldu, kime kazandırdılar? Hiç kimseye. Gaz veren çok, gaza gelmemek lazım.Burada öğrendiğimiz tek şey bu. Komisyoncularla, pazarlamacılarla haberler servis edilip küçük yatırmcı üzerine mal yıkılan bir yerdeyiz. Bu kadar BORÇ varken yatırımcılara gaz vermek yerine temkinli olmaları uyarısında bulunmak en iyisi. Patron geçmişte yüzlerce kez konuştu, sözler verdi ama hiçbiri dediği zamanda olmadı. Yatırımcı hep terste kaldı. İyi niyet görmedik o zamanlar. Şimdi niye olsun??
Yatırım tavsiyesi değildir, kendi kararınızı kendiniz verin.