Atilla Yesilada
@AtillaYesilada1
Mehmet Şimşek değil, Yüce FÖŞ gelse çıkamaz bu lağım çukurundan
:oleyo::oleyo::kahkah:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
Printable View
Atilla Yesilada
@AtillaYesilada1
Mehmet Şimşek değil, Yüce FÖŞ gelse çıkamaz bu lağım çukurundan
:oleyo::oleyo::kahkah:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
Öyle bir anlayış var ki tek başına şimşek gelecek her şey düzelecek. İyi de kavala Demirtaş cezaevinde siyasi sebeplerle yatarken, tip li milletvekili mazbatasını alıp içerde yatarken. Özgürlük yokken yabancı nasıl gelecek neye güvenerek gelecek iki gün sonra tek bir kişinin ağzından ödemiyorum çıkabilir. Hadi bunları geçtik o kadar vaadde bulundu memur asgari ücret emekli zamanları deprem konutları bunun için kaynaklar lazım ya yeni vergi yada yüksek vergi. Faiz artışı olduğunda yine kaynaklar lazım. Bir de alışmış Piranalar doymaz yiyecek parayı vermezsen bunlar ne olacak. Bakalım göreceğiz.
Ormanda Memet için, ücretliye Şimşek'ten hızlı çakar derler.
Bence de yapsın zaten üretmez , sığır gibi tüketirler. Acıma olmamalı. Verdikleri oyun karşılığını alsınlar .
cari açık ortada
dükkana para lazım hemde sıcağından
Londradan usd %12-14 faiz ile MB çaycısıda bulur
Rusu arabı yalamaya devamke
Mehmet Şimşegin acı reçeteye baktım. Demek ki durum sandığımızdan daha kötü. Rte nasıl kabul etti bu şartları çok merak ettim. Rte şimşeğe 6 ay zaman verir oldu oldu olmadı görevden alır sanki.
Ben de 700 km yakıt parası zaman harcadım,
Kılıçdaroğlu o akşam çıktı , kelime kelime olmasa da.
Sizin hakkınızı ezdirmemem gerekiyordu ezdirmedim
,...........Yaptırmadım
............. Ettirmedim
Yürütüşüme devam ediyorum,
Biz de yürüyelim arkadaşlar diye devam edelim
Dünyanın başka neresinde bu deprem bu enflasyon la seçim kaybedilir biri açıklasın. Kafayı yiyecez wallla.
Yatırımcıda Mehmet Şimşek gelecek de her şey düzelecek algısı yok. Borsaya para basıp, vadeli dolarda aşağıya verip böyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar.
Bizim yatırımcı da bundan faydalanmak istiyor haliyle ama elinde patlamaz umarım.
Yoksa 4 işlem kadar matematik bilen herkes farkında Mehmet Şimşek yahut başka birisiyle olacak şeyler değil bunlar.
Kaldi ki Mehmet Şimşek çılgınlar gibi kemer sıkma taraftarı bir adam . Bütün seçim vaatlerine çizik çektiği gibi kısıtlamalarla da milletin ciğerini söker. Reis bunları onaylamaz .
Gelecek mart seçim var. Şimşek falan hikaye..
Para gelsin diye ortaya karışık birşeyler uygulamaya çalışırlar, sonra da gönderilir. 20 senedir reisi tanımadınız mı?!
İmamoğlu kesinlikle CHP başina geçmelidir.İktidari zorlasinki daha çok hizmet alabilsin vatandaş,kuvvetli bir muhalefete ihtiyacı var memleketin
sizde kısaca özetlemişsiniz .
SOSYAL medyadada farklı düşence hasıl değil .
Mehmet Şimşek konusunda piyasalar çok ümitli. Haklılar. Zira kendisi patrondan daha çok patroncu bir abiydi.
İlk geldiğindeki sözleri
"Türkiye'de ücretler yüksek"
"Bol keseden maaş dönemi bitti" olmuştu.
Özelleştirme sevdalısıdır.
Bol vergi sever.
Fatih beyin düşüncesi farklı; Mehmet Şimşek ekonomiyi değil, tayyibi kurtarma operasyonudur.
Ekonomi dibe göçtüğünde bak tam muhalefetin dediği şeyi yaptık ne hale geldik diyecekler.
Sosyolojinin ve ekonominin tarihini bilmeyen müridler de gönül rahatlığıyla haklı bulacaklardır. demiş
Çok doğru seçimi almak ister bu şimşekle çelişir, ortaya karışık servis edilir.
İmamoğlu ikinci bir Mesut yılmaz dır hatta RTE olmak isteyen Mesut olduğundan daha da tehlikelidir gelirse hayatımız kayar, sevgili batı RTE'nin sonrasında bunu bize demokrat diye yamama derdinde adam faşo nun has ı, ailesini bi kontrol etsek her partiden bir adam çıkar. Bunlar hem siyaha hem kırmızıya basan tiplerdir.
Benim adayım Tanju Özcan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni kabineyle birlikte Merkez Bankası'nın başına geçeceği iddia edilen ve ABD’de 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın başarılarla dolu hayat hikayesi.
https://r.resimlink.com/hWKZ5y.png
T.C. Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen Boğaziçili Hafize Gaye Erkan’ın CV’si bugüne kadar pek hatta hiç görmediğimiz bir dolgunlukta.
Yalnız, son dönemde batan First Republic Bank’ta görev almış!.
Her ay min 10 kağıt dolar lazım...Seçenekler belli...Kim gelirse gelsin 3.cü bir yol yok...
Swapcılar, urusya gaz borcu falan...
Borsayı TVF kaldırdığını köör borsacı bile biliyor...Yüyorsa fx i normal şartlarda yabancıya açsınlar bak bakalım yeşil soğanı adamlar kaçtan fiyatlayacak :oleyo:
Fiziksel olarak Şimşek in yapabilecekleri sadece harcamama üzerine olabilir.
İthalatı düşürmeye yönelik.
Döviz bolluğu için.Fiziki bir şeyler üretmek gerekiyor.
-Ya Suudlular gibi yer altı zenginliğin olacak.Varili 70 dolar civarında olan petrolü 10 dolara üretip 60 dolar kar edeceksin.
-Ya 1 Türk dünyada yaşayan diğer 99 yabancıya teknolojisi yüksek ihracat yapan bir ülke haline gelecek.G.Kore gibi.
Şu an İhracatı yapılan bir çok ürün ithal enerji vede kısmen ithal ham madde ile üretildiği için pek katkısı yok.İhracatçı %10 kar yapıyorsa ne ala.
-Ya Yurtdışına çalışma için bir kaç milyon Türk (yada şirketler de ) gidip ülkeye düzenli olarak aylık döviz gönderecek. Avrupadaki Türkler artık orada yaşam kurduğu için düzenli bir döviz gönderdiklerini pek tahmin etmiyorum. Sadece yaz tatillerine geliyorlar artık.Şirketlerde gidebilir.
-Turizmde ise kişi başı ortalama 800 dolar bırakan Turistler zaten hem enerji ve hemde tükettikleri ile bu parayı gene geri çekiyorlar.Otel başına %10 kar ya kalır ya kalmaz.Zengin turist cekeceksin.Yada bir bölgeyi Monte Carlo gibi Turistik kumara izin vereceksin.Yoksa 800 dolarda kalır turizm.
-Yada ithalatı kesip harcamayacaksın.Ve Zamanın gerisinde yaşamayı kabulleneceksin.Yada şimdiki gibi borcu borcla cevirmeye devam edip torunlar ödesin diyeceksin.
Önce beyinde rönesans sonra fiziki üretim.
Sonra Şimşek değil kim gelirse gelsin ekonomiyi yönetir derim.
Kişisel risk analizini iyi yapıp erkenden First Republic'i zamanında terk etmiş.
Hem ABD de çalışmak ve hemde bu konuma geldiği için gerçekten kişisel kariyer olarak başarılı denilebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=ATYPS_W7oqQ
Medya biraz abartıp çok fazla sihirli bir şeyler bekler ise bu bir Londra havucu yetmedi 2. olarak da birde Amerikan havucu vererek piyasayı yatıştırma amaçlı bir kampanya olma ihtimali belirir.
Memoli kemer sıkar ama kendilerinin değil. Bir yandan da özelleştirmeler yapılır ve sonuç şöyle olur .
1- Özelleştirmeden gelen paranın büyük kısmı yine hovardalığa gider . Zengin daha zengin olur.
2- Özelleştirmeden gelenin bir kısmıyla sosyal yardımlarla sadaka olarak dağıtılır. Fakir minnettar kalır, sandıkta oy vermeye devam eder.
3- Kemer sıkma kısmı da orta direğe kalır. Hem zengin olmadığı için hovardalık payı alamaz hem de fakir olmadığı için sosyal yardım alamaz .Boyuna vergi öder.
Örnekle anlatalım :
Elektriğe %500 zam yapılır. Elektrik şirketleri ve ihaleciler payını alır ve zengin daha zengin olur.
Fakirlere elektriğin tamamı yahut gelire göre belli kısımları bedava olur. Kendini özel hissettir zamdan o kadar etkilenmez
Orta direk işe faturayı öder.
Yani demem o ki forum ahalisi, bize kabaran bir şey var .
herzaman ve her şartta faturayı biz ödeyeceğimiz için
bu okumuş çocuklarda olmazsa
tosuncuk tarzı bir vur kaç ekibi kurup Londraya salalım
başka yol kalmadı gibi bişey
CHP nin başına Ekrem' in geçmesiyle Abdullah Gül 'ün geçmesi arasında hir fark yok . CHP den girip seçim kazanınca CHP nin başına geçme hakkı alınıyorsa Sadullah Ergin de CHP vekili olarak seçim kazandı. Yahut kazanmış olsa Ekmelleddin de mi geçebilirdi.
Biz CHP adına gerçek bir solcu istiyoruz. Mevcut siyasi figürlerin hiçbiri solcu değil. Kk dahil. Bunların hepsi doğan görünümlü şahin gibiler.
Yeni kabineye girecek isimleri hiç merak etmiyorum.
Temel verilere bakarım ben.
1) MB rezervleri
2) Cari açık
3) Dış ticaret açığı
4) Bütçe açığı
5) ENAG Enflasyonu
Not Adı geçen ABD’li bayanın MB Başkanı yapılması mümkün değil.
Yine de oldu diyelim 2024 yazına kadar görevde kalması mümkün değil.
arabamızın markası TOGG
doğal gazımız karadeniz'den
patrolumuz gabar'dan
her yerde altın fışkırır
siha'mız iha'mız damattan
dolarımız lonradan ,araptan,azeriden,rustan
ekonomimiz Londralı finasçı memo paşadan,
merkez bankamız new yorklu Hafize hatundur
Reisimizi Erdoğan...
yeahhh kim tutar bu ülkeyyi beeeeeeeeeee
.................................
super TROL MANİSİ...
Ankaralılar sıkıntı yaşayan oldu mu? Çok çok yağışlı idi bugün Ankara.
Ekrem Imamoğlu (52) ve Tanju Özcan (49) daha yeni başlıyorlar .
Halkda karşılıkları var ve tanınıyorlar.
KK' nın yapacağı en iyi işlerden biri bırakma zamanı geldiğinde yanında bir çok Truva atı ve Dinazoruda götürmek olmalı ki yeni bir alt kuşağa bıraksınlar siyaset işini
Baykal bahçeli kk bunlar görev adamı.Onları göreve getiren güçler çekilmelerini istemedikçe bırakmazlar.Bizde iktidar ve muhalefet beraber gelir beraber giderler.2001 de iktidar ve muhalefet dizayn edildi.O dizayn 20 küsur yıldır devam ediyor.Gün gelir oyuncular değişssin dediklerinde gene değişir.Bildiğin tiyatro yani:)))))))))
Reisin ve akp nin rolü bitti diye düşünmüştüm.Yanılmışım.O yüzden kişisel olarak da ülkem adına da çok üzgünüm.Akp göçmen demek,liyakat sıkıntısı demek,inşaat ekonomisi demek,özelleştirme demek,ihaleler demek.Bunlar düzelsin isterdim sanırım olmayacak.Yapacak bir şey yok.Eminim lübnanda da venezuela da da arjantinde de kötü gidişatı gören pek çok insan vardı,onlar da bu çaresizlik duygusunu yaşadı,gözüken o ki biz de yaşayacağız
bir arkadaşım sordu bilen varsa cevap veririse sevinirim...TL dönüşümlü kur korumalı yaptığımızda vade dönüşü saat 11- 12 arasında merkez bankasının açıkladığı saat 11 kurundan TL den kur korumalı olsada döviz alabiliyormuyuz...11 de açıklanan dövüz kurundan yoksa bu sadece döviz dönüşümlü için mi geçerli ?