Sn rxpu dünyada bütün devletler borçlu kim alacaklı sizce.
Printable View
Sn rxpu dünyada bütün devletler borçlu kim alacaklı sizce.
Para zaten otoritelerce borç olarak yaratılır. O nedenle dünyadaki herkes birbirine borcunu ödese yani teorik olarak dar bir para arzına geçildiğini görseydik, dünyadaki tüm paranın yok olduğunu belki yüzde birine düştüğünü görürdük. Para dediğimiz şey zaten borç verile verile şişen ve genişleyen bir mekanik. Borçluları çıkartırsanız para arzı söner.
Sorunun kısa cevabı para zaten bir borçtur ve kendi alacaklısını yaratır.
Rockefeller ve rotschild ailesinden iki kişi seçkinler klüblerinin birinde aralarında bir harita üstünde tartışıyorlarmış.Arkadaşlarından biri merak etmiş ne tartışıyorsunuz demiş.Rockefellerlerden olan 500 milyon müslüman ve angelina jolie yi öldürmeyi planlıyoruz onu tartışıyorduk demiş.Arkadaşları şaşkınlıkla angelina jolie yi neden öldüreceksiniz ki demiş.Rockefeller rotschilde dönmüş sana demiştim 500 milyon müslümanın ölümünü kimse umursamaz diye :))))))))
Erdoğandır...
Ve alacaklı kim.
Evet net hesaba bakarsanız borcum yok.E faiz de alıyorum demek ki ben de o gruptayım da o borcun alacaklısı olmak için ben ve benim grubumdaki insanlar çok anlamsız bir oran.Ben çok daha az sayıda insanın borcun çoğunun alacaklısı olduğuna inanıyorum.Sayı 300 ü geçmez :))))))))))))
Var sn Hakem 300 mln içindeysen varsındırdır....
Fehmi Korunun ilk paylaştığı fotoğrafta, Koru, Gül ve Karatepe Hyde Parkda görülüyor. Bu fotoğrafı çekenin Akar olduğu iddia edilmişti.
Yeni ortaya çıkan Londradaki diğer fotoğrafı ise Korunun çektiği, bu kez Akarın (en solda) Gül ve Karatepe ile birlikte fotoğrafta yer aldığı öne sürülüyor.
https://www.swe-turk.com/turkiye-hab...ullah-gul.html
Misal bankada vatandaşın benim bildiğim 180 milyar doları falan var 456 milyar civarında borç var.Yani net netde biz hesabı kapatamıyoruz.:)))))))))))
Para şu anda nerdeyse tek elden yönetiliyor bence.
Yakın zamanda Londra'dan İFM ye taşınacak finans merkezi.
E FED in sahibi kim:))))))))))))
Ya o borçlar batık :))))))))) Ortalıkta elbette o kadar para yok.O yüzden bir kaos geliyor.FED bunu faiz artışları ile tetikleyecek.Doların yönlendiricisi olmaları nedeniyle ve ellerinde amerikanın para basma yetkisi olması ,ayrıca rezerv paranın sahibi olmaları açısından FED hayati öneme sahip bence.Borç veren diyelim para yaratma yetkisi olana bankalar,piyasada 1 lira toplayıp 10 lira kredi veriyorlar.Bu bankalar ve piyasa sallanacak bu sistem bitti.O yüzden 1929 muadili bir şey bekliyorum sayın rxpu.Piyasadaki gözüken paraya bakmayın sistemi önce sallarlar sonra değiştirirler.O borçlar ödenemez.Misal yabancı bankalar bizden 456 milyar dolar alacaklı.Sizin toplam para arzınız içinde bu 456 milyar var.E bizde o para var mı yok,ödeme olasılığımız var mı yok ,demek ki o para aslında yok.Bazı bankaların bilançolarında var sadece.Yunanistana yaptıkları gibi silerler gider.Önemli olan güç .Güç de belli grubun elinde .O borcu silme gücü kimdeyse o para arzının sahibi ve asıl alacaklı odur.Sahi yunanistanın borcunu kim silmişti:)))))) Neyse benim branşım ekonomi değil.Bu kadar aklım çalıştı sisteme sn rxpu ,bu kadar görebiliyorum ben olayı.
Bizler o 1 milyarın içinde olabilirmiyiz acaba.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsan içgüdülerini tanıdığım kadarıyla en vasat insan bile hayatta kalma içgüdüsü ile var olan potansiyelinin çok üstünde savaşacaktır. Doğa her zaman bir yolunu bulur. Doğal bir afet dışında planlı nüfus azaltımı etik olarak ve pratikte mümkün değil.
Borçlandırma modeli ile gittiği yere kadar devam, sonrasında daha farklı bir toplum düzeni tartışılabilir belki.
Japon halkının hiroşima ve nagazakide savaştığı gibi mi.Borçlandırma ile gittiği yere kadar gittik zaten bence.Plan ve bir sonraki aşama bellidir, 2 yıl içinde bence uygulamaya konacak.Trumph ondan geldi,amerikanın tüm paradigmalarını değiştiriyor.Kudüsü israilin başkenti olarak tanıdı,küresel ticaret savaşını başlattı,israil bir din devleti olarak yapılanmasını resmen değiştirdi.Yavaş yavaş tüm hazırlıklar yapılıyor.2021 2025 arası çok sıkıntılı maalesef.
Arkadaşlar bu yazdıklarımın hiçbirinin patenti bana ait değil.Bence deyip duruyorum,alıntı yaptığım kitaplar ,videolar pek çok veri kaynağı var .Şimdi hem bilgileri çalıp hem de ben düşündüm dersem yakışmaz. Bende o kadar akıl nerde :)))))))))))))
Yapay zeka insanin yerine gececek kadar gelistiginde tum isgucu robotlar tarafindan yapilmaya baslandiginda fazlalik olan 1 milyar hintli ve cinliye gerek kalmiyacak toplu halde insan katliami ozaman baslar bence bunuda cok buyuk depremler afetler yaratak yapabilirler haarplaveya 1 hidrojen bombasida is gorur kesin cozum:yes:2.secenek.
Yapay zekanın varabileceği nokta belli en aptal insan zekasının yarısını geçemeyecek bilimsel olarak ispatlı...
Robotlar işgücü olursa dünyada bilim o zaman gelişir kimsenin ölmesine gerek yok herkes bir robot alıp geliştirir geliştirdiği robotta ona para kazandırır.
Aklınız fikriniz savaş valla ayıp ayıp
Trump savas istiyor cunku Amerikan ekonomisi baska turlu ayaga kalkamaz. Bogazina kadar borca batmis durumda
Fakir fukara olmus cocuklar perisan olmus umrunda degil. 10 milyar dolarini 20 milyar yapsin ABD borcunu cevirebilsin umurunda degil
9 milyar nufuslu dunya halki uyuyor ve ABD yeni savas planlari yapiyor
Umarim planlarinda Turkiye yoktur
Bankalarda ne gezer 180 milyar dolar. O paralar inşaata ve enerji sektörüne kredi olarak gitti. İnşaatçılarda enerji şirketleri de dolar borçlanıp tl kazanan şirketler ve çoğu dolarları ödeyecek durumda değil. Bankalarda sıksan 5 milyar dolar vardır kasalarında. Anlayacağın çiftlikbank gibi dolar sahipleri faizi alıp dolarlarını istemediği sürece sorun yok. Yastık altı hariç Olsa olsa ülkede 35 40 milyar dolar vardır.
yani umuttabinin doları ya bir inşaat şirketinde yada enerji şirketinde tl kredi olarak duruyor
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/...verin-2532476/
Adamkar takvim verin çabuk olun yoksa siz düşünün diyorlar.