Sayfa 263/1023 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Net alacaklı toplam geniş para arzının yüzde 5'ini geçmez. Yani dünyada 800 trilyon dolar geniş para arzı varsa, net alacaklıların alacak miktarı belki 50 trilyon dolardır.
    Bence en büyük net alacaklı FED.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bence en büyük net alacaklı FED.
    FED bilançosu 5 trilyon dolar. Dünyada 800 trilyon dolar para var. En büyük net alacaklı FED ise benim öngördüğüm modele uyuyor demektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

E FED in sahibi kim)))))))))))

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E FED in sahibi kim)))))))))))
    En büyük alacaklı dahi toplam paranın %1'inden az bir miktarda. Yani tüm alacaklıları toplasanız toplam para arzının %5'ini geçmez. Paranın %95'ini yaratanlar yine borç alanlar ve kredi mekanizması. Bunu anlatmaya çalışmıştım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,056
    1920'lerde sanayinin istihdam potansiyelinin %1 'i dahi kullanılmamıştı.Potansiyelin belki %2-3'ükullanılarak krizden çıkıldı.
    Şu anda ise tam tersi bir istihdam dinamiği söz konusu. 8 milyar kişinin belki 500 milyonu üretim ve gelişim için yeterli gerisine verilebilecek bir istihdam yok. Bu 1929 ile çok farklı bir dinamik. Çıkaracağı kriz ve gideceği yol da o nedenle *birazcık* farklı olacaktır.
    bir dünya savaşı,

nufusu 1 milyara düşürmek sorunu çözer sanırım..
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

En büyük alacaklı dahi toplam paranın %1'inden az bir miktarda. Yani tüm alacaklıları toplasanız toplam para arzının %5'ini geçmez. Paranın %95'ini yaratanlar yine borç alanlar ve kredi mekanizması. Bunu anlatmaya çalışmıştım.
    Ya o borçlar batık )))))))) Ortalıkta elbette o kadar para yok.O yüzden bir kaos geliyor.FED bunu faiz artışları ile tetikleyecek.Doların yönlendiricisi olmaları nedeniyle ve ellerinde amerikanın para basma yetkisi olması ,ayrıca rezerv paranın sahibi olmaları açısından FED hayati öneme sahip bence.Borç veren diyelim para yaratma yetkisi olana bankalar,piyasada 1 lira toplayıp 10 lira kredi veriyorlar.Bu bankalar ve piyasa sallanacak bu sistem bitti.O yüzden 1929 muadili bir şey bekliyorum sayın rxpu.Piyasadaki gözüken paraya bakmayın sistemi önce sallarlar sonra değiştirirler.O borçlar ödenemez.Misal yabancı bankalar bizden 456 milyar dolar alacaklı.Sizin toplam para arzınız içinde bu 456 milyar var.E bizde o para var mı yok,ödeme olasılığımız var mı yok ,demek ki o para aslında yok.Bazı bankaların bilançolarında var sadece.Yunanistana yaptıkları gibi silerler gider.Önemli olan güç .Güç de belli grubun elinde .O borcu silme gücü kimdeyse o para arzının sahibi ve asıl alacaklı odur.Sahi yunanistanın borcunu kim silmişti))))) Neyse benim branşım ekonomi değil.Bu kadar aklım çalıştı sisteme sn rxpu ,bu kadar görebiliyorum ben olayı.

7.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    bir dünya savaşı,

Çözmez. Kalan 1 milyar içinde Hans'ın dayısını öldürmüş Frank, Frank'ın ablasını öldürmüş Gerhard'ta olacak. Diğer 7 milyar ile duygusal ve akrabalık bağı olmayan bir 1 milyar kişi bulmak zor. İş kan davasına döner. Bugünden beter olur.

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    bir dünya savaşı,

Bizler o 1 milyarın içinde olabilirmiyiz acaba.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 263/1023 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •