Alüminyum dökme ihracat 6 buçuk milyon euro civarı 2021 ortalamasında olmuş Ekim Kasım aralık eklenmemiş daha kur etkisi de eklenince işler de sıkıntı olmadığını söyleyebiliriz ..
Bir dost
Printable View
Alüminyum dökme ihracat 6 buçuk milyon euro civarı 2021 ortalamasında olmuş Ekim Kasım aralık eklenmemiş daha kur etkisi de eklenince işler de sıkıntı olmadığını söyleyebiliriz ..
Bir dost
Sektörün genel olarak ihracat rakamları müthiş. Umarım TUCLK de paralel rakamlara ulaşmış olsun.
https://twitter.com/BistteHisse/stat...47521433374720
https://i.hizliresim.com/rmqg79l.PNG
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, 2022 yılında, üç ana konuya odaklandıklarını söyledi: "Elektrikli dönüşümün devamı, sürdürülebilirlik ve yeni pazarlar." Türkiye'de elektrikli araçlara dönüşüm sürecinde 2021'de bir önceki yıla göre, daha olumlu bir tablo olduğunu belirten Saydam, "2021'de elektrikli araçlara yönelik yatırımların artması, geleceğe ümitle bakmamızı sağlıyor. Türkiye'de son dönemde batarya konusunda alınan yatırım kararları da bu noktada çok önemli" dedi. Saydam, son yaptıkları araştırmaya göre, KKTC dahil 17 ülkede 116 markanın 671 elektrikli araç modeli geliştirdiğine dikkat çekerek, "Şu anda yollarda olmayan toplam 671 model var. Burada Türk tedarik sanayisinin mümkün olduğunca en fazla payı alması TAYSAD'ın hedeflerinden biri" dedi.
Bugün biraz kıpırdamışken şirketin geleceğe dönük beklentilerini tekrar paylaşayım.
Yeni gelen arkadaşlar olabilir.
Ben sürekli demirbaş gibi olduğum için günlük paylaşım yapmıyorum. Arada girip bakıyorum. Şirketle ilgili yeni bir husus denk gelirse paylaşıyorum.
https://twitter.com/BistteHisse/stat...u8trfSBbA&s=19
Bir şirkette alım yapmadan temel/teknik olarak inceleyemiyorum. Alımlarım arttıkça daha detaylı inceliyorum. Topikte 50 sayfa geriye kadar gittim,mesaj hacmi epey yüksekmiş.Fakat ben topiği aldığımdan beri playmaker hocam dışında yatırımcısı kalmamış gibi durum var. Ya herkes sattı,ya da sessizce bekleniyor.
Piyasa çoğu zaman abartır,düşüşleri de,yükselişleri de. Tuğçeliğin temel anlamda potansiyeli çoktan beri konuşuluyordu.Hep uzaktan izledim,izledikçe yükselmeye devam etti. Bedelli'nin kendim için uygun zaman olduğunu düşünerek yavaştan alımlara,sonrasında incelemeye başladım.Aksen'i de böyle,yatırımcı'nın kızıp çok sattığı hatalı bilanço gönderme olayı sonrası 2,5 'lardan alıp 5 civarında satmıştım. O zamanki bakiye çok çok düşüktü ama yine satışın yanlışlığı şimdiki fiyatından aşikar.
Temel anlamda herşey yazılmış. Teknik olarak topiğe katkıda bulunmak isterim. Tahtacı varsa,her kimse,göünün ucuyla grafiğe bakıyormuş gibi izlenim aldım.
https://i.hizliresim.com/btzapi7.PNG
Yanıltmamak adına ben burdayım :) ama sıkıldım, ne aşağı basıyor ne yukarı sürüyor ne al sata alan açıyor. Bende üç kuruşluk lotu koydun kenara bekliyorum. Genelde beklemem sıkıldığımda satar geçerim de bunu satmak gelmiyor içimden hatta bedelliye de katilasim var. Hatta düşse de dibine kadar mala gömülsem diye geçiyor içimden. Sarkyden sonra tuclk beni ne kadar mutlu edebilir :) ve ben aynı motivasyonla tuclk de durabilirmiyim, bu psikoloji bu forumdaki etkileşim ile güçlenebilir ancak.
Brüt takas uygulaması Cuma günü sona erdi bakalım robotlar yarın yeniden işbaşı yapacaklar mı?
Demekki brüt takasın günlük al satçıları uzak tutmaktan başka bir olumsuzluğu yokmuş, :) şu bedelli işi tamamlanmadan pek rahata erecek gibi değil, SArkuysanla ilgili hayrettin çaycının blombergde konuşması var, o konuşmadaki sıkıntıların tuclk için de problem olduğunu düşünüyorum. Baskı biraz daha devam edecek gibi gözüküyor malesef.
Twitter kitlesi bırakmış bu hisseyi. Ne kadar da popülerdi. Hedefler hâlâ baki. 10 yılda Euro bazlı 3 kat ciro. İştirak satışı ve bedelliye kisa vade fin. yükünün azalması hâlâ geçerli. Patron bedelli işinde yamuk yapmaya çalıştı ama hatadan geri döndü. Ben hâlâ beğeniyorum.
Borsada hisse yükselirken alarak maliyet yülkseltirsiniz.
Hisse düşerken alım yapanlar ise en çok kazananlardır.
Almak mı satmak mı gerekir diye büyük resme odaklanmak gerekir.
Olumlu iseniz almak olumsuz iseniz satmak gerekir.
Bu kadar
İncelediğim kadarıyla sadece eksik dip notları tamamlamışlar. Fonun kullanım yeri ile ilgili hiç bir revizyon yok aynı.
Sayın dostum yükselirken alım yapmak her zaman daha doğru ve mantıklıdır. Düşen bıçak tutulmaz derler lakin bu bıçak tuclk olunca tutmaya çalıştık. Yine de teknik desteklere dikkat ederek alım yapmak kırılımlarda stop lose çalıştırmak gerekir. Mesela bugün ve dün tuclk almak mantıklı değilken yarın 13 üzerinde almak daha doğru olabilir.
Bu dipnot eksiklikleri için Spk'dan soru gelmiş olabilir mi? FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de böyle düşünüyorum.
Perşembe bültende bedelli onayı gelebilir.
Arkadaşım Cover13, Düşen bıçak tutulmaz derler doğrudur.
Tabi ki düşen bıçaksa.
Eğer düşen kristal bir bardaksa tutarsın
Yani ben bıçak olarak görseydim yükselirken de tutmazdım zaten.
Diğer bir konu ise %500 bedelli konusu.
Bugün bir arkadaş alınır mı diye sordu, ben de şöyle dedim_
Eğer hisse fiyatı zirvelerde olsa idi kesinlikle en azından şimdilik alma derdim. Ancak 21 den geri gelmiş ve fiyatın 1/3 ünü geri vermiş. Bana göre bundan sonra yükselme ihtimali düşme ihtimalinden daha fazla.
Başa dönersek asıl sorunumuz şu, cover13 ün dediği gibi TUCLK düşen bıçak mı
Bedelli imiş izahname imiş önemli mesele değil.
Şirketin büyüme hedefleri var. Eğer hedeflerinde belirttiği gibi 5 yılda ciroyu euro bazında ikiye katlayabilirse ...
Herkesin kendi kararı tabi ki.
Borsada 500 şirket var. Seç beğen al.
Ben de sadece TUCLK yatırımcısı değilim. 3,5 Hissemden birisi
Ben yeni yatırımcısıyım. Bedelli açıklaması sonraki sert düşüşlerde aldım, maliyetim 15. Yatırımcıları bedelli istiyordu, fakat şirketin para koymayacak gibi açıklaması sert fiyatlandı. İlk bilanço da, şirket sahibinin şirkete verdiği borç görünürse, ki görünecektir, küsen yatırımcı geri gelebilir. Ama geri geldiğinde benim maliyetimin üzerinde maliyetlenebilirler. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket para koymayacak argümanı çok saçma zaten.
Şirket ihtiyacı olduğunda ana ortak kasaya o parayı koymuş ve şirketten alacaklı şu durumda. Şirket de borçlu.
Bedelli sermaye artışı yapılmasından sonra şirketin borçları olarak görünen para sermayeye eklenmiş olacak.
Ana ortak borç verdiği para artık sermayeye dönüşmüş olacak.
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. İyi bir şeyden kötü sonuç çıkarmak bizim yeni borsacı tayfasının bir özelliği zaten.
Ayrıca şirket kara hiç bir katkısı olmayan gemiyi satarak atıl 60 milyonu da nakit kaynağa dönüştürdü.
Herkes bildiği yoldan ilerlesin diyorum.
Ben düştükçe aldım. En son dün 13 den epey aldım. Portföyümde ağırlığı yüzde 40 oldu. Daha da düşerse yüzde 60 a kadar çıkmakta tereddüt etmem.
Umarım bölünmeden önce 12 altına da getirir tahtacı.
Bugün olduğu fiyat önemli değildir.
1 yıl sonra 2 yıl sonra hangi fiyatta olduğu daha önemlidir.
Ben de bir miktar attım heybeye dün.
4lerde takibimde idi araya pandemi vs girdi alamadım sonra Mayıs bilançosu çok güzel gördüm tekrar takibe aldım ama başka hisselerden çıkamadan 20 lere gitti.
13 lerden almak nasipmiş
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşen bıcaktan kastım herhangi bir düşüş sürecindeki hisse, yoksa tuclk ten tereddütümüz yok hemfikiriz. ben bedelli sermaye arttırımına her zaman sıcak bakmışımdır. güvendiğin bir hissede bedelli sermaye arttırımı bir nimettir, fırsattır. dmsas ta sarky de, bucim de, geçen yıllarda çok defalar katıldım. bu sürece güvenmediğim bir işletmede girmem, güvenmediğim şirkete de zaten yatırım yapmam. :)
27.01.2022
Saat 18.11 Tarihli KAP
Şirket yönetim kurulumuzun 27.01.2022 Tarihli ve 02/2022 sayılı yönetim kurulu kararına istinaden,
Sermayesi merkez şubemizden karşılanmak üzere, Kocaeli ili Gebze ilçesi,Tavşanlı Mh.Kömüroğlu Cd. No 2 adresinde şube açılmasına , unvanının Tuğçelik Alüminyum Ve Metal Mamülleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş Gebze Şubesi olup,Burak Nergiz'in şube müdürü olarak görev yapmasına karar verilmiştir.Bahsi geçen adreste şuan bir üretim faaliyetinde bulunulmamaktadır.Fabrikamızın açılışı gerçekleştiğinde KAP platformu aracılığıyla ayrıca bilgilendirmede bulunulacaktır.
Yatırımcılarımızın bilgisine sunulur
Saygılarımızla
Evet ky döküldüğüne göre ve bilanço bomba geleceğini düşünürsek geliyor gelmekte olan
Dünkü SPK bülteninde sermaye arttırımı onayı çıkmadı.
Onay ne zaman gelebilir.
LinkedIn den yeni eleman ilanı var açıktan bağlantılara seslenmiş ... İşler maşallah....
Bir dost
müşteri hizmetlerine attıgım kısaca ''yeni fabrika ne zaman işleve geçecek?'' sorusuna istinaden gelen cevabı paylaşıyorum.
'Gebze Fabrikası ise 2786 m2 gibi büyük bir alan ve açılış için son aşamalardayız.makina kurulumu işçi bulma aşamaları da tamamlandıktan sonra açılışı gerçekleştirip faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.Zaman olarak net bilgi iletemiyorum ancak 2021 son çeyrek bilançosuna kadar orta vadede diyebiliriz.'
yaklaşık 2-3 ay olduğunu anlıyorum, hayırlı olsun şimdiden.
Fabrika açılışı için hep ötelenerek tarih veriliyor.
2021 sonuna doğru açılacak deniyordu
Şimdi aldığımız duyumlara göre Şubat ayında açılacak gibi .
Geçen gün şube açılışı ve müdür atanması olayı bilmeyenler tarafından sanki daha yeni bir şeyler başlıyormuş gibi algılanmış.
Oysa 2019 dan beri süren yatırım süreci bu.
Hatta 7-8 ay önce attığım bir maile, yatırımcı ilişkileri birimi verdiği cevapta : finansal raporda görülen makine techizat alımları Gebze fabrikası içindir denşlmişti.
Sermaye arttırımı bugün onaylanabilir.
SPK bültenini takip.
YTD
Bugün de SPK onayı yok.
Ulan ne yaptı bu TUCLK size
Tuclk...s.p.k. Başvurusun da bile bulunmadı ki..onay bekliyorsunuz..hisseyi ne kadar takip ettiğiniz..ortada..y.t.d.tavsiyesi değildir.
Senden mi öğrenecem türkçe yi..pervasız insan..izahname den bahsetmedik..s.p.k.ya başvuruyu henüz yapmadı dedik. Koy buraya haberi..en kötü sözü kendime ben söyleyeyim..hadi..başvuru için müracat tarihini gösteren haberi buraya yapıştır..densiz seni..y.t.d.tavsiyesi değildir.
Türkçe yi...bilseydin..izahname yazacağına izaahname yazmazdın..angut seni..ben 27 yıllık borsa cıyım..ayrıca edebiyat bölümü okudum..
Şirket Yönetim Kurulu Üyeleri Şirket Merkezinde toplanarak aşağıdaki konuları görüşmüşlerdir;
1-Şirketimiz Ana Sözleşmesi'nin 6. maddesinin verdiği yetkiye istinaden, 200.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 30.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 87.500.000 TL tutarının nakden ve 62.500.000 TL tutarının ise Şirketimiz ortaklarından Nersan Endüstri Yatırımları A.Ş., Mehmet Nergiz, Tuba Nergiz, Burak Nergiz ve Begüm Birben'in (56.500.000 TL'si Nersan Endüstri Yatırımları A.Ş., 1.500.000 TL'si Mehmet Nergiz, 1.500.000 TL'si Tuba Nergiz, 1.500.000 TL'si Burak Nergiz ve 1.500.000 TL'si ise Begüm Birben'in aktardığı tutarlardan oluşmaktadır.) önceden Şirketimize aktarmış olduğu tutarlar nedeniyle oluşan Şirketimiz borçlarına mahsubu suretiyle olmak üzere toplamda 150.000.000 TL (%500 oranında) tutarında bedelli olarak artırılarak 180.000.000 TL'ye çıkarılmasına,
2- Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının kullandırılmasına,
3- Nakit olarak artırılan 150.000.000 TL'lik sermayeyi temsil edecek 150.000.000 adet payın tamamının 1,00 TL nominal bedelli hamiline yazılı imtiyazsız B grubu pay olarak ihraç edilmesine,
4- Şirketimizin nakit olarak artırılan 150.000.000 TL tutarında sermayeyi temsil eden paylarına ilişkin yeni pay alma haklarının 1,00 TL nominal değerli pay için 1,00 TL'den 15 gün süreyle kullandırılmasına, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkı kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine, mevcut pay sahiplerinin rüçhan hakları karşılığında A grubu nama yazılı paylar ve B grubu hamiline yazılı paylar için B grubu hamiline yazılı pay verilmesine,
5- Nakit olarak artırılan sermayeyi temsil eden paylara ilişkin yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa Birincil Piyasa'da oluşacak fiyat üzerinden 2 işgünü süreyle satılmasına,
6- Kalan payların Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'da satılmasını takiben kalan paylar olması halinde söz konusu payların Mehmet Nergiz tarafından satın alınacağının taahhüt edilmesine,
7- Sermaye artırımı nedeniyle çıkarılacak payların şirket ortaklarına SPK ve MKK'nın kaydileştirme ile ilgili düzenlemeleri çerçevesinde kaydi pay olarak dağıtılmasına ve yeni pay alma haklarının kaydileştirme sistemi esasları çerçevesinde kullandırılmasına,
8- Sermaye artırımı işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli başvuruların yapılması, izinlerin alınması ve işlemlerin ifa ve ikmali için Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., T.C. Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli her türlü işlemlerin yapılması hususunda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nergiz'e münferiden yetki verilmesine
oy birliği ile karar verilmiştir.
Şirket yönetim kurulumuzun aldığı kararlar çerçevesinde esas sözleşmemizin 'Şirketin Sermayesi' başlıklı 6.maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden 10.12.2021 tarihinde bedelli sermaye arttırımında bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır
En kötü sözün neyse bekliyorum. Senin gibi malları çok gördüm ben. Hepsini de bok çukuruna yolladım merak etme.
Mal sensin..izahnameyi düzgün yazardın olmasan..sen terbiyesiz sin ayrıca..bok çukuruna kim kimi gömer o belli olmaz.belgeni koydun..bende başvuruyu gözden kaçırdığımı kabul ettim..söyleyecek en kötü şeyi de kendime kendim söylerim..sen kimsin..y.t.d.tavsiyesi değildir.
Kavga etmeyin koca koca adamlar:) bu ifadeleri kullanmak bu kadar kolay olmamalı...