sn dudu % 15 olsa stopaj düşünce %12 gelir...mevduatcilarla dalga gecer gibi...zaten faizler %12 düşerse yine beton sevdası ihale sevdası başlar....
avrupada -faiz onlar ne yapsın:)
şaka şaka şartlar aynı değil tabiki
orda yaşasaydık ta mevduata bağlı kalmasaydık keşkem:)
Denizbankin bir bolge muduru 2 sene once ben faizler 24 olacak dedigimde 8 e inecek derdi, bir banka calisani suan 10-15 e inecek diyorsa 30-35 olur artık herhalde.
Yahu bankacilar banka müdürleri bir memurdur, onların faizle ilgili bir ongoru yapma imkanlari yok, faize paranin sahibi ve reel sektör karar verir. Baskıyla yonetilen ekonomi politikalari biryerden patlak verecek.
aynen size katılıyorum çok doğru bir tespit
sn batman türkiyede ne duzeldiki enflasyon düşüp alim gücü arttı...allah aşkına tüik kafadan enflasyon sallıyor...türkiyede şuan enflasyonun%15 olduğuna kargalar bile güler...e biz mevduatcilar hadi tüik enflasyonu %15 düşürdü gidelim bankadaki paramızı % 15 faizle baglayalimmi dicez...şaka gibi...
dolara baskı, faize indirim...
peki ne yapacak mevduat sahipleri...
Bu hükümet vatandaşına tuzak kurmada üstüne yok...
paranıza harcamanız için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar...
bu tuzağa yakalanmayın..
bir söz vardır hatırlarsanız,
Birileri Allah diyorsa,
ya canınıza yada malınıza kastediyordur....
syglar
Enflasyon geçmişi faiz geleceği göstermez mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
birileri yanıp tutuşuyor yine müteahhitlere kredi vermek için.. haaa müteahhit öder ödemez kredi borcunu çok önemli değil.. giren özel bankalara ve tabiki kamu bankaları üzerinden vatandaşa girecek yine.. no problemmm ..
Zaman borsa zamanı olacak bence...
FED'in faiz indirimi olayının ilk konuşulmaya başlandığı andan itibaren bu düşüncedeyim. Çok iyi fırsatlar vardı, bazıları dipten %30 falan yaptı bir iki ay içinde... Geri dönerlerse ciddi şekilde düşünüyorum ama geri geleceklerini sanmıyorum...
Konjonktür ilginç bir şekilde bir anda değişti... Bu ekonominin yola girdiği anlamına gelmiyor tabii ki... Ama bir süre kötü haberler dikkate alınmayacak, yeni trend bu gibi gözüküyor. O yüzden de dolar 300-400 puanlık faiz indirimine rağmen beklendiği gibi artmayabilir...
Bu ortamda %25'leri görmüş mevduatçıyı %15'lik mevduat kesmeyecektir, dolar da stabil kalırsa, bu borsaya yönelimi getirebilir.
Betona yönelimin de gerek fiyatların hala şişkin olması gerekse ekonominin rayına oturmuş olmaması nedeni ve birkaç başka nedenle olmayacağını düşünüyorum.
Pardon bu fil MK ne? PPF mi? Nasıl 84 günlük oluyor? Nasıl alınır?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
Fil (FİBA PORTFÖY PARA PİYASASI FONU) mk gelince buda mevduat karşılıgı oluyor bunu almak için bankadan yatırım hesabı açmanız gerekmekte
fonlar ve getirilerine bakmanız için sn.yuji nin açtıgı link burada buyrun https://www.hisse.net/topluluk/showt...=35122&page=10
doların kafasına vuruyorlar yine
Piyasa yine hakli cikti...
Her seyi onceden satin aldi.
Syg,
Yaptirim uygulamayi dusunmuyorum demis Trump...
Syg,
hepimize bir kere daha geçmiş olsun.. şimdi rahat rahattt geçirirler faize.. hayırlı olsun..
Geçtiğimiz ay 23.5 ten 368 gün stopajsız enflasyon güvenceli bağlamanın rahatlığını bu akşam daha bir hissettim, içimde bir acaba vardı onuda attım üstümden. Daha öncede (Kasım ayı başı) 6 ay 27 den %3 stopajla fibaya bağlamışım, şimdilik döviz yerine mevduatta kalarak kazançlı tarafta görünüyorum, bakalım zaman daha neleri gösterecek bizlere.
Burger bugün %23,5 günlük tanımladı. İlginç oldu, borsada olmayan %10 nakitim burada... Hedefime giden kağıtlar olursa artık biraz 23,5'dan aylık bağlasam mı demiyor değilim güzel oran.