Mesela ilk düşündüğüm böyle bir şeydi, ancak ben EID sattım ve oradan gelecek parayla ancak 3 gün sonra fon alabileceğim. Haliyle yeterince dinamik değil bu tür bir strateji.
Printable View
Mesela ilk düşündüğüm böyle bir şeydi, ancak ben EID sattım ve oradan gelecek parayla ancak 3 gün sonra fon alabileceğim. Haliyle yeterince dinamik değil bu tür bir strateji.
Portföyde -en az- % 25 oranında valörsüz fon tutmak en mantıklı çözüm gibi geliyor.:) 105 bin gibi dirençlere gelindiğinde hisse yoğun T+2 valörlü fonları sattığımız gün valörsüz fonları da satıp yukarıda bahsettiğimiz (TCD, YID, YOD, EIB) T+1 valörlü fonlara geçmek, hisse yoğun fonlardan dönen parayla tekrar valörsüz fon almak.
Son kararım bu şekilde.:)
Sn.Yuji vermiş olduğunuz emeklerin hakkı ödenmez.Sizlerden çok şey öğreniyoruz.
Yaş ileri vede teknoloji özürlü olunca beceremedim.
tablonuzda fon kodunu köprü düzenle ile değiştiriyorum ama kodu tıkladığımda yeni fonu değil sizin kaydettiğiniz fonu açıyor.Benim yazdığım fonu açması için ne yapmam gerekir.
Hangi fonları merak ediyorsunuz kontrol edelim :)
ACC'nin portföyüde değerlendi üstadım o yüzden ilk düşünülen strateji pek işe yarar mı soru işareti oluştuyor kafada. Ayrıca fonun dinamik bir yapısıda var geçmişte yaptığını gelecekte yapmama ihtimali çok yüksek.
Fon geçişlerini kısa sürede tamamlamak içinde sizin yaptığınız dağılıma %5-10 valörsüz fon ekleyerek çözülebilir aslında valörlü fon satışı verilir satıştan gelecek para beklenmeden valörsüz fon satılarak geçiş hemen tamamlanır. Satıştan gelen parada tekrar valörsüz fona yatırılır :)
Üstadım, sonuçta bir strateji üzerinde gittiğimiz için çok fazla düşünmemek lazım.:) Şahsen bu konuda Webster dostumu hayranlıkla izlemekteyim. Tamam bana göre yaptıkları çok agresif ama düşüncesini yeri zamanı geldiğinde uyguluyor. Ben bu konuda biraz daha sizin gibiyim.:) Temkin'in temkini gibi bir şey bizimkisi.:)
Köprü düzenle deyince açılan pencerede Adress alanında tefas linki vardır
oradaki fon kodunu sizin istediğiniz fonun kodu ile değiştirmek yeterli olması lazım linke tıklayınca tefaş sayfasını açması için
Fonun güncel fiyatını getirmesi için ise B kolonundaki fon kodunun doğru olması yeterli
EK: Şimdi aklıma geldi, makrolara izin ver gibi bir mesaj çıkıyor olması lazım ona da ok demek lazım. Belki ondandır
Sildim.:) Takip listesinde zaten yeterince hisse yoğun fon var. Son şekli aşağıda olduğu gibi dostlarım:
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Bilahare bu tabloya endeks, altın ve dolar fiyatlamalarını da ekleyeceğim. Gözüm almıyor tek tek formül gir, yaz, et.:)
Faizler daha da düşecekmiş.
https://www.dunya.com/gundem/cumhurb...-haberi-457066
HTT ve DZT'den hala iş çıkar buna göre.
10.yillarin 12 altina gelmesi gerekir.tabi amerika yada bagliSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doları zıplatmadan ufak ufak düşüşler devam eder.
HTT ve DZT eskisi gibi olmasada getiri sağlar.
Mevduat faizleri reel olarak eksi de devam eder.
Mevduatta durup parasını eritmek istemeyenler ya harcar, ya gayrımenkule yatırır
ya da borsaya gider orda batar.
Sonuçta para sisteme girer ve canlanma sağlanır.
Olan mevduatçıya olur.
Eee oda biriktirmesin yesin parasını.
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ki zaten bir süredir uzaktan izliyorum. Ortam verimli. Herkesin kendine göre doğruları var. Benim de bildiğim ve bilmediğim şeyler de elbette var. Öncelikle hepinizi samimiyetle selamlıyorum.
Son portföyüm %70 ACC %20 TCD %10 bist. Bugünlerde TPF yi inceleyip duruyorum. Daha önceden alıma kapalıydı. Şimdi alıma açık ama izlenimime göre her ayın 1 inde portföyden borç verip kar payı dağıtıyor gibi görünüyor. Portföy eksiltiyor. Tüm portföyü satıp dönemsel girecem ama tereddüt yaşıyorum🤔 ne dersiniz? Girilir mi?
O da doğru. Ama risksiz de para kazanılmıyor. Zaten ev alsak deprem olur bizde de öyle şans var :))
aslında ben, bu çalışmayı her pazartesi sabah hazırlayarak haftalık getirilere kadar paylaşacaktım. Bu hafta bist 100 şu kadar artmışken en çok artan fon on listesi yapacaktım. Hatta örnek: geçen haftanın birincisi bu hafta 2 sıra düşerek üçüncü olabildi gibi, tamamen top on listesi hazırlar gibi fon on yapacak, aylık ve yıllığa kadar da gidecektim. Bunun önce bana, sonra da hepimize faydası olacaktı. Ama malum görme engelli olup ekran okuyucuyla da haftalık getirelere tıklayamayınca, yani tıklasam dahi bir uyumsuzluktan dolayı getiriler açılmayınca yapamadım. Her ne kadar pc ve akıllı cihazları kullansak ta okuyucular yetersiz oluyor. Bazan güncelleme geliyor, alacağım fonun dahi adını okumaz oluyor iphone. Sonra bankaa geri bildirimde bulunuyoruz da insaflı olurlarsa on 15 günde, bazan da birkaç ay sonra ancak düzeltiyorlar. Ufak yazılım düzenlemesiyle uygulamanın ekran okuyucusuyla uyumlu olmasu sağlanıyor ama gerçekten derdimizi anlatıncaya kadar zorlanıyoruz
Maydonozcu hocam'ın formatına benzer bir formatta, haftalık ya da aylık periyotta, BIST,ALTIN,DOLAR,MEVDUAT,ENFLASYON getirilerini de içerecek şekilde birşey hazırlamayı düşünüyorum yakında
bu arada önerileriniz/istekleriniz varsa iletebilirsiniz, becerebilirsem yaparım
TPF'de %4.5 hisse senedi gözüküyor ilginç. Borçlanma araçları fonunda hissenin ne işi var.
Tüm yatırım fonları Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin 26 numaralı genelgesinde bildirilen sınıflamalara uymak durumunda.
Buna göre TPF en az %80 ÖST içermek kaydıyla kalan %20'sini dilediği gibi şekillendirebilir.
Merak edenler için fon sınıflandırmalarına dair genelgeyi aşağıya kopyalıyorum.
Ne nedir hepsi orada açıkça yazıyor.
https://www.tspb.org.tr/wp-content/u...Genelge-26.pdf
Kısa vade
Orta vade
Uzun vade nedir onlar da ayrıca belirtilmiş.
Tamam üstadım izahnamede de belirtiyorlar fakat mantığa biraz ters bir durum oluşmuş durumda borçlanma araçları fonlarının hiçbirinde görmeyince ilginç bir durum oluyor hisse görmek dağılımda :) Değişken Fonların bazılarından bile fazla hisse bulunduruyor şu an :)
3 aylık dönem için mevduat üzeri getiri saglayanilecegim fon almak istiyorum fon bilgim yok önerebileceğiniz fonlar var mıdır
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağıdaki konuda fonların getirilerinin mevduat faizi karşılığı oranları olduğu tablolar mevcut. Şu an alabileceğiz mevduat faizinin üzerinde getiren birçok fon görebilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=35122&page=68
%80 öst ile bir yere kadar gidersiniz
Demekki getiriyi biraz daha arttırabilmek için hisseyi kullanıyorlar.Oda riski biraz arttırıyor.
ÖST zaten risk, bir de hisse işin içine girince risk bir tık daha fazla olmuş oluyor.
Tanıma göre bir fon %80'ini izahnamesi ile sınırlamak suretiyle ne fonu olduğunu belirleyecek
Kalan %20 serbest.
Buna göre ÖST fonu altın bile bulundurabilecek %20'nin içinde.
TPF için merak ettigim şu
Bir gün sonra yatirimci sayisi ve tedavüldeki pay ayni iken fiyat artiyor portföy degeri düşüyor. Anlamaya çalışıyorum
01.11.2019
Fiyat 1.95084
Portföy 19,970,496
Toplam PayDeğeri:*500,000,000
Tedavüldeki Pay:*5,189,927.00
Yatırımcı Adet:*113
Doluluk Oranı%:*1.04
31.10.2019
Fiyat 1.891480
Portföy 10,490,410
Toplam Pay Değeri:*500,000,000
Tedavüldeki Pay:*5,189,927.00
Yatırımcı Adet:*113
Doluluk Oranı %:*1.04
19,970,496 degil forumda yeni oldugum icin kusura bakmayin anca ögreniyorum 9,970,496 olacak portföy
Yukaridaki 1 aşağı kaymış
Şuraya bir bilgi daha bırakayım belki gerekir.
Olaki fon yönetimiyle bir sorununuz oldu.
O zaman ilk olarak 5 yıl içinde ilgili fon yönetim şirketine başvurup derdinize çözüm isitiyorsunuz.
Şirket 30 gün içinde cevap vermek zorunda
Olumsuz yanıt gelirse 30 gün içinde Birlik Müşteri Uyuşmazlıkları Hakem Heyetine ekteki forma göre müracaat ediyorsunuz.
Heyet sorunu karar bağlıyor.
Uyuşmazlık 8. maddedeki konularla ilgili olmamalı, ayrıca miktarda 14/5. maddedeki miktarı aşmamalı.
https://www.tspb.org.tr/wp-content/u...%B6nergesi.pdf
Bilgi olarak burada bulunsun.
ben fonu sizlerden ogrendim. acaba sizde dolar hesabi olanda varmi ve en iyi yatirim orada nedir? eurobondmu? eurobond topikin okudum bir sey anlamadim!