Buna para aklama denir, bistte kazandığının bi miktarını sasaya transfer ediyor
yani bilincli şekilde ütülüyo :drunk:
Printable View
xtumy 5857 suan mart ta 1453 usd olarak 8.40 suan martta 2.25 bızler endeks 100 e bakıyor ve dolar olarak bakıyoruz oyun kurucular coplerle hallac pamuguna cevırdıler .ıcap ederse pozda ıken gzunu bıle kırpmıyacan.sahsım kontrollu az olsun ama kazanayım dıye vadelı hısselerde ıslem yapıyorum nede olsa terste kalsamda hepsı nerdyse prımsız sayılır.bakınız dolara 6.92 acaba rezervler erıtılırken dıs mıhraklar saldırıyordu 10 trılyon dan fazla dolar basılmısken 8.50 yegıtmıstı.ne hıkmetse kasamız eksı gecmıs dıs gucler saldırmıyor malesef boyle bı duzende dıkkatsız davran.hayırlı ısler.
SASA gibi takasın toplu olduğu hisselerde aklı olan açık yapmaz..
Açık yapan da bizzat tahtanın sahibidir..
Bir kaç acemi deneyebilir tabi ama ı ıh..
Bu arada açık derken 5 10 kontrat dan bahsetmiyorum..Hadi yık tahtayı..O tür bir açık dan bahsediyorum..
Çoğu KY ödünç işlem pazarını bilmez..
Hesap açar alıp satmaya başlar..
Ama öip için ayrı bi sözleşme imzalanması lazım gelir..
Ki her hissede her aracı kurum açığa satışa da izin vermez..
Yani açığa satış profesyonellerin işidir biraz..
Tahtada malı çeken tahtayı yapan aynı zamanda açık da çok rahat çevirir..
a kurumunda sabah açıkları yukarılara yazar..Çizersin..
Sonrada kendi alımlarına verip (mal kaptırmamak için) tahtayı yıkarsın..
açık olan kuruma da akşam virman yaparsın..
Bu yolla bazen fiyatı fazla oynatmadan maldan çıkılır..
Bazen mal kaptırmadan silkeleme yapılır..Mal çekilir..
3-5 de akar işte..:oleyo:
Borsa ucuza aldığını pahalıya satma oyunudur... Kar etmek için satmak gerekir :)
bu arada sasa ıle ılgılı olarak burdan kendısını tebrık etmek ısterım 2017 yılıydı ılerı goruslu H.K o tarıhlerde elımde olmasına rahmen tutmayıo satmıstım.5 yıl sasa da yatan ıhya olur derdı hatta kendısı twıtterde yazardı .sanırım 1.90 lardı o gunler suan 100 tl gecmıs olması lazım bolunmeler le neyse uzaya ne kaldı 2023
Yanlış biliyon işte caho
borsa,
sattığın malı aşadan alabilme sanatıdır. :)
piyasaların genel karakteri ve ruhu hep yukarı gitme isteği karakteristik özelliği zaten bilinen bişiii
Yıl 2012 2013..
SASA da 30.000 lot malım vardı..
2013 not artışı rallisinde 10 kuruş düştü 1 sene içinde..2012 de 1.20 lerden maliyetlendim idi..
Borsa 93.000 e yürürken bu 1.10 lara düştü..
2013 gezi parkı olaylarında yanılmıyorsam 82 83 kuruşlara kadar da AFİYETLE gevşedi..
Gerisin geri geldi 1.10 larda falan zararına verdim çıktım idi..
O zaman sermaye 216M muydu neydi..
Yani PD 230 milyon tl de idi..
Şimdi 30 milyarı geçmiş durumda
100 kattan fazla bi getiri söz konusu..
30.000 lot 1.20 maliyetle 36.000 tl olan param da 4 milyon falan olacak idi şimdi..:oleyo:
breh breh breh...
ki 36.000 tl diyorum..hiç bişi deel..
300 400.000 de değil..
Uzun vadeli alıp bekleseydin şimdi köşeydin gundwane abi saa kim diyo trade et deye, sanki daha çok kazandın :he:
Sasa vesbe pişmanlıktır.. Kaçan balıklardır.. Elimde 10 tane sektörünün en iyisi var amahektaş dışında, bi sasa bi vesbe yakalayamadık,biriktiremedik
Başka kağıtlardan çıkardık o parayı diyimde namımız yürüsün..
Neeeee ahahahahaa..
Şaka şaka bi bok çıkarmadım..
Birde öyle bi olay vardır borsacılar arasında haa..
Bi kağıtta kaçırdıklarını anlatırken başka yerden çıkardık tabi ile biter genelde o muhabbet..
Yok ama ben walla çıkarmadım.:oleyo:
ahahahaha
Bugun topiğin GÜNAH çıkarma günü :)
Yoncaya silahşörler geldi , bakalım ne kadar hızlılar.:)
yav bıde su tezek varya 3.60 ve 3.80 vverdık o verıs 1 yıl bekledıkdı o zamanlar 79 tl anlık bırbırlerını ezıyorlar ben alacam dıye vay vay vay
SASA şortları kapattım, inatlaşmaya gerek yok...
Kağıt ana hareketini 10:35' e kadar yapmış...
10:35' ten 13:40' a kadar 1 dakikalık grafikte 6 tane dip yapmış...
İlk dip 40.35 ondan sonrakiler 40.40 - 40.42 vs...
Yaptığı her altı dibin dibi her seferinde 2-3 kademe yukarıda oluşmuş( yükselen dipler)...
Benim tekniğe göre şorttan kaçış fırsatı demek bu ( hatta 40.35 stoplu reverse yapmak gerekir)...
Şimdi tahta yapıcı bunu neden yapar;
1 - Niyeti halistir, kağıdı daha yukarı götürmek için konsolide ediyordur...
2 - Amacı itneliktir, 40.35' te milletin eline mal vermek için bunu yapıyordur...
Bu anlattıklarım sadece 1 dakikalık barların yorumu, scalp dışında kullanmamak lazım, ama geniş periyotlarda da mantık aynı, pek değişen birşey yok...
Belkide altından ettiğim zarardır.. Geçen sene mart ayında, 2018 yılında daha bir çok hatırlayamadım düzeltmede yüzde 30 lara varan portföy düşüşleri
yaşadım borsada ama hiç biri altın gibi bir emtiada bir ayda yüzde 9 kaybettiğim kadar koymamıştı.. Kriz çıkacaksada param hisselerimde erisin diye düşündüm.. Dediğim gibi sadecegrafik ve deniz 43 kişilerinin yazılarından etkilenmiştim ama şimdi hiçbi kimsenin görüş ve düşüncesi benim disiplinimden daha önemli değil diye dğşünüyorum
burası avcılar lokaline döndü... :he:
abi bende 3.70 den ttrak alıp 5 liradan sattım büyük para kazandım diye sevindim... :he:
Bi tık PETKM long yaptım, ne olur ne olmaz...
Yok büle ralli :) yabancı birbirini eziyor alım için...
PETKM 5.22 alırsa, 5.50 ye kadar şort mort girmeyin...
Yeni zirve yapar orayı alırsa...
Eksi makas konuşan yok, ilgiiinnnnç
Bazı vadeli tahtaları tam şebeke ya. Ne shorta ne Longa.adamlar zırnık koklatmıyor. Uyuz eşek
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sasa bam bama hazırlanıyor.:)
PETKM, cem başkan 5.19 - 5.20 ye yığınak yapmış...
2 kademeye 9 mn lot yazmış...
Maşallah...:)
Karı görmediğim tek bir alan dahi yok... Tam kaymalık bir gün...
Bencamin sondaj faliyetlerini artırıyor...
6.90 ı deliyor....
Pandemide bile millet mal almak için birbirini eziyor, way arkadaş yok büüüle bişii
Gözünü kapa rastgele bi çöp hisse al ertesi gün enaz yüzde 4 pirimi var, tek şart 30 a bulasmıycan, özellikle de bankalara, istisna olarak şeker olabilü, o bugünlerde gıbraşıy, belkide dollar düşünce kârı artıyordur