yav bıde su tezek varya 3.60 ve 3.80 vverdık o verıs 1 yıl bekledıkdı o zamanlar 79 tl anlık bırbırlerını ezıyorlar ben alacam dıye vay vay vay
SASA şortları kapattım, inatlaşmaya gerek yok...
Kağıt ana hareketini 10:35' e kadar yapmış...
10:35' ten 13:40' a kadar 1 dakikalık grafikte 6 tane dip yapmış...
İlk dip 40.35 ondan sonrakiler 40.40 - 40.42 vs...
Yaptığı her altı dibin dibi her seferinde 2-3 kademe yukarıda oluşmuş( yükselen dipler)...
Benim tekniğe göre şorttan kaçış fırsatı demek bu ( hatta 40.35 stoplu reverse yapmak gerekir)...
Şimdi tahta yapıcı bunu neden yapar;
1 - Niyeti halistir, kağıdı daha yukarı götürmek için konsolide ediyordur...
2 - Amacı itneliktir, 40.35' te milletin eline mal vermek için bunu yapıyordur...
Bu anlattıklarım sadece 1 dakikalık barların yorumu, scalp dışında kullanmamak lazım, ama geniş periyotlarda da mantık aynı, pek değişen birşey yok...
Belkide altından ettiğim zarardır.. Geçen sene mart ayında, 2018 yılında daha bir çok hatırlayamadım düzeltmede yüzde 30 lara varan portföy düşüşleri
yaşadım borsada ama hiç biri altın gibi bir emtiada bir ayda yüzde 9 kaybettiğim kadar koymamıştı.. Kriz çıkacaksada param hisselerimde erisin diye düşündüm.. Dediğim gibi sadecegrafik ve deniz 43 kişilerinin yazılarından etkilenmiştim ama şimdi hiçbi kimsenin görüş ve düşüncesi benim disiplinimden daha önemli değil diye dğşünüyorum
burası avcılar lokaline döndü...
abi bende 3.70 den ttrak alıp 5 liradan sattım büyük para kazandım diye sevindim...![]()
Yer İmleri