Hayırlı sabahlar bol kazançlar, müşteriye az masraf çıkartan eft ücreti almayan kullanışlı müşteri dostu banka yada güvenilir aracı kurum tavsiyesi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Printable View
Hayırlı sabahlar bol kazançlar, müşteriye az masraf çıkartan eft ücreti almayan kullanışlı müşteri dostu banka yada güvenilir aracı kurum tavsiyesi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
"Genelde ayrışma ve makasın oluşması için ( yani risklilerin risksizleri geçmesi için ) en az 4-5 yıllık bir vade gerekiyor."
Katılıyorum, sonuçlar da bunu doğruluyor. Siz uzun vadede, satmamak üzere portföyü yönetiyorsunuz. Peki 20 - 30 aylık vadeler için bir stratejiniz var mı? Konjonktürden bağımsız bir strateji oluşturma zor ama hem sepet yaptığımız hem de değişken fonlara yer verdiğimiz için genel geçer bir strateji olabilir diye düşündüm.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani gönderide de yazdığım gibi, çok kısa vade olsaydı ( 1 yıldan az )amacım tl değeri korumak olurdu. O yüzden ppf ya da dövizli stabil enstrümanlara yönelirdim. 1-5 yıl arasında dağıtılmış bir portföy ile ya da orta riskli değişkenler ile ( %40-50 civarı hisse taşıyan/ opb-gma-fid vs. gibi) bir kurgu yapardım muhtemelen.
5 yıl üstünde normali yüksek risklilerin oranını artırmak açıkçası. Ben sadece, aylık bazda eksi yazan bir portföy istemediğim için uzun vade de olsa, orta vadeli bir kurgu gibi farklı bacakları olan bir portföy ile yürüyorum.
Merhaba Sn. Lemon,
Yatırım fonları portföyümü Ziraat'te tutuyorum. Beklenmedik abuk subuk kesintiler vs. olmuyor. ( Rutin mkk ücreti dışında ) Arayüz ekranını da seviyorum. Kullanışlı buluyorum. ( Zaten asıl büyük portföyümü sadece kamu bankasında tutmayı yeğliyorum)
Ama fon dışında soruyorsanız ben, yıllardır enpara kullanıyorum bütün diğer işlerim için . Canımı sıkacak kesintiler, ücretlemeler, masraflar vs. olmuyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda hemen birine ulaşabiliyorum.
Kendi özel işim olan trade için ise, komisyon vs. avantajları, ekstra teminat istememesi vs. gibi nedenlerle on beş yıldır sanko menkulu kullanıyorum
bundan iyisi şamda kayısı : gedik, p.kapital,osmanlı ve bir kaç aydır da burgan bank+burgan trade ile çalışıyorum.
şimdi hepsini burgan bank ve burgantrade te toplayacağım. sıfır masraf.
en güzelide PPZ den ve diğer banka mevduat faiazinden yükseğini günlük olarak alabiliyorsun. PPZ ye bile ihtiyacın olmuyor.
daha iyisini bulan hangi arkadaş olursa olsun.
burada yazarsa memnun olurum.
daha iyisini bulursam, hemen oraya geçerim
Teşekkürler Sn hellistheothers. Yatırım fonlarım Aktifbank üzerindeydi peyder pey satıp banka yada aracı kuruma geçmek istiyorum. Enpara benimde çok sık devamlı kullandığım diğerleri gibi sonradan şart koşul getirmeden ücretsiz şekilde hizmetlerini sunmaya devam ediyor memnunum kendisinden. Ziraat ise son kullandığımda emir iptali olmuyordu halen öyle mi?
Arkadaşlar Merhaba, Serbest fonların olayını, nasıl alacağımızı az çok biliyorum ama anlamadığım noktalar da var mesela;
HEDEF PORTFÖY AKDENİZ SERBEST FON var. fon değeri 12 milyon, yatırımcı sayısı 7. kişi başı ortalama 1.7 milyon lirası var bu 7 kişinin diyelim. Ben şimdi bu fona nitelikli yatırımcı olsam şak diye girebiliyor muyum mesela 1 milyon lirayla?
HEDEF PORTFÖY ZEN HİSSE SENEDİ SERBEST FON 1 kişi 137k para ile orada duruyor ve portföy dağılımında %96 türev araçları var. anladığım kadarıyla sadece viop'da işlem yapan bir fon. Aynı şekilde bunun için de hedef portföyü arasam aha size para beni de alın desem alırlar mı?
HEDEF PORTFÖY İDEAL SERBEST FON'da 2 kişinin toplam 18 milyon parası var ve çok da yeni bir fon. Buna da girebilir miyim yoksa daha özel şartları var mıdır?
İsimlerinde "özel" kelimesi geçmediğine göre mantıken alabilmem lazım bu fonları ama bu kadar getirileri olmasına rağmen yatırımcı sayısının zamanla değişmemesi tuhafıma gitti.
en yüksek mevduat faizini veren banka fiba bank olarak görünüyor. kiraz hesap diyor 19,50 faiz diyor.
ama uyanık şöyle bir cümle koymuş.
diyorki.
Vadesiz Alt Limit Tutarları Banka Tarafından Belirlenmektedir.
bu ne demek. şu demek.
sen parayı getir kaç para getirdiysen. onun belli bir miktarını hesapta vadesiz tutacaksın.
atıyorum, 10000 tl getirdiysen örneğin 2500 tl sine değilde 7500 den sana 19,50 faiz vereceğim.
bi hesap yapıyorsun.
verdiği faiz 18 lerde kalıyor.
çakal...
Vakıf yatırım kullanıyorum. tümparayı vk6 para piyasası fonunda tutuyorum. Bu fonu borsa işlemlerinde de kullanabiliyorum. üstelik aldığım-sattığım-iptal ettiğim hisse takastayken bile fondaki para günlük değerleniyor. Saniyesinde vadesize aktarabilmek de cabası. Önceden enpara günlük mevduata atardım sabah geri çekerdim falan. O zaman bu vakıfbankın kendi ppf'sinden haberim yoktu. Büyük kolaylıkmış ya. Böyle bir şeyi bu kadar geç keşfetmek de benim saflığım olsun.
Dostum sen yazınca bakıp inceledim:
Kiraz Hesap Vadeli Tutar Aralığı* Vadesiz Alt Limit Tutarı* Hoş Geldin Faiz Oranı** Devam Faiz Oranı*
285 - 1.000 gram 10 gram %0,65 %0,65
1.001 - 2.500 gram 50 gram %0,65 %0,65
Kiraz Hesap Vadeli Tutar Aralığı* Vadesiz Alt Limit Tutarı* Hoş Geldin Faiz Oranı** Devam Faiz Oranı*
1.000 - 9.999 gram - %0,35 %0,35
10.000 - 24.999 gram 1.000 gram %0,35 %0,35
25.000 - 49.999 gram 1.500 gram %0,35 %0,35
50.000 - 100.000 gram 2.500 gram %0,35 %0,35
evet, dijital burgan ve burgan-trade harika.
çok güzel profesyonel yüzü var.
herşeyi tek sayfada görebiliyorsun.
zincir emir var.
klasik masraflar da düşük.
eft havale ücretsiz..
mevduat faizi en yüksek olan banka
fon dönüşlerinde iş bankası gibi bir günlük valörünü yemiyor.
aslında püf noktası orası.
şimdi size %19,50 faiz veriyor. ama paranızın tamamına vermiyor bunu.
o vadesiz alt limit tutarı olarak ayırdığı paraya faiz vermiyor. geri kalana veriyor.
bu durumda size verdiği faiz brüt %19 un altına süzülüyor.
yani verdiği mevduat faizi %19> dan aşağıda
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim Burgan Dijital hesabına bakacağım.
Dolar ile girilen fonlardan çıkışta, dolar kazanci uzerinden stopaj odenir.
Kur farkından kaynaklanan artisin stopaji odenmez.
Bu onemli bir konu.
Standart bir eurobond yatirimcisi iseniz,
Kupona vergi odersiniz- tl cinsinden
Alim satima vergi odersiniz-tl cinsinden
Eurobond fonuna vergi odersiniz- tl cinsinden
Eurond yatirimi yapan ve Dolar cinsi serbest fona, kur farki vergisi odemezsiniz.
Diger yabanci varliklar icin de gecerli bu soyledigim.
Bu konularin uzmani degilim.
Detayli bilgiyi lutfen yatirim danismaninizdan ve ilgilendiginiz fonu yöneten portfoy yonetim sirketinden aliniz.
Saygilar.
Tge niye öyle.dusunuyorsuni ki? Emtia da Brent petrol 70 dolar çıkacak.bloombergtv den duydum iran istese kadar piyasaya girsin zaten çin ve Hindistan'da veriyormuş. Bence İran olayı fiyatlandi ve ham petrol dun%20yukseldi. Amerika ve cin ve Avrupa seyahatler açılırsa bence ham petrolün artışı olacak .
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
fonlara olan kredim,
son bu TGE ile sıfıra indi.
yani fon olarak 17 gün ciddi artı yap.
3 günlük eksi ile hepsini geri al.
fonların 17 gün iyi getiri sağlayıp,
3 günde geri alması.
gerçek hayatta oluşmaz.
piyasa da hiç bir göçme olmamasına rağmen bu oluyorsa.
bunun adı ahlaksızlıktır.
Eğer sizin dediğiniz gerçekleşirse.
bir aylık getirisi
PPZ yi geçerse
hüküm yazmayı bir celse daha(20gün) ertelerim.
yeniden TGE alırım.
Söylediklerinizin gerçekleşmesi umudu ile bekliyorum
Evet doğru söylüyorsunuz.
Takip etmediğiniz fon sizin değildir.
Şu 2-3 gün içerisinde,
fonu tepetaklak getirecek bir durum olmadı biliyorum.
Eğer böyle bir ey varsa tamam.
Örneğin
ADP fonu var bende. endeks ne kadar çıkarsa o kadar veriyor.
takipteyim.
banka endeksi düşünce takviye edip arttırıyorum.
arttırmanın mantığını görüyorum.
şimdi bu düşüş neyin nesi belli değil.
şu anda ne yapılır bilmiyorum.
bildiğim şey şu oldu.
Bilmediğin iş senin değildir dedim sattım.
burada oluşumun nedenide bu konuları anlamak.
cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Bilgiler doğru ama detaylara girilince yanlış. Kupona belli bir miktardan sonra beyanname yükümlülüğü var. Tum Eurobond'larda alım/satım değerleme vergilendirmesi yok.
Detaylı bilgileri ilgili başlığında yazmışlar. Ki o başlık da konu hakkında en saglam kaynak. Konuyu hic bilmeyenler kafadan silmesin diye yazdım.
Tabi ki yuksek sermaye sahipleri bu vergilendirme yüklerinden kaçmak için serbest döviz fonları tercih ediyor çünkü vergi avantajı malum... Su an tevdiattan bile düşük :) Sermaye, sermayenin dostu.
Haklisiniz.
Ancak serbest fon icin gerekli min sermaye 1m oldugu icin, bu meblag ve ustu icin yazdim aslinda.
6.5 ortalama kuponlu hazine eurobondlari icin dusunecek olursak, yaklasik 85k usd üzeri pozisyon tasiyinca zaten beyan ve vergi cikiyor.
Guzel fiyatli bir perpetual yakalarsaniz daha da altinda vergi cikiyor.
Bunlari dusunerek yazmistim.
Uyarilariniz icin tesekkurler.
Arkadaşlar,
Tefas yatırım fonlarının son beş yıllık günlük verilerini veriyor. Daha da geçmişini görme şansımız var mı?
Bugunlerdemi osd aldinizM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aktif yönetilen hisse senedi fonlarını kıstası ile karşılaştırırken, örneğin bist 100 endeksi kıstası olan fonu, endeks ile kıyaslamak yerine temettülerinde yer aldığı getiri endeksi ile kıyaslamak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Bist 100 endeksi sadece fiyat hareketlerinden oluşuyor, temettü ler endeks içinde yok, fonlar ise temettüleri tekrar yatırıma yönlendiriyor. Kıstas olarak böyle bir örnekte, düşük maliyetli bir endeks byf kullanılabilir ama mevcut bist 100 byf yok sanırım. Ya da ben bilmiyorum.
Tefasta bist 100 endeks fonları var ama onlarda da yıllık %2 yönetim gideri olduğu için kıyas için bence anlamlı değil. Byf ler kıstas için daha uygun, hem temettüler aynı hissede yatırıma yönlendiriliyor hem de yönetim giderleri çok düşük.
Yada temettülerin getiriye eklendiği, hesaplanan bir getiri endeksi-örnegin bist100 getiri endeksi- var mı ? Hsyf'lerin performans sunum raporlarındaki kıstas değerler, sadece fiyat hareketlerinden oluşan endeks verileri. Bunlarla kıyaslamak çok mantıklı olmuyor.