kapanısa gore 185 onemlı
Printable View
kapanısa gore 185 onemlı
Tcmb karsilayacakmis kur farkini. Simdi aciklama geldi. Dolarda dusus ondan.
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...89#post5702089
Ben dün bu sorunun cugabını verdim :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...87#post5696287
Bugün de daha net cugap geldi :one:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...79#post5700479
Artık gerisi sana kalmış :he::he: benim adımı niye devamlı zikrediyon annamadım :kahkah:
Bu saatte biraz üst düzey mözik eyi gelir :kmk:
https://youtu.be/qkzGwCCv5MI
K2SO4
Videonun altındaki yorumları oku ...:dvr::dvr::dvr::dvr:
#SONDAKİKA Dövize endeksli mevduat hesaplarına sadece 20 Aralık 2021 tarihinde hesabında döviz bulunanlar geçebilecek.
Herkes yararlanamıyor
Dövize endeksli mevduat hesabı uygulamasından yalnızca 1 defa faydalanılabilecek.
Dolar begenmeyecek gibi bu haberleri
Nebati konuşuyor. Trt'de .
Ben tarafsızım. Biraz dinledim pozitif bir konuşma tarzı var.
Yüzü gülen adamı halk sever.
Konuşma tarzı güzel. Biraz heyecanlı gibi. Ama pozitif bir duruşu var.
Ben kaybetmeye razıyım ülke kazansın. İnşallah iyi olur.
Kim kaybetsin
Zeytinliklere araba yığanlar kaybetsin.
Kredi çekip dolar alanlar kaybetsin.
Swap 22 garanti diyenler, Dolar 25 olsun ülke batsın diyenler kaybetsin.
Ülkesine güvenmeyip memleketi 5 kuruşa satmaya kalkanlar kaybetsin.
Kaybetsin.
Döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümü
MADDE 4 – (1) 20/12/2021 tarihinde mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.
(2) Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği döviz dönüşüm kuru üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınır ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılır.
(3) Banka tarafından 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır.
(4) Bankanın mevduat hesabına uygulayacağı faiz oranı Merkez Bankasınca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamaz. Katılma hesaplarına sağlanacak getirinin katılım bankalarının Merkez Bankası ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptıkları bir hafta vadeli repo işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki farkı katılım bankası tek taraflı olarak karşılar.
Vade sonunda kur farkının ödenmesi
MADDE 5 – (1) Vade sonunda Türk lirası mevduat veya katılma hesabı sahibine anapara ile faiz veya kâr payı banka tarafından ödenir.
(2) Vade sonu kurunun dönüşüm kurundan yüksek olması ve kur farkı üzerinden hesaplanan tutarın banka tarafından ödenecek faiz veya kâr payından yüksek olması durumunda, kur farkı üzerinden hesaplanan tutardan faiz veya kâr payı düşülerek hesaplanan tutar Merkez Bankasınca mevduat veya katılma hesabı sahibine ödenmek üzere ilgili bankaya aktarılır.
(3) Türk lirası mevduat veya katılma hesabından vadeden önce çekim yapılması halinde Merkez Bankasınca kur farkına ilişkin ödeme yapılmaz.
(4) Bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesapları bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen destekten bir defaya mahsus olarak faydalanabilir.
İstisnalar
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...211221M1-1.htm
anladığım burada hedeflenen dth sahipleri.
Herkez bu yeni garantili mevduat tan 1 kez yararlanabilecekmis diyolar
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yeni urune girmek icin bugun mal satan varsa giremeyecek.
tcmb karşılayınca daha mı iyi olacak...gerekirse para basacak o zaman...bundan sadece 20 aralık önceki dth sahibi faydalanacaksa katılım çok olmaz ki....dövizin düşmesi tebliği fırsat bilip düşürmek isteyenler..hazır yabancı da yok, alıcı da yok...yarına hazırlık bence. maksat 11 civarına düşük kurla girmek olabilir.
Dth’ları merkez bankası alacak ve TL’yi verecekl
Böylece merkez bankası rezerv attıracak
DTH da döviz yok ki, sadece ZK var. kalanı kredi
Piyasa tekrar ihracatçı destekleme kuruna dönebilir.
Dün anlatılan sistem TL'de olana döviz almayın şeklindeydi, bugün anltılan bankada dövizin var ise bir seferliğine TL'ye geçebilirsin şeklinde.
Yastık altı ne olacak açıklanmamış.
Belki de farklı bir uygulamadır. Dünkü sistem sadece T.C. vatandaşı şahıslar içindi. Yukarıdaki açıklamada sınırlama yok gibi. Ayrıca saat 11:00 kuru gibi önemli bir detay da atlanmış.
Yarın tekrar netleşir.
bu haber bence pek ıyı olmadı tlde mevduatı olan yıne papazı buldu ne alaka
Ben doğru mu anladım; elinde TL olan yararlanamıyor mu bu zımbırtıdan?
Maksat dth daki dövizleri mb ye almakmış..adamlar tl yi napayım, onu isteyince basıyorum zaten diyor:)
Vay emanuke, nasıl bir döneme denk geldik:)
İyi de hangi dth sahibi bunlara güvenip de bu işe girer...niyeti olan bile bu tebliğden sonra vazgeçer.
tovbe tovbe tl sı olan yıne magdur arkadas nasıl bır duzen bu
Peki elinde TL olan bundan yararlanamıyorsa yarın bu millet 12'den 13'ten dolar almaya koşmayacak mı...
Salak mı bunlar yahu...
Muhtemelen birileri araya girdi, işi engelledi.
TUSİAD bizde para var bilimsel sisteme geç destekleyelim diyordu. Bir de "40 milyar dolar biri bozdurdu diğerlinden önce" diye açıklama vardı.
TRT Canlıyı seyredeyim Bakan Nebati belki düzeltme yapar.
Benim anladığım TL de kalanları hazine..
DTH sahiplerini de eğer bozarlarsa MB üstleniyor..
https://www.dunya.com/ekonomi/tudkiy...-haberi-643548
Bu bugün yayınlandı çünkü ve TL sahipleri deniyor..
Yok onu sadece garibanı batırmak için yapıyor ...sizler...intikam adılar resmen.
sabah espriyle karışık yazdım bir şeyler...buradakilere bir şey olmamıştır da...daha bu işlerde acemi olan yeni yetme çok kişi sıfırlanmıştır...intihar vs duyarız 1-2 güne..Allah korusun...jas ın kulakları çınlasın...bu piyasada işlem yapmak bile yanlış belki de...ülkenin içinden geçtiler.
Serbest süreli olmalı.
ben bu işin ponzi şeması olduğunu söylemiştim ki bir çok kişi bu numarayı yemedi zaten.. sevindirik olanlar vardı gün boyu "dahiyane çözüm" filan diye.. hahaha.. komedi..bunlara inanılmayacağı yine kanıtlanmış oldu..
yalan dıo nebatı kımın ne dedıgı bellı degıl
Sabah yazdigim cogu beklentim karsilandi. Amac ZK lari MB nin nete tasimak. Cigerini bilirim cigerini :)))
sanmıyorum belki siz yanlış anladınız.. açıklamada "mevcut" diyor.. yani dolar alacakları caydıracak bir şey yok, bilakis doları olanların paralarını tl ye çevirmek için bir hamle.. merkez üzerinden fonlanacak sınırsız riske sahip bir ponzi şeması.. iyi anladığımı düşünüyorum.
Benim anladığım
20 aralık tarihi itibari ile elinde döviz ve tl si olanlar faydanalacak..
Dövizi olanları MB swap layacak..(eğer isterlerse)
TL si olanları ise hazine..
Bugün misal döviz alanlara ise döviz de kal denecek..
Onlara bişi yok..
TCMB 20 Aralık itibari ile DTH'ı olan diyor, Bakan Nebati ister TL ister döviz olsun diyor, cumhurbaşkanı ise yastık altındaki paralardan bahsetti. Bunun dışında 31 Aralık'a kadar devam eden yurt dılşından gelen paralara af var.
2-3 ayrı sistem de olabilir.